Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Προσθήκη στο blog


Ένα νέο (πιστεύω χρήσιμο) gadget προστέθηκε στο skakistiko.blogspot.com: συγκεκριμένα, από την αριστερή κόκκινη στήλη, ακριβώς κάτω από την ενότητα "τελευταία σχόλια", θα μπορείτε να βλέπετε σε τίτλους τις πέντε τελευταίες ανανεώσεις στα άλλα ενεργά ελληνικά σκακιστικά ιστολόγια και να τα επισκέπτεστε, πατώντας τον σχετικό σύνδεσμο. Η δυνατότητα εμφάνισης των τίτλων των τελευταίων αναρτήσεων δεν υπάρχει για τις σκακιστικές ιστοσελίδες, περιορίζεται στα ιστολόγια (blogs).

Θα ήθελα επίσης, για μια ακόμη φορά, να ευχαριστήσω θερμά όλους τους επισκέπτες του blog μας (σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Alexa, το skakistiko είναι το δεύτερο ελληνικό σκακιστικό site σε επισκεψιμότητα -μετά από το site της ΕΣΟ), αλλά ιδιαίτερα τους σχολιογράφους για το πλήθος, την ποιότητα και την ποικιλότητα των σχολιασμών και των συζητήσεων.

23 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Λογικό δεν είναι να έχει επιτυχία???
Αφού είναι ΠΟΙΟΤΙΚΟΝ!!!!!!
Τόσο ποιοτικό...που με βάζει σε πειρασμό να μπω και εγώ στο τρυπάκι να παίζω καλά σκάκι...

:-)))))

Ανώνυμος είπε...

Ειναι μεγαλη απολαυση οι συζητησεις που δημιουργουνται σε αυτο το blog. Ορισμενοι απο τους σχολιογραφους ειναι χαρισματικοι (πχ Καλοπροαιρετος). Οσο για το site της Ομοσπονδιας θα αποφυγω να εκφρασω λεπτομερως την αρνητικη μου γνωμη για να παραμεινω στα ορια της ευπρεπειας που κινουνται οσοι γραφουν εδω........

Ανώνυμος είπε...

Όντως έξυπνη προσθήκη ,διευκολύνει σημαντικά τον χρήστη. Την συγκεκριμένη ρύθμιση την υιοθετήσα και στο δικό μας blog.- και φαντάζομαι θα ακολουθήσουν και άλλα!

Όσο για την επιτυχία του παρόντος blog ,αυτή ήταν αναμενόμενη- η ιστοσελίδα της Άνοιξης νιώθει δικαιωμένη καθώς ήταν η πρώτη που είχε εκτιμήσει την υψηλή του ποιότητα και είχε προβλέψει τη μελλοντική δημοφιλία της , με σχετικό αφιέρωμα 20 μόλις μέρες μετά την έναρξη των δημοσιεύσεων.

Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη σελίδα με τη σημερινή της μορφή προσδιορίζεται σε 3 βασικούς άξονες

ΣΚΑΚΙ
ΤΕΧΝΕΣ- ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ

διατηρώντας μάλιστα το ίδιο υψηλό ποιοτικό επίπεδο και στους τρεις. Αυτό βοηθάει ιδιαίτερα το σκάκι καθώς συνήθως για τη σκακιστική κοινότητα δίνεται η εικόνα ενός κλειστού κύκλου με περιορισμένα ενδιαφέροντα.

Με την προσπάθεια αυτή και ιδίως με τον τρόπο που έχουν αγκαλιάσει οι σκακιστές (και όχι μόνο) αυτό το blog , αποδεικνύεται ότι ο σκακιστικός κόσμος έχει ευρύτητα πνεύματος και ανησυχίες πολύ πέρα από τα 64 τετράγωνα της σκακιέρας.


To blog αυτό αποτελεί λοιπόν σημαντικό κομμάτι της ελληνικής internet-ικής δραστηριότητας , και προσφέρει κάτι που δεν μπορούν οι ιστοσελίδες Σκακιστικών ΣΥΛΛΟΓΩΝ- την προσωπική-υποκειμενική ματιά.

Ταυτόχρονα , φέρνει άτομα τα οποία ενδιαφέρονται σε πολιτιστικά-κοινωνιολογικά θέματα κοντά στο σκάκι , διευρύνοντας έτσι τη σκακιστική κοινότητα.


Είναι λογικό και αξίζει στο παρόν blog να αποσπά κολακευτικά λόγια από όλους όσους το επισκέπτονται...

Ανώνυμος είπε...

Γατε
πρεπει να ζητησετε τα πνευματικα δικαιώματα των δημοσιευσεων της τριπλεττας Κονιδαρης Καλοπροαιρετος Ελισσαιος για καθε μελλοντικη χρηση

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@ανώνυμος
Παρακάλω να τηρήσετε τη σωστή σειρά.
Ελισσαίος-Καλοπροαίρετος-Κονιδάρης.
Αλφαβητικά, όπως στο σχολαρχείο.
Να συμπληρώσω δε, ότι τα πνευματικά μου δικαιώματα πρόλαβε να τα καπαρώσει ο Λιβάνης, τα δε σωματικά μου η Σοφία. Άρα μπορείτε με ελαφρή συνείδηση να κάνετε την τριπλέτα...διπλέτα(!?).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Γάτε
Καλό το γκάτζετ, δε λέω, αλλά βλέπω το μπλογκ μου να συμπεριλαμβάνεται αυθαίρετα σε αυτά των σκακιστών.

Τους σκακιστές τους ρώτησες; Τον Καλοπροαίρετο;Την Φίντε; Τον Μαστροκούκο; Τη γυναίκα μου; Το
συγκάτοικό μου στη Λετονία Μενδρινό; Τους πελάτες μου με Αλτσχάιμερ;

Ρωτάνε πρώτα ρε φίλε, δεν τα κάνουν έτσι απότομα...

Schrödinger's Cat είπε...

@akanonisti Δυστυχώς οι (όποιες)σκακιστικές μου ικανότητες φθίνουν τόσο ραγδαία που δεν θα μπορώ να παρακολουθήσω και να καταλάβω την άνοδό σου:) Χαίρομαι που περνάς από το blog. Να περάσεις και από την Αθήνα, ε!

@ανώνυμος1: Πράγματι, πιστεύω πως οι σχολιασμοί των επισκεπτών είναι το σημαντικότερο κομμάτι του blog. Χωρίς τους εξαιρετικούς σχολιασμούς, δεν θα υπήρχε τίποτα...

@Κωστής Σκαπέρδας: Σε παρακαλώ να δεχτείς τα συγχαρητήριά μου για την εξαιρετική και παθιασμένη δουλειά που κάνεις στο φιλικό anoixichess .

@ανώνυμος2: Βάζετε ιδέες για βιβλίο, σωστά; Είπαμε να μεγαλοπιαστούμε, αλλά όχι και έτσι!

@Παναγιώτης Κονιδάρης: Γιατί, το δικό μου, δεν το ονόμασα αυθαίρετα skakistiko; Εγώ να δεις δούλεμα που έφαγα από τους πραγματικούς σκακιστές. Να ήσουν εκεί να έβλεπες!

Ανώνυμος είπε...

@γατο Γιατι? Οι τεσσερεις της δεκαετιας του 30 και οι αλλοι τεσσερεις του 80 ήσαν καλυτεροι?Οσο για τον κο Κονιδαρη μπορει να γραφει με ψευδωνυμο.

Ανώνυμος είπε...

πολυ χρησιμο το gadgetakion.

Καλημέρα από Νορβηγία!

καλοπροαίρετος είπε...

Μια ανομοιογενούς δυναμικότητας τετράδα με μέσο όρο Έλο 2150 ή 1950, για πόσο παίζει στο tandem;

@ Ανώνυμος (αυτός με τις τετράδες του ’30 και του ’80) :

Πριν συγκριθούμε με τις τετράδες του ’30 (εννοείται, της γενιάς του ’30· το «Το μυθιστόρημα των Τεσσάρων» γράφτηκε το 1958) και του ’80 (το «Το παιχνίδι των τεσσάρων» γράφτηκε το 1998), ας αποπειραθούμε να τους συγκρίνουμε κατ΄ αρχήν μεταξύ τους.

Μυριβήλης, Καραγάτσης, Τερζάκης, Βενέζης από τη μια, Μουρσελάς, Σκούρτης, Σουρούνης, Τατσόπουλος από την άλλη.

Τέσσερις μάστορες, μεταξύ των οποίων μια ιδιοφυία (Καραγάτσης) από τη μια, ένας μάστορας (Σουρούνης), ένας ευπρόσωπος, αλλά ούτε στις καλύτερες στιγμές του μάστορας (Μουρσελάς), δύο ίσα ίσα επαρκείς (δεν γράφω λογοτεχνικοί σκιτζήδες ή λογοτεχνικοί απατεώνες, μην έχουμε και νομικές περιπλοκές) από την άλλη.

Να είσαι, λέει, ο Γκούμας και να πρέπει, εκτός από τον αντίπαλο, να έχεις από κοντά τον Βύντρα μην κάνει καμιά ζεϊμπεκιά, και να έχεις για μπακάπ τον εσχάτως κίνδυνο-θάνατο Σαριέγκι, ή, για να αφήσω τις αλληγορίες, τις ανθυποφορές, τα σχήματα υπερβατά και τα λοιπά καλολογικά στοιχεία, να είσαι Σουρούνης και να πρέπει να συμμαζέψεις τις ταρζανιές του προηγούμενου, εν γνώσει σου μάλιστα ότι ο επόμενος δεν θα πάρει χαμπάρι και θα τα ξανακάνει μαντάρα. Σαν να λέμε : παίζουμε tandem, και την ομάδα tandem την απαρτίζουν τέσσερα άτομα, κατά σειρά ένας 2200ρης, ένας 1800ρης, ένας 2400ρης και ένας 2000ρος. Σκέψου πίκρα να είσαι ο 2400ρης…

Επιφανειακά παραπλήσιες απόπειρες όπως «Το ερωτικό των τεσσάρων» (2006), ένθα τέσσερις οι Λένα Διβάνη, Αμάντα Μιχαλοπούλου, Χρήστος Χωμενίδης, Αύγουστος Κορτώ, δεν είναι όχι μόνο συγκρίσιμες, αλλά ούτε άξιες αναφοράς. Αλήθεια, δύο 1800ρηδες, ένας 1900ρης και μια 2300ρα, μέσος όρος 1950, για πόσο παίζουν;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@ανώνυμε
Έχει δίκιο ο Καλοπροαίρετος (ούτε και θυμάμαι από πότε έχω να τον προσφωνήσω με το "κανονικό" του όνομα), λογοτεχνικό τάντεμ δε γίνεται, μαλακία βγαίνει. Θυμάμαι το αστυνομικό "Ο Πλωτός Ναύαρχος", όπου έγραφαν κάμποσα από τα ονομαστά μολύβια του αγγλικού επιτελείου (από Αγκάθα Κρίστι και Ντόροθυ Σέγιερς, μέχρι Τσέστερτον και Μπέρκλεϋ). Το τι μπάχαλο γινόταν στα μισά είναι απίστευτο. Αυτό που θεωρούσε ο ένας δεδομένο, ο άλλος το ανέτρεπε αυτοστιγμεί, αυτό που δεν υπήρχε ούτε σαν λεπτομέρεια, ξεπηδούσε σαν πηγή με φυσικό νερό και αυτό που φαινόταν καταδικασμένο αναγεννούταν από τις στάχτες του. Χαμός!! Τελικά τα μπάλωσε ο έρμος ο Μπέρκλεϋ,τελευταίος στη σειρά, αφήνοντας όμως μια πικρή γεύση ανικανοποιήτου.

Παρ'όλα αυτά ΔΕΧΟΜΑΙ! Αν δεχτεί και η λοιπή τριάδα (με τον οικοδεσπότη να κάνει την αρχή), θα διασκεδάσω ιδιαίτερα να το κάνω. Το θέμα δε με απασχολεί, γράψιμο να' ναι κι ότι να' ναι. Alea jacta est! (ελπίζω να μην αρχίσει τις δαχτυλοεπιτιμήσεις ο ΚΛΠ για τα κολλυβολατινικά μου).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Καλοπροαίρετος
Αλήθεια, πόσο ΕΛΟ έχεις; Λογοτεχνικά εννοώ. Και ποια είναι η 2300άρα στο τελευταίο παράδειγμα; Και για τον Κορτώ διαφωνώ. Έχει πολύ ΕΛΟ, αλλά δε γουστάρει να το επιδεικνύει, άσε που όταν το κάνει τον λένε επιδειξία.

Ανώνυμος είπε...

z3! Και άντε να σώσετε τα άσωστα. (Και να μην έχουμε παίξει Ζέμις. Ούτε Βερέσοβ.)

Πριν αρκετά χρόνια, μια παρέα παίζαμε ένα κουλτουριάρικο παιχνίδι. Κάποιοι συντάσσαμε την υπόθεση μιας πρότασης (Αν αυτό...) και χωρίς να γνωρίζουν οι άλλοι έγραφαν μία υπόθεση (...τότε εκείνο.) Μετά τα ενώναμε και κρίναμε το αποτέλεσμα. Μέσα σ' αυτήν την τυχαιότητα κάποια στιγμή βγήκε μια πολύ ενδιαφέρουσα φράση:

"Αν θεσμοθετούσαμε την ανατροπή..." έγραψε η μία ομάδα, "...τότε το μπαράκι της γειτονιάς μας θα κέρναγε κώνειο" συμπλήρωσε εν αγνοία της η άλλη.

Αν δεχθούμε το στερεότυπο ότι οι συγγραφείς είναι μοναχικοί καλλιτέχνες, τότε για αυτούς είναι ενδιαφέρον να προσπαθήσουν να συντονιστούν με κάποιους ομότεχνους τους, με την προϋπόθεση ότι ήδη αισθάνονται κάποια οικειότητα και δεν τους επιβλήθηκε η συνεργασία από τον εκδότη τους. Χωρίς να προδικάζεται ότι αυτό θα ήταν ενδιαφέρον και για τους αναγνώστες, ας μην ξεχνάμε ότι αυτόν τον συντονισμό απολαμβάνουμε πολλές φορές από έναν καλοδουλεμένο θίασο στο θέατρο και μια ορχήστρα στη μουσική.

Στην ελληνική λογοτεχνία ένα καλό παράδειγμα νομίζω ότι είναι το "φευγάτο" μυθιστόρημα των Ξένου Μάζαρη και Στράτου Μπουλαλάκη (ψευδώνυμα) με τίτλο: " Ο πάγος ή πώς να απολαμβάνετε τα αγαθά του καπιταλισμού χωρίς να χάνετε από τα μάτια σας το στρατηγικό όραμα της αταξικής κοινωνίας".

Schrödinger's Cat είπε...

@Παναγιώτης: Γιατί να κάνω εγώ την αρχή; Όλα τα δύσκολα σε μένα; Λες και κρατάω κανένα μυστρί εγκαινίων. Εγώ προτείνω να κάνεις την αρχή εσύ μιας και είσαι ο μόνος που είσαι γραφιάς με τη βούλα! Υπόσχομαι πως θα ακολουθήσω...Αν δεν με ψαρώσει βέβαια το δυσθεώρητο Έλο του καλοπροαίρετου...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@SC
Αποδέχομαι την πρόκληση και θα ετοιμάσω κάτι. Φυσικά, εν λευκώ θα χειριστώ το θέμα. Θα στο στείλω με μέιλ. Μετά βρες εσύ ποιος θα συνεχίσει. Απλά, το ξεκίνημα είναι πιο εύκολο από τη συνέχιση και το τελείωμα. Να σε διευκολύνω πήγα...

καλοπροαίρετος είπε...

Ο Τριαντάφυλλος Σωτηρίου σε πρώτη διαδικτυακή εμφάνιση στο tandem γράφημα "Η μπαλαφάρα των τεσσάρων"

Ανακεφαλαίωση : οι Γάτος, Ελισσαίος, Παναγιώτης και η ευγενεία μου, με αφορμή ιδέα ανωνύμου, ζηλώσαντες το «Το μυθιστόρημα των Τεσσάρων», στο εξής Μ4, και ακριβώς μισόν αιώνα μετά, προαλειφόμαστε για ένα tandem γράφημα, που μονομερώς και αυθαίρετα του δίνω προσωρινό τίτλο εργασίας «Η μπαλαφάρα των τεσσάρων».

Ας θυμηθούμε τις συνθήκες συγγραφής του Μ4.

Εμπνευστής ήταν ο δημοσιογράφος και συγγραφέας αστυνομικών ιστοριών Γιάννης Μαρής. Δημοσιεύτηκε σε οχτώ συνέχειες, στην εφημερίδα «Ακρόπολις», τις οχτώ διαδοχικές Κυριακές του Μαρτίου και Απριλίου του 1958. Προηγήθηκε ένας κύκλος με σειρά που καθορίστηκε με κλήρωση, Μ – Κ – Τ – Β, και ακολούθησε δεύτερος και τελευταίος κύκλος με την ίδια σειρά. Ο βασικός όρος ήταν ότι δεν υπάρχει προσυνεννόηση για την πλοκή και ο καθένας αρχίζει, συνεχίζει και σταματά όπου και όπως κρίνει, αξιοποιώντας με τον τρόπο που νομίζει το μέχρι τότε κείμενο. Ο εμπορικός τίτλος, «Μανιάτικο αίμα», δόθηκε μετά από διαγωνισμό μεταξύ των αναγνωστών (συμμετείχαν 4.208).

@ Γάτος, Ελισσαίος, Παναγιώτης :

Να οργανωθούμε – που λέει και το ανέκδοτο.

Πρέπει να αποφασίσουμε για τη σειρά, τη συχνότητα, την έκταση, και τους γύρους.

Για τη σειρά, υπάρχουν δύο εκδοχές. Στην πρώτη, η σειρά καθορίζεται με κοινή συναίνεση. Στη δεύτερη, εξωγενώς και τυχαία. Στην πρώτη, τα σπάικς του Παναγιώτη εφάπτονται ήδη στους βατήρες εκκίνησης και θα ακούσει πρώτος την πιστολιά του αφέτη. Αν ο Γάτος και ο Ελισσαίος δεν έχουν αντίρρηση, ας τρέξω τρίτος, και οι δύο τους ας μοιραστούν την δεύτερη και την τέταρτη διαδρομή της σκυταλοδρομίας. Στη δεύτερη, μπορούμε να αξιοποιήσουμε κάποιο πρόγραμμα παραγωγής τυχαίων αριθμών, ή να αντιστοιχίσουμε τα ονόματά μας σε αλφαβητική σειρά, Γ – Ε – Κ – Π, με τη σειρά Μ – Κ – Τ – Β, δηλαδή 3 – 2 – 4 – 1, οπότε προκύπτει καλοπροαίρετος (ουπς!) – Ελισσαίος – Παναγιώτης – Γάτος. Λοιπόν, το βρήκα : παίρνω, για το εγχείρημα αυτό και μόνο, το ψευδώνυμο Τριαντάφυλλος Σωτηρίου (φυσικά και είναι απότιση φόρου τιμής στη λατρεμένη Σώτη :-)), οπότε η αλφαβητική σειρά γίνεται Γάτος – Ελισσαίος – Παναγιώτης – Τριαντάφυλλος, alias καλοπροαίρετος και, με τη σειρά 3 – 2 – 4 – 1, η σειρά συγγραφής οριστικοποιείται σε : Παναγιώτης – Ελισσαίος – Τριαντάφυλλος – Γάτος.

Για τη συχνότητα, νομίζω ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε το Μ4. Μια εβδομάδα αρκεί στον καθένα για να πιάσει το νήμα από τον προηγούμενο και να συνεχίσει μέχρι όπου κρίνει. Ας είναι το χρονικό όριο τα μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή, ώστε Κυριακή πρωί η τελευταία συνέχεια να βρίσκεται αναρτημένη στο διαδίκτυο, ακριβώς όπως το 1958, που Κυριακή πρωί η τελευταία συνέχεια ανηρτάτο στα περίπτερα.

Για την έκταση, νομίζω ότι μπορούμε να δείξουμε ελαστικότητα και να μη θέσουμε ούτε άνω, ούτε κάτω φράγμα. Αν κάποιος φτάσει τις 40 σελίδες που κατά μέσο όρο ήταν η κάθε συνέχεια στο Μ4 (το οποίο προέκυψε περί τις 330 σελίδες), έχει καλώς, όμως, πρώτον, κανένας μας δεν είναι επαγγελματίας γραφιάς (ούτε ο Παναγιώτης, αφού δεν αποζεί αποκλειστικά από τη συγγραφή), και δεύτερον, αν μπορούσαμε να γράφουμε 40 ποιοτικές σελίδες την εβδομάδα, τότε πιθανότατα θα ήμασταν επαγγελματίες γραφιάδες.

Για τους γύρους, νομίζω ότι κι εδώ μπορούμε να ακολουθήσουμε το Μ4. Δύο γύροι είναι αρκετοί για να καταδειχθεί η αξία ή απαξία του εγχειρήματος. Στην τελική, για πείραμα πρόκειται, και αν διασκεδάσουμε αρκετά, τόσο εμείς, όσο και οι επισκέπτες, μπορεί κάλλιστα να επαναληφθεί στο μέλλον, κατά προτίμηση με συμμετοχή άλλων, ή και άλλων.

Με τις παραπάνω παραδοχές, προτεινόμενο πρόγραμμα (αναγράφονται κατά σειρά αύξων αριθμός συνέχειας, συγγραφέας και ημερομηνία παράδοσης – πάντα Σάββατο) :

1 Παναγιώτης 11 Οκτωβρίου
2 Ελισσαίος 18 Οκτωβρίου
3 Τριαντάφυλλος 25 Οκτωβρίου
4 Γάτος 1 Νοεμβρίου
5 Παναγιώτης 8 Νοεμβρίου
6 Ελισσαίος 15 Νοεμβρίου
7 Τριαντάφυλλος 22 Νοεμβρίου
8 Γάτος 29 Νοεμβρίου

Απόψεις;

Τριαντάφυλλος Σωτηρίου
και για την αντιγραφή
καλοπροαίρετος

Ανώνυμος είπε...

@Ελισσαιε Η φραση Το θεσπεσιο πτωμα δεν ηπιε το νεο κρασι προεκυψε μετα απο αναλογο παιχνιδι των γαλλων υπερεαλιστων.

@Το παιχνιδι των τεσσαρων πρωτοδημοσιευτηκε σε συνεχειες στο περιοδικο Τεταρτο λιγο πριν κλεισει.

Απο τοτε εχει περασει μια δεκαπενταετια και το διαδικτυο απλουστευει τη γραφειοκρατεια και επομενως ενθαρρυνει τη δημιουργικοτητα.

ΥΓ Θα μιλαμε και οι απεξω?

Schrödinger's Cat είπε...

Προτείνω όχι μόνο να μιλάνε και να σχολιάζουν οι υπόλοιποι αλλά και να δοθεί ένας εύλογος χρόνος (π.χ. ως την Τετάρτη τα μεσάνυχτα) για να δηλώσει συμμετοχή και όποιος άλλος θέλει στο εγχείρημα. Αν δεν υπάρξει αλλαγή στα ως τώρα δεδομένα να ακολουθηθεί το πρόγραμμα που πρότεινε ο καλοπροαίρετος. Για την έκταση, προτείνω μία ως μιάμιση σελίδα word τη φορά.

καλοπροαίρετος είπε...

Άλλο το παιχνίδι των τεσσάρων του 1998 και άλλο το, αποτυχημένο και ανολοκλήρωτο, συμπίλημα των έξι του 1987

@ Ανώνυμος (αυτός με Το παιχνίδι των τεσσάρων στο Τέταρτο) :

Όχι. «Το παιχνίδι των τεσσάρων» (Μουρσελάς, Σκούρτης, Σουρούνης, Τατσόπουλος) πρωτοδημοσιεύτηκε σε καθημερινές συνέχειες στην εφημερίδα «Τα Νέα» τον Φεβρουάριο του 1998 και εκδόθηκε, αργότερα την ίδια χρονιά, από τον Καστανιώτη.

Προφανώς αναφέρεστε στην απόπειρα του περιοδικού «Το τέταρτο» το 1987, στο οποίο συμμετέσχον έξι, οι Δημήτρης Νόλλας, Φίλιππος Δρακονταειδής, Αλέξανδρος Κοτζιάς, Χριστόφορος Μηλιώνης, Γιώργης Γιατρομανωλάκης και Τόλης Καζαντζής. Δεν είχε επιτυχία, δεν ολοκληρώθηκε και δεν εκδόθηκε σε βιβλίο.

Ανώνυμος είπε...

@Καλοπροαιρετο:Σωστα εχετε δικιο.

Ανώνυμος είπε...

Συνοπτικές διαδικασίες βλέπω!

Πετάει ένας ανώνυμος μια ιδέα και ακόμη δεν τον είδαμε, μπαλαφάρα τον εβγάλαμε.

Τέλος πάντων, αφού τόσο πολύ θέλετε, θα πάρω και γω το καλάμι που καβαλάω, θα το βουτήξω στο πυρίτιο και θα αρχίσω να πληκτρολογώ. So? Must Go on!

Κι ας έχω παραστάσεις στις 17 και στις 18 (αυτοδιαφήμιση, θα ενημερώσω σχετικά).

Οι απέξω μιλάνε, και κουνάνε και τα κομμάτια άμα δουν καμιά καλή κίνηση. Για πατάτες δεν λέω, Κυριακή δημοσιεύουμε, Δευτέρα πουλάμε στη λαϊκή.

Ανώνυμος είπε...

Ξέχασα να αναφέρω ότι από σήμερα το απόγευμα εώς και την Κυριακή το απόγευμα θα λείπω εκτός Ελλάδας, και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα καταφέρω να επισκεφθώ το μπλογκ. Οπότε αν μου απευθύνετε προσωπικές ερωτήσεις δεν θα απαντώ λόγω ανημποριάς και όχι γιατί τις θεωρώ αδιάκριτες.

Chi vediamo

Schrödinger's Cat είπε...

Δυνατότητα αναζήτησης λέξεων, τόσο στις αναρτήσεις όσο και στα σχόλια, προστέθηκε σε κουτάκι που βρίσκεται στο αριστερό μέρος της σελίδας, προς τα πάνω.