Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Παλαιόχωρα 2010


Ο Δήμος Πελεκάνου σε συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων διοργανώνει το 3ο Διεθνές Τουρνουά Παλαιόχωρας στη νότια Κρήτη, το οποίο αρχίζει αύριο, 22/7.
Η Παλαιόχωρα είναι μια μικρή πόλη που βρίσκεται στο Δήμο Πελεκάνου και απέχει περίπου 60 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά από την πόλη των Χανίων. Στη λίστα του chess-results εμφανίζονται 232 σκακιστές και σκακίστριες, ανάμεσά τους δεκάδες γκρανμέτρ και διεθνείς μετρ. Oι δηλώσεις συμμετοχής για το τουρνουά έχουν λήξει και θα γίνουν δεκτές αιτήσεις συμμετοχής μόνο κατόπιν συνεννόησης με τους διοργανωτές εφόσον υπάρχουν ακυρώσεις.
Πληροφορίες για το τουρνουά θα βρείτε στην ιστοσελίδα http://www.chaniachess.gr/
Σύνδεσμος chess-results: http://www.chess-results.com/tnr36301.aspx?lan=1

11 σχόλια:

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Οι συμμετοχές παικτών, που βρίσκονται στην ιστοσελίδα;

Schrödinger's Cat είπε...

@Γεωργιάδης: Βρίσκονται στη σελίδα http://www.chess-results.com/tnr36301.aspx?lan=15 που είναι ανεξάρτητη από την επίσημη ιστοσελίδα.

Ανώνυμος είπε...

Μέχρι το βράδυ η επίσημη ιστοσελίδα θα έχει συνδεθεί με το chess-results, όπως στο Ρέθυμνο. Επίσης, μόλις οργανωθούν τα πράγματα θα ανεβούν στη σελίδα του Ρεθύμνου οι φωτογραφίες των τελευταίων γύρων.

Ανώνυμος είπε...

Δν θα υπάρχουν live games???
Η ιστοσελίδα του ΣΑΧ θα μπορούσε να ηταν καλύτερη οσο αναφορά την ενημέρωση των επισκεπτών.

Δανάη είπε...

Καλή διαμονή και καλούς αγώνες σε όσες και όσους παίζουν.

Schrödinger's Cat είπε...

Αντιγράφω το δελτίο τύπου που εστάλη από τους διοργανωτές, για τον 1ο γύρο του τουρνουά της Παλαιόχωρας:


Με νέο ρεκόρ συμμετοχών (238 σκακιστές και σκακίστριες από 26 χώρες) ξεκίνησε το 3ο διεθνές σκακιστικό τουρνουά της Παλαιόχωρας. Ανάμεσά τους βρίσκονται 51 τιτλούχοι σκακιστές, 19 εκ των οποίων κατέχουν τον ανώτατο τίτλο του γκρανμέτρ, ενώ μπορεί κανείς να βρει συμμετέχοντες από την Ινδία μέχρι τις ΗΠΑ και τη Δομινικανή Δημοκρατία! Στις αξιοσημείωτες παρουσίες συγκαταλέγονται η οκτάκις πρωταθλητής Ελλάδος Χρίστος Μπανίκας, η Ουκρανή Κατερίνα Λαχνό (νο 7 στον κόσμο), ο νικητής του διεθνούς τουρνουά του Ρεθύμνου, Ρουμάνος Μίρτσεα Παρλίγκρας και άλλοι.

Οι αγώνες ξεκίνησαν με ομιλία του Δημάρχου Πελεκάνου, κου Ζουριδάκη, ο οποίος τόνισε την προσπάθεια που κατέβαλλε ο Δήμος για να υποστηρίξει το τουρνουά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Καλωσόρισε τους παίκτες και συνοδούς και ευχήθηκε να απολαύσουν τόσο τις παρτίδες τους όσο και τη διαμονή τους στην όμορφη Παλαιόχωρα. Έδωσε επίσης έμφαση στην εποικοδομητική συνεργασία με τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και υποσχέθηκε ότι, εφ’ όσον επιτύχει ανανέωση της θητείας του (στο νέο Δήμο Κανδάνου-Σελίνου), θα συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω επέκταση και βελτίωση του τουρνουά, στους νέους χώρους που βρίσκονται υπό κατασκευή στην πόλη.

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός του προέδρου της ΣΑΧ, κου Παπαδογιάννη, ο οποίος ευχαρίστησε το Δήμο Πελεκάνου και προσωπικά το Δήμαρχο για τη στήριξη που παρέχουν στο διεθνές τουρνουά της Παλαιόχωρας, πετυχαίνοντας με την προσπάθειά τους να το αναδείξουν σε θεσμό στη συνείδηση των σκακιστών, Ελλήνων και ξένων, και ευχήθηκε την ακόμη μεγαλύτερη αναβάθμιση του τουρνουά στο νέο μεγάλο Δήμο Σελίνου και Καντάνου. Τέλος, εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι πολλοί συμμετέχοντες έρχονται στην Παλαιόχωρα για τρίτη συνεχόμενη φορά!

Όπως κάθε χρόνο, ο Δήμος Πελεκάνου έχει προγραμματίσει να διανθίσει το διεθνές τουρνουά σκάκι με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν καλύτερα τις ομορφιές της περιοχής. Υπάρχουν προγραμματισμένες εκδρομές στις παραλίες Κριός και Γιαλισκάρι, περιήγηση με παραδοσιακό ιστιοφόρο σκάφος και φυσικά εκδρομή στο μαγευτικό Ελαφονήσι. Όλες αυτές οι εκδηλώσεις είναι χωρίς κόστος για τους συμμετέχοντες.

Όσον αφορά το καθεαυτό σκακιστικό μέρος του τουρνουά, οι αγώνες διεξάγονται σε πολύ καλές συνθήκες, στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πελεκάνου. Οι συμμετέχοντες δροσίζονται με νερό, χάρη στην ευγενική προσφορά των σούπερ-μάρκετ Βλησίδη και Πετράκη, και τα κεράσματα από το αρτοποιεία Βακάκη, ενώ συνολικά η τοπική κοινωνία στηρίζει ενεργά το τουρνουά σε κάθε του πτυχή. Ιδιαίτερη εντύπωση στους επισκέπτες προκαλεί η θερμή φιλοξενία και εξυπηρέτηση των τοπικών κατοίκων και επιχειρήσεων, κάτι που ωθεί πολλούς να βάζουν το τουρνουά της Παλαιόχωρας σε περίοπτη θέση στο καλοκαιρινό τους πρόγραμμα!

Συνδιοργανωτής του τουρνουά είναι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων ενώ χορηγοί της διοργάνωσης είναι το Εμπορικό Επιμελητήριο Χανίων, ο Ο.Ε. Ακίνητα Μονοπρόσωπη του Δήμου Πελεκάνου, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Παλαιόχωρας, ο Εμπορικός Σύλλογος Παλαιόχωρας, ο σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Παλαιόχωρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων, και το κατάστημα Ηλεκτρικών Ειδών «ΣΚΟΡΔΥΛΑΚΗΣ».

Οι αγώνες αρχίζουν καθημερινά στις 17.30 και καλύπτονται αναλυτικά στο Διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας www.chaniachess.gr.

ΣΑΕ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ είπε...

Με αφορμή τον χτεσινό θρίαμβο της ομάδας μας,η ΣΑΕ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ με την ακόλουθη ανακοίνωση:
1)Ευχαριστεί το πλήθος που κατέκλεισε το χώρο και αποθέωσε την ομάδα
2)Ευχαριστεί τους σκακιστές της για τις αμέτρητες διακρίσεις και επιτυχίες,καθώς και τις καθοριστικές τους νίκες
3)Εκφράζει το θαυμασμό της στον rookie της ομάδας,Κύριο Γ.Παπακωνσταντίνου και του εύχεται αυτή του η επιτυχία να σημάνει το σκίρτημα για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στην λαμπρή όπως διαφαίνεται σταδιοδρομία του
4)Απευθύνει δημόσια έκκληση στον Κ.Λογοθέτη να απολογηθεί για την αδιάλλακτη στάση του ως προς την αποδοχή της ομάδας μας στην κλήρωση και τέλος
5)Ευχαριστεί την καταπληκτική διαιτήτρια Κ.Ξένια για την στήριξη και την αδιάκοπη προσπάθεια να μεταπείσει τον Κ.Λογοθέτη και της εύχεται χρόνια πολλά

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε να σας είχα αλλάξει το όνομα σε "Ανορθόγραφοι"... :-)

Ανώνυμος είπε...

Αργεί πολύ η "ακόλουθη ανακοίνωση"? :-)

ΣΑΕ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ είπε...

Η ΣΑΕ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ ανακοινώνει ότι από σήμερα 27/07/2010 γίνεται τετραμελής,εξαιτίας της απομάκρυνσης ενός από τα μέλη της για αδιευκρίνιστους προς το παρόν λόγους.Ευχαριστεί τον Κ****** Ε****** για την προσφορά του και του εύχεται κάθε επιτυχία στην πολυτάραχη καριέρα του.
Επίσης,δηλώνει υπεύθυνα ότι ο στόχος της προγούμενης ανακοίνωσης δεν ήταν μόναχα η επιβράβευση των παιχτών και του κόσμου και,για το λόγο αυτό,επανακαλεί τον Κύριο Λογοθέτη για μια ΕΚ ΝΕΟΥ δημόσια (πιο σοβαρή ελπίζουμε) τοποθέτηση σχετικά με όσα αναφέρθησαν πιο πάνω.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος αγαπάει παιδεύει! :-)
By the way, η όλη εκδήλωση ήταν εντυπωσιακή και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των περαστικών, ενώ το απέναντι καφενείο ("Πλατεία") χορήγησε σφηνάκια ρακί σε όλες τις νικήτριες ομάδες κάθε γύρου!