Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Πόλγκαρ - Ναβάρα

Η ισχυρότερη σκακίστρια του κόσμου, η Τζούντιτ Πόλγκαρ, θα ταξιδέψει στο τέλος Απριλίου (22-25 του μήνα) στην Πράγα για να παίξει ματς ράπιντ με τον καλύτερο Τσέχο παίκτη, τον Νταβίντ Ναβάρα, γνωστό και από τη συμμετοχή του στο περυσινό διασυλλογικό πρωτάθλημα Α' Εθνικής, στη Χαλκιδική. Η Πόλγκαρ θα δώσει επίσης αγώνα σιμουλτανέ με αντιπάλους επιχειρηματίες, καλλιτέχνες και αθλητές. Είναι η μοναδική σκακίστρια στην ιστορία που έχει μπει στο τοπ-10 των σκακιστών και αντιμετωπίζει με επιτυχία τους κορυφαίους άνδρες. Ανάμεσα στις επιτυχίες της καταγράφεται και νίκη επί του Γκάρι Κασπάροβ. Η 33χρονη Ουγγαρέζα είναι η νεαρότερη από τις τρεις αδελφές Πόλγκαρ. Οι Πόλγκαρ δεν πήγαν ποτέ σε σχολείο, αλλά εκπαιδεύτηκαν κατ' οίκον, με έμφαση στο σκάκι και τις γλώσσες. Η Σοφία Πόλγκαρ έχει εγκαταλείψει το αγωνιστικό σκάκι και έχει εγκατασταθεί στο Ισραήλ, ενώ η μεγαλύτερη από τις αδελφές, η Σούζαν, μένει στο Τέξας των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου ασχολείται επαγγελματικά με τη διάδοση του σκακιού σε νεαρές ηλικίες. Η Τζούντιτ δεν άφησε ως τώρα ούτε το σκάκι, ούτε τη Βουδαπέστη. Έχει δυο παιδιά, αλλά προσπαθεί να μείνει ενεργή στη διεθνή σκακιέρα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Ναβάρα μονο στο περσινο πρωτάθλημα δεν επαιξε :)

Inspirus είπε...

Λάθος, ο Ναβάρα έπαιξε κανονικά στο Διασυλ/κό του 2009. Ήταν αήττητος και γενικά τα πήγε πολύ καλά!

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Μεταφερω από το www.chessbase.com
IM/WGM Elena Tairova passes at eighteen
'24.03.2010 – Very sad news from Russia: the talented young player Elena Tairova, born on August 28 1991, has died at the age of just 18. Elena became a WGM at just 14 years of age, and a full IM the following year. She won a succession of European and World girls’ junior titles, and in 2006 was the Russian women’s under-20 champion. We offer our deepest condolences to her family and friends.'
Πραγματικά τραγικό να χάνεται μια νέα κοπελιά στα 18 της. Η GM Έλενα Ταιροβα από τη Ρωσία άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο στα 18 της (ήταν ασθενής). Μια και η ανάρτηση αφορά την καλύτερη γυναίκα σκακίστρια (κατά τη γνώμη μου) όλων των εποχών ,είπα ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη της Έλενας να γραφούν τα παραπάνω εδώ.