Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Σκακιού

Ολοκληρώνονται σήμερα Δευτέρα, στη Σιθωνία Χαλκιδικής, οι αγώνες του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος. Συμμετέχουν εκατοντάδες παιδιά, χωρισμένα σε ομίλους κατά τάξη. Η επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης http://www.greekchess.com/sxoliko2009/ είναι πολύ φτωχή (η μαζικότερη διοργάνωση στην Ελλάδα άξιζε καλύτερης διαδικτυακής παρουσίασης), όμως περιέχει τα απολύτως βασικά, δηλαδή τις βαθμολογίες στους ομίλους. Επίσης, εκτός από το δελτίο τύπου μηδέν που υπερεκθειάζει τις ανέσεις και τη γκλαμουριά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Πόρτο Καρράς (λες και απευθύνεται σε ερημίτες που θα δουν πρώτη φορά στη ζωή τους πισίνα), δεν έχουν εκδοθεί ως τώρα άλλα ενημερωτικά δελτία τύπου.

31 σχόλια:

Αποστόλης είπε...

Πόσο θα επιβάρυνε τους διοργανωτές μια έστω και αξιοπρεπής ιστοσελίδα; Νομίζω πως στις προτάσεις ανάθεσης που θα κατατίθονται από εδώ και πέρα πρέπει να΄προβλέπεται και ένα κονδύλι για ιστοσελίδα, να μην είναι η διαχείριση της διοργάνωσης λευκό χαρτί για 3-4 άτομα. Εμπεδώσαμε όμως τα γήπεδα του τένις και τις 6 πισίνες.

Καλοφάγωτα παιδιά!

Ανώνυμος είπε...

Tι να τις κάνεις τις 6 πισίνες τέτοια εποχή;
Επίσης σε διοργάνωση με τόσο κόσμο μόνο ο πρώτος έπαιρνε κύπελλο; Ενα λίγο μεγαλύτερο κονδύλι για έπαθλα δεν προβλεπόταν; Είπαμε καλό το κέρδος αλλά να υπάρχει και κάποια αξιοπρέπεια σε κάποια σημεία.

Ανώνυμος είπε...

το γεγονός της χρονιάς είναι το παγκόσμιο ερασιτεχνών.

Αποστόλης είπε...

Εντάξει, τα πράγματα βελτιώθηκαν απόψε, ίσως ωφέλησε και η γκρίνια από το ιστολόγιο σας. Μπήκαν φωτογραφίες εκδόθηκε και το τελικό δελτίου τύπου.

Schrödinger's Cat είπε...

Πάντως, οφείλουμε να πούμε πως οι εντυπώσεις των παιδιών και των συνοδών τους από τις συνθήκες αγώνων είναι άριστες. Μόνο αδύνατο σημείο η αδύναμη ιστοσελίδα, που όμως, δεν έχει σχέση με την αρτιότητα της ίδιας της διοργάνωσης.

Παγκανέλ είπε...

Ν' αγιάσει το στόμα σου Γάτε, που επισημαίνεις τη γκλαμουριά - γιατί κάποιοι μας περνάνε για αγρίους ή για λιμάρηδες.
Και πού ν' άκουγες τους εμπνευσμένους (και προπάντων σύντομους) λόγους στην τελετή. Ο πολιτικός είπε ότι θα μας φτιάξουνε γεφύρια (το σκακιστικό αντίστοιχο τέλος πάντων), ο κ. Τσορμπατζόγλου μας θύμισε για εκατοστή φορά ότι ζούμε στην ομορφότερη χώρα του κόσμου (όπου το ομορφότερο μέρος είναι η Χαλκιδική), ένας κύριος με μούσι είπε κάτι για τα ελαττώματα της φυλής, κοκ.
Άψογα...

Ανώνυμος είπε...

Το ότι η Ελλάδα είναι το ομορφότερο μέρος στον κόσμο και η Χαλκιδική το ωραιότερο μέρος της, είναι αλήθεια.

Το ζήτημα είναι μήπως οι Φριτσιδες αποπειραθούν να χώσουν κι άλλο τη μούρη τους και τα νύχια τους, και μας αναγκάσουν να τους πετάξουμε έξω - κάτι που έπρεπε να έιχαμε κάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό!

Ανώνυμος είπε...

Έχω ακούσει ότι στη Χαλκιδική όλο Ρώσοι πάνε. Αυτούς εννοείς;

chessmother είπε...

Εμένα οι συνθήκες μου φάνηκαν εξαιρετικές (όπως λέει κι ο SC παραπάνω). Θα έλεγα τέλειες αν δεν υπήρχε εκείνος ο ηλικιωμένος με το μικρόφωνο, που επέμενε να κάνει ανακοινώσεις ενώ τα παιδιά προσπαθούσαν να παίξουν σκάκι.
Πρέπει να ήταν κάποιος άσχετος με το παιχνίδι σας, φαντάζομαι, αλλά δεν βρέθηκε κάποιος να του υπενθυμίσει τα σχετικά με τη σωστή διαιτησία ή όπως αλλιώς το λέτε;

highaftos είπε...

Σιγά φίλε μου ανώνυμε,πάρτο λίγο αλλιώς....άκουσες Ρώσοι κι'η ..τρίχα ..κάγκελο!
Τά ..φτωχά ρουβλάκια τους αφήνουν κι'αυτοί,όπως κι'οι golden υπόλειποι..
Ασε που,όπως πιστεύω,ο παραπάνω ανώνυμος φίλος,-είδατε τι τραβάμε με την ανωνυμία-,εννοούσε οχι γι'αυτούς που πάνε,αλλά γι'αυτούς που ..κατέχουν το Πόρτο Καρράς γιά πάντα(?),ή για καμμιά 30 χιλιάδες ..χρονια...
Ας τους πώ,απλά ..Γερμανούς...(βλ.Αεροδρόμιο Ελ.Βεν.,ΟΤΕ,ALPHA TV,στη ..ζούλα ΔΕΗ,δεκάδες επιχειρήσεις και γενικά ..Ελλάδα)
Όσο για το ομορφότερο μέρος,τη Ελλάδα και το ωραιότερο αυτής,την Χαλκιδική,ας αφήσουμε τ'αυτονόητα,ν'άχουν ως έχουν...
Για τη διοργάνωση του τουρνουά σκάκι,ρίξτετά τους εσείς,οι ειδήμονες σ'αυτό...η δικιά μου γνώμη ειναι πολύ ..λίγη και λίγο λέω...
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία Γάτε και μείνε όπως ακριβώς εισαι...έτσι ακριβώς.... ανυκτόμυαλλος,πολυθεματικός,δίκαια ευγενικός,εμπνευσμένος,ονειροπόλος.!..
Έτσι που οι περισσότεροι που δε σε ξέρουμε,να λέμε,τι καλά να σε γνωρίζαμε....

Ανώνυμος είπε...

"Η Ελλάδα είναι το ομορφότερο μέρος του κόσμου"

Η βλακεία είναι ανίκητη

1+1=3 είπε...

Είμαι πολύ ωραίος
βεβαίως βεβαίως
Είμαι πολύ ωραίος
Είμαι Αλαίν Νταιλόν
Τις κούκλες δύο δύο
Τις έχω στο γραφείο
Θα πάρω και βραβείο
Από την Οντεόν

Ρ.
Είσαι πολύ ωραίος
Αλήθεια;
βεβαίως
είμαι πολύ ωραίος
Αλήθεια;
βεβαίως

Είμαι πολύ ωραίος
ιδίως το βράδυ
Με λένε Ανδρεάδη
Με λένε Έρολ Φλυνν
Αυτόγραφα υπογράφω
Στον κινηματογράφο
Πληρώνω φωτογράφο
Πίνω βερμούτ και τζιν

Είμαι πολύ ωραίος
το ξέρει το ξέρει
Διαβάζω και Σεφέρη
Και άλλους ποιητάς
Για μένα γράφει ο τύπος
Είμαι ωραίος τύπος
Και της καρδιάς μου ο χτύπος
Λέει πως μ' απατάς

Είμαι πολύ ωραίος
βεβαίως βεβαίως
Θα τραγουδάω έως
Ότου εξαντληθώ
Λέω στο Λογοθέτη
Ακόμα λίγα έτη
Μετά θα βρω μια Μπέττυ
Για να την παντρευτώ


Στίχοι: Γιάννης Λογοθέτης
Μουσική: Λυκούργος Μαρκέας
Πρώτη εκτέλεση: Θέμης Ανδρεάδης

highaftos είπε...

Φίλε ανώνυμε,εσύ κάτω απ'τους δυό άλλους,πάνω απ'τους 4 - 4,5 άλλους ανώνυμους...δε θυμάμαι τώρα,μπερδεύθηκα....δεξιώτερα απ'τον ..τρίτο αριστερά...κάπου κάτω απ'το ..κέντρο εννοώ,εκεί τέλος πάντων....Θα ..κατάλαβες!!
Κι'άν δεν κατάλαβες,εσύ που λές,οτι "η βλακεία ειναι ανίκητη"
Κάτι θα ξές εσύ. Θ'άσαι μάλλον ...ανίκητος!!
Μάλλον θα την κατέχεις κατ'αποκλειστηκότητα... Χαίρου!...

"1+1=3",γέλασα...μου πόνεσαν τα ..παίδια. Τί ωραίο άσμα!!Μου θύμησε τα νειάτα μου...Τότε που το ..σιγοτραγουδούσαμε και δεν ξέραμε τι να κάνουμε...
Κάποιοι σιωπούσαμε...όχι σαν κάποιους άλλους,που το ..χλεβάζανε...οι απαράδεκτοι..καθόλου δεν ντρέποντανταν....Δεν μπορούσαν να διακρίνουν το ..βάθος το απέραντο(?),σαν άπατο ..βαρέλι...

Γάτε,τα επίθετα που παρέθεσα,θ'άταν
τελείως απρόσωπα αν τ'άλεγα για το site....κάποιος το ..κουμαντάρει και κατά συνέπεια όλα,καλά και κακά,πάνε σ'αυτόν...του αρέσει,δεν του αρέσει... Ο,τι πάντως έγραψα,το υποστηρίζω με ..τρέλλα!!

skamama είπε...

Για άλλη μια φορά ένιωσα να με προσβάλει ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων. Οι διοργανωτές έδειξαν να αγνοούν τις αδυναμίες της περσινής οργάνωσης και επανέλαβαν ακριβώς τα ίδια, βασιζόμενοι στο ότι ούτως ή άλλως θα πάμε, όπου και όπως γίνονται οι αγώνες.

800 παιδιά συνωστίζονταν και σπρώχνονταν για να μπουν στην αίθουσα των αγώνων σε ένα χώρο που δε χωρούσε ούτε 100. Πίσω τους τζαμαρία που ανά πάσα στιγμή μπορούσε να κατέβει στα κεφάλια μας. Στρίμωγμα και χάος αφού η είσοδος ήταν μία για όλα τα παιδιά, από νηπιαγωγείο έως λύκειο. Οι δύο διαφορετικές πόρτες που επιστρατεύτηκαν στη πορεία σαν λύση απελπισίας δεν βοήθησαν αφού ήταν δίπλα- δίπλα.

Φυσικά, τον μεγαλύτερο χαμό τον έκαναν οι γονείς, αφού επέμεναν να πηγαίνουν τα παιδιά τους έως την πόρτα και να περιμένουν έξω από αυτή, χωρίς να υπάρχει χώρος να σταθούν. Οι γονείς όμως δεν αλλάζουν, είναι ίδιοι σε όλους τους αγώνες. Αφού η συμπεριφορά τους είναι αναμενόμενη, γιατί δεν τους είχαν αποκλείσει ώστε να μη μπορούν να περάσουν στον προθάλαμο αλλά να περιμένουν έξω; Το πού να περιμένουν βέβαια είναι ένα άλλο θέμα αφού ούτε καθίσματα αρκετά υπήρχαν ούτε ένα παγκάκι έξω από το συνεδριακό κέντρο. Ευτυχώς δεν έβρεξε.
Το μόνο που προστέθηκε από πέρυσι, ήταν το περίφημο μεγάφωνο, που κάθε τόσο καλούσε τους γονείς των μικρών που χάθηκαν και έκλαιγαν. Γεγονός που προκαλούσε μεγαλύτερο πανικό αφού όλοι οι γονείς μαζί έτρεχαν αλλόφρονες στην είσοδο, μη τυχόν χαθεί και το δικό τους.

Είναι η τρίτη χρονιά που πήγα στους πανελλήνιους σχολικούς και είδα τα ίδια. Πιστεύω ότι βασικά πράγματα όπως οι διαφορετικές είσοδοι για τα παιδιά ανά ηλικία, ή η διεξαγωγή του ανοικτού πρωταθλήματος σε άλλο χώρο, ή κάτι αντίστοιχο που θα αποσυμφόριζε την κατάσταση δεν ήταν τόσο δύσκολο να γίνουν, είτε στο Porto Carras είτε αλλού, αρκεί να είχαν τεθεί σαν προϋποθέσεις. Ακόμα και μικρά πράγματα, που δείχνουν απλά φροντίδα για τον κόσμο που έχει έρθει, όπως για παράδειγμα να αναρτούνται τα αποτελέσματα και οι κληρώσεις σε 2 διαφορετικά σημεία για να μη συνωστιζόμαστε και εκεί, δεν έγιναν.
Για να είμαι δίκαιη, δεν μπορώ να κρίνω τις προθέσεις των διοργανωτών. Είναι όμως προφανής η έλλειψη πόρων και ανθρώπων για να υποστηρίξουν τους αγώνες. Γιατί δεν ξεκινάει μία συζήτηση για το πώς θα βρεθούν αυτά; Είτε με εθελοντική βοήθεια από κάποιους είτε με μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία για το πού και πώς γίνονται. Ως πότε η επιλογή του καλού ξενοδοχείου με τις πολλές πισίνες θα σώζει την κατάσταση και θα αποτελεί το τυράκι για τους γονείς; Τώρα που οι μαθητικοί αγώνες είναι τόσο μαζικοί που δε χωράνε πια, μήπως η λύση ενός άρτιου συνεδριακού κέντρου και πολλαπλά ξενοδοχεία σε κοντινή απόσταση είναι προτιμότερη;

Υ.Σ. Είναι ωραία η Χαλκιδική, αλλά θα προτιμούσαμε να μη την κάνουμε επανάληψη 2 φορές κάθε χρόνο. Υπάρχουν και πιο κεντρικές πισίνες, ας γλιτώσουν και κάποια χιλιόμετρα οι νότιοι.

Ανώνυμος είπε...

Πάλι καλά που ανέφερες ότι το πρόβλημα ήταν οι γονείς. Ολα τα προβλήματα από αυτούς ξεκινούν και εκεί τελειώνουν,στους κομπλεξικούς γονιούς που βγάζουν όλα τους τα απωθημένα στα κακόμοιρα τα παιδάκια, στους διοργανωτές, στους διαιτητές, σε όλους τέλος πάντων, αλλά μόνο αυτοί είναι σωστοί. Αίσχος και αηδία νοιώθω για τους ελεεινούς αυτούς γονείς.
ΥΓ. Κι εγώ γονέας είμαι , δεν αποτελώ εξαίρεση.

Ανώνυμος είπε...

Έχω να κάνω μία πρόταση σε όσους διαμαρτύρονται για τις συνθήκες των Πανελλήνιων Σχολικών: Εάν η διοργάνωση διεξάγεται συνεχώς σε απόσταση μεγαλύτερη των 500 km από τον τόπο διαμονής σας και νομίζετε ότι σας "θαμπώνουν" με γήπεδα τένις, πισίνες κλπ, δίνουν ελάχιστα ή ευτελή έπαθλα, ενώ το μόνο που ενδιαφέρει τους διοργανωτές είναι τα έσοδα από τη φιλοξενία των παιδιών και των συνοδών, τότε απλά, μην πηγαίνετε! Ήδη γνωρίζω αρκετούς που το πήραν απόφαση, και δεν στέλνουν τα παιδιά τους ούτε στα προκριματικά των περιφερειών τους...
Καλή Ανάσταση

Ανώνυμος είπε...

Μια παρατήρηση για τον/την skamama. Η αίθουσα αγώνων δεν ήταν καθόλου μικρή και σίγουρα όχι μόνο για 100 άτομα. Αν ενώναμε 2 τραπέζια, αντί για 4 σκακιέρες χώραγαν 5 ή και με στρίμωγμα 6. Επίσης στο τέλος της αίθουσας (μπαίνοντας δεξιά), υπήρχαν αρκετά άδεια τραπέζια όπου θα μπορούσαν να παίξουν και άλλα παιδιά. Τώρα το θέμα τις πόρτας. Από την αρχή χρησιμοποιήθηκε η λύση της δεύτερης πόρτας και κυρίως για τα νήπια, αφού αυτά είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα (προφανώς εννοώ λόγω ηλικίας). Η κεντρική πόρτα παραδέχομαι ότι ήταν λίγο μικρή, αλλά ενώ η ανακοίνωση έλεγε να μπουν τα παιδιά του δημοτικού πχ, προσπαθούσαν να μπουν πρώτα κάποιοι γονείς και όλα μαζί τα παιδιά. Δεν μπορώ να καταλάβω παιδιά Γυμνασίου ή και ακόμα χειρότερα Λυκείου, δεν μπορούν να κάνουν λίγο υπομονή ώστε να μπουν όταν τα φωνάξουν. Επίσης, για τους ακόμα μια φορά πολλούς απαράδεχτους γονείς, υπήρχε αίθουσα δίπλα στον χώρο αγώνων( μπαίνοντας στο εκθεσιακό δεξιά) με καρέκλες. Σίγουρα δεν έφταναν για όλους, αλλά επίσης σίγουρα οι περισσότεροι ήθελαν να είναι κοντά στην αίθουσα αγώνων, ώστε να μην ''αδικηθεί'' το παιδί τους.

Ανέστης Μιχαηλίδης

skamama είπε...

Κε Μιχαηλίδη,
Δεν εννοούσα την αίθουσα των αγώνων, την οποία δεν είδα άλλωστε. Εννοώ τον προθάλαμο μεταξύ της κεντρικής εισόδου και της αίθουσας των αγώνων, όπου γινόταν το αδιαχώρητο.
Εντάξει, οι γονείς είναι απαράδεκτοι, αλλά έτσι είναι σε κάθε διοργάνωση. Πάρτε μέτρα να τους κρατάτε πιο μακριά. Θα κάνει καλό και στα παιδιά άλλωστε.

Ανώνυμος είπε...

Ακούστηκε σε εκλεκτούς κύκλους η πολύ καλή ιδέα της διοργάνωσης ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΩΝ εκδρομών και περιηγήσεων των γονέων στο Ν.Μαρμαρά κατά τη διάρκεια των αγώνων...

Ανώνυμος είπε...

skamama,

Άλλο τι γράφει κάποιος και άλλο τι εννοεί. Εγώ μπερδεύτηκα με αυτά που έγραψες στην αρχή για την αίθουσα των αγώνων.

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω, ότι δεν ήταν τζαμαρία, αλλα πλεξιγκλας, το οποίο δεν σπάει έτσι απλά. Δηλαδή η πρόταση είναι να υπάρχει αστυνόμευση που θα διώχνει τους γονείς? Ούτε αυτό το θεωρώ σωστό και φυσικά λογικό. Αν είναι δυνατόν να πρέπει να χρησιμοποιούμε τέτοιοιυς τρόπους για να καταλάβουν άνθρωποι 30-50 χρονών,ότι αυτό που κάνουν είναι λάθος και ότι βλάπτει το ίδιο τους το παιδί. Κατα τη γνώμη μου θα έπρεπε οι σύλλογοι-παράγοντες-προπονητές να τους δίνουν καλύτεροι παιδεία. Μόνο έτσι θα υπάρξει βελτίωση. Και μετά θα μπορούμε πραγματικά να βελτιώσουμε και τις συνθήκες αγώνων. Συμφωνω με τον/την chessmother, ότι δεν έπρεπε να υπάρχουν συνεχείς ανακοινώσεις από το μικρόφωνο, αλλά θα αναφέρω το πιο απλό περιστατικό. Ειπώθηκε 5-6 φορές ότι δεν επιτρέπετε το κάπνισμα στους χώρους του συνεδριακού. Πόσο δύσκολο ήταν να το καταλάβουν οι γονείς-συνοδοί; Αν από την πρώτη-δεύτερη φορά είχαν συμμορφωθεί, η ενόχληση των παιδιών θα είχε μειωθεί αυτόματα. Ανέστης Μιχαηλίδης

Σπυρλιάδης Αχιλλέας είπε...

Ό,τι και να λέμε, 800 παιδιά στην ίδια αίθουσα δεν είναι και το ιδανικότερο περιβάλλον για σκάκι, ακόμα και αν η οργάνωση της αίθουσας αγώνων ήταν αρκετά καλή(ήμουν από μέσα :). Το πρόβλημα του χώρου αναμονής των γονέων ήταν φανερό και η ιστοσελίδα αδικαιολόγητα πρόχειρη για το μπάτζετ της διοργάνωσης. Από την εποχή που έπαιρνα μέρος ακόμα, τα σχολικά πρωταθλήματα μου έβγαζαν κάτι το αγχωτικό.. Στριμωγμένο πρόγραμμα σε στριμωγμένες αίθουσες, με την πίεση του χρόνου και των γονέων που περιμένουν, λίγο αντιαθλητικό περιβάλλον κατά τη γνώμη μου, παρόλες τις καλές προσπάθειες.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά οι συνθήκες ήταν καλές ή άσχημες;

Να ξέρουμε και εμείς.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω με τον Αχιλλέα. Το πρόβλημα του Σχολικού Πρωταθλήματος είναι το ίδιο το Σχολικό Πρωτάθλημα. :) Σε 2 μέρες τα παιδιά πρέπει να παίξουν 9 γύρους και μάλιστα με αφόρητη πίεση κυρίως από τους γονείς. Φτάνουμε στο σημείο παιδιά που παίζουν χρόνια να κάνουν αντικανονικές κινήσεις και ακόμα χειρότερα να κλαίνε για μια χαζοπαρτίδα σε ένα σχολικό!!!!! Όσο αφορά την ιστοσελίδα, δεν ξέρω πόσο συχνά ενημερωνόταν κτλ, αλλά το μόνο που έχω να πω είναι ότι μιλάμε για μία σελίδα που είναι ουσιαστικά για 3 μέρες και κατά τη διάρκεια των τριών ημερών είναι τόσο μεγάλος ο φόρτος εργασίας που υπάρχει δυσκολία στο να γίνεται πολύ γρήγορη ενημέρωση. Μόνο αυτά έχω να πω για την ιστοσελίδα, άλλωστε δεν είναι στο κομμάτι που με ενδιαφέρει σε αυτήν την κουβέντα. :)

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε, μη κατακρίνεις τα πάντα.

Είναι φυσιολογικό για ένα παιδί να κλαίει για μια χαζοπαρτίδα. Εξάλλου δεν του έχει μάθει κανείς να ξέρει να χάνει.

Μη τη φτάνουμε στην υπερβολή τη συζήτηση.

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη, είμαι ο ανώνυμος που είπε για τα παιδιά που κλαίγανε, ξέχασα να βάλω το όνομα μου. Δεν το λέω για υπερβολή, ούτε για να κατακρίνω τα παιδιά. Προφανώς δεν μιλάω για τα μικρά παιδιά (α-β δημοτικού) ούτε για τα τελείως άπειρα. Μιλάω για παιδιά που παίζουν χρόνια και έχουν σχετική εμπειρία από αγώνες. Και φυσικά αυτό που θέλω να θίξω είναι κυρίως αυτό που αναφέρει και ο προηγούμενος ανώνυμος. Τα παιδιά δεν ξέρουν να χάνουν και πιέζονται χωρίς λόγο σε αυτούς τους ανούσιους αγώνες. Ανέστης Μιχαηλίδης

Schrödinger's Cat είπε...

Νομίζω πως είναι πρακτικότερο. για τη ροή της κουβέντας, να μην γίνεται αυτή η σύγχιση μεταξύ ανωνύμων, σε ποστ με πολλά σχόλια. Για να βάλει κανείς ένα ψευδώνυμο δεν απαιτείται καν εγγραφή στο google/blogger, απλώς αντί για το τέταρτο πεδίο (ανώνυμος), επιλέγει το τρίτο πεδίο (όνομα/διεύθυνση url). Έτσι δεν θα αναγκάζεται κανείς να εξηγεί πως ήταν ο ανώνυμος δυο μηνύματα πιο πάνω, τρία κλικ αριστερά κ.λπ.

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά, γιατί όμως αυτή η προκλητική διαφήμιση του ξενοδόχου (που τα αρπάζει έτσι κι αλλιώς) από τα επίσημα δελτία τύπου της διοργάνωσης;;;;

Σ.

σκακιστοπατέρας :) είπε...

Μήπως υπερβάλλετε λίγο? Δεν βρίσκω κάτι μεμπτό στο να διαφημιστεί ο ξενοδόχος αν αληθεύει ότι πλήρωσε όλα τα έξοδα της διοργάνωσης και η ομοσπονδία δεν ξόδεψε ούτε ένα ευρώ. Έτσι τουλάχιστον μας ενημέρωσαν οπότε υποθέτω θα ήθελαν και κάποια διαφήμιση. Κατά τα άλλα μας φάνηκαν πολύ καλές οι συνθύκες με όποια προβλήματα μπορούν να προκύψουν από τουρνουά 800 ατόμων που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα σε 48 ώρες. Αν κέρδιζε και η μικρή στον τελευταίο γύρο και έπερνε μετάλλιο όλα θα ήταν τέλεια... :) Aλλά δεν πειράζει... του χρόνου...:)) Καλή Ανάσταση!

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο...Μετά το κακόηχο "σκαμαμα", τώρα έχουμε και "σκακιστοπατέρας". Τι μένει; Σκαθεία, σκαγιάγια, σκακιστονουνός;

Τ.

Ανώνυμος είπε...

....Σκακιστοσελίδα!