Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008

Καλλιτεχνικό Σκάκι

Ο Πανελλήνιος Γ.Σ. (Σκακιστικό Τμήμα) μας καλεί σε ομιλία του ΟΜ Σπύρου Ιλαντζή, με θέμα «Καλλιτεχνικό Σκάκι – Εισαγωγή στον κόσμο των σκακιστικών συνθέσεων», την Παρασκευή 28 Μαρτίου, στις 7 μ.μ., στην Αίθουσα του Σκακιού (Μαυρομματαίων 26). Θα παρουσιαστούν σκακιστικά προβλήματα και θα γίνει ανάλυση ορισμένων θεμάτων. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ένα όμορφο και σχετικά απλό -ακόμη και για αυτούς που δεν διατηρούν επαφή με τη σκακιστική σύνθεση- πρόβλημα του M. Havel (Goteborgs Schackallskap 1920, V pr). Παίζουν τα λευκά και κάνουν ματ σε 2 κινήσεις:

11 σχόλια:

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Παιδιά, το έχω ξαναπεί. Λυπηθείτε κι εμάς τους απομακρυσμένους! Δεν είναι ωραία τα σαββατοκύριακα για τέτοιες εκδηλώσεις; Να μπορούμε κι εμείς οι κακόμοιροι να συμμετέχουμε. Τέλοσπάντων, καλή επιτυχία στο (λύτη) Σπύρο!

ΥΓ. Βάλ'τους και καμιά σπουδή του Μιτροφάνοβ να τα δουν όλα!(όταν απουσιάζω γίνομαι χαιρέκακος...)

Ανώνυμος είπε...

SC, ευχαριστώ για τη δημοσίευση!
@ Αγαπητέ Παναγιώτη, ξεκινώ με τα (πολύ) εύκολα! Εισαγωγική θα είναι η ομιλία, δεν θέλω να τους... τρομάξω τους ανθρώπους! :-)

Ανώνυμος είπε...

1. Βζ1! και ματ σε όλες τις βαριάντες με κατάλληλες υποπροαγωγές.

Καθόλου εύκολο.

Schrödinger's Cat είπε...

@ανώνυμος Όντως 1. Qf1, με ενδιαφέρουσες βαριάντες μετά το κλειδί.

Ανώνυμος είπε...

Για το φιναλε Ρ+Π+Α εναντιον Ρ+Π το οποιο επισης εμφανιζεται σχετικα συχνα στην αγωνιστικη πρακτικη και συνηθως ειναι ισοπαλο εχω να καταθεσω μια προσωπικη μαρτυρια[ηττα] λογω της παρουσιας ενος ακομη πιονιου απο την πλευρα μου[του αμυνομενου]. Ο μεγαλος ΚΕRES το αναφερει στο βιβλιο του"σκακιστικα φιναλε στην πραξη" στη σελιδα 267 οτι το επιπλεον πιονι μπορει να λειτουργησει συχνα εναντιον του αμυνομενου γιατι ανακατευται στη δραστηριοτητα του πυργου .Πιστευεις οτι δεν θα σου τυχει ποτε στην παρτιδα μονο που καποτε τυχαινει. Η θεση ειναι Λευκα "Βασηλιας Δ1 Πυργος Δ6 ΠΙΟΝΙ Δ5" Μαυρα"Βασηλιας Δ3 Πυργος Β2 Αξιωματικος Η5" και παιζουν τα λευκα.

Ανώνυμος είπε...

Τουλάχιστον εσείς του Καλλιτεχνικού είσαστε λίγοι, οπότε ούτε ταυτόχρονες εκδηλώσεις έχετε ούτε και τσακώνεστε! :-)
Σπύρο, καλή επιτυχία!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@ jethro talat
Λίγοι αλλά λέοντες!

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ για την υψηλή ανταπόκριση που είχε η εκδήλωση (ευχάριστη έκπληξη και η παρουσία του βραβευμένου Θεσσαλονικιού συνθέτη Παύλου Μουτεσίδη!), που είχε αρκετό κόσμο, παρά και τον άσχημο καιρό.
Ανάλογη εισαγωγική ομιλία για το Καλλιτεχνικό Σκάκι θα γίνει και τη Δευτέρα 31 Μαρτίου, στον ΣΑΣ Κορωπίου (Σωκράτους 18, Δεξαμενή, Κορωπί, τηλ. 210-6620331), στις 7 μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Παναγιώτη, Σπύρο γειά χαρά. Είμαι ο Ανδρέας!...

Ανώνυμος είπε...

Σας βρήκα!!! λίγο αργά αλλά από το καθόλου καλύτερα...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@ανώνυμος
Ο...γνωστός Αντρέας; Να το πιστέψω;;;