Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Καβάλα 2008


Ξεκινά το 17ο Διεθνές ΟΠΕΝ Τουρνουά “ΚΑΒΑΛΑ 2008″, που θα πραγματοποιηθεί κατά το χρονικό διάστημα μεταξύ 30 Ιουλίου και 7 Αυγούστου 2008 με μεγάλη συμμετοχή αθλητών απ’ όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Παράλληλα διοργανώνεται το 18ο Ανοιχτό Πρωτάθλημα Ελλάδας Ανδρών και το 11ο Γυναικών.

Συμμετέχουν 400 σκακιστές από 23 χώρες (Ελλάδα, Λεττονία, ΗΠΑ, Ρωσία, Γερμανία, Ολλανδία, Γεωργία, Πολωνία, Μολδαβία, Κροατία, Ιταλία, Γαλλία, Ουγγαρία, Βουλγαρία, Σερβία, Λουξεμβούργο, Ρουμανία, Σλοβακία, Αρμενία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Σλοβενία, Ινδία) ανάμεσα στους οποίους 29 GM, 13 WGM, 33 ΙΜ. Μαζί με τους FM και WIM συνολικά 93 τιτλούχοι (πέρσι 54), που θέτουν το υψηλότερο ποιοτικό επίπεδο που είχε ποτέ αντίστοιχο Τουρνουά στην Ελλάδα. Υπάρχουν 3 γκρουπ δυναμικότητας (173+157+61) και οι 270 (πέρσι 229) από τους σκακιστές είναι διεθνώς αξιολογημένοι. Ανάμεσά τους ο Βούλγαρος Kiril Georgiev, οι Ουκρανοί Kryvoruchko και Oleksienko, ο Ρώσος Burmakin, ο Γερμανός Graf, ο Μολδαβός Svetushkin, ο Γεωργιανός Gelashvili, ο Σέρβος Perunovic αλλά και δύο σημαντικές και ιστορικές φυσιογνωμίες του παγκόσμιου σκακιού η Alisa Maric (επί Γιουγκοσλαβίας) και ο Oleg Romanishin (επί Σοβιετικής Ένωσης). Σημειώνεται η παρουσία 4 σκακιστών από την Ινδία και 3 από τις ΗΠΑ, που ταξίδεψαν στη χώρα μας για το σκοπό αυτό (χωρίς να φιλοξενούνται). Παρόντες πολλοί Έλληνες πρωταθλητές (Χαλκιάς, Μπότσαρη, Μαστροβασίλης, Σκέμπρης, Νικολαϊδης, Φαχιρίδου κλπ). Ο μέσος όρος των βαθμών αξιολόγησης (ELO) των πρώτων 20 σκακιστών είναι 2587.

Παράλληλα η διοργάνωση προβάλλεται μέσω του Διαδικτύου με απ’ ευθείας συνδέσεις, ανταποκρίσεις, πληροφοριακό υλικό για την περιοχή.

Οι αγώνες πραγματοποιούνται στο Αμφιθέατρο της Νομαρχίας Καβάλας καθημερινά από τις 4 μμ - 9 μμ., ενώ την 1η μέρα (Πέμπτη 31/7) και την τελευταία (Πέμπτη 7/8) υπάρχει και πρωινός Γύρος.
Σήμερα Τετάρτη 8.30 μμ γίνεται επίσημη έναρξη παρουσία όλων των σκακιστών με μουσικό πρόγραμμα και υποδοχή.
Τελετή λήξης και επίσημη απονομή επάθλων Πέμπτη 7/8 στις 6.30 μμ.
Υπάρχουν χρηματικά έπαθλα συνολικής αξίας 13.000 ευρώ.

Οι καλύτερες παρτίδες θα μεταδίδονται καθημερινά, σε ζωντανό χρόνο, μέσω του Διαδικτύου στις διευθύνσεις http://www.chess.gr/ και http://www.chesskavala.gr/.

1 σχόλιο:

trandism είπε...

Πανέμορφη νίκη Μαστροβασίλη στον 1ο γύρο.. Μπορείτε να τη δείτε στο site..