Κυριακή 25 Μαΐου 2008

Φίσερ - Σπάσκι σε κόμικ



Κλικ στις εικόνες για μεγέθυνση: η αναμέτρηση Φίσερ - Σπάσκι στο περιοδικό Estrellas del Deporte (Mexico, 1973), σελίδα 31 .

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος που ξέρει γαλλικά, μία μετάφραση ;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Ή έστω κάποιος που να ξέρει Ισπανικά, μιας και είναι γραμμένα εις την Ιβηρικήν; :-)

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Τη μετέφρασα λίγο πρόχειρα, εντάξει; (Όχι ότι το ύφος του πρωτότυπου ήταν και πολύ καλύτερο :-))

1η σελίδα:
Τα "Αστέρια των Σπορ" παρουσιάζουν:
"Η ΜΑΧΗ ΦΙΣΕΡ-ΣΠΑΣΚΙ"
Ο ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΚΑΚΙΟΥ

Επιπλέον, μια ιστορική σύνθεση του παχνιδιού που έχει την ακρίβεια και την ομορφιά των μαθηματικών και τη φλόγα της στρατιωτικής τακτικής.

2η σελίδα:
1η λεζάντα: Στην πρώτη παρτίδα, που πραγματοποιήθηκε στις 11 του μηνός, ο Φίσερ έφτασε αργοπορημένος και μετά από μια διακοπή για τις 12 ο Αμερικανός έχασε σε 56 κινήσεις.

2η λεζάντα: Τη δεύτερη παρτίδα την κέρδισε ο Σπάσκι επεδή ο Φίσερ διαμαρτυρήθηκε για την τοποθέτηση που είχαν οι κάμερες της τηλεόρασης και δεν παρουσιάστηκε.
-Τι πιστεύετε εσείς κύριε Σπασκι;
-Πως σύμφωνα με το 5ο άρθρο (του κανονισμού αγώνων;) μου ανήκει ο βαθμός σ’ αυτήν την παρτίδα

3η λεζάντα: Στο έβδομο παιχνίδι ο Φίσερ είχε κερδίσει 3 παρτίδες, είχε 2 ισοπαλίες και είχε χάσει 2: μία παίζοντας και μία ανευ αγώνος. Ο Σπάσκι είχε 3 βαθμούς κι ο Φίσερ 4.

4η λεζάντα: Την ενδέκατη παρτίδα, αφού ο Σοβιετικός Τύπος είχε αφήσει να υπονοηθεί ότι ο Σπάσκι ήταν αντικείμενο υποβολής ή υπνωτισμού, την κέρδισε αυτός (δηλ. Ο Σπασκι) αλλά ο Φίσερ είχε 6,5 έναντι 4,5 του Σπάσκι.

5η λεζάντα: Ο παγκόσμιος Τύπος σχολίαζε με άρθρα και γελοιογραφίες όπως αυτή του Pertursson την πορεία των παρτίδων. Στη 17η ο Φίσερ ήταν μπροστά με 10-7.

Schrödinger's Cat είπε...

@ Ηλία,
ευχαριστώ για τη μετάφραση:)