Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2007

The Luzhin Defence



Σκηνές από την ταινία «The Luzhin Defence» με την ευκαιρία της εκδήλωσης που διοργανώνει την Κυριακή ο Σκακιστικός Όμιλος Χαλανδρίου (δείτε τη σχετική δημοσίευση http://skakistiko.blogspot.com/2007/12/blog-post_05.html).
Ταινία της Μαρλίν Γκόρις, βασισμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Βλαντιμίρ Ναμπόκοφ. O Λούζιν είναι ένας φημισμένος μετρ στο σκάκι που καταφθάνει στις Ιταλικές Λίμνες, στα τέλη της δεκαετίας του '20, για να λάβει μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται εκεί. Προετοιμασμένος να πρωταγωνιστήσει στην πιο κρίσιμη παρτίδα της καριέρας του, βρίσκεται εντελώς αναπάντεχα ερωτευμένος με τη μοιραία γυναίκα της ζωής του. Η Ναταλία, ανεπίσημα λογοδοσμένη με τον Κόμη του Στασάρ, ερωτεύεται τον ιδιοφυή, αλλά μοναχικό και μελαγχολικό Λούζιν και είναι έτοιμη να παρατήσει την τακτοποιημένη ζωή της για να τον ακολουθήσει, αρκεί να κατανικήσει τις άμυνές του.
Στο δεύτερο μέρος του 7λεπτου βίντεο υπάρχει η περίφημη σκηνή με το βαλς του Λούζιν και της Ναταλία (τους υποδύονται ο Τζον Τορτούρο και η Έμιλι Γουότσον) ενώ ακούγεται η μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς ("Waltz 2" from "Suite for Jazz Orchestra No. 2").

Δεν υπάρχουν σχόλια: