Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Φωτοκουίζ


Ποιά είναι η ξανθιά ηθοποιός της φωτογραφίας που παίζοντας με τα μαύρα κομμάτια φαίνεται να εκτελεί κάποια θυσία στο "θ2"; (Φεβρουάριος 1956, περιοδικό Life).

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η Κιμ Νόβακ?

Ανώνυμος είπε...

εκι στην εσσνα ποτε αραγε σκοπευουν να βγαουν την προκυρηξη των νεανικων αττικης;; εχουν αργησει ενα μηνα σε σχεση με περσι

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Χμμ,για Κουκλιτσα που εχει ακουσει το καλεσμα του ποθου ενω εχει μολις ξεμπερδεψει με τους Τεξανους γιγαντες πετρελαιαδες μια χαρα φαινεται να τα καταφερνει στο σκακι..
Το πραγματικα δυσκολο ερωτημα ειναι πως ονομαζεται ο αντιπαλος της(δεν το ξερω και ουτε θα το ψαξω..) το Life ωστοσο λεει πως προκειται για συγγενη.
Αληθεια εκεινη η ιστορια για τον αρχηγο των Μασαϊ που προσφερε 150 αγελαδες,200 αιγοπροβατα και 750 δολλαρια το 1964 για χαρη της(σε ποιον αραγε;)αληθευει;

Ανώνυμος είπε...

Εσύ ρε φίλε δεν μπορείς να συντάξεις μία πρόταση της προκοπής...με πεντακόσια λάθη μέσα, η Ε.Σ.Σ.Ν.Α που είναι και ολόκληρη Ένωση θα τα κάνει σωστά ; :)

καλοπροαίρετος είπε...

Από μικρός, ξένες λέξεις με πολλά ζεύγη όμοιων γραμμάτων, όπως committee, addressee, Tennessee, ακόμα καλύτερα όμοιων συμφώνων, όπως Mississippi, suffragette, cappuccino, millennium, terracotta, ασκούσαν ιδιαίτερη γοητεία πάνω μου. Μέχρι σήμερα, λατρεύω και τείνω να κρατώ τα ζεύγη ομοίων συμφώνων στα ξένα κύρια ονόματα κατά τη μεταγραφή τους στα ελληνικά, π.χ. γράφω Βρεταννία, Ρωσσία, Ντύσσελντορφ, Στουττγάρδη, Ραφφαέλλα Καρρά, Φρανσουά Τρυφφώ, Μέλανι Γκρίφφιθ, Τζιόττο, Μασσαχουσέττη κ.ο.κ.

Η καταζητούμενη προσφέρει πολλά ζεύγη ομοίων συμφώνων: το μικρό της όνομα έχει δύο, και η γενέθλια πολιτεία της, η πρωτεύουσα της πολιτείας αυτής, και η κοντινότερη μεγαλούπολη στη γενέθλια πόλη της, από ένα.

Με το ίδιο επώνυμο υπάρχει άλλη αμερικανίδα ηθοποιός που, τι σύμπτωση, το μεσαίο –ή δεύτερο μικρό της, είναι θέμα ορισμού– όνομά της είναι το ίδιο με το μικρό της καταζητούμενης, χωρίς όμως τα διπλά σύμφωνα.

Α, ναι, να μην ξεχάσω και τον συγγραφέα του «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων», τον Λιούις Κάρρολλ :) Κάρρολλ, Νταϊάνν αυτή (Diahann Carroll), μια εξαίσια μαύρη, ήταν και η πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς «Τζούλια» από το τότε Ενόπλων· έπαιζε τον ρόλο της νοσοκόμας Τζούλια Μπαίηκερ. (Για δες πώς συνδέονται όλα…) Έπαιξε και σε κάποια επεισόδια στη «Δυναστεία».

Ανώνυμος είπε...

anonime vrise me oso thes...ala molis prodothikes po ise apo tin essna kai pos ftais kai esi pou ta pragmata einai etsi...exo adiko???

Ανώνυμος σε ανώνυμο ! είπε...

Καλά την παλεύεις ; Έκανα την προσφώνηση ρε φίλε, και λες σε έβρισα ; Όχι δεν είμαι από την Ε.Σ.Σ.Ν.Α και έχω πολλά ράμματα για την γούνα της, αλλά ευτυχώς που δεν είναι στο τιμόνι της κάτι τύποι σαν και σένα που "και καλά" της κάνουν κριτική, ενώ είναι πολύ χειρότεροι,...τώρα μπορείς να πεις ότι σε έβρισα,..αν και πάλι δεν το έκανα.. ! :)
Πάντως τώρα με τα greeklish το έσωσες λίγο...:)

Ανώνυμος σε ανώνυμο ! είπε...

Αν πάλι είσαι πιτσιρικάς όπως μου ήρθε φλασιά,ότι είσαι τότε sorry για δύο λόγους... πρώτον γιατί δεν φταις εσύ για τα λάθη και τα greeklish σου αλλά ο τεχνολογικός μεσαίωνας που ζούμε :), και δεύτερον γιατί κατά τα άλλα το πρόγραμμα ή μη πρόγραμμα της Ε.Σ.Σ.Ν.Α έχει πολύ χώρο για κριτική :)

Ανώνυμος είπε...

Και πιτσιρικάς να είναι, που μάλλον είναι, φταίει κι αυτός για τα λάθη του. Από κάποιο σημείο και μετά, και σε μεσαίωνα ακόμα, η αυτομόρφωση είναι απαραίτητη, αλλιώς κλάφτα Χαράλαμπε!

Ανώνυμος είπε...

Αυτομόρφωση;
Τι σημαίνει αυτό;

What? είπε...

Αυτομόρφωση: Το να φτιάχνεις μόνος (η) σου τη μορφή σου, π.χ. να χτενίζεσαι ή να τα βάφεις μόνη σου, χωρίς κομμωτήριο.

μου αρεσει το σκακι είπε...

Συμφωνω με την αυτομορφωση.Αυτοοργανωση της ζωης τωρα!Ουτε παμε ουτε γσεε, στα χερια μας οι αγωνες!

Ανώνυμος είπε...

Η αυτομόρφωση κάνει καλό...

Η αυτοϊκανοποίηση είναι που βλάπτει...

Ανώνυμος είπε...

Apo poio akribws teuxos tou febrouariou tou 56' einai i sygkekrimeni fotografia?

Ανώνυμος είπε...

πιτσιρικάς είμαι.....για τα ορθογραφικά λάθη ζητώ συγνώμη...όσο για τα greeklish το pc έπαθε κάτι και δεν μου το άλλαζε σε ελληνικά....ζητώ να μάθω πότε θα γίνου γιατί θέλουμε σαν οικογένεια να προγραμματισούμε τις διακοπές μας και θέλουμε να ξέρουμε τις ημερομηνίες...ζητώ συγνώμη και για το ύφος μου στο δεύτερο σχόλιο.

Ανώνυμος σε ανώνυμο ! είπε...

Εντάξει με το τελευταίο post σου δείχνεις ότι είσαι εντάξει :),όχι φυσικά για τα ορθογραφικά (μιας και φυσικά δεν είναι δείκτης ήθους). Να 'σαι καλά και με την σειρά μου ζητώ και εγώ συγνώμη για το απότομο ύφος μου.

Ανώνυμος είπε...

παιδιά συγχωρεμένοι κι οι δύο, αλλά η λέξη είναι συγγγνώμη, όχι συγνώμη...

Ανώνυμος είπε...

εννοώ φυσικά συγγνώμη (πάντως με δύο γ)...

Ανώνυμος σε ανώνυμο ! είπε...

Συγγνώμη αν το συγγγνώμη δεν το έγραψα συγνώμη αλλά συγχνώμη...:))))

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Συγγγ(χ)ωρεμένος.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή γράφτηκαν ενα σωρό χαζομάρες θα πει κανένας ποια είναι η κοπέλα στη φωτογραφία?

Schrödinger's Cat είπε...

Είναι η Carroll Baker, όπως σωστά εντόπισαν (και δεν αποκάλυψαν πλήρως) μερικοί φίλοι. Ιδιαίτερα γνωστή για την ερμηνεία της στο Baby Doll του Ελία Καζάν (1956).

καλοπροαίρετος είπε...

@ τελευταίος ανώνυμος

Η απάντηση βρίσκεται στα ονόματα που έχουν πλαγιογραφεί στην τελευταία παράγραφο αυτού του σχολίου μου.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Η Κουκλιτσα του Ηλια Καζαν στο καναλι της Βουλης,σημερα στις 10 το βραδυ.
Caroll Baker,K.Malden και Εl.Wallach οταν ακομα ηταν ομορφος..