Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Σκάκι στο Παιδικό Χωριό SOS


Τα παιδιά που προστατεύονται σ' ένα Παιδικό Χωριό SOS είναι παιδιά που για κάποιους σοβαρούς λόγους (κοινωνικούς, οικονομικούς, υγείας) έχουν μόνιμα στερηθεί τη φροντίδα των φυσικών τους γονέων. Στα παιδιά, παρέχεται ένα υποκατάστατο τεχνικής οικογένειας και η δυνατότητα να αποκτήσουν ξανά μια καινούρια οικογένεια, ένα σπίτι, αδέλφια και κυρίως ένα σταθερό πρόσωπο για να ασχολείται μαζί τους, τη Μητέρα SOS.
Στο πλαίσιο πρωτοβουλίας της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., το Σάββατο, 8 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 17:00 θα οργανωθεί ένα σκακιστικό απόγευμα για τα παιδιά του χωριού της Βάρης. Θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του σκακιού και παιχνίδι, ώστε να έρθουν τα παιδιά σε πρώτη επαφή με το σκάκι.
Καλούνται τα σκακιστικά σωματεία να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με τους νεαρούς σκακιστές τους.
Η Επιτροπή Σχολικού Σκακιού προγραμματίζει, επίσης, την δημιουργία σκακιστικής φωλιάς με την πραγματοποίηση δωρεάν μαθημάτων σε εβδομαδιαία βάση από τον προπονητή κ. Ιωάννη Παναγάκο. Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωσεις συμμετοχής: κ. Βλάχος Γιώργος 6972360874, κ. Παναγάκος Ιωάννης 6906583797.
Ενημερωθείτε για το παιδικό χωριό SOS στην ιστοσελίδα: http://www.sos-villages.gr/index.htm

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αρκετά σωματεία κατόπιν τηλεφωνικού αιτήματος της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού κάνουν δωρεά από 1 σκακιέρα για το παιδικό χωριό SOS Βάρης. Οποιοδήποτε σωματείο δεν έχουμε έρθει ακόμη σε επαφή μαζί του και δύναται να δωρίσει σκακιέρα μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο τηλέφωνο 6972360874 Γιώργος.
Το Σάββατο ώρα 15:30 ξεκινούν αρκετές ομάδες αυτοκινήτων για το παιδικό χωριό, από διάφορες περιοχές. Ενταχτείτε κι εσείς.
Γιώργος Βλάχος

dedefa είπε...

Ο Ιωάννης Παναγάκος στο Sentra FM 103,3

Το Σάββατο, 08.01.2011 και στην εκπομπή του Χρήστου Πιλάλη «Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα» στον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 το μέλος της Επιτροπής Σχολικού Σκακιού της Ε.Σ.Σ.Ν.Α., Πρόεδρος του Α.Π.Ο. «Αίγλη» Παπάγου, δάσκαλος σκακιού και συγγραφέας κ. Ιωάννης Παναγάκος θα μιλήσει για την πρωτοβουλία της Ε.Σ.Σ.Ν.Α. να επισκεφθεί για πρώτη φορά το Παιδικό Χωριό SOS Βάρης.
Η εκπομπή μεταδίδεται κάθε Σάββατο από τις 10.00 έως τις 11.00 και αποτελεί τη μοναδική σκακιστικού περιεχομένου ραδιοφωνική εκπομπή στην Αττική.