Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008

Παλαιόχωρα 2008


Άρωμα Ινδίας στο 1ο Διεθνές τουρνουά σκακιού - που ξεκίνησε την Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιουλίου στην αίθουσα των Πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Πελεκάνου στην Παλαιόχωρα, με διοργανωτές τον Δήμο Πελεκάνου και την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων και συνδιοργανωτές τη Νομαρχία Χανίων, την Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. Χανίων και την Ε.Σ.Σ.Κ. – καθώς δύο σκακιστές από την μακρινή αυτή χώρα, εντυπωσίασαν με τις νίκες τους στον τρίτο γύρο που διεξήχθη χθες το πρωί (αργά το βράδυ ολοκληρώθηκε ο τέταρτος γύρος με πολλές δυνατές αναμετρήσεις και σήμερα στις 5 το απόγευμα θα γίνει ο πέμπτος γύρος). Οι Ινδοί λοιπόν, Ρόι (νο26 του τουρνουά) και Μοκάλ (νο35), νίκησαν δύο από τα μεγάλα ονόματα της διοργάνωσης, τον Ουκρανό Ολεξιένκο (νο4) και τον Ρουμάνο Παρλίγκρας (νο5) αντίστοιχα και βρίσκονταν, πριν την διεξαγωγή του χθεσινοβραδινού τέταρτου γύρου, στην πρώτη θέση μαζί με άλλους 14 παίκτες. Στον τρίτο γύρο, ξεχώρισαν ακόμα, οι ισοπαλίες του Άγγ. Σανδαλάκη του Α.Ο. Κύδων με το νο7 του τουρνουά και GM, Μπανίκα και του Μαρκίδη (Καβάλα) με το νο9 Γάλλο GM Φοντέν, επίσης η νίκη του Τζουγανάκη (Κύδων) επί του Γάλλου Ντε Λα Μπάκα.

Προχθές, κατά την διάρκεια του δεύτερου γύρου, τα αποτελέσματα μπορούν να χαρακτηριστούν φυσιολογικά, αν εξαιρέσουμε τις νίκες των Μυλωνάκη (ΟΑΧ) και Κομνηνού (Κύδων) σε βάρος των Καπνίση (Καβάλα) και Εγκόροβα (Ρωσία) αντίστοιχα.

Στην πρώτη θέση μετά και το πέρας των αγώνων του τρίτου γύρου είναι 14 σκακιστές: Κριβορούτσκο (Ουκρανία), Περούνοβιτς (Σερβία), Σιέμπρεχτ (Γερμανία), Πόστνι (Ισραήλ), Μιλάνοβιτς (Σερβία), Ορλόβ (Ρωσία), Ραχμάνοβ (Ρωσία), Κλίμοβ (Ρωσία), Σατιαπραγιάν (Ινδία), Ρόυ (Ινδία), Χόλτζκε (Γερμανία), Ματσένκο (Ρωσία), Μοκάλ (Ινδία), Νικολάου (Παναθλητικός Συκεών).

Στην πρώτη 16άδα ισοβαθμούν στην κατηγορία των γυναικών η Ντέμπο (Ελλάδα) και Γκαπονένγκο (Ουκρανία) με 3 βαθμούς.

*Καθημερινή ενημέρωση με όλα τα αποτελέσματα, στην ιστοσελίδα http://www.chaniachess.gr/

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η παρουσίαση απο το διαδίκτυο κάποιων Ελληνικών τουρνουά θα πρέπει νομίζω να βελτιωθεί στο μέλλον.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνώ με τον "ανώνυμο". Η παρουσίαση του τουρνουά της Παλαιοχώρας είναι πολύ φτωχή στη σελίδα τους.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε μία παρτίδα δεν έχουν ανεβάσει... Kρίμα για τουρνουά τέτοιου επιπε΄δου...