Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2007

Λούκι Λουκ


Στην αυγή της δεκαετίας του '90, ο ιταλοαυστριακός ηθοποιός Terence Hill (κατά κόσμον Mario Girotti) έκανε μια προσωπική απόπειρα να μεταφέρει τα κατορθώματα του Λούκι Λουκ στο σινεμά, παίζοντας ο ίδιος τον ρόλο του ήρωα στην ταινία «Λούκι Λουκ». Μια μεγάλη αποτυχία. Σε καμία περίπτωση ο Λούκι Λουκ των Morris και Goscinny δεν έχει το χοντροκομμένο χιούμορ των ταινιών «Τρινιτά», των «σπαγκέτι» γουέστερν στα οποία διέπρεψε ο Terence Hill (με τον Bud Spencer). Το ύφος του Τρινιτά δυστυχώς χαρακτηρίζει και τον κινηματογραφικό «Λούκι Λουκ» και είναι το στοιχείο που καταστρέφει την ταινία.

Στην ταινία υπάρχει σκηνή που ο Λούκι Λουκ παίζει σκάκι στην όχθη του ποταμιού με την πιστή του φοράδα, τη Ντόλι. Αν κάνετε κλικ πάνω στη φωτογραφία θα τη δείτε σε μεγέθυνση και θα παρατηρήσετε πώς για μια ακόμη φορά σε κινηματογραφική ταινία η σκακιέρα είναι τοποθετημένη με λάθος τρόπο (δείτε τα τετράγωνα της a στήλης). Ψιλά γράμματα θα μου πείτε για μία δευτερεύουσας σημασίας ταινία, όταν το ίδιο λάθος ακριβώς έχει διαπιστωθεί στην πιο υποβλητική σκηνή όλης της ιστορίας του κινηματογράφου που περιέχεται σκακιστικό παιχνίδι , στην περίφημη σκηνή της «Έβδομης Σφραγίδας» του Bergman.

***Η ταινία «Lucky Luke» (σκηνοθεσία Terence Hill & Ted Nicolaou) στο imdb.com

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Γραφτηκε στην ιστοσελιδα της ΕΣΣΝΑ οτι "Διαιτησίες του 2006 που δεν θα ζητηθούν από τους δικαιούχους μέχρι τότε, σύμφωνα με απόφαση του ΔΣ της ΕΣΣΝΑ, παραγράφονται"

Διερωτώμαι ποιός οξύνους νούς συλλογιστηκε αυτήν την απόφαση? Ποιός θέλησε να κλέψει την δοξα του λούκι λουκ?
Τελικά τα μεγάλα μυαλά της ΕΣΣΝΑ πάλι καινοτόμησαν, ούτε το πιό φασιστικο "δημόσιο" δεν παραγραφει απαίτηση εργαζομενου ή απασχολούμενου μέσα σε ένα χρόνο...ούτε ο Μεταξάς δεν συλλογιστηκε ποτε κατι τετοιο....

Νομιζω οτι η συγκεκριμενη αποφαση ειναι παροιμιωδης...μήπως να την προωθούσαμε και σε άλλα δσ, άλλων αθληματων, ωστε να δουν την προωθημενη σκεψη των ελληνων σκακιστων?