Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Ο ΟΦΗ στην Α' Εθνική


Tην άνοδο του στην Αʼ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του πέτυχε ο ΟΦΗ. Η ομάδα κατέλαβε την πρώτη θέση στους αγώνες μπαράζ της Βʼ Εθνικής στον όμιλο Κρήτης που έγιναν το Σαββατοκύριακο. “Είναι το επιστέγασμα της προσπάθειας μας από το 1994 που λειτουργεί το τμήμα” τονίζει ο έφορος του ΟΦΗ, Κώστας Βαρβεράκης επισημαίνοντας ακόμη ότι “θέλω να ευχαριστήσω τους σκακιστές μας για την προσπάθεια τους, αλλά και τη διοίκηση για τη στήριξη στο τμήμα μας”. Να σημειωθεί ότι μεγάλο ρόλο στην κατάκτηση της ανόδου για τον ΟΦΗ έπαιξε η χρησιμοποίηση του Βούλγαρου διεθνούς μετρ Ντιμιτάρ Ντότσεβ, ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση στην πρώτη σκακιέρα.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1). ΟΦΗ 10 β (40,5 πόντοι) 2). ΟΤΕ Ν.Χανίων 8 (39) 3). Σ.Ο. Ρεθύμνου 6 (30,5) 4). Α.Ο. Κισσάμου 3 (24) 5). ΟΑΧ 2 (24,5) 6) ΛΑΤΩ Αγ. Νικολάου 1 (21,5)

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για την άνοδο και καλή συνέχεια,..αλλά λίγη εγκράτεια δεν βλάπτει και αυτό δεν το λέω μόνο για την ομάδα σας, μπορώ να φανταστώ πολλές ομάδες σε όλη την Ελλάδα να πανηγυρίζουν για την άνοδο στην Ά Εθνική και τώρα που οι ομάδες είναι 20 και αργότερα που θα γίνουν 36, δηλαδή τι πρέπει άμα αποφασίσει η Ε.Σ.Ο και οι συμβουλάτορες της να ανέβουμε όλοι στην Ά Εθνική να βγούμε στους δρόμους και να πανηγυρίζουμε,..;
Αυτά,..γιατί το σκάκι είναι άθλημα σκέψης,..:)

Ανώνυμος είπε...

Πολλά πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα που είναι γελοία και τελικά παρά τις αναιμικές (αλλά δίκαιες!) καταγγελίες, τελικά απλώς συμβαίνουν.
Τώρα θα μου πείτε και τι τρέχει στα γύφτικα με τη γελοιότητα των 20 και 36 ομάδων στην Α' Εθνική; Τρέχει ρε παιδιά αλλά στο τέλος θα γίνει και ξέρετε γιατί; ΓΙΑΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΟΗΤΟΙ, ΓΙ' ΑΥΤΟ! Όλοι μας το γουστάρουμε κατά βάθος, και σε αυτό και σε όλα τα άλλα. Γι' αυτό και έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν σε όλους τους τομείς. Περαστικά μας.

Ανώνυμος είπε...

Όλα μπάχαλο είναι στην Ελλάδα ρε παιδιά τι περιμένετε και το σκάκι τα ίδια χάλια θα έχει. Εξάλλου μην ξεχνάτε έχει εκλογές στην Ε.Σ.Ο. φέτος!

Και ένα κουίζ:
Ποιος αγώνας της περασμένης Κυριακής δεν παίχτηκε σε σκακιέρες?

Ανώνυμος είπε...

Ασπρόπυργος - Κηφισιά 6-6, δεν παίχτηκε καθόλου, δεν έγινε ο αγώνας. Να δούμε αν θα υπάρχουν κυρώσεις για τις ομάδες ή αν θα το καλύψει η ΕΣΣΝΑ, όπως είναι το πιο πιθανό.

Ανώνυμος είπε...

--nickname: Paraskaki

ανώνυμος,
από ότι φαίνεται σου αρέσει πολύ η Α' Εθνική, η ΕΣΟ και η Ελλάδα.

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΣΟ δεν είχε πόρους να πληρώνει τη διαμονή των 16 ομάδων σε ξενοδοχείο στη διάρκεια του πρωταθλήματος της Α΄Εθνικής και ... ανεβάζει περισσότερες ομάδε! Μου θυμίζει το ανέκδοτο με το Χότζα, που συμβούλεψε την οικογένεια, που δεν την χωρούσε το σπίτι, να βάλουν και τα ζώντανά της αυλής μέσα, ώστε αργότερα (όταν έβγαλαν πάλι τα ζωντανά) όλοι ήσαν ευχαριστημένοι και ευγνώμονες προς τον Χότζα, που είχε αυτήν την αποτελεσματική ιδέα.

Ανώνυμος είπε...

Η ξεφτίλα της ξεφτίλας. Γιατί δεν βάζουμε αλήθεια όλες τις ομάδες στην Α με προκριματικούς σε τοπικούς ομίλους, να προκρίνονται 40 στους τελικούς και να παίζουν ένα ελβετικό 7 γύρων ωστε κι όσοι δεν πάνε καλά να μπορούν να λένε ότι ήταν ατυχοι. "Έι Μήτρου μ' του χρόνου θα σου πάρου τη ριβάνσι"

Ανώνυμος είπε...

Μπραβο στον ΟΦΗ παρ ολα αυτα και συγχαρητηρια στον κο Βαρβερακη.Στη διευρυμενη Α Εθνικη εχει θεση η πρωταθλητρια Β Εθνικης Κρητης επι σειρα ετων-οπως ισως εχουν θεση και αλλες ομαδες στο πανελληνιο.

Μακαρι και αλλοι αθλητικοι συλλογοι της πολης(πχ Εργοτελης) και αλλου να ιδρυσουν σκακιστικα τμηματα.

Το συστημα εδωσε μια ευκαιρια στην ομαδα και αυτη την εκμεταλευτηκε. Ας επωφεληθουμε για να πανηγυρισουμε.Μου αρεσουν τα πανηγυρια και δεν βλεπω τιποτε κακο σ αυτα.Αντιθετα οσοι ειναι κατακριτες των παντων αναγορευοντας την αποψη τους σαν τη μονη αληθινη υπονοωντας οτι ειναι καλυτεροι απο ολους - τους υπολοιπους ας αναρωτηθουν αν δεν ειναι σκλαβοι στον ιδιο τους τον εγωισμο.

skakistikosparatiritis είπε...

Παρατήρησα ότι στα επιστολόχαρτα της ΕΣΟ αναγράφεται: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Μπορεί αν γνωρίζει κάποιος να μας εξηγήσει γιατί αναγράφεται το: υπό την εποπτεία του υπουργείου πολιτισμού και δεν αναγράφεται η γενική γραμματεία αθλητισμού???

Ανώνυμος είπε...

Εγώ την άποψη μου δεν την θεωρώ την μόνη αληθινή ανώνυμε Νο.6 στη σειρά,..εσύ όμως πρόσεξε μην είσαι πραγματικά για τα πανηγύρια..!

Ανώνυμος είπε...

Ασπρομαυρα ονειρα νο1
Παραδοξως συμφωνω με τη σκεπτικιστικη και μετριοπαθη σταση που εκφραζετε.Δεν αναφερομουν σε σας.
Οσο για τα υπολοιπα ας μην το κουραζουμε αλλο.

Ανώνυμος είπε...

homo sapiens - Νεάντερταλ 4 – 0

Aπο παλιότερες δημοσιεύσεις στα σκακιστικα sites ανθρώπων του σκακιού.

21 Φεβρουαρίου 2007

«Βλέπεις το γονίδιο του σκακιστή – παράγοντα είναι αλάνθαστο όταν οδηγεί στον δρόμο σταδιακής εξαφάνισης του είδους. Γι αυτό άλλωστε , έχουμε μείνει και τόσο λίγοι.»

12 Αυγούστου 2007

«Να μας έχει ο θεός γερούς και να τα ξαναπούμε μετά δέκα χρόνια (γύρω στο 2017!!) έστω και από μακριά και πιστεύω να εμφανιστούν στην Ελλάδα σκακιστοπαράγοντες με το γονίδιο του Homo Sapiens και όχι του Νεάντερταλ
Ευχαριστώ όλο τον απλό κόσμο και απευθύνω πικραμένος(από την κατάσταση που επικρατεί) την ευχή για καλή τύχη στο Ελληνικό Σκάκι»

Σημερινή δημοσίευση στον Αθηναϊκό Τύπο (Ημερησία 9/5/2008)

Νέα κλίμακα
Νωρίτερα, ο υφυπουργός Αθλητισμού ανέφερε ότι θα καταργηθεί η ελεύθερη εισαγωγή στα ΑΕΙ των πρωταθλητών, ενώ με οροφή τους νικητές Ολυμπιονίκες θα διαμορφωθεί προς τα κάτω μια κλίμακα προνομίων, η οποία θα περιλάβει, όπως είναι φυσικό, και τα αθλήματα, ώστε, όπως είπε χαρακτηριστικά «να διευκρινιστεί, αν θα πρέπει να περιλάβουμε στα αθλήματα το μπριτζ, την μπιρίμπα ή το σκάκι».

Είναι κάποιος που μπορεί να με μάθει μπιρίμπα ;;;;
Με αμοιβή προπονητού φυσικά !!!

homo sapiens - Νεάντερταλ 4 – 0
Και πιστεύω ότι δεν είμαστε στο ημίχρονο ακόμα !!!