Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008

Σκάκι 1 & 2, Ι.Παναγάκου


Κυκλοφόρησε σε δύο τόμους η Β΄ έκδοση, βελτιωμένη και ενισχυμένη, του βιβλίου του Ιωάννη Παναγάκου «Η Μάχη στα Άσπρα και Μαύρα Τετράγωνα», περιλαμβάνοντας και την προγραμματισθείσα, αρχικά, ύλη, για ένα δεύτερο, πιο προχωρημένο τόμο.

Στοιχεία ύλης:
*«Η Μάχη στα Άσπρα και Μαύρα Τετράγωνα – 1ος Τόμος - Θεωρία: Η Τεχνική - Η Τακτική – Η Στρατηγική – Τα Βασικά Φινάλε», το οποίο περιλαμβάνει την «Τεχνική» σε δέκα επτά μαθήματα, ως πρώτο μέρος, την «Τακτική», ως δεύτερο, την «Στρατηγική», ως τρίτο και «Τα Βασικά Φινάλε», ως τέταρτο μέρος. Οι επί μέρους αλλαγές στο Τόμο αυτό, σε σχέση με την Α΄ έκδοση είναι οι εξής:
*Τα δέκα πέντε μαθήματα έγιναν δέκα επτά και περιλαμβάνουν, μόνο θέματα Τεχνικής, και παρουσιάζονται στο 1ο μέρος. Επιπλέον τα μαθήματα ενισχύθηκαν και με παραδείγματα από παρτίδες.
*Στο 2ο μέρος παρουσιάζεται η Τακτική, όπου αναλύθηκαν περισσότερο, απ’ ότι στην πρώτη έκδοση, τα Σκακιστικά Τεχνάσματα και προστέθηκαν τα Τυπικά Ματ, η Ανατομία του Συνδυασμού και η Μεθοδολογία Ανακαλύψεως ή Δημιουργίας Συνδυασμών και Λύσεως Ασκήσεων.
*Στο 3ο μέρος παρουσιάζεται η Στρατηγική, όπου αναλύθηκαν περισσότερο, απ’ ότι στην πρώτη έκδοση, οι Βασικές Αρχές Παιχνιδιού και οι Βασικοί Κανόνες Ανοιγμάτων, ενώ προστέθηκαν η Εκτίμηση της Θέσης, η Ανάλυση και η Σχεδίαση, όλα δε, τα θέματα, διανθίστηκαν με παραδείγματα από παρτίδες.
*Στο 4ο μέρος παρουσιάζονται τα Βασικά Φινάλε, όπου περιλαμβάνονται, περισσότερο αναλυμένα, απ’ ότι στην πρώτη έκδοση, τα φινάλε «Βασιλιάς και Βασίλισσα εναντίον Βασιλιά», «Βασιλιάς και Πύργος εναντίον Βασιλιά» και «Βασιλιάς και Δύο Αξιωματικοί εναντίον Βασιλιά», ενώ προστέθηκαν τα φινάλε: «Βασιλιάς και Αξιωματικός και Ίππος εναντίον Βασιλιά» και τα «Βασικά Φινάλε Πιονιών».
*Τέλος, προστέθηκαν, ως παραρτήματα (5ο μέρος) «Η Σκακιστική Σημειογραφία», «Η Ανάλυση του Ναπολεοντείου» και «Εισαγωγή στη Θεωρία των Ανοιγμάτων - Τα Βασικά Στοιχεία των Ανοικτών Ανοιγμάτων» (με συνοπτική παρουσίαση επιλεγμένων ανοιγμάτων) και αφαιρέθηκαν τα αρχικά παραρτήματα πλην των «Η Ιστορία του Σκακιού» και «Βιβλιογραφία».
*«Η Μάχη στα Άσπρα και Μαύρα Τετράγωνα» – 2ος Τόμος: Ασκήσεις Τεχνικής - Τακτικής – Στρατηγικής – Βασικών Φινάλε (μικρού, μεσαίου και μεγάλου βαθμού δυσκολίας), κατ’ αντιστοιχία με τη διάρθρωση του 1ου τόμου.

Σημείωση: Παρόλο ότι και οι δύο τόμοι έχουν το ίδιο με την Α΄ έκδοση τίτλο, στην πραγματικότητα αποτελούν δύο μέρη ενός καινούριου βιβλίου το οποίο περιλαμβάνει όχι, μόνο, την ύλη της Α΄ έκδοσης, αλλά και τη συνέχειά της, για παίκτες δυναμικότητας, σε ορισμένες περιπτώσεις, έως και Α΄ κατηγορίας.

Τιμή 1ου τόμου: 33€, Τιμή 2ου τόμου: 27€. Πληροφορίες στο συγγραφέα και εκδότη Ιωάννη Παναγάκο, τηλ. 210-65.24.094 & 693-65.24.094, email panioan@otenet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή δουλειά!
Και με την ευκαιρία: Χρόνια πολλά, αγαπητέ Κε Γιάννη!