Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2009

Σεμινάριο Εισαγωγής στο Αγωνιστικό Σκάκι



Διοργανωτές:
Το σεμινάριο διοργανώνει η Σκακιστική Επικοινωνία Ηρακλείου.

Ημερομηνίες:
Κάθε Δευτέρα 20.00-21.30, Θράκης 18 Ν. Ηράκλειο.

Διάρκεια:
Συνολικά 15 ώρες (10 συναντήσεις Χ 1,5 ώρα από 12 Οκτ -14 Δεκ 2009).

Θεματολογία:
Ιστορία σκακιού, Διεθνείς κανονισμοί αγωνιστικού σκακιού, Εισαγωγή στο άνοιγμα, Βασικές αρχές ανοίγματος, Εισαγωγή στους συνδυασμούς, Απλοί συνδυασμοί, Στρατηγικά θέματα, Βασικές εικόνες ματ, Εισαγωγή στα φινάλε, Έκδοση Δελτίου για συμμετοχή σε αγώνες (προαιρετικό), Ασκήσεις.

Ενδιαφέρον:
Το σεμινάριο απευθύνεται κυρίως σε όσους, γνωρίζουν το σκάκι μόνο σαν παιχνίδι ή ασχολούνται μόνοι τους με το σκάκι ή έχουν κάποιο παιδί που ασχολείται με αυτό και επιθυμούν να γνωρίσουν το σκάκι σαν άθλημα.

Πληροφορίες:
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί εφόσον εκδηλωθεί ενδιαφέρον από το λιγότερο 6 ενδιαφερόμενους.

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2009 τηλ. 210-2775911 και email: freeskaki@gmail.com

2 σχόλια:

NN είπε...

Φοβερό! Θα καταφέρω επιτέλους να γίνω ένας σκακιστής αγώνων.

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ “ΜΕΤΡΗΜΑΤΟΣ”
Σε συνέχεια της αγωνιστικής και προπονητικής τους δραστηριότητας, ο Σ.O.Παγκρατίου και ο Σ.Μ.Α.Ο.Καισαριανής, σας καλούν να συμμετάσχετε σε μηνιαία προπονητικά σεμινάρια από τον συγγραφέα και προπονητή σκακιού Ηλίας Κουρκουνάκη στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι.
Πρόκειται για μια σειρά σεμιναρίων σε συγκεκριμένα θέματα, τα οποία θα ολοκληρώνονται σε 4 δίωρες συναντήσεις, κάθε Πέμπτη 8-10μ.μ. Θα υπάρχει αυστηρός περιορισμός συμμετοχής μέχρι 8 άτομα, ώστε η προσωπική συμμετοχή του καθενός να είναι εξασφαλισμένη. Σε κάθε συνάντηση θα μοιράζονται ειδικά σχεδιασμένες σημειώσεις και ασκήσεις. Θα υπάρχει εισφορά στους συλλόγους 40 ευρώ και για τα μέλη τους 30 ευρώ, για το σύνολο κάθε σεμιναρίου.
Το 4ο σεμινάριο για το 2009 (15ο συνολικά) θα πραγματοποιηθεί από 1 μέχρι και 22 Οκτωβρίου, με θέμα «η τέχνη του “μετρήματος”». Αρχικά θα γίνει ανάπτυξη θεωρητικών ιδεών της ψυχολογίας της σκέψης, σχετικά με το σκάκι. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας επιλεγμένα πρακτικά παραδείγματα, θα παρουσιαστεί μεθοδολογία αντίληψης εικόνων και υπολογισμού βαριαντών. Τέλος, θα γίνει εφαρμογή της μεθοδολογίας μέσω ασκήσεων. Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι χρήσιμο τόσο για παίκτες όσο και για προπονητές.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 210-7564995 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση kourkoun@otenet.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.