Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

Πρωτάθλημα Βρετανίας στο Καντέρμπουρι


Η αφίσα της ταινίας «Θρύλοι του Καντέρμπουρι» του Παζολίνι. Στην Αγγλία του Μεσαίωνα ένας συγγραφέας (τον οποίο ενσαρκώνει ο ίδιος ο Παζολίνι) παρευρίσκεται στη διήγηση μιας σειράς ιστοριών αστείων κι ερωτικών ενώ αυτός κρατά σημειώσεις παρατηρεί και αφήνει τη φαντασία του να οργιάσει. Ο Πιερ Πάολο Παζολίνι χρησιμοποιεί κατά τη συνήθη πρακτική του τις σκηνές σεξ για να περάσει τα πολιτικά του μηνύματα.

Άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 7 Αυγούστου, σε αίθουσα του πανεπιστημίου του Κεντ, στο Καντέρμπουρι, το 97ο (!) πρωτάθλημα των Βρετανικών Νήσων. Νο1 του τουρνουά είναι ο 38χρονος Μίκι Άνταμς , ο οποίος ενώ στο παρελθόν ήταν ένας από τους ισχυρότερους παίκτες στον κόσμο, εδώ και αρκετά χρόνια διανύει περίοδο κακής απόδοσης . Τελευταία μόνο, επανήλθε με ορισμένα καλά αποτελέσματα και ανέβηκε στο νο23 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Λέοναρντ Μπάρντεν, στη στήλη του στον Γκάρντιαν, τον θεωρεί φαβορί και προβλέπει πως θα τερματίσει τους αγώνες με τουλάχιστον 9/11. Εκτός του Άνταμς (2706), μετέχουν οι GM Περτ (2551), Γκόρντον (2534), Κόνκουεστ (2523), Γουίλιαμς (2511), Γουέλς (2488), Γκορμάλι (2480), Άρκελ (2465) και Σαμερσκέιλ (2428). Συνολικά αγωνίζονται 78 σκακιστές, σε ελβετικό 11 γύρων.

Παράλληλα με την κύρια διοργάνωση διεξάγονται και πολλά άλλα τουρνουά (νέων, βετεράνων, ερασιτεχνικά όπεν, ράπιντ).
Οι 12 πρώτες παρτίδες του πρωταθλήματος αναμεταδίδονται ζωντανά, κάθε μέρα, στη διεύθυνση
http://www.britishchess2010.com/live_games.htm (έναρξη 16:15 ώρα Ελλάδας).
Επίσημη ιστοσελίδα διοργάνωσης http://www.britishchess2010.com/

6 σχόλια:

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

@S.Cat: Άσχετο με την ανάρτηση αγαπητέ, αλλά τελευταία η πλοήγηση μου στο blog είναι πραγματικό μαρτύριο. Συνεχώς κολλήματα, πολύ αργό φόρτωμα, αδυναμία να ανοίξω links κ.λ.π. Βέβαια οι γνώσεις μου περι Η.Υ είναι περιορισμένες αλλά μιας και δεν αντιμετωπίζω ανάλογα προβλήματα σε αλλά σάιτς υποθέτω ότι δεν φταίει το παλιομαραφέτι μου…?! Αντιμετωπίζουν και άλλοι φίλοι ανάλογα προβλήματα ? και αν ναι για δες εσύ -ως ειδικός -μήπως δέχεσαι τίποτε ‘κακόβουλες’ ηλεκτρονικές ‘επιθέσεις’. Ευχαριστώ.

Schrödinger's Cat είπε...

Στο δικό μου υπολογιστή δεν αντιμετωπίζω προβλήματα πλοήγησης, αλλά ενδέχεται να είναι η γνωστή περίπτωση, που ο γονιός δεν μπορεί να παρατηρήσει τα ελαττώματα του παιδιού του.
Παρακαλώ ενημερώστε με στο χώρο των σχολίων για τυχόν προβλήματα της σελίδας, μήπως μπορέσω να διορθώσω κάτι.

evris είπε...

Ειμαι στην ξενιτια και μου λειπει ο ΣΟ Αμπελοκηπων και ο πατσας!

Υπομνηματα περι πατσα από evris

Υπαρχει η σχολη που οριζει πως ο πατσας ειναι ενας και μονο ενας (ο χοντροκομμενος φυσικα) και πως ο λεπτοκομενος ειναι παραλλαγη, κατι αντιστοιχο του φρουτ παντς με ομπρελακια, του περιε, κλπ ως υποκαταστατο ποτου για γυναικες.

Ο πατσας ειναι σαν το παλιο Ελληνικο καφενειο. Δεν ειναι για γυναικες. Η εισβολη φοιτητριων, γυναικων με παιδια, γριων, μαθητριων κλπ σε πατσατζιδικο σοκαρει και ενοχλει τους θαμωνες (ειναι η ωρα του πατσα και οχι του χαλβα). Μονη εξαιρεση οι πουτανες (θα αναφερθω ξανα παρακατω).

Επειδη ακριβως ο πατσας ειναι βαλσαμο για το στομαχι και μονο για μεθυσμενους, οι εγκυροι μελετητες (παντα μεθυσμενοι) ειναι biased στις κρισεις τους. Αποτελεσμα αυτου ειναι να αμφισβητειται το αν υπαρχει τελικα διαφορα μεταξυ καλου και κακου πατσα, γιατι κανεις εκεινη τη στιγμη δεν ειναι σε θεση να ξεχωρισει. (Αν ειναι νηφαλιος, τοτε δεν ειναι μεθυσμενος, αρα δεν ειναι μελετητητης ειναι τουριστας και η γνωμη apriori δεν λαμβανεται υποψιν).

Υπερβολες του πατσα: Ονομαζονται οι συζητησεις τυπου: ειχα φαει μεγαλε ενα πατσα στο .... που ηταν οχι οπως εδω αλλα ... και ενω ημουν εντελως χαλια ετοιμος να πεθανω να παω για πλυση στομαχου να μου κανουν καφεινη με το που τρωω την πρωτη .... μετα σου λεω περδικι και συνεχισαμε.

Ενα μονο δεχομαστε ως κοινα παραδεκτο αξιωμα: Οσο πιο βρωμικο το μαγαζι, τοσο καλυτερο το προιον. Φημολογειται, οτι καλο πατσα εχει εκει που συχναζουν τα κοριτσια(!; ) και οι μπατσοι μετα απο τη δουλεια.

Αν δεις σε πατσατσιδικο μονο νεαρες ηλικιες, αγορακια, κοριτσακια καθαρα και καλοχτενισμενα πονηρευεσαι. Αν μιλανε/γελανε/χαχανιζουν αντι να μην μπορουν να παρουν τα ποδια τους, αυτο το πατσατζιδικο τρωει μποικοταζ.

Υπεραντιδραση του πατσα: Συμβαινει σε νεοφωτιστους στον πατσα. Ανοιχτοι στις νεες γευσεις. Προκατηλημενοι πως θα φανε κατι ασχημο. Διαψευδονται οικτρα. Κολλανε ασχημα. Τρωνε 3 τουλαχιστον πιατα στο καπακι και μετα οταν περπατανε η κοιλια τους κανει το χαρακτηριστικο ηχο: γλουπ γλουπ. Μιλανε ολο το βραδυ για την νεα τους εμπειρια πολυ κοντα σου και δυνατα (γιατι ειναι ενθουσιασμενοι). Και μυριζουν σκορδο.

Αντρες φοιτητες που μαγειρευουν homemade πατσα σπιτι τους ειναι αποδεδειγμενο ιατρικα πως θα γινουν τρομοκρατες στο αμεσο μελλον.

http://peraxora.foidel.gr/

Schrödinger's Cat είπε...

Καταπληκτικό, καταπληκτικό, το υπόμνημα περί πατσά! Θα ακολουθήσει δεύτερο υπόμνημα για τους Αμπελόκηπους; :)

Spyros είπε...

Αυτό το "γραφικό σεξ" πως ακριβώς γίνεται; ;-)
Μήπως πρέπει να βρείτε μια καλύτερη απόδοση στα Ελληνικά του Αγγλικού "graphic sex scenes" πριν γίνετε θέμα στο ιστολόγιο του Νίκου Σαραντάκου;

Schrödinger's Cat είπε...

@Spyros: Δίκιο έχεις, αν και ο Σαραντάκος είναι ανεκτικός...Πάντως για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο, το αφαίρεσα:)