Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2008

Εκλογές Ε.Σ.Σ.Ν.Α.

Την ερχόμενη Κυριακή, 2 Νοεμβρίου, θα εκλεγεί το νέο Δ.Σ. της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Ν. Αττικής (ΕΣΣΝΑ), της πολυπληθέστερης σκακιστικής ένωσης της χώρας.
Οι τρεις παρατάξεις και οι υποψήφιοι για το Δ.Σ.:

Ανανεωτική Συνεργασία: Αγγελάκης Λιμβέριος, Γαλάνης Ιωάννης, Γκορίτσας Χρήστος, Κεφάλας Δημήτριος, Κολυβάς Πέτρος, Μουρτζούνη Μαρία, Παπαδημητρίου Δημήτριος, Παυλής Αντώνιος, Σκαπέρδας Κωνσταντίνος, Σπυρακόπουλος Ιωάννης, Στούμπος Χρήστος.

Αττική Σκακιστική Πρωτοβουλία: Διάκος Ηλίας, Κουκίδης Νικόλαος, Σκλαβούνος Παναγής, Σκυριανόγλου Δημήτριος.

Νέα Σκακιστική Κίνηση: Άλβας Παναγιώτης, Βαζελάκης Οδυσσεύς, Δεληγιώργης Γεώργιος, Ηλιάδης-Μπλανογιάννης Μάρκος-Δημήτριος, Κοκόλιας Κωνσταντίνος, Μαυρουδής Διονύσιος, Μητσάκος Αχιλλεύς, Σερετάκη Κωνσταντίνα, Τόλης Ευάγγελος, Τσουκαράκης Ιωάννης.

***Επίσημος ιστότοπος Ε.Σ.Σ.Ν.Α. http://www.essnachess.gr/
***Διαβάστε στο blog "ελληνικά, σκακιστικά, πολιτικά": Μια ένωση με ιδιαιτερότητες

51 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πού πάνε όλοι αυτοί μέσα στο αεροπλάνο της "Ανανεωτικής Συνεργασίας" ασφυκτικά αγκαλιασμένοι;

Unknown είπε...

Συζήτηση για τις εκλογές της ΕΣΣΝΑ στο Sentra 103,3

Η 10η σκακιστική εκπομπή “Αναζητήσεις σε άσπρα – μαύρα” βγαίνει στον αέρα το Σάββατο 1/11 από τις 10 μέχρι τις 11 π.μ. Η εκπομπή γίνεται από τον αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό Sentra FM 103,3 κάθε Σάββατο και μεταδίδεται και μέσω του διαδικτύου (www.sentrafm.gr). Στην εκπομπή του Σαββάτου 1/11 ο παραγωγός της εκπομπής Χρήστος Πιλάλης θα φιλοξενήσει το Γιάννη Γαλάνη, Πρόεδρο της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Αττικής (ΕΣΣΝΑ), το Γιάννη Τσουκαράκη πρώην μέλος της Διοίκησης της ΕΣΣΝΑ και το Δημήτρη Σκυριανόγλου μέλος της διοίκησης της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Και οι τρεις τους είναι υποψήφιοι για τη νέα διοίκηση της μεγαλύτερης Σκακιστικής Ένωσης στις εκλογές της Κυριακής 2/11 και θα συζητήσουν για τα προβλήματα και τις προοπτικές του αττικού σκακιού. Η εκπομπή είναι ανοιχτή σε παρεμβάσεις των ακροατών. Το email της εκπομπής είναι: sentra.skaki@gmail.com και το τηλεφωνικό κέντρο 210-6076000.

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω η νέα διοίκηση της ΕΣΣΝΑ να καθιερώσει επιτέλους και τα νεανικά διασυλλογικά πρωταθλήματα για τις κατηγορίες 4-6 και 6-8 χρόνων. Είναι κάτι που λείπει από το Αττικό σκάκι και το κενό του θα πρέπει σύντομα να καλυφθεί.

Ήρωνας

Ανώνυμος είπε...

Δε θα ήταν ωραίο οι εκλογές στην ΕΣΣΝΑ κάποια στιγμή να "ανοίξουν" στην προσέλευση και στη συμμετοχή στην ψηφοφορία ΟΛΩΝ των σκακιστών >16 (και στους κηδεμόνες των <16) που έχουν δελτίο σε σωματεία της Αττικής;
Εκεί θα βλέπαμε πως θα μετρούσαν τα...κουκιά τους οι σκακιστοπατέρες!

Ανώνυμος είπε...

Η δημοσιογραφικη "ουδετεροτητα" του κ. Πιλαλη στην σκακιστικη εκπομπη του Σαββατου πηγε βολτα σε μακρινα ακρογιαλια οταν ο κ. Σερετακης, σε τηεφωνικη παρεμβαση τολμησε να θιξει το θεμα του ΦΟΝΗ...Απλα αρχισε να φωναζει και του εκλεισε το τηλεφωνο με την δικαιολογια οτι δεν θα μπορει να απαντησει ο εκπροσωπος του ΦΟΝΗ, γιατι τελειωνει ο χρονος...Και ας πιστεψουμε πως δεν υπηρχε ακομη χρονος...τα ουρλιαχτα ομως του κ. Πιλαλη ταιριαζουν σε παρουσιαστη εκπομπης?

Unknown είπε...

Η δημοσιογραφική ουδετερότητα φάνηκε σε όλους όσους παρακολούθησαν την εκπομπή και δεν μπορεί να τρωθεί με λάσπες που αφετηρία και έμπνευση τους έχουν το γνωστό δόγμα του Γκαίμπελς ΄΄πες πες κάτι μένει΄΄, που στόχο έχει όσους δεν παρακολούθησαν την εκπομπή, δηλαδή τους περισσότερους, όπως είναι άλλωστε και αναμενόμενο. ΄΄Εύσημα΄΄ μου για την εκπομπή αυτή θεωρώ τις ευχαριστίες του εκπροσώπου της ΝΣΚ στην εκπομπή Γιάννη Τσουκαράκη, όσο και τα συγχαρητήρια από τηλεφώνου του κ. Διαμάντη, επίσης της ΝΣΚ ο οποίος και έκανε παρέμβαση λέγοντας όσα ήθελε να πει. Το να παίρνει ο Ν.Σερετάκης 5 λεπτά πριν από την ολοκλήρωση της εκπομπής, 4,5 για την ακρίβεια με όσα πρέπει να πω για να κλείσω, να μιλά χωρίς διακοπή από πλευράς μου και να μην με αφήνει να πω λέξη όταν πάει να βάλει νέο θέμα στην ατζέντα, μιλώντας ασταμάτητα και παράλληλα με εμένα που απλά προσπαθώ να διευθύνω τη συζήτηση πως μπορεί να χαρακτηρισθεί άραγε. Το θέμα λοιπόν ΦΟΝΗ Επικοινωνία θα μπορούσε να μπει στην ατζέντα από τον ίδιο ή από τον Γιάννη Τσουκαράκη εδώ και 50 λεπτά, ώστε να μπορεί ο Γ.Γαλάνης να απαντήσει. Είναι λυπηρό που η άποψη ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα πρυτάνευσε για άλλη μια φορά στον Ν.Σερετάκη. Η άποψη αυτή τον κάνει να ρίχνει λάσπη είτε ο ίδιος είτε οι ανώνυμοι φίλοι του ακόμη και σε πρωτοβουλίες που στόχο έχουν την εξωστρέφεια του σκακιού.

Ανώνυμος είπε...

Μερικες καλοπροαιρετες παρατηρησεις, αληθεια καλοπροαιρετες:

1)Κ. Πιλαλη, θα εχετε υπ' οψιν σαν την ρηση "η γυναικα του καισαρα δεν αρκει να ειναι τιμια πρεπει και να φαινεται τιμια". Σαν ακροατης της εκπομπης σας, απο την πρωτη εκπομπη μαλιστα, εχω να πω πως η εκπομπη κανει καλο στην εξωστρεφεια του σκακιου και ως παρουσιαστης την διαχειριζεστε με επαρκεια. Ομως επειδη ειναι γνωστη η θεση σας σε θεσμικο οργανο του ελληνικου σκακιου θα επρεπε, ασχετως αν ο κ. Σερετακης εβαζε ενα θεμα που δεν θα μπορουσε να απαντηθει στο υπολοιπο της εκπομπης να κρατησετε την ψυχραιμια σας και να μην ουρλιαζετε σαν να βρισκοσαστε σε αρενα. Αν ακουσετε την κασετα της εκπομπης, θα συμφωνησετε μαζι μου πως οι φωνες σας δεν ηταν και το πιο μελωδικο πραγμα του κοσμου. Πιστευω πως θα μπορουσατε να διαχειριστειτε το "ενοχλητικο" (για σας) θεμα με μεγαλυτερη ευγενεια και οχι με τροπο που να υποψιαζει τον ακροατη για μεροληπτικοτητα.

2) Δεν ειμαι φιλος του κ. Σερετακη (τον γνωριζω μονο εκ φυσιογνωμιας, αυτος μαλλον ουτε με ξερει) και η μομφη για ανωνυμια μου, σας αδικει. Ειστε δημοσιο προσωπο. εχετε μια εκπομπη που σας ακουει τοσος κοσμος, δεν πιστευω να ζητατε ονοματεπωνυμο απο τους ακοροατες σας. Δεν μπορω ως ανωνυμος απλος ακροατης σας να καταθεσω δημοσια τη γνωμη μου? Δεν μιλαμε σε κανενα οργανο στο ιντερνετ μιλαμε. Τι να πουν τοτε και οι συναδελφοι σας στον ιδιο σταθμο που ανοιγουν καθημερινα τα μικροφωνα σε δεκαδες φιλαθλους που βγαινουν μονο με το μιρο τους ονομα.

3) Δικη σας ειναι η εκπομπη, οπως θελετε την διαχειριζεστε, απλως εχω το δικαιωμα να εκφερω ενα σημειο που με ενοχλησε. Θα μπορουσατε να τη διαχειριστειτε με περισσοτερη διπλωματια την παρεμβαση του κ. Σερετακη, οχι με τροπο που μπορει να εκληφθει ως μεροληπτικος υπερ του κ. Γαλανη. ΠΙστευω πως ηταν ενα μικρο ατοπημα και πως στο συνολο της η εκπομπη βοηθαει το ελληνικο σκακι και η παρουσια σας στο μικροφωνο ειναι καλη.

4) Ευχομαι ολοψυχως καλη συνεχεια στις εκπομπες σας, παραμενω ενας πιστος ακροατης σας, επειδη αγαπω το σκακι και τον σταθμο!

Unknown είπε...

Αποδέχομαι τις παρατηρήσεις σας αυτές ως καλοπροαίρετες και γιατί είναι σε άλλο μήκος κύματος από αυτές του πρώτου σας σχολίου. Για να κρίνουν καλύτερα οι ΄΄θαμώνες΄΄ του παρόντος blog νομίζω ότι σύντομα ο Δ. Σκυριανόγλου θα ανεβάσει και το ηχητικό αρχείο της εκπομπής, την οποία και κατέγραψε.

Ανώνυμος είπε...

Όσοι δεν άκουσαν την εκπομπή ή επιθυμούν να την ακούσουν ξανά μπορούν να "κατεβάσουν" το σχετικό αρχείο .wav (~38 MB) από την ακόλουθη διεύθυνση:
http://rapidshare.com/files/159612323/DW_C0003.wav.html/

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης Γαλάνης ακολουθεί πιστά το δρόμο που χάραξε η δυναστεία του Γιώργου Μακρόπουλου στο Ελληνικό σκάκι.

Ήρωνας

Ανώνυμος είπε...

Πάντως η αλήθεια του ΦΟΝΗ... κραυγάζει και μάλλον... άναρθρα! Ας όψεται που ξεχνάμε εύκολα, πολύ εύκολα.

Delavekouras Sotiris είπε...

...εν τω μεταξύ η Αττική Σκακιστική Πρωτοβουλία δεν συμπληρώνει ούτε πεντάδα.

Ανώνυμος είπε...

Για να μη δημιουργούνται εντυπώσεις από τα ανώνυμα σχόλια και επειδή κι άλλοι μας ρωτούν γιατί η Αττική Σκακιστική Πρωτοβουλία (ΑΣΠ) δεν κατέβασε ένα πιο "γεμάτο" ψηφοδέλτιο, η απάντηση είναι ότι αποφασίσαμε να κατέβουν μόνο όσοι εξ ημών έχουν χρόνο και μπορούν να ασχοληθούν ουσιαστικά με την ΕΣΣΝΑ. Υπήρχαν κι άλλοι οι οποίοι δήλωσαν πρόθυμοι να μπουν στο ψηφοδέλτιο αλλά εξήγησαν ότι αν εκλεγούν δε μπορούν να συμμετέχουν ουσιαστικά. Καθώς κρίναμε ότι δεν έχουμε την ανάγκη δημιουργίας εντυπώσεων μέσω ενός ψηφοδελτίου με πολλά ονόματα αποφασίσαμε να επιλέξουμε την προσέγγιση των λίγων υποψηφίων.

Ανώνυμος είπε...

Στην πραγματικότητα υπάρχουν 2 επιλογές και 2 παρατάξεις:

- η Νέα Σκακιστική Κίνηση (που λέει ότι και στην ΕΣΟ)

- και η παράταξη της πλειοψηφίας της ΕΣΟ που εκφράζεται -δεν μας αφορούν οι λόγοι- με 2 ψηφοδέλτια (τα οποία λένε ότι και στην ΕΣΟ).

Η ΕΣΣΝΑ δεν είναι ένας κόσμος χωριστά, όπως ισχυρίζονται διάφοροι για να απολογηθούν για τη συμμετοχή τους και στήριξη στη διοίκηση Μακρόπουλου.

nikos.seretakis@gmail.com

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρώ ότι η "Αττική Σκακιστική Πρωτοβουλία" είναι η μόνη παράταξη που έχει σάιτ στο ίντερνετ http://www.skakiera.gr/ , όπου φαίνεται ότι δεν είναι μια ευκαιριακή συνεργασία, αλλά έχει ένα μακρύ παρελθόν. Κατέληξα ότι η "Αττική Σκακιστική Πρωτοβουλία" είναι η πιο συνεπής και οργανωμένη Παράταξη, από τις τρεις που ζητούν την ψήφο μας. Καλό βόλι, παιδιά.

Ανώνυμος είπε...

Gia na thymomaste ta palia, o Seretakis den einai aftos pou apeilouse me asfalistika metra ton Mastrokouko epeidh fwnaze sto forum oti einai h parataksh tou KKE?

Ανώνυμος είπε...

Θυμάσαι που βαλάντωνες εκεί στην εξορία
και διάβαζες και Ρίτσο και αρχαία τραγωδία?
τώρα κοκορεύεσαι επάνω στον εξώστη
και μιλάς στο πόπολο σαν τον ναυαγοσώστη.

Στη φοιτητριούλα που σ' έχει ερωτευτεί
θα σε καταγγείλω πονηρέ πολιτευτή.
Τζάμπα χαραμίζει θα πάω να της πω
το νεανικό της και αγνό ενθουσιασμό.

Χαρά να σε γιαούρτωνα εκεί που ρητορεύεις
εκεί που με χειροκροτάς χωρίς να το πιστεύεις
παίρνεις την αλήθεια μου και μου την κάνεις λιώμα
απ' το πόδι με τραβάς βαθιά μέσα στο χώμα.

Ανώνυμος είπε...

Τα τελικά αποτελέσματα:

Ανανεωτική Συνεργασία: 38 ψήφοι (7 έδρες)

Νέα Σκακιστική Κίνηση: 13 ψήφους ( 2 έδρες)

Αττική Σκακιστική Πρωτοβουλία: 10 ψήφοι (2 έδρες)

G GEORGOPOULOS είπε...

έκανα το λάθος ( και λέω λάθος γιατί μου ανέβηκε η πίεση...) και κατέβασα το αρχείο της εκμπομπής στο ραδιόφωνο που επιμελείται ο κ.Πιλάλης Χρήστος για να ακούσω το επίμαχο μέρος της ερώτησης του κ. Νίκου Σερετάκη και όταν το άκουσα εξοργίστηκα απίστευτα... είναι δυνατόν ο κ. Πίλαλης που: ειναι σύμβουλος της ΕΣΟ, είναι εκπαιδευτικός,είναι πολιτικό στέλεχος ελληνικού κόμματος και υπεύθυνος αθλητισμού του συγκεκριμμένου κόμματος να αντιδράει έτσι σε μια ερώτηση υπερβολικά σημαντική...ε οχι...δεν υπάρχει καθόλου τσίπα ποιά!!!!!!!!

και γράφω επώνυμα το σχόλιο ... για να μην ορμήσουν τα γνωστά παπαγαλάκια και να λένε οι ... ανώνυμοι συκοφάντες κλπ...

Schrödinger's Cat είπε...

Στις εκλογές που έγιναν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στην Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Νομού Αττικής, ψήφισαν 62 σωματεία από τα 66 που είχαν δικαίωμα ψήφου.
Έλαβαν:

Ανανεωτική Συνεργασία 38 ψήφους (62,3% - 42,9 το 2006) και 7 έδρες

Νέα Σκακιστική Κίνηση 13 ψήφους (21,3% - 23,2 το 2006) και 2 έδρες

Αττική Σκακιστική Πρωτοβουλία 10 ψήφους (16,4%- 17,9 το 2006) και 2 έδρες.
Ένα ψηφοδέλτιο ήταν λευκό.

Εκλέγονται από την ΑΣ οι Αγγελάκης, Γαλάνης, Γκορίτσας, Κολυβάς, Κεφάλας, Σπυρακόπουλος και Σκαπέρδας, από την ΝΣΚ οι Βαζελάκης, Σερετάκη και από την ΑΣΠ οι Κουκίδης, Σκυριανόγλου.

(πηγή http://www.skaki.gr)

Ανώνυμος είπε...

@ g. georgopoulos

Γιώργο καλημέρα, άκουσα και γω την εκπομπή του Χρήστου και την παρέμβαση του Νίκου τα τελευταία λεπτά.
Για μένα το μόνο θέμα στη συμπεριφορά του Χρήστου είναι αν έπρεπε να νευριάσει λίγο και όχι πολύ. Γιατί να μην νευριάσει δεν γίνεται. Και εγώ αν είχα εκπομπή στο ραδιόφωνο και επί μισό λεπτό έλεγα στον ακροατή που τηλεφώνησε να σταματήσει και εκείνος συνέχιζε σαν να μην με άκουγε, θα νευρίαζα.
Δεν του τηλεφωνάει σπίτι του. Του τηλεφωνεί σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που έχει πρόγραμμα συγκεκριμένο, αμείλικτα χρονικά περιθώρια (περιμένουν διαφημίσεις, αναγγελίες, ειδήσεις, ο επόμενος παραγωγός) και έναν οικοδεσπότη, ο οποίος καλώς ή κακώς κρίνει ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν μπορεί να συζητηθεί τα τελευταία λεπτά. Και νομίζω ότι ο Νίκος το ξέρει αυτό και επιλεγμένα τηλεφωνεί τελευταία στιγμή.
Το θέμα του ΦΟΝΗ ξεπερνάει τα τρία λεπτά και νομίζω υπερβαίνει τη δικαιοδοσία και την ουσία των προβλημάτων της ΕΣΣΝΑ. Στο κάτω κάτω ο ΦΟΝΗ κάθε άλλο από σωματείο-σφραγίδα είναι.

Unknown είπε...

Προς κύριο G GEORGOPOULOS

Είναι ενδιαφέρον ότι κατεβάσατε το αρχείο μόνο για το επίμαχο σημείο. Δεν μας αναφέρετε το συμπέρασμα που τελικά βγάλατε για την δημοσιογραφική ουδετερότητα της ( υιοθετώ την ορολογία που χρησιμοποιήθηκε από προηγούμενο σχολιαστή) όπως αυτό μπορεί να βγει από το σύνολο της εκπομπής, την διαδικασία του ίσου χρόνου ομιλίας όλων των ομιλητών και στην πράξη ( εννοώ ότι όλοι οι δημοσιογράφοι επικαλούνται την ισότητα, αυτή στην πράξη όμως ανατρέπεται), τη διαδικασία των ανοιχτών τηλεφώνων και γενικά το όλος στήσιμο μιας προεκλογικής συζήτησης, για την οποία σας διαβεβαιώνω όλους τους όρους τους επέλεξε ο γράφων (παραγωγός) χωρίς να του επιβάλλει τίποτα ο σταθμός. Εννοώ για παράδειγμα ότι θα μπορούσα και αυτό μπορεί να αποδειχθεί με ένα τηλέφωνο στον διευθυντή του σταθμού κ. Μπραουδάκη, να κάνω την εκπομπή χωρίς παρεμβάσεις ακροατών. Δεν επέλεξα όμως κάτι τέτοιο και νομίζω ότι έκανα καλά. Εκτιμώ λοιπόν ότι επιθυμώντας (!) εκ των προτέρων να εξοργιστείτε επιλέγεται να σχολιάσετε μόνο το επίμαχο σημείο. Γιατί όλα τα άλλα σημεία είναι η πρώτη φορά που γίνονται από ραδιοφωνικό σταθμό (στη χώρα μας) για τα σκακιστικά πράγματα. Άρα τι να πείτε; Μπράβο, όχι μην στεναχωριέστε άλλο, δεν θα σας ζητήσω να πείτε μπράβο, σας ξέρω καλά νομίζω. Τώρα η αναγραφή του βιογραφικού μου από μέρους σας είναι ακριβής. Αν την κάνετε όμως για να με εντάξετε στα αστικά καλούπια τα οποία εσείς εντάσσεται τον εαυτό σας όταν κάνετε απολογισμό του επίσης σοβαρού βιογραφικού σας, σας λέω ότι κάνετε λάθος. Οι ιδιότητες οι οποίες έχω έχουν δημιουργηθεί με τον ίδιο πάντα τρόπο σκέψης, τον ίδιο χαρακτήρα, τον ίδιο σεβασμό σε όλους τους ανθρώπους, την ίδια αντισυμβατικότητα (για τα δικά σας δεδομένα), τον ίδιο θυμό και οργή απέναντι στους ΄΄έξυπνους΄΄ του χώρου που κάθε φορά δραστηριοποιούμαι (σκάκι, πολιτική, εκπαίδευση, κλπ). Λογοδοτώ λοιπόν σε όσους και όσες συνεργάζονται μαζί μου ( ή συνεργάζομαι εγώ μαζί τους), σε όσους με έχουν εμπιστευθεί για κάτι, σε όσους τους χρωστάω, σε όσους με έχουν εκλέξει οπουδήποτε κλπ. Με αυτή την άποψη εσείς, και είναι τιμής σας που υπογράφετε το σχόλιό σας, θα έλεγα ότι ΄΄παραδοσιακά΄΄ είστε στο άλλο πεζοδρόμιο από αυτό που εγώ πορεύομαι, άρα θεωρώ τις συστάσεις σας ως ηθικολογία που δεν με ακουμπά. Δεν είναι τυχαίο ότι ενώ αναφέρεστε στο βιογραφικό μου με τέτοιο τρόπο, δεν ακουμπάτε καθόλου το πλούσιο βιογραφικό του Νίκου Σερετάκη, που και υψηλόβαθμο στέλεχος (δυστυχώς ανταγωνιστικού με το δικό μου) κόμματος είναι και κατ΄επέκταση και αυτός θα έπρεπε και ως μέλος της Διοίκησης της ΕΣΟ να γνωρίζει καλά τα διαδικαστικά θέματα. Τόσο καλά ώστε να μην βάζει στο παρά 5 θέματα, παρά μόνο για να πετύχει κάτι μακριά απ΄τον διάλογο που επί 1 ώρα περίπου είχα ανοίξει στην εκπομπή μου. Βλέπουμε σίγουρα τα πράγματα με άλλα γυαλιά κ. Γεωργόπουλε…

Ανώνυμος είπε...

O κύριος Σερετάκης προσπαθεί να επαναφέρει ένα θέμα το οποίο έχει λήξει από καιρό ακόμη και στη συνείδηση του κόσμου. Οι ισχυρισμοί του θα ήταν βάσιμοι αν επρόκειτο για ένα σωματείο σφραγίδα. Ενα σωματείο το οποίο θα χρησιμοποιούταν για ψηφοθηρικούς λόγους δηλαδή. Ομως όλοι γνωρίζουμε την τεράστια δουλειά που κάνει στις μικρές ηλικίες και τα αποτελέσματα ιδίως των νεανικών πρωταθλημάτων και πρόσφατα του final 8 δε δικαιώνουν την άποψη του κ. Σερετάκη.
Καλό θα ήταν εν όψει εκλογών ΕΣΟ, ο κ Σερετάκης και η παράταξή του να αφήσουν στην άκρη τη στείρα αντιπαράθεση και να παρουσιάζουν ουσιαστικά επιχειρήματα.

Ανώνυμος είπε...

Ένα παραχαραγμένο δελτίο μηδενίζεται παρά το ότι είναι υπαρκτό.

Για ένα ολόκληρο σύλλογο που πέφταν παράνομες υπογραφές δεν πρέπει κάποια στιγμή να ζητηθούν ευθύνες από αυτούς που τις έβαζαν;

Στο κάτω-κάτω αυτό θα δικαιώσει και τον κ. Γαλάνη που όπως λέει και όπως δεν έχω λόγο να μην πιστέψω, δε γνώριζε τίποτα

Προς τι η ομερτά;

Ανώνυμος είπε...

ΧΑ ΧΑ, ΣΕΡΕΤΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ... Η ΑΛΛΙΩΣ: ΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΙΩΝΤΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ? ΣΤΗΝ ΙΝΤΡΙΓΚΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ...

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω για ίντριγκα, ας μην πω κάτι που δεν ξέρω, αλλά κομμουνιστές και δεξιοί συναντιώνται γενικώς. Και πασχίζουν οι κακομοίρηδες να το κρύψουν. Κι όσο πασχίζουν, τόσο η ζωή το φανερώνει. Έχει κι άλλο δρόμο αυτό το 1989.

G GEORGOPOULOS είπε...

γελείε ανώνυμε δεν θα σου ζητήσω και την άδεια για το ποιο ψηφοδέλτιο θα στηρίξω...για να μην αγχώνεσαι δεν θα είμαι υποψήφιος σε κανένα ψηφοδέλτιο αλλά προφανώς και δεν θα στηρίξω τους ανώνυμους κουκουλοφόρους...

Ανώνυμος είπε...

Το "γελοίε" γράφεται με οι, να προσέχουμε λίγο. Και είμαστε διαφορετικοί οι δύο ανώνυμοι πριν από σένα. Εγώ είμαι ο αμέσως προηγούμενος, με τα πεζά γράμματα. Αν είμαι γελοίος να είμαι τουλάχιστον ορθογραφημένος.

G GEORGOPOULOS είπε...

υποδείξεις στον ευατό σου κουκουλοφόρε...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Είμαστε...!Μια ωραία ατμόσφαιρα είμαστε...!

Ανώνυμος είπε...

@Παναγιώτη Κονιδάρη

Δεν αφήνεις, ρε εγκάθετε του Μπουλαξίζη, τις κριτικές για την ατμόσφαιρα λέω γω. Για μετεωρολόγο σε φωνάξαμε, ρε; Κοίτα εκεί να ξεμπλέξεις σε ποια ήπειρο διαδραματίζεται η μπαλαφάρα, γιατί ούτε ο τιραμόλα δεν το μαζεύει μετά, όχι εγώ. Άντε, γιατί κάτι έχει πάρει το αυτί μου ότι ο παππούς σου από τον μπαμπά ήταν εβραίος, ο άλλος μαύρος, η γιαγιά σου η μία κομμουνίστρια και η άλλη ομοφυλόφιλη.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Ελισσαίος
1) Είμαι εγκάθετος του Μπουλαξίζη, το ομολογώ...
2)Μην έχεις καμιά αμφιβολία για την ήπειρο στην οποία θα ψοφήσουν οι ήρωές μας:Ανταρκτική! (αφού ψηφίσουν:Αμερική!).
3)Φύσηξε ο Βαρδάρης και καθάααααρισεεεεε...(για να μάθεις να μου λες να μιλώ για τον καιρό!)
4)Το σενάριο το έχω ήδη μαζέψει, στέι κουλ. Θα σκάσει και βόμβα...
5)Είδες τι ρουφιάνος της δεξιάς είσαι; Δεν έχω παππού Εβραίο, το "Μελχισεδέκ" στην ταυτότητά μου είναι τυχαίο. Και ο άλλος είναι μόνο ο μισός μαύρος (από τη μέση και κάτω). Καλός κομμουνιστής είναι μόνο ο νεκρός κομμουνιστής, που θα έλεγε και ο φίλτατος Αλεξήνορας, και η γιαγιά μου η μία είναι πια καλή κομμουνίστρια, θέος σχωρέστη τη γριά Λενιώ. Όσο για την εν ζωή (τη Χριστίνα), αμφιβάλω εαν στα 93 της μπορεί πια να ξεχωρίσει το "σέ-ξυ" από το "ξύ-σε"...

Ανώνυμος είπε...

@Π.Κ.

Αχαχαχαααχαααχα!

Οι λαθρακουστές του σπιτιού μου θα αναρωτιούνται γιατί γελάω βραδιάτικα. Που να ξέρανε οι έρημοι ότι είμαι μπροστά στον υπολογιστή και διαβάζω το ιστολόγιο του γάτου.

Να 'σαι καλά Παναγιώτη.

Ο Γιεχβά να μου κόβει μέρες και να σου δίνει ρούβλια.

Ανώνυμος είπε...

Το αεροπλάνο της "Ανανεωτικής Συνεργασίας" προσγειώθηκε. Τώρα πώς θα βγουν όλοι αυτοί από κει μέσα;

Ανώνυμος είπε...

Μεγάλο ρεύμα είχε η Ανανεωτική Συνεργασία στις εκλογές της ΕΣΣΝΑ. Με επικεφαλής τον δραστήριο Γιάννη Γαλάνη,ενισχυμένη και με τον σεβαστό απ'όλους Πέτρο Κολυβά αλλά και με αρκετά νέα πρόσωπα στο ψηφοδέλτιο (Σκαπέρδας, Κεφάλας,Παυλής) κέρδισε άνετη πλειοψηφία.
Ελπίζουμε να μας δικαιώσει!

Ανώνυμος είπε...

Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Το κακό όμως είναι ότι πεθαίνει...

Ανώνυμος είπε...

Καθόσον οι άλλες παρατάξεις πήραν τους ίδιους ψήφους με τις προηγούμενες εκλογές, η άνοδος του ψηφοδελτίου της "Ανανεωτικής Συνεργασίας" δείχνει ότι υποστηρίχθηκε από τους εκπροσώπους των παλαιών "Ανεξαρτήτων", που ήταν τα υπολείμματα της παλαιάς διοίκησης Νικολόπουλου - Σαλταμάρα, που είχε υπονομευθεί και "πέσει" από τον σημερινό αρχηγό της "Ανανεωτικής Συνεργασίας" και οι οποίοι, με τη σειρά τους είχαν "ρίξει" κάποτε τον Κολυβά. Ώ πώς αλλάζουν οι καιροί! Τί έχουμε να δούμε την ερχόμενη τετραετία;

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ Η ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΑΛΛΑ ..ΔΥΟ (ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ?) ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ? ΓΑΛΑΝΗΣ Ή ΚΟΛΥΒΑΣ? Ή ΜΗΠΩΣ ΓΚΟΡΙΤΣΑΣ?

Schrödinger's Cat είπε...

Το νέο προεδρείο της ΕΣΣΝΑ:

Πρόεδρος: Γαλάνης Ιωάννης

Α΄ Αντιπρόεδρος: Κολυβάς Πέτρος

Β΄ Αντιπρόεδρος: Σκαπέρδας Κωνσταντίνος

Γενικός Γραμματέας: Γκορίτσας Χρήστος

Ταμίας: Κεφάλας Δημήτριος

Ειδικός Γραμματέας: Κουκίδης Νικόλαος

Έφορος Αγώνων και Υλικού: Σπυρακόπουλος Ιωάννης

Έφορος Ανάπτυξης και Σχολικού Σκακιού: Αγγελάκης Λιμβέριος

Μέλη Βαζελάκης Οδυσσέας, Σερετάκη Κωνσταντίνα και Σκυριανόγλου Δημήτριος

Ανώνυμος είπε...

Η Ανανεωτική Συνεργασία ανέβασε το ποσοστά της αφού πήρε ψήφους τόσο από τη ΝΣΚ, όσο και από τη ΝΣΠ, τους ανεξάρτητους και σχεδόν όλα τα νέα σωματεία. Τη ΝΣΚ ψήφισαν και 3 από το σκληρό πυρήνα των Ανεξαρτήτων, μήπως και μειώσουν τον αριθμό των εδρών που θα κέρδιζε η Ανανεωτική Συνεργασία. Τελικά δεν τα κατάφεραν.

Ανώνυμος είπε...

Ποιος θελει να μας μπερδεψει με αναλύσεις "επιστημονικής φαντασίας; Είναι μετρημένα κουκιά: Η ΝΣΚ και η ΝΣΠ παρέμειναν στις θεσεις τους και τις ψήφους τους. Τα υπολείμματα της παράταξης Νικολόπουλου - Σαλταμάρα μετακινήθηκε στην "Ανανεωτική Συνεργασία" γιατί τα έλκει η ... εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Οτι και να λέτε οι ίδιοι το ομολόγησαν. Ψηφισαν Ν.Σ.Κ. Γιαυτό μην παραπληροφορείτε τον κόσμο. Το μόνο που θα καταφέρετε να τους απωθήσετε εν όψει εκλογών ΕΣΟ και να περιορίσετε σημαντικά τα ποσοστά σας και στις εκλογές της ΕΣΟ.
Ακόμη είναι γνωστό ότι η παρουσία του κ. Κολυβά μετακίνησε ψήφους από
τη Ν.Σ.Κ. στην Ανανεωτική Συνεργασία.

Ανώνυμος είπε...

Το άσπρο - μαύρο δεν γίνεται. Η "Ανανεωτικιά Συνεργασία" όλα τα "χωνεύει". Χώνεψε και ενσωμάτωσε τους παλιούς της αντιπάλους. Ίσως έχεις υπόψη σου κάποιο μεμονωμένο άτομο, που, για αντίδραση, "το έριξε" στη ΝΣΚ, αλλά η γραμμή της τέως παράταξης "Νικολόπουλου - Σαλταμάρα" ήταν να υπερψηφισθεί η "Ανανεωτική Συνεργασία" γιατί "θα είναι απλός διαχειριστής της ΕΣΣΝΑ" και θα "έχει την ησυχία της η ΕΣΟ". Όλοι άκουσαν τον κ. Γαλάνη που είπε στην ομιλία του 3 φορές συνεχόμενα και δυνατά: "Ναι, ήμουν απλός διαχειριστής της ΕΣΣΝΑ". Και μετά, ο αλέκτωρ ελάλησε τρις...
Έτσι απλά είναι. Ποιός και γιατί εξακολουθεί να κάνει τα πράγματα πολύπλοκα;
Σύντομα θα δούμε την κ. Σαλταμάρα στην ΤΕΔ :)

Ανώνυμος είπε...

Υπήρξε διάσπαση των ψήφων της παράταξης Νικολόπουλου και προς τις τρεις παρατάξεις.Κάποιοι εξ αυτών ωθούσαν τους υπόλοιπους να καταψηφίσουν την Ανανεωτική Συνεργασία ψηφίζοντας ΝΣΚ. Ομως η Ανανεωτική Συνεργασία πήρε ψήφους και από τη ΝΣΠ και από τη ΝΣΚ, γιατί έκανε έργο ως διοίκηση.
Εξάλλου στις προηγούμενες εκλογές γνωρίζουμε τη στενή συνεργασία της ΝΣΚ και της παράταξης Νικολόπουλου, που οδήγησε στα γνωστά τραγελαφικά αποτελέσματα ως προς τη συγκρότηση του συμβουλίου της ΕΣΣΝΑ. Στην επόμενη απολογιστική συνέλευση αυτοί στήριξαν τη διοίκηση Βαζελάκη δημόσια. Παρόλα αυτά καταψηφίστηκε με 13 υπέρ, 29 κατά και 3 λευκά, αν θυμάμαι καλά. Επομένως η ιστορία των συνεργασιών μιλάει από μόνη της.
Οι παράγοντες που ασχολούνται γνωρίζουν το αντικείμενο. Μπροστά μας έχουμε τις εκλογές της Ομοσπονδίας και υπάρχουν άνθρωποι που είναι σκεπτόμενοι και αναποφάσιστοι. Να μιλάτε στον κόσμο με ειλικρίνεια για να μην κατορθώσετε να ριξετε τα ποσοστά σας και στην ΕΣΟ με αποτέλεσμα να μην εκλέξετε ούτε ένα σύμβουλο.

Ανώνυμος είπε...

Τρία πουλάκια κάθονταν! Ρε παλικάρι ή παλικαρού, μπορείς να μου πεις, εμείς της Αττικής Σκακιστικής Πρωτοβουλίας, που είμαστε κουκιά μετρημένα, που από 9 ψήφους, τώρα πήραμε 10, (κατά πάσα πιθανότητα επειδή μας ψήφισε κάποιος από τους "Ανεξάρτητους" που δεν ήθελε να το ρίξει στον Γαλάνη παρότι είναι φανερό ότι υπήρχε γραμμή γι' αυτό) ποιος από εμάς πήγε και ψήφισε τώρα την Ανανεωτική Συνεργασία, να το ξέρω να μην τον ξαναπαίξω με τους βώλους μου.

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι έτσι όπως τα λες πως από 9 πήγατε 10 ενώ σας ψήφισαν και 2 σωματεία που δεν είχαν ψηφίσει στις προηγούμενες εκλογές και 1 από τους ανεξάρτητους; Μήπως δεν τα μετράς καλά;
Και αν ένας από τους Ανεξάρτητους ψήφισε εσάς, 3 τη Ν.Σ.Κ. όπως ομολόγησαν ενώπιον των στελεχών σας σε συνάντηση στην ΕΣΟ, ένας απείχε και υπήρχε και 1 λευκό πιθανότατα από αυτούς, πόσοι ψήφισαν Ανανεωτική Συνεργασία;
Μην ξεχνάτε ότι δύο από τους εκπροσώπους των σωματείων που ψήφισαν τους Ανεξάρτητους είχαν ήδη προσχωρήσει στην Ανανεωτική Συνεργασία, αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές. Οπότε πιθανότατα άλλοι 2 ψήφισαν Ανανεωτική Συνεργασία. Είναι μετρημένα κουκιά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Ξέρω και ένα άλλο:
Ήταν 3 αδέρφια και κληρονόμησαν από τον πατέρα τους 17 ψήφους με την προϋπόθεση να τους μοιράσουν ως εξής: Ο πρωτότοκος να πάρει τους μισούς, ο δευτερότοκος το ένα τρίτο και το στερνοπούλι το ένα ένατο. Πώς τα κατάφεραν και δεν περίσσεψε ούτε ένα τόσο δα ψηφουλάκι (κατά το ψιχουλάκι);

Ανώνυμος είπε...

Δέκα μείον πέντε μείον πέντε
έξι διά δύο συν οκτώ
είκοσι φορές το δεκαπέντε
έντεκα κι επτά δεκαοκτώ.

Σύνολον δεκάξι
μάλλον είν' εντάξει.
Ωρα να πάω και να κοιμηθώ

Αν κοιμηθώ νωρίς/ θα σηκωθώ νωρίς/ θα ξεκινήσω νωρίς/ και θα παρκάρω νωρίς.
Αν κοιμηθώ αργά/ θα σηκωθώ αργά/ κι όταν θα ψάχνω για θέση θα 'ν' αργά.

Εχουμε και λέμε μείον πέντε
έξι δια δύο συν οκτώ
είκοσι φορές το δεκαπέντε
έντεκα κι επτά δεκαοκτώ.

Σύνολο δεκάξι
μάλλον είν' εντάξει.
Αστα και σπίτι θα τα ξαναδώ.

Αν κοιμηθώ νωρίς/ θα σηκωθώ νωρίς/ θα ξεκινήσω νωρίς/ και θα παρκάρω νωρίς.
Αν κοιμηθώ αργά/ θα σηκωθώ αργά/ κι όταν θα ψάχνω για θέση θα 'ν' αργά.

Δέκα μείον πέντε μείον πέντε
έξι διά δύο συν οκτώ
είκοσι φορές το δεκαπέντε
έντεκα κι επτά δεκαοκτώ.

Σύνολο δεκάξι
μάλλον είν' εντάξει
Ωρα να πέσω και να κοιμηθώ.

Αν κοιμηθώ νωρίς/ θα σηκωθώ νωρίς/ θα ξεκινήσω νωρίς/ και θα παρκάρω νωρίς.
Αν κοιμηθώ αργά/ θα σηκωθώ αργά/ κι όταν θα ψάχνω για θέση θα 'ν' αργά.

Λέγαμε λοιπόν πως μείον πέντε
έξι διά δύο συν οκτώ
είκοσι φορές το δεκαπέντε
έντεκα κι επτά δεκαοχτώ.

Κι όμως κατά βάθος,
κάπου υπάρχει λάθος
κάπου την έχουμε πατήσει κι οι δυο.

Ανώνυμος είπε...

Οι παλιοί υποστηρικτές του κ. Νικολόπουλου δεν είναι, όπως θέλει να τους παρουσιάσει ο "ανώνυμος", τέτοιοι που άλλα να λένε κι άλλα να κάνουν. Τώρα, που ο κ. Νικολόπουλος δεν συμμετέχει στις εκλογές της ΕΣΣΝΑ, ψήφισαν την πιό συνετή λύση για την πορεία της Ένωσης και μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο στο μέλλον.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Λύση στο πρόβλημα των ψήφων.

Απλά θα δανειστούν μία ψήφο από κάποια από τις παρατάξεις που συμμετείχαν στις εκλογές (ό,τι προαιρείσθε).

Σε αυτή την περίπτωση οι ψήφοι γίνονται 18 και πολύ εύκολα ο πρώτος θα πάρει 9(τους μισούς), ο δεύτερος 6 (το1/3) και ο τρίτος 2 (το 1/9). Σύνολο 17!

Και η δανεική ψήφος; Περίσεψε! Και τι την κάνουμε; Ξέρω γω; Μάλλον λευκό θα το έριχνα με τόση σύμπνοια για το καλό του ζατρικίου.

Ανώνυμος είπε...

Δεν αναφέρθηκε τίποτα εναντίον του κ Νικολόπουλου, ούτε υπήρξε οποιοσδήποτε υπαινιγμός για το συγκεκριμένο κύριο. Επιπλέον, οι ικανότητές του γνωστές.
Αλλοι όμως έδρασαν διαφορετικά χωρίς βέβαια να υποσχεθούν και αυτοί τίποτε στην Ανανεωτική Συνεργασία... Εκαναν αυτό που έκριναν καλύτερο. Οπότε δεν υπάρχει κανένας υπαινιγμός ότι κάποιοι έλεγαν και άλλα έκαναν, γιατί απλά δεν υποσχέθηκαν τίποτα.