Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

12ο Όπεν Ηρακλείου

Ο Ρώσος GM ALEKSANDR RAKHMANOV με 7 νίκες και 2 ισοπαλίες (8βαθμούς) στους 9 αγώνες ήταν ο νικητής στο 12ο όπεν Ηρακλείου.
2ος ο SERGEEV A από το Καζακστάν με 7.5 βαθμούς και 3ος ο Διεθνής μαίτρ Κώστας Μουτούσης με 7 βαθμούς.

Ο Κώστας Μουτούσης ανεδείχθη και πρωταθλητής Αττικής, με 2ο τον Αλέξανδρο Γκόγκολη και 3ο τον Κωνσταντίνο Ιγνατιάδη, αλλά και οι τρεις προκρίθηκαν για το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδος που θα γίνει στην Καβάλα (30/7- 7/8)

Η Μαρία Πετράκη με 5.5 βαθμούς ανεδείχθη 1η γυναίκα και προκρίθηκε για το Ανοιχτό Πρωτάθλημα Γυναικών (Καβάλα 30/7- 7/8), ο Γιώργος Γκούμας με 6,5 ανεδείχθη 1ος κάτω των 18 ετών και κέρδισε την πρόκριση για την Καβάλα) και ο Παναγιώτης Χωματίδης με 6.5 βαθμούς ανεδείχθη 1ος κάτω των 18 ετών και κέρδισε την πρόκριση για την Ικαρία (12-20/7)

Στο 2ο όμιλο νικήτρια ήταν η Ελένη Αγγελή με 7.5 βαθμούς, 2ος ο 10χρονος Γιώργος Παπαδόπουλος επίσης με 7.5 και 3ος ο Πέτρος Μεγαλούδης με 7 βαθμούς. Και οι τρεις κέρδισαν φιλοξενεία στο Διεθνές όπεν της Ικαρίας (12-20/7)

Το 12ο όπεν Ηρακλείου που ήταν και Πρωτάθλημα Αττικής έγινε από τις 14 έως τις 22 Ιουνίου στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο Ηρακλείου με διοργανωτές το Δήμο Ηρακλείου και τους τοπικούς σκακιστικούς συλλόγους και αγωνίστηκαν συνολικά και στους 2 ομίλους 242 σκακιστές και σκακίστριες.

Όλα τα αποτελέσματα, οι τελικές βαθμολογίες έχουν αναρτηθεί στη σελίδα του 12ου όπεν:
http://www.skaki.gr/12open/index.html

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Entaxei oraio tournoua...oraia epathla....alla ti vivlia dosane stous nikites????
imarton.....micky mouse....o mikros indianos ktl...
entaxei xathike na tous dosoune ena skakistiko vivlio???

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

...ή έστω τον τρίτο τόμο του "Μεγάλου Ανατολικού";!

Ανώνυμος είπε...

Και επειδή ότι θυμάμαι χαίρομαι,..! Πότε θα τελειώσει αυτή η κωμωδία με τους δύο βαθμούς αξιολόγησης ;

Ανώνυμος είπε...

Αυτά τα βιβλία τα χάρισε στο τουρνουά γνωστός προπονητής, επειδή ήθελε να ανταποδώσει (χωρίς φυσικά να του ζητηθεί κάτι τέτοιο) τη φιλοξενεία του πάγκου στο χώρο.
Ήταν ευγενική η πράξη του και θα ήταν αγένεια εκ μέρους μας να επιλέξουμε και τα βιβλία που θα χάριζε.
Για να είμαστε δίκαιοι, τα περισσότερα βιβλία ήταν σκακιστικά.

@ Οι ολονύχτιες αναγνώσεις του Μεγάλου Ανατολικού, με τη μεγάλη παρέα φίλων αλλά και περιστασιακών επισκεπτών γύρω - γύρω από την τεράστια φωτιά, στην παραλία της Φολεγάνδρου Λιβάδι, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας, με τα κορίτσια να εναλλάσσονται στο ρόλο της αναγνώστριας, νομίζω ότι ήταν από τις καλύτερες που έχουν γίνει

Ανώνυμος είπε...

ta perissotera vivlia skakistika?????????
oute o protos oute o deuteros oute o tritos oute ta pitsirikia piran skakistika vivlia...sigoura...gt ta eida...

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη για την παρέμβαση, αλλά είναι τώρα κουβέντα σοβαρών ανθρώπων αυτή για το τι βιβλία δόθηκαν? Είπαμε, κάποιος τα προσέφερε απλόχερα, οι διοργανωτές τα έδωσαν, τέλος. Δηλαδή εσένα άμα σε κανένα τουρνουά μπλιτς σου έδιναν λογοτεχνία αντί για το Ινφορματόρ θα τους έβριζες? Πολύ σοβαρό ζήτημα, πραγματικά ουσιαστικό. Άσε που αν τα παιδιά διαβάσουν και κανένα μη σκακιστικό βιβλίο, ακόμη και κόμικς, μπορεί να γίνουν και λίγο πιο νορμάλ άνθρωποι από ορισμένους...

trandism είπε...

Hahaha :)

Απαράδεκτο να δίνονται άσχετα βιβλία στους Caruana του Ηρακλείου και έτσι να τους αποπροσανατολίζουμε από το μόνο σημαντικό πράγμα της ζωής το σκάκι.. Ακόμα κι αν θέλουμε να τους δώσουμε ερεθίσματα για μη σκακιστικά ζητήματα, νομίζω ότι καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσουμε βιβλία σκακιστών που μιλάνε για ζητήματα της ζωής.. Π.χ

i) Eat healthy to sustain a healthy body - Roman Dzindzichasvhili

ii) October Revolution - David Bronstein

iii) Kill the gambler inside you - Savieli Tartakower

iv) Fair play and gentlemanship over the board - Robert (James) Draci

Ανώνυμος είπε...

Fair play and gentlemanship over the board - Robert (James) Draci


KARA-LOL!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Fair play and gentlemanship over the board - Robert (James) Draci

Η πρότασή σου αυτή trandism είναι όλα τα λεφτά :):):).Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σας παραθέσω ένα περιστατικό που έγινε στο 88ο Όπεν των Αμπελοκήπων,πριν από λίγες ημέρες.Πριν την έναρξη του έβδομου και τελευταίου γύρου,ο Draci προηγούταν με 6/6(είχε κάνει δηλαδή το απόλυτο).Κατά συνέπεια,δεν μπορούσε να τεθεί θέμα για την πρώτη θέση,αφού την είχε καπαρώσει με άνεση,από την στιγμή που δεύτερος ήταν ο διεθνής μετρ Νίκος Σκαλκώτας με 5 βαθμούς(ήττα από τον Draci) και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν από μακριά με 4 βαθμούς.Στον τελευταίο γύρο λοιπόν στις 13/6/2008 νομίζω ότι έπαιζε εναντίον του Βασίλη Λούπου.Ο Draci είχε τα λευκά,και προέκυψε μια Πιρτς,όπου τελικά έχασε μάλλον γρήγορα,γύρω στις 25 κινήσεις,σε μινιατούρα περίπου με άλλα λόγια.Έπρεπε να έβλεπε κανείς τις αντιδράσεις του Draci μετά την εγκατάλειψη:Είχε ενοχληθεί σε τέτοιο βαθμό,που το πιθανότερο είναι να πίστευες άμα τον έβλεπες ότι είχε χάσει τον παγκόσμιο τίτλο παρά το ότι είχε κερδίσει συντριπτικά το Όπεν και θα έπαιρνε ένα αξιόλογο χρηματικό έπαθλο.Εαν θυμάμαι καλά,δεν μιλούσε μετά καθόλου,ήταν κατσουφιασμένος,και πέταξε σαν ξεσκονόπανο το παρτιδόφυλο στον αντίπαλό του για να το υπογράψει.Ίσως και κάποιος άλλος που είχε παρεβρεθεί μπροστά στην σκηνή θα μπορούσε να επιβεβαιώσει τα λεγόμενά μου.Αλλά αγαπητέ μου Robert(Draci) δεν χρειάζεται να χαλιέσαι τόσο επειδή δεν έκανες ένα απόλυτο,όπως έκανε ο Robert(Fischer).Πάλι ένας εξαιρετικός σκακιστής θα παραμείνεις.Την επόμενη φορά...:)