Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2007

16th Isle Of Man Open


Μοιάζουν με κουκλόσπιτα. Δεν βρίσκονται όμως σε παιδικό δωμάτιο αλλά σε μία πλατεία της ήσυχης πρωτεύουσας Douglas, της Νήσου του Μαν.

Το νησί του Μαν (Isle of Man) βρίσκεται στην Ιρλανδική Θάλασσα. Έχει έκταση 572 τετραγωνικά χιλιόμετρα και πληθυσμό 70.000 κατοίκους. Κατά πάσα πιθανότητα πήρε το όνομά του από την κελτική φυλή των Μανξ, οι απόγονοι των οποίων κατοικούν εκεί έως σήμερα. Οι Άγγλοι κατέλαβαν το νησί τον 14ο αιώνα, ενώ αποτελεί Κτήση του Βρετανικού Στέμματος από το 1765. Το Κοινοβούλιο των Μανξ ιδρύθηκε τον 9ο αιώνα και έχει αυτονομία από το Ηνωμένο Βασίλειο σε πολλά ζητήματα, όπως της φορολογίας.
Εκεί διεξήχθη και φέτος το Monarch Assurance (16ο στη σειρά) με τη συμμετοχή 86 σκακιστών στον όμιλο «masters»:

Τελική βαθμολογία στην κορυφή:
1 Bartel, Mateusz.......... POL g 2609 2 Efimenko, Zahar.......... UKR g 2624 3 Golod, Vitali............ ISR g 2589 4 Kobalia, Mikhail......... RUS g 2634 5 Roiz, Michael............ ISR g 2630 6 Yakovich, Yuri........... RUS g 2597 6,5 βαθμοί.
Στο τουρνουά συμμετείχε και ο Έλληνας GM Βασίλης Κοτρωνιάς που συγκέντρωσε 5,5 βαθμούς και κατατάχτηκε στις θέσεις 16-25.

Ηλεκτρονική διεύθυνση Monarch Assurance: http://www.bcmchess.co.uk/monarch2007
Όλες οι παρτίδες σε pgn: http://www.bcmchess.co.uk/monarch2007/mon2007.pgn

3 σχόλια:

alex είπε...

ΦΙΣΕΡ-ΚΑΣΠΑΡΟΒ

Νομίζω πως μια από τις συμαντικότερες στιγμές στην ιστορία του παγκοσμίου σκάκι θα ήταν μια συνάντηση ΦΙΣΕΡ-ΚΑΣΠΑΡΟΒ. Πραγματικά αυτή η συνάντηση θα ήταν κάτι παραπάνω απο την σύγκρουση των δύο ίσως σπουδαιοτέρων σκακιστών όλων των εποχών... θα ήταν η συνάντηση δύο μεγάλων σχολών, δύο εποχών, δυο σκαικιστικών φιλοσοφιών, η συνάντηση των σκακιστών με τις δύο καλύτερες παρτίδες στο ενεργητικό τους( Μπιρν-Φίσερ, Κασπάροβ-Τοπάλοβ) Πέραν αυτού η επιστροφή του μεγάλου Μπόμπη μετά από εκείνο το αξέχαστο ματς με τον Σπάσκυ στη Γιουγκοσλαβία, θα προκαλούσε ενθουσιασμό στους φίλους του αθλήματος. Πάντως μια τέτοια συνάντηση , έχω την εντύπωση πως θα προκαλούσε το ενδιαφέρον και ανθρώπων που δεν ασχολούτνε πολύ με το σκάκι.
Όλοι μας ελπίζουμε πως κάποτε θα γίνει, πως κάποτε οι δύο γίγαντες θα καθήσουν στο ίδιο τραπέζι για και θα τραβήξουν επάνω τους τα μάτια όλης της ανθρωπότητας, που περιμένει μια τόσο μεγάλη συνάντηση ίσως μετά από εκείνη Κασπάροβ-Καρπόβ για τον παγκόσμιο τίτλο.
Το ελπίζουμε

Ανώνυμος είπε...

Τι έπαθε ο Κοτρωνιάς; Ήταν πρώτος με 5/6 κάποια στιγμή. Κρίμα.

Ανώνυμος είπε...

Κάτι παρόμοιο έπαθε ο Βασίλης Κοτρωνιάς τον Ιούλιο στην Τσεχία που το 4.5/5 και το 5/6 έγινε 5.5/9. Είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης αλλά παρόλο που είναι τόσο έμπειρος, δεν έχει ξεπεράσει την ψυχολογική δυσμένεια που τον καταλαμβάνει μετά από μία ήττα. Αν κάνει μία ήττα, αν του στραβώσει δηλαδή κάτι, είναι πολύ πιθανόν να κάνει και δεύτερη! Να θυμίσώ ότι ακόμα και στο Ακρόπολις όταν έχασε από τον Έσεν κινδύνεψε σοβαρά να χάσει και στον επόμενο γύρο από την Ντζαγκνίτζε.