Πέμπτη 10 Ιουλίου 2008

Το πείραμα των πειραμάτων


Είναι ένα τεράστιο μεταλλικό δαχτυλίδι. Θαμμένο σε ένα κυκλικό τούνελ κάτω από τις ελβετικές Αλπεις. Κατασκευάζεται εδώ και 20 ολόκληρα χρόνια με χειρουργική ακρίβεια. Χιλιάδες επιστήμονες από όλο τον πλανήτη έχουν συνεισφέρει στη δημιουργία του. Και τώρα περιμένουν με αγωνία να τους αποκαλύψει τα μυστικά του. Εκατοντάδες ερευνητικά ινστιτούτα και πανεπιστημιακά ιδρύματα από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική, την Αυστραλία, την Ασία έχουν στρέψει το βλέμμα στη Γενεύη και περιμένουν να τεθεί σε λειτουργία ο μεταλλικός αυτός κύλινδρος, των 27 χιλιομέτρων, που βρίσκεται 100 μέτρα κάτω από τη γη. Γιατί, όμως, είναι τόσο σημαντικός;
«Είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει τις απόψεις της ανθρωπότητας για την ύλη, τη φύση και το Σύμπαν!», απαντά η επιστημονική κοινότητα. Αλλωστε, αυτό το γιγάντιο δαχτυλίδι, που ακούει στο όνομα «Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων» (LHC), χαρακτηρίζεται ως η... κλειδαρότρυπα, μέσα από την οποία ο άνθρωπος φιλοδοξεί να κοιτάξει στο μυαλό του Θεού...
«Η μεγάλη περιπέτεια όπου να 'ναι αρχίζει...». Με αυτά τα λόγια ο Ρόμπερτ Αϊμάρ, γενικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών (CERN), προανήγγειλε το μεγαλύτερο πείραμα στην ιστορία της ανθρωπότητας.
Το τελευταίο κομμάτι του Μεγάλου Επιταχυντή Αδρονίων (LHC) συναρμολογήθηκε πριν από λίγες μέρες. Κι αν όλα πάνε καλά, θα διεξαχθεί το «πείραμα των πειραμάτων».
Η σύγκρουση πρωτονίων σε συνθήκες κενού θα αναπαραστήσει τα πρώτα χιλιοστά του δευτερολέπτου μετά τη Μεγάλη Εκρηξη. Οι επιστήμονες περιμένουν να «δουν» επιτέλους το Μποζόνιο Χιγκς - το μυθικό κομμάτι ύλης που αποκαλείται και «σωματίδιο του Θεού», αφού καθορίζει την ύπαρξη της μάζας και τον συσχετισμό ύλης-αντιύλης στο Σύμπαν.
Ομως είναι προετοιμασμένοι και γι' άλλες εκπλήξεις. Οπως να παρατηρήσουν τα λεγόμενα «υπερσυμμετρικά» σωματίδια «νετραλίνο» και «σκουάρκ», που κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας. Τυχόν εντοπισμός τους θα ενισχύσει τη Θεωρία των Υπερχορδών και την ύπαρξη 11-16 διαστάσεων!
Ο εντοπισμός του «σωματιδίου Χιγκς» είναι τόσο δύσκολος, ώστε θα χρειαστούν 10 δισεκατομμύρια συγκρούσεις πρωτονίων, για να καταγραφεί έστω κι ένα μποζόνιο, για εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου.
Ομως, οι επιστήμονες λένε πως το πρόγραμμα αξίζει τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ της δαπάνης του, αφού θα ανοίξει πρωτόγνωρους ορίζοντες στην ανθρώπινη γνώση.

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά είναι τρελλά πράγματα...

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Όχι δα...Ίσως εκεί βρίσκεται η μόνη λογική σε έναν γελοίο κόσμο όπως ο δικός μας. Αν είναι αυτά τρελά τότε τι είναι αυτά που έκαναν προχθές οι 8 "μεγάλοι" μαζί με τους παρατρεχάμενούς τους δημοσιογραφίσκους που όλοι μαζί παραμύθιασαν τους τηλεθεατές αφήνοντάς τους να πιστεύουν ότι θα ζουν ακόμη σαν άνθρωποι ως το 2050;

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω για σας, εγώ πάντως φοβάμαι να κοιτάξω στα μάτια το Θεό.

Ήρωνας

Ανώνυμος είπε...

Χωρίς ίχνος αστειότητος, σας διαβεβαιώ πως προτιμώ τον Θεό από τον Τζωρτζ Μπους.

Ανώνυμος είπε...

Quiz
Ξέρεται ποια Ελληνίδα σκακίστρια ήταν μέχρι πριν λίγο καιρό στις λίστες επιλογής για να συμμετέχει στις ομάδες πληροφορικής στο μεγάλο πείραμα στο CERN ;;;;
Ψάξτε στην φωτογραφία της Πρωταθλήτριας Ελλάδος 2005 ομάδα του ΣΟ Καβάλας.
Απλώς όμως δεν επιλέχθηκε για φέτος από όσο γνωρίζω αλλά υπάρχει η παρότρυνση για την νέα χρονιά μια και ξεκινά το μεταπτυχιακό της πάνω στο σύστημα Grid που ουσιαστικά είναι ο πυλώνας που θα στηρίξει υπολογιστικά το πείραμα των πειραμάτων !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Α.Μ.ΜΠΟΤΣΑΡΗ?

Ανώνυμος είπε...

Η Αννα – Μαρία από όσο ξέρω δεν ασχολείται με τις θετικές επιστήμες !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΤΗ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΗΝ ΚΟΠΕΛΙΤΣΑ,ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΟΥΛΑ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΑΝΤΩΣ

Ανώνυμος είπε...

Ισως βοηθήσω με αυτό που θα πώ.
Ο ενεργός σκακιστής έστω και με λίγες παρτίδες κ. Ελευθεριάδης Χρήστος με αριθμό μητρώου 04584 είναι σκακιστής του Γαλαξία Δράμας. Είναι όμως και ο καθηγητής της Πυρηνικής Φυσικής της αντίστοιχης έδρας του ΑΠΘ και ένας από τους Ελληνες ερευνητές που συμμετέχουν σε διάφορες ερευνητικές ομάδες που στήνουν εδώ και 20 χρόνια το πείραμα των πειραμάτων !!!
Τι σχέση έχει με την πρώην σκακίστρια του ΣΟΚ ;;;;
Παλαιοί και νυν συμπαίκτες !!!!
Καλό εεεεεεε ;;;;
Πως έδεσε λοιπόν το post αυτό και η σχέση του Ελληνικού σκακιού με το πείραμα των πειραμάτων !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΑΑΑΑ.ΔΕΝ ΤΟ'ΧΩ.ΤΟΥΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΣΚΑΚΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΩ.ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΟΞΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΟΠΩΣ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Den iparhei Elliniki epistimi. Apla i epistimi den ehei ethnikotita :-) Kai episis oi epistimones den "doxazoun tin epistimi" alla sinisferoune stin katanoisi tou kosmou.


Fisika, gia logous dimosiotitas ipervaloune fovera. To bosnio Higgs tora sto "popular science" anaferetai san somatidio tou theou ... Horis kanena logo pera tou oti apla den to ehoume paratirisei akoma (an as poume eihe vrethei se hamiloteres energies prin kapoios dimosiografos to skeftei, tora de tha milousame gia somatidiou theou).

Gia na mi me parexigisete, ta peiramata einai poli simantika gia tin exelixi tis fisikis, kai tha mas anoixoune sigoura kainourgious dromous, pou prosopika pistevo den tha einai afta akrivos pou perimoune kapoioi (11 diastaseis e.g.).

Ανώνυμος είπε...

Προφανως η Γκουτιουδη η Κυριακη,ενδιαφερουσα η συζευξη επιστημης και σκακι,μεσα απο το κουιζ.Για οποιον ενδιαφερεται για περισσοτερες πληροφοριες(για το LHC,οχι για την Γκουτιουδη),πολυ υλικο και με κατανοητο τροπο παρουσιασμενο εχει η Guardian,www.guardian.co.uk/science/cern

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@ΓτΣ
Με πρόλαβες. Δηλαδή όχι ακριβώς, αφού το' χω 3-4 μήνες κατά νου κι όλο το αναβάλωσα θέμα. Καλύτερα όμως έτσι γιατί κερδίζω και χρόνο :-)

Ετοιμάζουν λέει στην Αμερική (στο Πίτσμπουργκ νομίζω) κάτι ακόμα μεγαλύτερο από τον Μέγα Αδρονικό Επιταχυντή. Φοβερό! Σαν τις εποχές του Φέρμι που συναγωνίζονταν ποιος θα φτιάξει το μεγαλύτερο κυκλοτρόνιο! Τελοσπάντων, άμα είναι να τα ρίχνουν τα λεφτά εκεί, το προτιμώ από το να χρηματοδοτούν βιομηχανίες όπλων.

Τώρα το γλοιόνιο Χιγκς θα εμφανιστεί το καταραμένο, που θα πάει. Το πρόβλημα θα ξεκινήσει βέβαια αν δεν εμφανιστεί... Πώς θα εξηγηθούν τότε τα πειραματικά δεδομένα που λένε ότι ντε και καλά υπάρχει; Φτου κι απ' την αρχή νέες θεωρίες και νομίζω ότι θα πρέπει να επιστραφεί και ένα τουλάχιστον Νόμπελ Φυσικής.

Οι Έλληνες βρίσκονται παντού, από το CERN θα έλειπαν; Το ωραίο είναι ότι ο κάθε επιστήμονας εκεί αναλαμβάνει ένα πολύ μικρό μόνο κομμάτι της συνολικής δουλειάς, πολλές φορές χωρίς να έχει πλήρη επίγνωση του πως αυτό θα λειτουργήσει μέσα στο σύνολο. Θα μου πεις τώρα βέβαια, η χολή σου για να προβεί σε εκκρίσεις θα πρέπει να ενδιαφερθεί πρώτα για την κατακράτηση ούρων της κύστης σου; Έλα ντε. Μ' αυτά και μ' αυτά δικαιώνεται και ο Λάκατος με τα κωλοερευνητικά του προγράμματα.

Εγώ πάλι ως γνήσιος Φαγιεραμπεντικός το μυρίζομαι το παραμύθι πίσω απ'όλο αυτό. Ωστόσο είναι πράγματι "Το Μεγάλο Πείραμα".
Άντε, μπας και "δούμε" τι σκατά είναι αυτή η "σκοτεινή ύλη" που αποτελεί το 70-80% του παντός και που μοιάζει σαν ωραία γυναίκα με την οποία είμαστε ερωτευμένοι μα δεν ξέρουμε ούτε το όνομά της, ούτε που μένει και δυστυχώς δεν ξέρουμε ούτε σε πιο κωμμωτήριο κουρεύεται για να τη στήσουμε απ' έξω.

Τρίχες! θα βιαστεί να πει κάποιος (δε λέω ποιος). Ωστόσο θα ήθελα να δω τις αντιδράσεις του -και τις δικές μου φυσικά- αν τύχει να του πουν: "Ξέρετε...δεν το κάναμε επίτηδες...το Μπιγκ Μπανγκ είναι λίγουλάκι λάθος...Και εκτός των άλλων υπάρχει και τουλάχιστον ένας Θεός...και οι διαστάσεις είναι καμιά εκατοστή...και ο άνθρωπος δεν είναι παρά ένα ανόητο ψεγάδι στον ουράνιο καμβά..."

Υπάρχουν βέβαια και οι απαισιόδοξοι, αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι ταχύτητες κοντά σ'αυτή του φωτός σε συνδυασμό με το βομβαρδισμό με κοσμική ακτινοβολία θα προκαλέσουν μαύρη τρύπα ανάλογη με αυτή που έκανε πέφτοντας ο Ζαχόπουλος. Γελοιότητες φυσικά, μα αυτό θα ήταν μια κάποια λύσις που θα έλεγε και ο Καβάφης και θα επικροτούσε και ο Ναπολέων (όχι ο Βοναπάρτης, ο Λαπαθιώτης). Γιατί ένα από τα λίγα πράγματα που μπορούν πια να μας λυτρώσουν είναι η νανομηχανική τυχαιότητα. Δεύτερο έρχεται το σεξ και τρίτο το σκάκι. Για όσους το σκάκι έρχεται πρώτο καλώ τον Καλόπ. να τους επαναφέρει σε τάξη πριν ο υποσωματιδιακός καγχασμός γίνει αμείλικτος.

Ανώνυμος είπε...

To somatidio Higgs einai bosonio kai oxi gluonio.

Ti vasiki leitourgia pou ipotithetai oti kanei to Higgs sto iparhon "standard model of particle physics" einai o mihanismos pou paragei ti maza ton (ipoloipon) somatidion. Iparhoun idi enalaktikoi tropoi an kai pio periplokoi kai epomenos ligotero pithanoi (opos as poume to "technicolor").

Epomenos den einai "ftou kai apo tin arhi", an kai ontos tha einai pligma an de vrethei afto to somatidio (kirios gia ton idio ton Higgs pou tha hasei to Nobel :-)).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@derida
Ευχαριστώ για τη διόρθωση, βλέπεις όταν μπλέκω με την ημιμάθεια μου σε ξένα χωράφια, το πιθανότερο είναι να σπείρω κουκιά (κατά το γνωστό δημώδες). Για το σεξ όμως δε μου είπες τίποτα...Να μην επαναληφθεί!

Τώρα, για το μποζόνιο Χιγκς και την εικασία του (ωραίος τίτλος για διήγημα) αναρωτιέμαι μετά από πόσο διάστημα θα έχουμε τα πρώτα ασφαλή συμπεράσματα. Φυσικά μπορεί να μην προκύψουν καθόλου συμπεράσματα, οπότε πάλι στο σεξ και στο σκάκι θα καταλήξουμε. Δηλώνω έτοιμος ψυχολογικά για την αποφράδα αυτή πιθανότητα.

καλοπροαίρετος είπε...

Σούσι ή λούτσοι; και : Δώστε τη Λύτρα στο λαό

@ Παναγιώτης Κονιδάρης :

Καλόπ., όπως escalope à la dijonnaise; :-) Νουβέλ κιουζίν και άλλες πιθηκομοντερνιές... Συγκρίνεται ένα λυμφατικό απολειφάδι τύπου εσκαλόπ με μια δίκιλη σταβλίσια, ή ένα σούσι, ας είναι και ικούρα, με έναν μεγαλοπρεπή λούτσο ξάπλα στα κάρβουνα; :-)

Δεν μπαίνω στη διαδικασία να επιχειρηματολογήσω για την τριάδα σου με τα πράγματα που μπορούν να μάς λυτρώσουν –άλλωστε, με το σκάκι μακριά κι αγαπημένοι, το δε άλλα μόνο ακουστά τα έχω– ή να συντάξω τη δική μου τριάδα. Το ρήμα λυτρώνω μού δημιουργεί αμηχανία γιατί παραπέμπει σε δύο «δύσκολους» χώρους, έναν σκοτεινό, αυτόν της πατριδοκαπηλίας, αλύτρωτοι αδελφοί, αλύτρωτα εδάφη και τα παρόμοια, και έναν σκοταδιστικό, αυτόν της θρησκειολαγνείας, μόνο ο ιξ, ενδεχομένως και ο υ γκρεκ, σώζει, μετανοείτε για να λυτρωθείτε από το ασήκωτο βάρος των αμαρτιών σας, όπου παρασιτούν διάφοροι επίδοξοι Μπολίβαρ –από την ασφάλεια του γραφείου τους, εννοείται· παίζουμε το σύστημα Ξέρξης : φοράμε το σμηναρχικό μπουφάν πάνω από το Αρμάνι, όπως κάποιοι άκαπνοι υπουργοί σε κάτι μπανανίες που ξέρω, στήνουμε τον θρόνο μας στο Αιγάλεω, το όρος, όχι το σίτυ, και παρακολουθούμε πιάτο τη ναυμαχία, συνοδεία γκουρμέ κέτερινγκ, και στα τάιμ άουτ, αυλητρίδες και ορχηστρίδες με αραχνοΰφαντα πέπλα· μόνο μακριά από το πεδίο της μάχης, γιατί σηκώνεται κουρνιαχτός και μάς ερεθίζει την επιπεφυκίτιδα– και Βαλβέρδε –όχι «το μυρμήγκι», νύχτα θα φύγει κι αυτός, εκείνο το μπουμπούκι ο ιεραπόστολος του Πιθάρρο, ένας από αυτούς που ενέπνευσαν στον ανώνυμο συνθηματογράφο το ευφυές ότι πριν την ανακάλυψη της Αμερικής, οι ιεραπόστολοι είχαν τη Βίβλο και οι ιθαγενείς τη γη, και μετά είχαν οι ιθαγενείς τη Βίβλο και οι ιεραπόστολοι τη γη. Ενίοτε οι δύο χώροι συγκοινωνούν υπογείως, αν δεν ταυτίζονται κιόλας – Άνθιμος, μού ψιθυρίζουν από δίπλα. Ε, όχι άλλα πλυντήρια, δεν τα έχω ανάγκη. Το μόνο παράγωγο τού λυτρώνω που δεν με χαλάει είναι : Λύτρα. Μάρω Λύτρα :-)

Ανώνυμος είπε...

kai ego simfono me ton prolalisanta:
Nixta tha fygei o valverde.

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως συμφωνώ με το πείραμα που κάνουν...

Επιστήμονες είναι και δεν πιστεύω ότι τρελάθηκαν.

Ως γνωστό
Τρελός=Αυτός που τα παρατάει εύκολα.

...ο Ήρωνας φοβόταν το θεό γιατί ζούσε πριν δεν ξέρω πριν πόσα χρόνια που προσκυνούσαν τα είδωλα.

-Ανώνυμος2

Ανώνυμος είπε...

@Καλόπ ή escalope
Ζήτω η απροσδιοριστία του συνειρμικού γίγνεσθαι...

@ Παναγιώτησ
Επιβεβαιώνω το δόκιμο του όρου "γλοιόνιο" χωρίς να βάζω παρωπίδες στην επιστημονική έρευνα. Δεν υπάρχει λόγος να ευχαριστείς - έστω και σαρκαστικά - τον derida για τη διόρθωση.
(Πειράζει που είμαι της ίδιας "σχολής" με εσάς - αν και πολύ λιγότερο "natural"- και έτσι συμφωνώ πάντα εκ προοιμίου;

Ανώνυμος είπε...

@ anonimo2: Fisika den iparhei kanenas, apolitos kindinos apo afto to peirama toulahiston ohi megaliteros apo oti se ola ta proigoumena. Ligo i amathia, ligo kai oti gia na diafimisoune to peirama ipervaloune stous orous pou hreisimopoioune kai ehei dimiourgithei mia adikiologiti anisihia. Mporo na vevaioso, oti oi epistimones einai apolita vevaioi gia afto, akoma kai otan milane "off-the-record" pou den epireazei ti hrimatodotisi tou peiramatos.

@2exclams: O oros "gluon" (de gnorizo ton akrivi elliniko oro) einai sostos, oxi omos otan milame gia to somatidio Higgs. Den einai ola ta somatidia idia, kai sigekrimena to Higgs DEN einai gluon. (seimiose oti ta Gluons einai Bosons, omos oxi ola ta Bosons einai Gluons. e.g. To photonio einai Boson alla oxi gluon.)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@2exclams
Λυπάμαι που θα σας διαψεύσω - συνήθως συμβαίνει το αντίθετο- μα όταν ευχαριστούσα τον derida ήμουν απολύτως ειλικρινής και πάντως ουδόλως σαρκαστικός (εκτός κι αν προστεθεί το αυτό-. Βλέπετε δε συνηθίζω να "αντιγάρω" (σσ.κοντράρομαι με) ανθρώπους που θεωρώ ότι έχουν δίκιο και στους οποίους σπανίως συμπεριλαμβάνομαι.Ασφαλώς γνωρίζω τις έννοιες των γλοιονίων και των μποζονίων (ακόμα και των Ζ-ουδέτερων τοιούτων) και των μιονιακών νετρίνων και αυτών του "ταυ", καθώς και των κουάρκ "του πυθμένα", όσο και των αποκαλούμενων "γοητευτικών". Εντούτοις οι γνώσεις μου είναι πιο διάσπαρτες κι από τους ήλιους του Βοώτη και κατά πολύ σκοτεινότερες του Αρκτούρου που αποτελεί τον "α-" και εκπαγλότερον αστερισμό του προαναφερθέντος. Εξάλλου δε διεκδικώ το αλάθητο, ούτε είμαι ενάντια στην αντισύλληψη, ούτε εν τέλει έχω διατελέσει μέλος της ναζιστικής νεολαίας.

Ανώνυμος είπε...

1) ...και μια γελοιογραφία.

Πώς θα φαίνεται το Μποζόνιο Χιγκς στις κάμερες των επιστημόνων στο πείραμα της Ελβετίας;

Στην Κάμερα:
-----------------------------------
/ /
/ - Μαμά,τι φαγητό έχουμε σήμερα; /
/ - Γη,με ψάρι στο φούρνο. /
/ /
/----------------------------------


2) Και αίνιγμα:
"Τι ήχο θα κάνει το Μποζόνιο Χιγκς όταν θα κάνει γεύμα την γη στο πείραμα της Ελβετίας;"

Η απάντηση είναι απλή:
"Χιγκς"

- Ανώνυμος2

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@(Κ)Αλοπρό.
Που το πας, που το φέρνεις, όλο σε κάτι πολυχρησιμοποιημένες -και άρα εκτός εγγυήσεως- σταρλετίτσες του κώνου το γυρνάς. Για το σεξ και το σκάκι δε μπορώ να σε πιέσω, εξάλλου αδυνατώ να πράξω το αυτό σε εμένα τον ίδιο. Όμως για την υπερσυμμετρία, τη μαγνητική χωρική συμμετρία και τις συγκρούσεις των 40 φορές μαζικότερων "κουάρκ κορυφή" με τα αντιπρωτόνιά τους, περίμενα να πάρεις θέση. Αντ' αυτού, με συντριβή ανάλογη με αυτής που ακολουθεί τη σύγκρουση νετρονίου και ποζιτρονίου, παρατηρώ ότι αγκιστρώνεσαι πεισματικά, όσο και μετά βδελυγμίας (ανάλογης της θέασης ελμινθοειδών στις εντερικές εκκρίσεις νεογνού), στον ατυχή όρο "λύτρωση", παρότι οφείλεις να γνωρίζεις μετά από τόσον καιρό ότι οι όροι που χρησιμοποιώ δεν έχουν σχέση με μεγαλοϊδεατικές εκκλήσεις, ούτε βέβαια και με εκκλησίες εν γένει ή εν μούσι. Ως αποτέλεσμα λοιπόν, για μια ακόμα φορά - που αποκλείεται να είναι η τελευταία- συμφωνώ μαζί σου μόνο στο θέμα των λουτσικών αναστεναρίων, μια ακόμα μυστικιστική συνταγή ευτυχίας, απ' αυτές που δόλια αποκρύπτεις από το ευρύ κοινό.

ΥΓ. Απάντηση για το Σεπτέμβρη δεν πήραμε ακόμα, ο Γάτος συμφώνησε, ίσα που προλαβαίνεις πριν τη μαύρη τρύπα του CERN να στείλεις μέλι.

Ανώνυμος είπε...

εαν οι επιστημονες αυτοι ειχαν μυαλο θα ανακαλυπταν κανενα φαρμακο για τον ιο της γριπης.Οσο για το μυαλο του ΘΕΟΥ που ψαχνουν αυτο βρισκετε μεσα τους αρκει να καλειεργισουν λιγο την ψυχη τους.

Ανώνυμος είπε...

2 δις;Μα φυσικά ποιός νοιάστηκε για αυτούς που πεθαίνουν από την πείνα, αφήστε που υπάρχει η πιθανότητα από αυτό το πείραμα να δημειουργηθεί μαύρη τρύπα και...άντε γειά μετά!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι που σίγουρα ενδιαφέρει:
http://www.conspiracy-channel.gr/videos/134/Cern - LHC.html

καλοπροαίρετος είπε...

Ζώειν και οράν φάος ηελίοιο, ή : Παντόφλα σε συννεφιά

Άλλοι πασχίζουν να πείσουν οκνά πρωτόνια να κινηθούν με την ταχύτητα του φωτός - και αυτά όχι μόνο αρνούνται προσώρας να συμμορφωθούν, αλλά καταδείχνουν και "αστοχίες υλικού" από πάνω.

Άλλοι προτιμούν το φως όχι στο κλουβί, έστω κι αν αυτό έχει 27 χιλιόμετρα περίπατο, αλλά στη φυσική του κατάσταση - και αυτό τους ανταμείβει.

Καμιά φορά, κάτι που ψάχνουμε πυρετωδώς, βρίσκεται ακριβώς μπροστά στη μύτη μας - ή πάνω σε αυτήν, αν μιλούμε για γυαλιά όρασης.

Το ίδιο μάλλον συμβαίνει και με την Αλήθεια, που δεν κρύβεται σε υποθετικά υποατομικά σωματίδια, αλλά επιδημεύει εύδηλη έξω στη φύση.

(Παντόφλα είναι βέβαια το οχηματαγωγό ανοιχτού τύπου στην αργκό των ναυτικών. Το ρήμα επιδημεύω σημαίνει κάτι σαν ζω ή βρίσκομαι στον τόπο μου, στην πατρίδα μου.)

Ανώνυμος είπε...

@καλοπροαιρετο
Δεν θα το ψαχνες αν δεν τοχες κιολας βρει.
ΥΓ Πολυ ωραια η φωτο

Ανώνυμος είπε...

Τι απόγινε τελικά με αυτό το πείραμα; Σταμάτησε;