Κυριακή 24 Αυγούστου 2008

Φωτοκουίζ



Από ποια ταινία προέρχονται οι συγκεκριμένες σκακιστικές σκηνές; Σπουδαία δημιουργία της δεκαετίας του ενενήντα...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο το Shine (Ο Σολιστας),του Σκ. Χικς,με τους Α. Μυλλερ-Σταλ και Τζ. Ρας,η ταινια εξιστορει σε ελευθερη αποδοση (η πραγματικη ιστορια ειναι ακομα πιο απιστευτη) την ζωη του Αυστραλου πιανιστα Ντ. Χελγκφοτ,απο τα δυσκολα παιδικα χρονια του και την τραυματικη σχεση με τον πατερα του,μεχρι τον εγκλεισμο του σε ιδρυμα μετα απο μια ψυχολογικη καταρρευση,που προεκυψε απο την αποτυχια του να εκπληρωσει τις μουσικες προσδοκιες που ανελαβε ως παιδι-θαυμα,και την τελικη του ενταξη στον κοσμο ως διασκεδαστη-πιανιστα σε πιανο-μπαρ.
Η ταινια θα λειτουργουσε το ιδιο καλα αν ο ηρωας ηταν σκακιστης και οχι πιανιστας,μια και το κυριο θεμα της ειναι η πιεση που υφισταταιενα ταλαντουχο παιδι απο τον πατερα του.
Υ.Γ. Γατε κρινοντας απο την σειρα των φωτογραφιων του "Ποτε την Κυριακη",πιστευω οτι χρησιμοποιουμε την ιδια πηγη για το Σκακι στο Σινεμα.

Schrödinger's Cat είπε...

Πολύ σωστά, η πηγή μου έίναι το εξαιρετικό Chess In The Cinema http://www.skgiessen.de/movies/ .

Ανώνυμος είπε...

Ghost dog με τον τροπο των Σαμουραι του Τζαρμους, σκακι στο περβαζι της καντινας και η εντος εθνικης γλωσσας επικοινωνια του εκτελεστη με τον αιτινο γαλλοφωνο καντινιερη.