Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Εικόνες


Οι σκακιστές του πάρκου Washington Square, στo Μανχάταν της Νέας Υόρκης, συγκεντρώνονται στο νοτιοδυτικό άκρο της έκτασης. Ανάμεσα στους τακτικούς θαμώνες ήταν ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο οποίος έπαιζε παρτίδες με στοίχημα. Από σκακιστές: ο Λάρι Έβανς, ο Ρομάν Τζιτζιχασβίλι, αλλά ακόμη και ο θρυλικός Μπόμπι Φίσερ, στα νιάτα του. Στο σημείο αυτό του πάρκου, με τις σκακιέρες, γυρίστηκαν πολλές σκηνές της γνωστής ταινίας Αναζητώντας τον Μπόμπι Φίσερ.

5 σχόλια:

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

O Βobby θα ειχε τα γενεθλια του χθες αν ηταν ακομα αναμεσα μας,θα εκλεινε τα 67.
Σιγουρα σχεδον ολοι θα εχετε δει video του Fischer,ποσοι ομως απο σας τον εχετε ακουσει να λεει τις αποψεις του για τον Θεο,την θρησκεια και την αγαπη;και οσοι δεν εντυπωσιαζονται με τις κοσμοθεωρια του ας κανουν υπομονη,θα'χουν την ευκαιρια να τον ακουσουν να τραγουδαει a capella το All you need is love..
http://www.youtube.com/watch?v=bm4uGECVyBE

Για τους εκλεκτικους,το BBC ξεσκαλιζοντας τα αρχεια του βρηκε και εδωσε στην δημοσιοτητα μια συνεντευξη του Aλιεχιν την οποια μπορειτε ν'ακουσετε εδω:
http://www.humyo.com/33513/Alexander_Alekhine_Interview_-_1938.mp3
και να διαβασετε την απομαγνητοφωνηση εδω:http://rybkaforum.net/cgi-bin/rybkaforum/topic_show.pl?tid=15865
Πηγη

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Το βιντεο με την ραδιοφωνικη συνεντευξη του Φισερ το ξετρυπωσε ο Mig http://www.chessninja.com/dailydirt/2010/03/fischers-birthday.htm#comments

ενω τα λινκ για τον Αλιεχιν το βρηκα σ'ενα σχολιο του ebutaljib στο http://www.chessvibes.com/cartoons/22949/

Stazybο Hοrn είπε...

Κάπου εδώ πρέπει να το βάλω αυτό:
http://www.designboom.com/weblog/cat/10/view/9399/the-art-of-chess.html

Συγγνώμη για το άσχετο σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Σ' αυτές τις σκακιέρες είναι μάλλον γυρισμένη σκηνή από το φετεινό "Whatever works" του Γούντυ Άλλεν

Ανώνυμος είπε...

Μια και ηρθε η κουβέντα στο "Whatever works", επ' ευκαιρια να αναφερουμε ότι ευτυχως στις σκηνες με σκακιερα δεν πονεσαν παλι τα ματια μας, όπως σε ένα σωρο άλλες ταινιες και σειρες απο την τηλεοραση, βλεποντας παικτες με τεραστια αυτοσυγκεντρωση και βλεμμα γεματο σοφια να κινουν ιππους διαγωνια, να κανουν, σε απαντηση του σαχ, ματ κλπ κλπ.