Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

Blog: Καλλιτεχνικό Σκάκι


Ένα αξιόλογο blog, στο οποίο περισσεύει το μεράκι, άρχισε να λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες. Ο δημιουργός, ο Alkinoos, δέχεται πως υπάρχουν βέβαια πολλοί τόποι που δημοσιεύουν προβλήματα, όπως και τόποι που δημοσιεύουν βιβλία ολόκληρα με προβλήματα.
Απλώς στο ιστολόγιό του θα προσπαθήσει με συστηματικό τρόπο να παρουσιάσει ορολογία, είδη προβλημάτων, θέματα και γεγονότα του χώρου των προβλημάτων.
Επίσης, να παρουσιάσει συνθέτες προβλημάτων. Ποιός ήταν ο μεγάλος μαιτρ Βύρων Ζάππας, ποιός ήταν ο χρυσός ολυμπιονίκης Σταύρος Ιατρίδης, κλπ, με προσπάθεια να συγκεντρωθούν οι δημιουργημένες από αυτούς συνθέσεις σε έναν, προσβάσιμο από όλους, χώρο.
Ακόμη, να παρουσιάσει λύτες προβλημάτων. Πόσοι έμαθαν στην χώρα μας ότι ο πρωταθλητής Ελλάδος στην λύση σκακιστικών προβλημάτων Κώστας Πρέντος κράτησε φέτος για έκτη συνεχόμενη φορά τον τίτλο του;

Μερικά από τα θέματα που έχουν ήδη δημοσιευτεί στο νέο ιστολόγιο:
Αγωνιστικό Σκάκι και Καλλιτεχνικό Σκάκι
Σύμβολα πεσσών και σκακιστική γραφή
Πρωτοτυπία και Οικονομία θέσης
Πότε το κλειδί είναι ωραίο.

***Blog Καλλιτεχνικό Σκάκι:
http://kallitexniko-skaki.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Inspirus είπε...

Πολύ καλό το blog του Αλκίνοου και αξιόλογη η προσπάθεια. Το Καλλιτεχνικό Σκάκι χρειάζεται υποστήριξη, άλλωστε και οι φίλοι σκακιστές που εστιάζουν στο αγωνιστικό, έχουν πολλά να ωφεληθούν από τη μελέτη των σκακιστικών συνθέσεων!