Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Τουρνουά ΣΟ Παγκρατίου

Α.
Ο Σ.Ο. Παγκρατίου και ο Σ.Μ.Α.Ο. Καισαριανής προκηρύσσουν όπεν τουρνουά για παίκτες με ελληνικό ή διεθνές elo υψηλότερο του 1800, που θα διεξαχθεί από τις 27 Οκτωβρίου ως τις 8 Δεκεμβρίου 2009 (κάθε Τρίτη), με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Θα λάβουν μέρος μέχρι 40 σκακιστές και σκακίστριες. Κατ’ εξαίρεση μπορούν να συμμετάσχουν έξι παίκτες μέλη των ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ με κριτήριο το υψηλότερο ελληνικό ή διεθνές elo.

Κάθε παίκτης υποχρεούται σε καταβολή παραβόλου ύψους 30 ευρώ, με εξαίρεση τα μέλη των ΣΟ Παγκρατίου-ΣΜΑΟ Καισαριανής που καταβάλλουν παράβολο 15 ευρώ. Τα παράβολα διατίθενται για τα έπαθλα και τα γενικά έξοδα της διοργάνωσης.

Τα συνολικά χρηματικά έπαθλα ανέρχονται στο ποσό των 350 ευρώ, δεν μοιράζονται σε περίπτωση ισοβαθμίας και κατανέμονται ως εξής, (μετά την άρση των ισοβαθμιών): 1η θέση 200 ευρώ, 2η θέση 100 ευρώ και 3η θέση 50 ευρώ.


Β.
Ο Σ.Ο. Παγκρατίου και ο Σ.Μ.Α.Ο. Καισαριανής προκηρύσσουν όπεν τουρνουά για παίκτες με ελληνικό ή διεθνές elo χαμηλότερο του 1800, που θα διεξαχθεί από τις 30 Οκτωβρίου ως τις 11 Δεκεμβρίου 2009 (κάθε Παρασκευή), με Ελβετικό σύστημα 7 γύρων. Θα πάρουν μέρος μέχρι 40 σκακιστές και σκακίστριες με χρονική σειρά προτεραιότητας.

Οι συμμετέχοντες καταβάλλουν παράβολο 30 ευρώ, ενώ οι νέοι κάτω των 18 ετών καταβάλλουν παράβολο 15 ευρώ. Τα μέλη των ΣΟ Παγκρατίου-ΣΜΑΟ Καισαριανής καταβάλλουν παράβολο 15 ευρώ, ενώ αν είναι κάτω των 18 ετών δεν υποχρεούνται να
καταβάλλουν παράβολο. Τα παράβολα διατίθενται για τα έπαθλα και τα γενικά έξοδα της διοργάνωσης.
Το 40% των παραβόλων θα δοθεί ως χρηματικό έπαθλο στους 3 πρώτους νικητές (δεν μοιράζονται σε περίπτωση ισοβαθμίας αλλά δίνονται μετά την άρση των ισοβαθμιών).

------------------------------------------------------------------------------
Οι αγώνες θα διεξάγονται στο εντευκτήριο του Σ.Ο. Παγκρατίου και του Σ.Μ.Α.Ο. Καισαριανής, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι.

Τρόποι μετάβασης στον αγωνιστικό χώρο: Τρόλλεϋ Νο 2 / Στάση: Άλσος Παγκρατίου ή Νο 11 / Στάση: Πλατεία Παγκρατίου Λεωφορεία 732 / Στάση: Ποσειδώνας ή 203, 204, 054 / Στάση: Άλσος, Μετρό / Στάση: Ευαγγελισμός (περπάτημα 15 λεπτά).

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν μέσω e-mail στο admin-sop-smaok@googlegroups.com ή τηλεφωνικά στον Γιώργο Νικολαϊδη (210-3202399, ώρες 9:00-15:00)

4 σχόλια:

ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ είπε...

ΔΙΑΛΕΞΗ ΤΟΥ IM ΗΛIA ΚΟΥΡΚΟΥΝΑΚΗ 16/10

Φίλες και φίλοι
Σε συνέχεια της πολύπλευρης δραστηριότητας που ήδη αναπτύσσουν, o ΣO Παγκρατίου και ο ΣΜΑΟ Καισαριανής, σας καλούν σε διάλεξη που θα δώσει, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, στις 7:30 μ.μ., ο διεθνής μετρ, συγγραφέας και προπονητής σκακιού Ηλίας Κουρκουνάκης, με θέμα
«το φαινόμενο Carlsen»
Θα σχολιαστούν πρόσφατες παρτίδες του Νορβηγού γκρανμέτρ στο τουρνουά του Νανζίνγκ και θα αναλυθεί το στιλ παιχνιδιού του. Επίσης, θα συζητηθούν οι εξελίξεις στην κορυφή του παγκόσμιου σκακιού με βάση τα νέα δεδομένα.
Η διάλεξη θα δοθεί στο εντευκτήριο των δύο συλλόγων, στην οδό Ζηνοδότου 22, στο Παγκράτι. Θα υπάρχει εισφορά στους συλλόγους 5 ευρώ (στα μέλη των δύο συλλόγων και στους νέους κάτω των 18 ετών η είσοδος είναι δωρεάν).
Περιμένουμε τη συμμετοχή σας!
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε με το εντευκτήριο του συλλόγου στο 210-7564995 ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.athenschess.gr.

Schrödinger's Cat είπε...

Ο Σκακιστικός Όμιλος Πετρούπολης διοργανώνει αγώνα επίδειξης τυφλού σκακιού από τον Διεθνή Μαίτρ Τάκη Πανταβό ο οποίος θα αντιμετωπίσει ταυτόχρονα 3 αντιπάλους. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Πετρούπολης (Μπουμπουλίνας 59) κοντά στην Κεντρική Πλατεία, την Πέμπτη 15/10/2009 και ώρα 6 μμ.

Ανώνυμος είπε...

Sorry για το of topic του θέματος.
Μήπως γνωρίζετε πότε έίναι η μεταγραφική περίοδος;

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Στην ιστοσελίδα των ΣΟΠαγκρατίου-ΣΜΑΟΚαισαριανής www.athenschess.gr, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής στήλης "Ανάλυση του Μήνα" και για το μήνα Οκτώβριο 2009, έχει αναρτηθεί εκτεταμένη ανάλυση της παρτίδας Anand-Ivanchuk, Λας Πάλμας 1996 (ένα από τα ισχυρότερα τουρνουά όλων των εποχών), η οποία παίχθηκε την ημέρα των γενεθλίων του σημερινού παγκόσμιου πρωταθλητή.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι παρτίδες και θέσεις που έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική στήλη "Ανάλυση του Μήνα" επιτρέπεται να εκτυπωθούν ελεύθερα ή και να μοιραστούν σε φωτοτυπίες σε κάθε ενδιαφερόμενο.