Σάββατο 12 Απριλίου 2008

Διαγωνισμός Λύσης ΕΣΣΝΑ

Η Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Αττικής προκηρύσσει τον 5ο Διαγωνισμό Λύσης Προβλημάτων για τα σωματεία της Αττικής. Ο Διαγωνισμός γίνεται στη μνήμη του λαμπρού συνθέτη Βύρωνα Ζάππα, που έφυγε από τη ζωή στις αρχές της χρονιάς.

Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στον Σκακιστικό Όμιλο Παγκρατίου, οδός Ζηνοδότου 22 (τηλ. 210-7564995), στην πλατεία Παγκρατίου στην Αθήνα, το Σάββατο 19 Απριλίου ώρα 18.15 - 20:30.

Το διαγωνισμό διοργανώνουν η ΕΣΣΝΑ, ο Σ.Ο. Παγκρατίου και ο Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας, με την υποστήριξη της Επιτροπής Καλλιτεχνικού Σκακιού της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείται από τους κ. Ιλαντζή Σπύρο, Φουγιαξή Χάρη, Σκυριανόγλου Δημήτρη και Σκλαβούνο Παναγή.
H διοργάνωση θα αναδείξει τον Πρωταθλητή Αττικής στη λύση σκακιστικών προβλημάτων ενώ ο 1ος στην κατάταξη κάτω των 20 ετών θα αναδειχθεί
Πρωταθλητής εφήβων Αττικής στη λύση προβλημάτων. Η διάρκεια του Διαγωνισμού θα είναι δύο ώρες και ένα τέταρτο της ώρας. Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να λύσουν 6 προβλήματα, από έξι διαφορετικές κατηγορίες : ένα πρόβλημα των 2 κινήσεων, ένα των 3 κινήσεων, ένα περισσοτέρων κινήσεων , ένα αντίστροφο (self-mate), ένα βοηθητικό (help-mate) και μία σπουδή. Η πλήρης λύση κάθε προβλήματος βαθμολογείται με 5 βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμιών, το κριτήριο άρσης είναι ο χρόνος στον οποίο δόθηκαν τα προβλήματα στον κριτή-διαιτητή.

Στους πρώτους νικητές θα δοθούν κύπελλο, μετάλλια και βιβλία σχετικά με τα σκακιστικά προβλήματα. Επίσης, κύπελλο θα δοθεί στην πρώτη
ομάδα, με κριτήριο το άθροισμα βαθμών τριών μελών τους.

****Δυο τριάρια του Κούμπελ για προθέρμανση:

L. Kubbel, Tidskrift for Schak 1916

Παίζουν τα λευκά και κάνουν ματ σε 3 κινήσεις (#3)

L. Kubbel, Prager Presse 1928, I-II prize

Παίζουν τα λευκά και κάνουν ματ σε 3 κινήσεις (#3)

3 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Νομίζω ότι τα έλυσα, αλλά το δεύτερο είναι εντυπωσιακό, με ζόρισε (θυσίες ντάμας κτλ). Στο πρώτο βρωμάει από χιλιόμετρα το Πθ3. Συνολικός χρόνος 25 λεπτά. Τρέμε Παπασταυρόπουλε!

Schrödinger's Cat είπε...

Τον είδα χτες και του μετέφερα ότι πρέπει να τρέμει:)
Ας λάβει τα μέτρα του!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@ Γατόνι
Χε- χε, με πρόλαβες αν και του τα είπα και από τηλεφώνου. Μήπως να σε κάνω εκπρόσωπο τύπου του Δήμου Μεγανησίου;