Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Summer Cup 2009


Η γνωστή WGM Αναστασία Κάρλοβιτς από την Ουκρανία, συμμετέχει στο όπεν διεθνές τουρνουά Summer Cup που διεξάγεται στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής.

***
74 σκακιστές και σκακίστριες από 7 χώρες συμμετέχουν στο Summer Cup 2009. Ισχυρότερος σκακιστής σύμφωνα με τους βαθμούς αξιολόγησης εμφανίζεται ο Ρομπέρτο Κουτίροβ (2360), από την ΠΓΔ Μακεδονίας. Μετά τις συναντήσεις του 3ου γύρου, στην πρώτη θέση ισοβαθμούν οι Αναστάσης Παυλίδης (2348), Αντώνης Χατζημανώλης (2296) και Κατερίνα Παυλίδου (2179) με ισάριθμες νίκες.
Δικτυακός τόπος: http://www.greekchess.com/cup2009/

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτός ο Robert, είναι μέσα από τη Μακεδονία ή από κάνα χωριό τού Σλέσβιχ Χόλστάϊν;
Γιατί, πού ξέρεις... Μπορεί να βγούμε και συγγενείς - με λίγες έξυπνες κινήσεις από τη γερμανοβουλγαρική Υπηρεσία Ελληνοποιήσεων.

Μετοικος στη Νισυρο είπε...

Η Μαρ.Μακροπουλου ξεκινησε με μια νικη και 2 ισοπαλιες τους αγωνες της σε κλειστο γυναικειο τουρνουα 10 σκακιστριων στην Μπραϊλα της Ρουμανιας.Περισσοτερα εδω: http://chess-results.com/tnr23897.aspx?art=0&lan=1&m=-1&wi=1000
Οποιος εχει περισσοτερες πληροφοριες για το πως θα επρεπε να γραψω το ονομα της πολης(πχ Προϊλαβα)ειμαι σιγουρος οτι θα τις καταθεσει..

καλοπροαίρετος είπε...

@ Μέτοικος

Το έπιασα το υπονοούμενο και απαντώ:

Καταφεύγοντας στα ρωσσικά, που όπως έχω εκθέσει άλλοτε εδώ και εδώ, είναι λίρα εκατό στην απόδοση της προφοράς κυρίων ονομάτων από τρίτες γλώσσες, μαθαίνω ότι η πόλη αποδίδεται Брэила, τουτέστιν Μπρεΐλα.

Προσωπικά, δε με χαλάει να λέω όχι μόνο την επίμαχη πόλη Προϊλάβα, αλλά και το Άαχεν Ακυΐσγρανον, το Σπλιτ (όχι του μπλάκτζακ, της Κροατίας· έβγαλε πρόσφατα και ο γνωστός μας από το "Απολύομαι και τρελλαίνομαι", αλλά και, για τους μυημένους, από τη νίκη του εναντίον του Βυζαντιάδη Χριστόφορος Κάσδαγλης -υπήρξε ισχυρός σκακιστής· μετά ανένηψε· γι΄αυτό και προόδευσε- βιβλίο με αυτόν τον τίτλο, μυθιστόρημα τζόγου, όπως ο αξεπέραστος "Χορός των ρόδων" του Σουρούνη· αξίζει) Σπολάτον και το Ντουμπρόβνικ Ραγούσα, ενώ επιμένω, παρ΄ότι δεν είμαι αλυτρωτιστής, να λέω το Εσκή Σεχήρ Δορύλαιον, το Ισκεντερούν Αλεξανδρέττα και το Μποντρούμ Αλικαρνασσό· επιλεκτική μνήμη βέβαια· δεν λέω την Παλλήνη Χαρβάτι, την Πεύκη Μαγκουφάνα ή την Αυλώνα Κακοσάλεσι, ούτε την Αλεξάνδρεια (Ημαθίας) Γιδά, τη Γυρτώνη (Λάρισας) Μπάκραινα ή το Πυθαγόρειον (Σάμου) Τηγάνι· δηλαδή, τα μα σα και τα σα μάσατα, που έλεγε και ο Χάρρυ Κλυνν (και όχι τα μάσατα μάσατα και τα σάσατα μάσατα, όπως ανακριβώς αναφέρει ο Pete Dare στη χθεσινή του ανάρτηση για τα γλυπτά του Παρθενώνα)· έχω πάντως την επίγνωση ότι είμαι η εξαίρεση, αν όχι το μαύρο πρόβατο.

(Αυτό το τελευταίο είναι δόλωμα για τον Ελισσαίο· για να δούμε, θα τσιμπήσει; :-))

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή δεν είναι η γνωστή Βράιλα των Ιερολοχιτών;

Ανώνυμος είπε...

Ειναι η γνωστη Μπραιλα μια απο τις πεντε πολεις των παραδουναβιων ηγεμονιων που ρητως αναφερονται (βλ Μαυρη θαλασσα β στιχος 18) εις το επαναστατικο σχεδιο του Ρηγα, τοπος γεννησεως επισης του Ανδρεα Εμπειρικου ο οποιος-μαζι με τον υπογραφομενο- διεσχισε τον ωκεανο στο παρθενικο ταξιδι του Μεγαλου Ανατολικου μεταμφιεσμενος εις Ανδρεα Σπερχην.

Ελισσαίος είπε...

@Καλοπροαίρετο

Το ότι τσιμπάνε τα ψάρια το 'ξερα. Επίσης το ότι τσιμπάνε τα κουνούπια, οι μέλισσες και οι σκορπιοί. Ακόμη και το ότι τσιμπάνε οι γυναίκες τους άντρες τους κάτω από το τραπέζι, όταν λένε στους ομοτράπεζους πράγματα που η κυρά του σπιτιού θεωρεί ότι πρέπει να μείνουν εν οίκω και να μη γίνουν τροφή για τον Ζάχο.

Ότι θα τσιμπάγανε όμως και μαύρα πρόβατα, έ! αυτό δεν το περίμενα. Όχι τίποτε άλλο, αλλά που το βρήκες το μαύρο πρόβατο αφού ως γνωστόν δεν ξέρει που είναι.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Το μαύρο πρόβατο ονομάζεται ως γνωστόν και λάγιο. Το ιστολόγιο αυτό ώρες ώρες, τιγκάρει σε λάγια πρόβατα. Πιθανότατα λοιπόν το πρόβλημά του είναι τα λάγια που κάνουν παρέα τα λόγια πρόβατα (και τα οποία, σε μια αντιστροφή της γουστόζικης ρήσης, είναι ενδεδυμένα τομάρι λύκου).

Ελισσαίος είπε...

@ Αξιότιμο κύριο Κονιδάρη

Εσένα τώρα ποιος σου μίλησε; Σου απευθείναμε τον λόγο και δεν το θυμάμαι; εγκάθετε! ε, εγκάθετε! Όχι τίποτε άλλο δεν είμαστε κοντά σε πανσέληνο να αρχίζει να πυκνώνει το τρίχωμά μου, να μακραίνουν τα νύχια μου και να μεγαλώνουν οι προγόμφιοί μου, να σου 'λεγα εγώ αν θα μιλούσες για λύκους ενδεδυμένους προβατοτόμαρα.
Έχουμε τον πόνο μας έχουμε και την κριτική σου. Επειδή έχω καιρό να γράψω στο μπλογκ σου τα κάνεις αυτά, ε; Από φθόνο που περνούσα καλά με τον Γάτο στη Χαλκιδική. Τέλος πάντων, τι θες; Ομολογία; Να περάσω από τις δίκες της Μόσχας; εντάξει λοιπόν, θα το κάνω. Μην με χτυπάς άλλο. Δεν έχω κλώνο για άλλο πόνο.

Ανώνυμος είπε...

Είδες με πόση κρυφή περηφάνεια δείχνει τις γεωγραφικές του γνώσεις ο σρεντιγκερ; Χαρίζει ονόματα δεξιά κι αριστερά σαν να ήταν τ' αμπελια του παππού του.
Θα του πρότεινα να πάει σπίτι του και να ασχολείται μόνο με τα δικά του. Έχουμε χορτάσει από γερμανικά ψώνια.

Μετοικος στη Νισυρο είπε...

Η Μ.Μακροπουλου κατεκτησε την 2η θεση στο γυναικειο τουρνουα της Μπραϊλα με 5.5/9.Μονη πρωτη η Ρουμανα Peptan με 6.5 βαθμους.
Στην Δανια στο Politiken Cup(που συνεχιζεται ακομα)ο Αν.Τσολακιδης σταματησε ν'αγωνιζεται,αφου συγκεντρωσε 3.5/5.
Τελος στο Czech open που αρχισε χθες στο Pardubiche αγωνιζονται στο Β'τουρνουα οι Σπ.Ιλαντζης(ξεκινησε με νικη),και Ν.Σαβογλου(ισοπαλια στον 1ο γυρο).Περισσοτερα εδω:http://chess-results.com/tnr24002.aspx?datatyp=&lan=1&flag=30&zeilen=99999
Ο Σπ.Ιλαντζης αγωνιστηκε και στο πολυ ισχυρο Active της Α'κατηγοριας οπου εκανε 1/6.
Ο ιστοτοπος του Festival(συγκεντρωνει χιλιαδες συμμετεχοντες στα διαφορα τουρνουα-οχι μονο σκακιστικα-που διεξαγονται), εδω:http://www.czechopen.net/index.php