Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

13η Ολυμπιάδα Τυφλών


Ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, η Ολυμπιάδα Σκακιού Τυφλών & Μερικώς Βλεπόντων. Είναι η 13η κατά φορά από την ίδρυση της I.B.C.A. (Διεθνής Ομοσπονδία Σκακιού Τυφλών) που διεξάγεται η συγκεκριμένη διοργάνωση. Μέλη της I.B.C.A .είναι 60 χώρες περίπου από όλο το κόσμο. Αγωνίζονται 34 τετραμελείς ομάδες τυφλών ή παικτών με προβλήματα όρασης. Το σύστημα είναι ελβετικό 9 γύρων. Η Ελλάδα, ως διοργανώτρια, συμμετέχει με τρεις ομάδες. Ισχυρότερη εμφανίζεται η ομάδα της Ρωσίας, με κάποια θρυλικά ονόματα (Μπερλίνσι, Κριλόφ), στον χώρο των τυφλών σκακιστών.

Επίσημη ιστοσελίδα για αποτελέσματα, φωτογραφίες κ.ά:
http://www.sokoridallou.gr/olympiad08/index.html


Εδώ, ο διευθυντής αγώνων Νίκος Καλέσης (αριστ.) φωτογραφίζεται με τον αρχηγό της τουρκικής αποστολής. Το παρουσιαστικό του Τούρκου παράγοντα θυμίζει - κατά τη γνώμη μου- πάρα πολύ έναν γνωστό ηθοποιό. Διακρίνετε και εσείς την ομοιότητα;

10 σχόλια:

Unknown είπε...

Η 13η Σκακιστική Ολυμπιάδα Τυφλών στο Sentra 103,3

Η 8η σκακιστική εκπομπή “Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα” βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 25/10. Η εκπομπή γίνεται από το νέο αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 κάθε Σάββατο από τις 10 μέχρι τις 11 το πρωί και μεταδίδεται και μέσω του διαδικτύου (www.sentrafm.gr) . Το Σάββατο 25/10 ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης θα φιλοξενήσει το Νίκο Καλέση, διεθνή μετρ και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής της 13ης Σκακιστικής Ολυμπιάδας Τυφλών και μερικώς βλεπόντων και τον 12χρονο Αργύρη Κουμτζή, σκακιστή της εθνικής μας σκακιστικής ομάδας τυφλών. Θα συζητήσουν για τη 13η Ολυμπιάδα τυφλών που γίνεται μέχρι τις 29 του μήνα στο Ηράκλειο Κρήτης, για την ελληνική συμμετοχή αλλά και γενικότερα για το σκάκι τυφλών. Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις των ακροατών. Το email της εκπομπής είναι: sentra.skaki@gmail.com και το τηλεφωνικό κέντρο 210-6076000

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο!...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Για τον Τούρκο δεν ξέρω, αλλά αν βάλεις ένα μουστακάκι στον φίλο Νίκο Καλέση, ίδιος ο Ομάρ Σαρίφ είναι...

Ανώνυμος είπε...

Σαν τον Dustin Hoffman θα έλεγα εγώ.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο στο πιο κοντόχοντρο.

Ανώνυμος είπε...

Καταπληκτική η συνέντευξη του 12χρονου τυφλού σκακιστή Αργύρη Κουμτζή στον Χρήστο Πιλάλη. Αν τυχόν υπάρχει η συνέντευξη σε μορφή κειμένου θα άξιζε να δημοσιευτεί.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Γατούλη, εσένα ποιόν σου θυμίζει, θα μας πείς επιτέλους;

Schrödinger's Cat είπε...

@ανώνυμος: Τον ντε Νίρο, χωρίς αμφιβολία!

Ανώνυμος είπε...

Η 13η Ολυμπιάδα Σκάκι Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων τελείωσε. Οι συμμετέχοντες έφυγαν ταυτοχρόνως με νοσταλγία και λύπη, όπως όταν κάτι ωραίο τελειώνει, αλλά και χαρά για τις ευχάριστες στιγμές και την εμπειρία από την Κρητική φιλοξενία. Προσωπικά ευχαριστώ τον μηχανισμό του Σκακιστικού Ομίλου Κορυδαλλού, που είχε αναλάβει το επικοινωνιακό κομμάτι και ιδιαίτερα τον Γιάννη Γκούμα για την άψογη κάλυψη μέσω διαδικτύου. Μέσα σε 15 ημέρες 25.000 επισκέπτες από 33 χώρες περιηγήθηκαν μέσω της ιστοσελίδας: www.sokoridallou.gr/olympiad08. Επίσης η διοργάνωση ξεκίνησε στην ώρα της και παρείχε πολύ καλές τεχνικές συνθήκες σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις οι οποίες ρεζίλευαν την χώρα μας και έδειχναν άγνοια τεχνικών γνώσεων για διοργανώσεις υψηλών απαιτήσεων. Συγχαρητήρια στον μηχανισμό της Ε.Α.ΟΜ.ΑμεΑ, ενός έγκυρου φορέα διοργάνωσης αγώνων σκάκι. Ενός φορέα που κάνει περήφανη την χώρα μας και τους υποστηρικτές( ΓΓΑ, ΕΟΤ, Νομαρχίες, Δήμοι κλπ )στο εξωτερικό. Ενός φορέα πολύτιμου για διοργανώσεις απαιτήσεων είτε πανελληνίων είτε παγκοσμίων. Virtus Unita Fortior = Η ισχύς ενωμένη είναι ισχυρότερη.

Δημήτρης Κεφάλας
Μέλος Οργανωτικής Επιτροπής
13ης Ολυμπιάδας Σκάκι Τυφλών και Μερικώς Βλεπόντων.

Ανώνυμος είπε...

Εντυπώσεις από τη 13η Σκακ. Ολυμπ. Τυφλών

Την Παρασκευή 7 Νοέμβρη, στις 8:00 μμ, συζητάμε για την 13η Σκακιστική Ολυμπιάδα Τυφλών στο εντευκτήριο του ΣΟΝΦ.

Ο Αλέξης Μανάγιας, παίκτης του ΣΟΝΦ που αγωνίστηκε στη δεύτερη σκακιέρα της Β’ Εθνικής Ομάδας της χώρας μας θα μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες και τις εντυπώσεις από την συμμετοχή του και τους αγώνες.