Κυριακή 13 Ιουλίου 2008

Summer Cup 2008

Με τις καλύτερες οργανωτικές συνθήκες ξεκίνησε το διεθνές σκακιστικό τουρνουά «Summer Cup 2008» στο Πόρτο Καρράς.

Πρόκειται για τουρνουά open που θα συμπεριληφθεί στην λίστα αξιολόγησης της Διεθνούς Σκακιστικής Ομοσπονδίας (FIDE) για το αγωνιστικό έτος 2008 και αναμένεται η συμμετοχή 80 περίπου σκακιστών και σκακιστριών από 14 χώρες. Ανάμεσα στα ονόματα που συμμετέχουν συμπεριλαμβάνονται οι γκρανμέτρ Αλεξάντερ Ζουμπάρεβ (Ουκρανία) και Ρολάντο Κουτίροβ (Σκόπια), ο διεθνής μετρ Ρόμπερτ Ρις (Ολλανδία), οι γκρανμέτρ γυναικών Αναστασία Κάρλοβιτς (Ουκρανία) και Μαρίνα Μακροπούλου (Ελλάς), οι μετρ Ρόμαν Κλιμέντοβ (Ρωσία), Ανέστης Μιχαηλίδης (Ελλάς), Τόμας Ρόμπερτσεν (Νορβηγία) και Μάρκους Ντέμουτ (Αυστρία) ενώ με πολλές ελπίδες διάκρισης θα αγωνιστούν και οι εξελίξιμοι νέοι μας Γιώργος Κανακάρης και Αναστάσιος Παυλίδης.

Η αγωνιστική εξέλιξη του τουρνουά θα παρουσιάζεται στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων http://www.inChess.com με αποτελέσματα, βαθμολογίες και παρουσίαση επιλεγμένων παρτίδων. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς προσβλέπουν σε μία πετυχημένη οργανωτική προσπάθεια που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους συμμετέχοντες!

2 σχόλια:

agelo55soaigaleo είπε...

για το Ικαρος 2008
στο http://so-aigaleo.blogspot.com/
υπαρχει ενημερωση

Schrödinger's Cat είπε...

(δελτίο τύπου)


Ο Ουκρανός GΜ Αλεξάντερ Ζουμπάρεβ κέρδισε το 3ο διεθνές όπεν "Summer Cup 2008" με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες! Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε επίσης ο 17χρονος πρωταθλητής Ελλάδος νέων Γιώργος Κανακάρης ο οποίος τερμάτισε στη 2η θέση με 7,5 βαθμούς και, εκτός από κέρδος 38 μονάδων διεθνούς ΕΛΟ, ξεπέρασε και τη νόρμα ΙΜ κατά μισό βαθμό, γεγονός που πιθανό να μετρήσει θετικά αφού αντιμετώπισε συνολικά τρεις τιτλούχους παίκτες (2 GM και 1 ΙΜ) αντί πέντε που απαιτείται τυπικά. Όλα δείχνουν ένα λαμπρό μέλλον για το νεαρό σκακιστή από τις Σέρρες!


Στην κατηγορία γυναικών 1η αναδείχθηκε η WGM Μαρίνα Μακροπούλου με 6 βαθμούς, στην κατηγορία παμπαίδων ο 12χρονος Ούγγρος Balazs Csonka με 5 βαθμούς ενώ στην "ερασιτεχνική" κατηγορία Performance - FIDE rating το 1ο βραβείο έλαβε ο σκακιστής του ΣΟ Αθηνών Γιάννης Χατζόπουλος με διαφορά απόδοσης ΕΛΟ +219! Τέλος, αξίζει να σημειωθεί η πετυχημένη παρουσία και άλλων νεαρών ελλήνων σκακιστών εκτός του Κανακάρη, όπως του 17χρονου Αναστάσιου Παυλίδη (ισοβαθμία στην 4η θέση με 6,5 βαθμούς), του 16χρονου Σωτήρη Μαλικέντζου (ισοβαθμία στην 6η θέση με 6 βαθμούς), της 15χρονης Κατερίνας Παυλίδου (ισοβαθμία στην 6η θέση και στην 1η γυναικών με 6 βαθμούς) και του 10χρονου(!) Παναγιώτη Ωρολογά (2η θέση στην κατηγορία παμπαίδων κ-12 με 4,5 βαθμούς).

Στο φετινό Summer Cup αγωνίστηκαν 81 σκακιστές και σκακίστριες από 13 χώρες (Ρωσία, Ουκρανία, Ολλανδία, Noρβηγία, Aυστρία, Σουηδία, Σερβία, Σκόπια, Iταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Φινλανδία και Ελλάδα) οι οποίοι συνδύασαν το τουρνουά με διακοπές πέντε αστέρων ενώ δήλωσαν κατενθουσιασμένοι τόσο από τις φυσικές ομορφιές του Πόρτο Καρράς όσο και από τις άψογες συνθήκες που προσφέρει το συγκρότημα για αθλητικές-τουριστικές εκδηλώσεις. Ενδεικτικό επίσης της διεθνούς αποδοχής που γνωρίζει πλέον το Summer Cup είναι η διαρκώς αυξανόμενη συμμετοχή σκακιστών από ξένες ομοσπονδίες (φέτος 26) και η προβολή των αγώνων από διεθνή σκακιστικά websites όπως το chessdom.com, το theweekinchess.com, το susanpolgar.blogspot.com, το schack.se, το chess-results.com, το bergensjakk.no, το serbiachess.net, το chess.gr και αρκετά ακόμη!