Κυριακή 23 Αυγούστου 2009

Η Στεφάνοβα στον «Παλαμήδη»

Η 12η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γυναικών Αντοανέτα Στεφάνοβα είναι το νέο απόκτημα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος “Παλαμήδης ο Ευβοεύς”. H γκρανμαίτρ από τη Βουλγαρία, η οποία αγωνίστηκε πρόσφατα στο διεθνές τουρνουά “Ακρόπολις” 2009 που διεξήχθη στη Χαλκίδα, ήρθε σε συμφωνία με τη διοίκηση της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος και από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα ενισχύσει την ομάδα της Χαλκίδας στην προσπάθειά της να προκριθεί στη τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α’ Εθνικής Κατηγορίας 2010.
Η Αντοανέτα Στεφάνοβα κατέκτησε τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας το 2004 στην Ελίστα και τον διατήρησε μέχρι το 2006. Είναι κάτοχος του τίτλου γκρανμαίτρ ανδρών (μία από τις ελάχιστες σκακίστριες στον κόσμο με αυτό τον τίτλο) και έχει αγωνιστεί με την ανδρική εθνική ομάδα της Βουλγαρίας στην Ολυμπιάδα της Κωνσταντινούπολης το 2000. Διακρίνεται για το δυναμικό και επιθετικό στυλ παιχνιδιού της ενώ είναι ιδιαίτερα δημοφιλής για τον κοινωνικό και θετικό χαρακτήρα της. Όπως έγραψε για αυτήν το περιοδικό Pergamon Chess: «Σέξι, σίγουρη για τον εαυτό της και κοινωνική… Μπορεί όλα αυτά να αφορούν μια επαγγελματία σκακίστρια; Ναι, όταν πρόκειται για την Αντοανέτα Στεφάνοβα».

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από ποιο ελληνικό σωματείο έγινε η μεταγραφή; Μήπως είναι εγγραφή και όχι μεταγραφή;

Schrödinger's Cat είπε...

Στο σκάκι, πράγματι, υπάρχει ένα ιδιότυπο καθεστώς, οι παίκτες μπορούν να αγωνίζονται σε περισσότερα του ενός διασυλλογικά πρωταθλήματα, σε διάφορες χώρες, κατά την ίδια περίοδο. Η Στεφάνοβα δεν ανήκε ως τώρα σε ελληνικό σωματείο, οπότε είναι εγγραφή, όπως σωστά επισημαίνετε. Για χάρη της ακριβολογίας λοιπόν, τροποποίησα το σχετικό σημείο από το δελτίο τύπου, όπως παρατίθεται στην ανάρτηση.

Κοινό μυστικό είπε...

Φυσικά, είναι παράτυπο οι ίδιοι αθλητές να αγωνίζονται σε πολλά σωματεία σε άλλες χώρες. Σε όλα τα άλλα αθλήματα γινονται κανονικά μεταγραφές και οι αθλητές αγωνίζονται σε ένα μόνο σωματείο. Γι' αυτό, η εγγραφή ενός ξένου αθλητή στο ελληνικό σκάκι είναι μια απλή υπόθεση.

Ναι μεν, αλλά είπε...

Φυσικά, στο σκάκι η δυνατότητα να αγωνίζεται ένας παίκτης σε πολλές ομάδες (διαφορετικών χωρών) γίνεται για να βοηθήσει τα πενιχρά οικονομικά τους. Όταν στο ποδόσφαιρο ένας κορυφαίος παίρνει απ'την ομάδα του μερικά εκατομμύρια ευρώ - ενώ στο σκάκι λίγες χιλιάδες- καταλαβαίνουμε εύκολα τη διαφορά.

κοινός σκακιστικός Παράγοντας είπε...

Για ένα σκακιστικό σύλλογο είναι "πιο ακριβό" να μεταγράψει μιά καλή παίκτρια από ελληνικό σύλλογο ή να εηγγράψει μιά καλύτερη από ξένη χώρα;

gamma-ray είπε...

Τα ρωτάνε αυτά;

Ανώνυμος είπε...

Οι παράγοντες βοηθούν τους ξένους.
Γι' αυτό και το ελληνικό σκάκι δεν θα πάει ποτέ μπροστά.
Οι παράγοντες βοηθούν τους ξένους να καλοπερνούν εις βάρος των Ελλήνων.
Οι παράγοντες είναι στην πλειονότητά τους ξένοι και μας κοροϊδεύουν.
Η αντιπάθεια των ξένων για τους Έλληνες είναι γνωστή.
Όσοι τους ανέχονται έχουν κάποια ευθύνη για την κατάσταση αυτή.

Τα παραπάνω ισχύουν όχι μόνο για το σκάκι.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα, άμα σε πω ρατσιστή θα παρεξηγηθείς ε,; :). Δεν θα πρεπε όμως γιατί θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και βαρύτερους χαρακτηρισμούς :)

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Παλαμήδη για την απόκτηση μιας τόσο ισχυρής γυναίκας σκακίστριας.Το ερώτημα είναι θα πέξει σε ανδρική η γυναικεία σκακιέρα;

Ανώνυμος είπε...

Ώστε αυτό είναι το ερώτημα και όχι όσα τέθηκαν πριν.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα, άμα σε πω ρατσιστή θα παρεξηγηθείς ε,; :). Δεν θα πρεπε όμως γιατί θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και βαρύτερους χαρακτηρισμούς :)

24/8/09

Αγαθιάρης είσαι, δεν θα μπορούσα να παρεξηγήσω οποιονδήποτε βαρύ ή βαρύτατο χαρακτηρισμό εκ μέρους ενός τέτοιου ατόμου.

Απλώς κουτσούλισες και την ίδια στιγμή έδειξες από ποιό συνάφι προέρχεσαι. Το είδος σχολίου σου που δεν έχει σχέση με όσα ισχυρίστηκα, δείνει την πνευματική σου ανεπάρκεια και την ανετοιμότητα να αντικρούσεις κάτι.

Μπορείς να κάνεις το εξής:
Να απευθυνθείς σε κάποιον κουκουέ, συριζιώτη ή πασοκτσή για να σου προμηθεύσει καμιά «αντιρατσιστική»
ατάκα ( ατάκ = επίθεση ) για να καλύψεις την φτώχεια σου.
Το άσχημο είναι ότι αν βασιστείς σ' όλους αυτούς, θα περιέλθεις σε ακόμα δεινότερη κατάσταση.

Βούλωσέ το λοιπόν και κάνε στη μπάντα, μικρέ τραμπούκε.

Ανώνυμος είπε...

"Οι παράγοντες βοηθούν τους ξένους να καλοπερνούν εις βάρος των Ελλήνων."
"Οι παράγοντες είναι στην πλειονότητά τους ξένοι και μας κοροϊδεύουν."
Να γελάσω, ανώνυμε, γιατί αν σε πάρω στα σοβαρά...
Ναι, ο ρατσισμός υπάρχει παντού...

Ανώνυμος είπε...

Mia panisxiri proin pagkosmia protathlitria sti Halkida...Kathiste na tsakoneste enw epetai kai sinexeia...

Ανώνυμος είπε...

"Οι παράγοντες βοηθούν τους ξένους να καλοπερνούν εις βάρος των Ελλήνων."
"Οι παράγοντες είναι στην πλειονότητά τους ξένοι και μας κοροϊδεύουν."
Να γελάσω, ανώνυμε, γιατί αν σε πάρω στα σοβαρά...
Ναι, ο ρατσισμός υπάρχει παντού...

24/8/09
-------------------------------

Ένας εξωγήινος κατέβηκε για μια βόλτα και έπιασε συζήτηση με έναν γήινο. Μετά από μιά ώρα ο εξωγήινος ακούει έκπληκτος ότι το 1942 ήταν κάποιοι ξανθοί που φόρτωναν σε τραίνα δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους μιας φυλής διαφορετικής από τους ίδιους, τους μάζεψαν σε στρατόπεδα και τους κρατούσαν φυλακισμένους σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Αυτό δεν το πιστεύω, λέει ο εξωγήινος στον γήινο, γεμάτος έκπληξη.

Δεν το πιστεύεις αυτό; κάνει με τη σειρά του επίσης έκπληκτος ο γήινος.

Με τίποτα, κάνει ο εξωγήινος.

Δηλαδή αν σου πω ότι έχει και συνέχεια;

Μα τι συνέχεια, και χαζομάρες...
Μήπως είσαι ψεύτης;

Κοίτα, οι ξανθοί αυτοί στα στρατόπεδα έχτισαν και φούρνους και τους έκαιγαν.

Ρε συ, θα μας τρελλάνεις; κάνει ο εξωγήινος.

Εκτός από φούρνους, μετά άρχισαν και έριχναν και ένα αέριο το Ζυκλον-Β για να τους πεθαίνουν πιό μαζικά...

Ο εξωγήινος, τσατισμένος: δεν είσαι σοβαρός!

Ιστορικός είπε...

H ξανθιά πρωταθλήτρια της βόρειας Βουλγαρίας θα παίζει με τις Ελληνίδες. Ακόμη κι αν τις νικά, θα διδαχθούν αυτές από το παιχνίδι της και θα βελτιωθεί το πνευματικό άθλημα στη χώρα μας.

Ανώνυμος είπε...

Απορία προς τα φασιστάκια του μπλογκ:

Αφού ρε παιδιά είστε τόσο περήφανοι για τον ελληνική κουλτούρα (και μέχρι κάποιο βαθμό )γιατί δεν κάθεστε να μάθετε και λίγη ορθογραφία, έτσι για ξεκάρφωμα;

Ανώνυμος είπε...

H ξανθιά πρωταθλήτρια της βόρειας Βουλγαρίας θα παίζει με τις Ελληνίδες. Ακόμη κι αν τις νικά, θα διδαχθούν αυτές από το παιχνίδι της και θα βελτιωθεί το πνευματικό άθλημα στη χώρα μας.

25/8/09


Οι ξένες πρωταθλήτριες θα παίζουν στις πρώτες σκακιέρες με άλλες επίσης ξένες πρωταθλήτριες και θα ανεβαίνει το επίπεδο των ξένων Βόρειας και Νότιας Βουλγαρίας.
Νομίζω ότι αυτό ήδη το έχει πει κάποιος πριν από λίγο καιρό, δεν το είπε;

MACIJAUSKAS είπε...

Πραγματικά είναι χαρά για κάθε σκακιστή -και γενικότερα για κάθε αθλητή- να παίζει στην ίδια σύνθεση με τόσο μεγάλα ονόματα...
Μπράβο στην διοίκηση για την δουλειά που γίνεται τον τελευταίο καιρό.

Υ.Γ. Ας σταματήσουν επιτέλους τις εξυπνάδες οι "ανώνυμοι",έχει καταντήσει κουραστικό το όλο θέμα...

Γ.Π. είπε...

Συγχαρητήριακι'από μένα στον "Παλαμήδη" κι'αφήστε τα φασιστόμουτρα,τους ελληναράδες και τους "ανώνυμους" να ξερνούν τα περί "Νότιας και Βόρειας Βουλγαρίας" και τα συναφή...

Γ. Τ. είπε...

Ο καλύτερος σκακιστής, που ανάδειξε το ελληνικό σκάκι, με επιστολή του στην ΕΣΟ, ανακοινώνει την αποχώρησή του από την εθνική ομάδα :

http://greekchesspolitics.wordpress.com/2009/08/25/kotronia/

Σκ. Ακαδημία Χαλκίδος είπε...

Μετά την πρόσφατη απόκτηση της τέως Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας Αντοανέτα Στεφάνοβα η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος “Παλαμήδης ο Ευβοεύς” ενισχύεται ακόμη περισσότερο εν όψει των διασυλλογικών πρωταθλημάτων του 2010 με την εγγραφή στο δυναμικό της του Γερμανού γκρανμαίτρ Αρκάντι Νάιντιτς.

Γεννημένος στη Ρίγα της Λετονίας το 1985 (ο πρωτότοκος μια οικογένειας με ένα γιο και τρεις κόρες) μετακομίζει στη Γερμανία το 1996 όπου ζει μέχρι σήμερα. Μιλά Ρωσικά, Γερμανικά και Αγγλικά Η πρώτη του σημαντική επιτυχία έρχεται σε ηλικία 10 μόλις ετών όταν κατακτά το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 1995 στην κατηγορία κάτω των 10 ετών ενώ δύο χρόνια αργότερα, το 1997, στις Κάννες, είναι 2ος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην κατηγορία κάτω των 12 ετών. Ένα χρόνο αργότερα αποκτά τον τίτλο του διεθνή μαιτρ ενώ το 2000, σε ηλικία 15 ετών, αποκτά και τον τίτλο του γκρανμαίτρ. Έκτοτε η άνοδός του είναι διαρκής και οι επιτυχίες του σε ατομικό ή ομαδικό επίπεδο αρκετές: 1ος στο πανίσχυρο τουρνουά του Ντόρτμουντ το 2005, Πρωταθλητής Γερμανίας το 2007, Πρωταθλητής στο διασυλλογικό πρωτάθλημα Γερμανίας με τη Μπάντεν-Μπάντεν το 2007 και 2008 ενώ με την ίδια ομάδα κατακτά τη 2η θέση στο Ευρωπαϊκό Champions League το 2008, 1ος στο Κύπελλο του Προέδρου (President’s Cup) στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν το 2008 ενώ η πιο πρόσφατη επιτυχία του είναι η πρωτιά του στο φετινό κλειστό τουρνουά του Μόντρεαλ.

Με βαθμό αξιολόγησης 2685 ο Αρκάντι Νάιντιτς είναι αυτή τη στιγμή Νο 47 στη παγκόσμια κατάταξη και Νο 1 στη Γερμανία. Η συμμετοχή του στο πρωτάθλημα με την ομάδα της Σκακιστικής Ακαδημίας Χαλκίδος είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσει σημαντικά την ομάδα στην προσπάθειά της για διάκριση ενώ θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον και αίγλη και στο ίδιο το πρωτάθλημα.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Παιδια του 'ΠΑΛΑΜΗΔΗ' παρακαλω ενημερωστε σε ποια σκακιερα θα παιξει ο Αρκαδιος και η Αντουανεττα για να ξερουμε ποιον θα 'στησουμε'!

Ιστορικός είπε...

Τελικά ο Παλαμήδης ο Ευβοεύς ήταν Έλληνας, Γερμανός ή Βούλγαρος; Ας ελπίσουμε ότι αυτή η αμφιβολία θα είναι παροδική.

Ανώνυμος είπε...

και αξιοπιστες πηγες μου λενε πως η ομαδα θα γινει και πιο διεθνης προκειμενου να περασει απο τα δυσκολα προκριματικα της ΤΕΣΣΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Για να σας λύσω τις απορίες αποφάσισα να γράψω και γω κάτι...
Ο Παλαμήδης εξυπνάκια ιστορικέ της κακιάς ώρας δεν είναι Βούλγαρος,δεν είναι καν Αρκάδιος.Είναι Λιθουανός...
Επίσης όποιος στενοχωριέται για αυτές τις μεταγραφές,ας ρίξει μια ματιά στα ρόστερ της Α' Εθνικής και μετά ας εκφράσει τις ιδέες-απόψεις-εξυπνάδες του...Και ρε παιδιά ΗΜΑΡΤΟΝ,τόσο πολύ ντρέπεστε για το όνομα σας και σχολιάζετε σαν ανώνυμοι? Ε-Λ-Ε-Ο-Σ

MACIJAUSKAS

Ανώνυμος είπε...

kurie Admin sas briskv epilektika evesthito otan ta anonyma skoulikia thigoun prosopa mallon to apolamvanete

Ανώνυμος είπε...

istorike geopone tha sou perasei

Ανώνυμος είπε...

apantisi ssto sxolio 10 tou barbigia thn Stefanova stoa arthro Protathlitria TESSAS 2009

san kai esena anonyme koukoulofore xriazete ekato sto skaki enow

Αθηναίος είπε...

Πώς γράφετε έτσι, βρε παιδιά? Αναρωτιέμαι αν... επικοινωνείτε με τους εαυτούς σας, πρώτα, ώστε κατόπιν να επικοινωνήσετε και με τους άλλους.
Πάντως, η μεταγραφή της Στεφάνοβα είναι μεγάλη επιτυχία για τον "Παλαμήδη". Συχαρίκια!