Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Αιγαιοπελαγίτικοι αγώνες στη Ρόδο


(Δελτίου Τύπου): Από 20 μέχρι 26 Απριλίου οργανώθηκαν στην Ρόδο οι Αιγαιοπελαγίτικοι Ομαδικοί Αγώνες 2009. Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, αφού αγωνίστηκαν περισσότεροι από 100 σκακιστές και σκακίστριες, στην πλειονότητά τους παιδιά, από 7 νησιά. Πραγματοποιήθηκαν 4 ομαδικές διοργανώσεις: Πρωτάθλημα Αιγαίου σε 12 σκακιέρες, Κύπελλο Αιγαίου σε 4 σκακιέρες, Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων σε 6 σκακιέρες και Πρωτάθλημα Γυναικών σε 3 σκακιέρες. Σε όλες τις διοργανώσεις πήραν μέρος ο Σ.Ο. Μυτιλήνης, ο «Φάρος» Βαρβασίου Χίου, ο Σ.Ο. Ικαρίας και ο «Καζώνης» Καλύμνου. Στις τρεις πρώτες αγωνίστηκε ο Σ.Ο. Ρόδου «Ιππότης», ενώ ο Κωακός Α.Ο. «Φιλίνος» πήρε μέρος στο Πρωτάθλημα Αιγαίου και στο Κύπελλο και ο ΑΣΟ Σαντορίνης στο Παίδων-Κορασίδων. Όλες οι διοργανώσεις (κατά παράδοση και το Κύπελλο, ώστε όλες οι ομάδες να έχουν την ευκαιρία πολλών αγώνων) έγιναν με σύστημα πουλ.

Ο Σ.Ο. Ικαρίας κατέκτησε το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο, ο Σ.Ο. Μυτιλήνης το Παίδων-Κορασίδων και το Γυναικών, ενώ ο «Καζώνης» Καλύμνου, οποίος κατέλαβε στο Πρωτάθλημα Αιγαίου την τρίτη θέση -αμέσως μετά τις 2 ομάδες της Α΄ Εθνικής, Ικαρία και Μυτιλήνη- απέκτησε το δικαίωμα να διεκδικήσει του χρόνου, σε αγώνα μπαράζ, την άνοδο στην Α΄ Εθνική κατηγορία.

***Βαθμολογία Ομαδικού Πρωταθλήματος Αιγαίου: 1η Ικαρία 10 βαθμοί (5 νίκες), 2η Μυτιλήνη 8, 3η Κάλυμνος 6, 4η Ρόδος 2 και 23 πόντοι, 5η Χίος 2 και 20,5 πόντοι, 6η Κως 2 και 8,5 πόντοι.

*** Κύπελλο Αιγαίου: 1η Ικαρία 9 βαθμοί και 16 πόντοι (4 νίκες και ισοπαλία με την Μυτιλήνη), 2η Μυτιλήνη 9 βαθμοί και 15,5 πόντοι, 3η Κάλυμνος 4, 4η Χίος 3 και 7,5 πόντοι, 5η Ρόδος 3 και 5,5 πόντοι, 6η Κως 2.

***Πρωτάθλημα Παίδων–Κορασίδων: 1η Μυτιλήνη 9 βαθμοί (4 νίκες και ισοπαλία με τη Ρόδο), 2η Ικαρία 8, 3η Ρόδος 6, 4η Κάλυμνος 4, 5η Σαντορίνη 2, 6η Χίος 1.

***Πρωτάθλημα Γυναικών: 1η Μυτιλήνη 6 βαθμοί (μόνο νίκες), 2η Ικαρία 4, 3η Κάλυμνος 2, 4η Χίος 0.

Οι 12 καλύτεροι του Πρωταθλήματος Αιγαίου, ανά σκακιέρα: Θ. Καραγιάννης (Μυτιλήνη), Στ. Λαζαρίδης (Ικαρία), Γ. Κουκουφίκης (Ικαρία), Θ. Βαζούρας (Ικαρία), Δ. Σιαμέτης (Μυτιλήνη), Μ. Ανερούση (Μυτιλήνη), Άρτ. Ζαΐρη (Κάλυμνος), Αγνή Βασιλάκη (Ρόδος), Γ. Αθανασίου (Ικαρία), Κ. Παπαδημητράκης (Χίος), Π. Δουλίδης (Ικαρία), Στ. Χαλιορής (Χίος).

Την διοργάνωση ανέλαβε ο «Ιππότης» Ρόδου, με τη στήριξη του Δήμου Ροδίων, του Δημοτικού Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης, της ΕΣΟ και άλλων φορέων.

1 σχόλιο:

Μετοικος στη Νισυρο είπε...

Eκτος απο τους Διασυλλογικους αγωνες Αιγαιου στην Ροδο,ειχαμε και 3 αλλα πρωταθληματα την προηγουμενη βδομαδα:
Για την ΕΣΣΠ στο Ριο,την πρωτη θεση κατελαβε το Αιγιο και παιζει μπαραζ του χρονου για την ανοδο στην Α' Εθνικη του 2010,περισσοτερα(αποτελεσματα,φυλλα αγωνων)στο http://patrachess.gr/patrachess/
Για την Κρητη στον Σταυρο Χανιων,πρωτη αναδειχθηκε η ομαδα του Γαζιου,και παει στο μπαραζ,περισσοτερα(ομαδικα και ατομικα αποτελεσματα) εδω:http://www.chaniachess.gr/Frameset.htm
Τελος στην ΑΜΘ στους αγωνες που εγιναν στην Καβαλα πρωτος αναδειχθηκε ο ΣΟ Ξανθης(που εχει δικαιωμα να αγωνιστει φετος στην Α' Εθνικη),ο πινακας της ομαδικης βαθμολογιας χωρις αλλα αποτελεσματα στο http://www.chesskavala.gr/downloads
/teamamth2009
/aethnikiamth2009.xls