Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Negroponte 2010


35 GM έχουν δηλώσει ως τώρα συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά «Negroponte 2010» που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 17 Αυγούστου στη Χαλκίδα (δείτε τις συμμετοχές στο http://chess-results.com/Tnr33842.aspx?lan=1 ). Το τουρνουά «Negroponte 2010» θα είναι όπεν, ελβετικό 9 γύρων με συνολικά έπαθλα 25.000 ευρώ (πρώτο έπαθλο 3.500 ευρώ, με ειδικά έπαθλα για γυναίκες, εφήβους, καλύτερη απόδοση κλπ.). Για περιορισμένο αριθμό τιτλούχων παικτών η οργανωτική επιτροπή θα προσφέρει ειδικές συνθήκες ανάλογα με τον τίτλο και το έλο.

Οι οργανωτές διεξάγουν και λαχειοφόρο αγορά με έπαθλο ένα αυτοκίνητο Toyota Aygo 1000CC πεντάθυρο, με xορηγό την Car n' Motion α.ε.ε.α http://www.carnmotion.gr/
Δυνατότητα ηλεκτρονικής αγοράς λαχνών στην επίσημη ιστοσελίδα του τουρνουά http://www.negroponte2010.gr/

13 σχόλια:

Rglis είπε...

Το "Ακρόπολις" θα γίνει φέτος? Υπάρχει κάποιος ιστοχώρος με πίνακα όλων των τουρνουά κατά ημερομηνία για χειμώνα/καλοκαίρι?

Γιάννης Βραϊμακης είπε...

Στην διέυθυνση της ΕΣΟ:

http://chessfed.gr/files/program_open2010.htm

Υπάρχει η λίστα με τα ανοικτά διεθνή τουρνουά της Ελλάδας.

Το Ακρόπολις έχει ματαιωθεί.

Rglis είπε...

Ευχαριστώ.
Γνώμη μου είναι πάντως ότι θα έπρεπε να υπάρχει ένα blog/site ή κάτι σχετικό που να αποτελεί δελτίο τύπου ΜΟΝΟ για τα open τουρνουά που ανακοινώνονται προκηρύξεις (χειμωνα/καλοκαιρι)και αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη. Τα υπόλοιπα (πρωταθλήματα κτλ) βρίσκονται στα sites των θεσμικών διοργανωτών. Και τα αποτελέσματα των περασμένων τουρνουά βρίσκονται στο chess-results αν δε κάνω λάθος.
Είναι χρήσιμο να βρίσκονται όλα μαζεμένα σε ένα ιστοχώρο. Θα μπορούσε επίσης να αφορά και τουρνουά (rapid/blitz ktl)

Kostas Oreopoulos είπε...

Έχω σκεφτεί κατά καιρούς να κάνω μια τέτοια σελίδα, που θα μπορεί κάποιος να ανεβάζει τουρνουά, αποτελέσματα (σε Excel cvs format και αυτόματα θα κάνει τον πίνακα), παρτίδες, διαγράμματα κλπ, αλλά και ταυτόχρονα να συγκεντρωθεί υλικό από τουρνουά του παρελθόντος (Από πρωταθλήματα Ελλάδος, Ημιτελικούς, Διασυλλογικά, Νέων κλπ).

Κάτι σαν Ελληνικό σκακιστικό facebook

Απλά το εγχείρημα είναι δύσκολο και σίγουρα όχι κάτι που μπορεί να κάνει ένα άτομο μόνο του. (άσε που και να κάνει κάποιος μόνος του όλη την υποδομή, το υλικό είναι που έχει σημασία, και δεν νομίζω ότι η σκακιστική κοινότητα είναι διαθέσιμη να προσφέρει χρόνο-υλικό για να συγκεντρωθούν όλα αυτά τα στοιχεία)

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Το στήσιμο ενός τέτοιου site σε ένα πληθωρικό CMS (π.χ. Drupal) δεν πρέπει να είναι και τόσο δύσκολη υπόθεση. Ωστόσο, κι εγώ νομίζω ότι θα είναι άδικος κόπος, και η ανταπόκριση πολύ μικρή.

Kostas Oreopoulos είπε...

Το στήσιμο είναι πανεύκολο, αλλά πρέπει να γραφτούν κάποια modules και εξτρά κώδικας σε javascript για να γίνεται εύκολα η εισαγωγή δεδομένων (έχω στο μυαλό μου βασικά πίνακες βαθμολογίες τουρνουά να μην είναι σαν εικόνες, αλλά searchable κατα παίκτη κλπ και ταυτόχρονα εύκολο να εισαχθούν)
Είναι κρίμα να μην υπάρχει κανένα αρχείο με όλα τα τουρνουά που έχουν κατα καιρούς γίνει επι ελληνικού εδάφους.

Schrödinger's Cat είπε...

Ο ΠΟΛΥ ΓΝΩΣΤΟΣ στην Ελλάδα τούρκος γκραν μετρ Σουάτ Αταλίκ αναδείχθηκε νικητής στο διεθνές τουρνουά «Νegroponte 2010» της Χαλκίδας με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες. Δεύτερος ήλθε ο Αμερικανός Χες με 7,5 και ακολουθούν με 7 ο Ρώσος Μπουρμάκιν, ο υπό σημαία Γερμανίας Γκραφ, ο Κροάτης Μπόσιοτσιτς, ο Γιάννης Νικολαΐδης και ο Ιρανός Μοραντιαμπαντί. Από τους άλλους Ελληνες ο Παπαϊωάννου συγκέντρωσε 6,5 βαθμούς, οι Θ. Μαστροβασίλης, Χαλκιάς, Καπνίσης, Ν. Γεωργακόπουλος από 6 και οι Βαφειάδης, Αργυρούδης, Ν. Γαλόπουλος, Μαλικέντζος, Κ. Σκαπέρδας, Κ. Νικολαΐδης, Β. Κωστόπουλος, Π. Μιχελάκος, Βάτκαλη, Κουβάτσου και Ι. Σταυριανάκης από 5,5 βαθμούς. Στους αγώνες που διοργάνωσε η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» πήραν μέρος 204 σκακιστές και σκακίστριες από 29 χώρες, εκ των οποίων οι 71 κατείχαν διεθνή τίτλο. (από τη σημερινή στήλη των ΝΕΩΝ)

Ανώνυμος είπε...

Πρέπει να σημειωθεί και η μεγάλη επιτυχία του Κλ. Βαφειάδη που έκανε άνετα νόρμα διεθνούς μαιτρ.
Δυστυχώς το επίσημο site δεν προβάλλει την επιτυχία αυτή όσο θα έπρεπε.

Ανώνυμος είπε...

Επίσης πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια σε όσους τήρησαν το fair play σε αντίθεση με όσους δεν το τήρησαν...

Ανώνυμος είπε...

πολύ διαφωτιστικό το τελευταίο σχόλιο...

Ανώνυμος είπε...

Τα συγχαρητήρια είναι προσωπικά προς τους γνώστες και κατέχοντες...όπως και η αντίθεση των όσων αξίζουν συγχαρητήρια με όσους δεν τα αξίζουν, επίσης είναι για τους γνώστους και κατέχοντες...

Gypaetos είπε...

Για μας τους λοιπούς πάντως βαθύ σκοτάδι...

Χόνδρός είπε...

κάποιοι άλλοι όμως νιώθουν ωραίίιιιια.....