Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008

Φωτοκουίζ


Κλικ στη φωτογραφία για μεγέθυνση. Από κάποιους τελικούς Νεανικών (πρέπει να είναι γύρω στα 1983-84). Πολλοί οι εικονιζόμενοι, αλλά και μια τούρτα στο μέσον. Μπορείτε να αναγνωρίσετε μερικούς;
(ευχαριστώ τον Τάκη Δρεπανιώτη για τη σάρωση)

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σίγοθρα είναι 83-84,μοιάζει για πιο παλιά.Εκτός από τον Τάκη Δρεπανιώτη που δεν έχει αλλάξει και πολύ.Μπροστα στην τούρτα καθισμένος πρέπει να είναι ο Καραγιαννης, δεξιά του ο Καραφίδης του ΟΦΟΝ και αριστερά του ο Γαζής.Πίσω από το Γαζή όρθιος με τα γιαλιά ο Μενδρινός, ενώ τελευταίος κάτω από το σήμα της ΕΣΟ είναι βέβαια ο Γ.Δημητριάδης της Κορίνθου.Ο Κοφίδης είναι όρθιος αριστερά με σταυρωμένα τα χέρια και δίπλα του ο Ιλανζής.

Ανώνυμος είπε...

Να διακινδυνέψω και γω ότι κάτω δεξιά είναι ο Μουτούσης και από πάνω του ημίγυμνος ο Παναγόπουλος;

Ανώνυμος είπε...

διακινδυνεύσω (Αυτοκριτική)

Ανώνυμος είπε...

Σωστά για Δρεπανιώτη, Καραγιάννη, Καραφίδη, Γαζή, Μενδρινό, Δημητριάδη, Κοφίδη, Ιλαντζή και Παναγόπουλο, όμως δε νομίζω ότι στη φωτογραφία υπάρχει ο Μουτούσης.

Όρθιοι δεξιά από το Μενδρινό είναι οι Βασ. Γκίκας (ΠΑΟ), Αποστόλου (Κρυστάλλης) και μάλλον ο Κώστας Τσαρουχάς (εδώ διακινδυνεύω ...).

Ψηλά αριστερά ο μετέπειτα γκραντμαίτρ Στράτος Γρίβας.

Με τα γυαλιά ανάμεσα σε Ιλανζή και Καραφίδη, ο Κώστας Νικολαίδης, που τότε έπαιζε στην Ευβοϊκή.

Ανώνυμος είπε...

Νομίζω ότι κάτω δεξιά είναι ο Κώστας Μητσάκης, που τότε έπαιζε στην Ηλιούπολη. Την εποχή 83-84 ο Μουτούσης ήταν μόλις 12-13 ετών.

Σα να μου φαίνεται ότι ψηλά στο κέντρο (ακριβώς πάνω από τον Καραγιάννη), ίσα-ίσα διακρίνω το κεφαλάκι του Νίκου Δέδε με άσπρο πουκάμισο. Το 1986 ο Νίκος ήταν πρωταθλητής.

Με ρίσκο θα πω ότι αριστερά από το Νίκο Μενδρινό είναι ο Νίκος Μπεγνής, που τότε έπαιζε στο σύλλογο της Σαλαμίνας.

Ανώνυμος είπε...

Ναι, άκρη αριστερά οι Αν. Κοφίδης και Γρίβας, άκρη δεξιά οι Κ. Τσαρουχάς και Μητσάκης (το... φουντωτό μαλλί τον κάνει να μοιάζει με τον Μουτούση!) - οι 3 στους 4 πιστεύω... δεν έχουν αλλάξει πολύ! :-)
Ανάμεσα σε Καραγιάννη και Καραφίδη ο Στέφ. Γρατσέας, ισχυρός ΟΜ από το Ηράκλειο Κρήτης.
Όχι, δεξιά απ’τον Μενδρινό δεν είναι ο Μπεγνής, είναι ο Λαμπίρης (που έπαιζε στο Μαρούσι).
Η φωτο είναι μάλλον του 1982.
Ακόμα, εικονίζονται και δύο... Φράγκοι. Ο ένας, ο ξανθός στην πάνω σειρά, ήταν από την Πάτρα, ο άλλος, μπροστά απ’τον Γαζή, ήταν απ’την Καρδίτσα – κι’είχε κάνει καλή εμφάνιση στο Νέων, με κάποιες νίκες-εκπλήξεις.
Πάνω απ’τον Δρεπανιώτη, ο Βουλγαράκης, παλαιός και «αυστηρός» διαιτητής, από τους πρώτους διεθνείς μας!
Μπράβο για τη φωτογραφία, συγκινητική!

Ανώνυμος είπε...

Ο μικρός μπροστά με την κόκκινη μπλούζα μήπως είναι ο Πέτκος της Έδεσσας;

Ανώνυμος είπε...

Αυτός με την κόκκινη μπλούζα μάλλον είναι ο Γιώργος Μαυρίδης.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο Γιώργος Μαυρίδης του Παναθηναικού

Ανώνυμος είπε...

Όντως πολύ όμορφη και συγκινητική η φώτο! Πολλούς από αυτούς έχω να τους δω πολλά χρόνια.

Ήρωνας

Ανώνυμος είπε...

Πόσο πολύ δυσκολεύτηκα να αναγνωρίσω τον παλιό μου συμπαίκτη Βασίλη Βασιλακόπουλο, εξαφανισμένο πάνω από δυο δεκαετίες!

Είναι σε πρώτο πλάνο, με λευκό μπλουζάκι και γυαλιά. Ισχυρότατος κάποια εποχή, εάν θυμάμαι καλά έχει κερδίσει και τους Γρίβα και Φρεντζά.

Ανώνυμος είπε...

Να προσθέσω απλώς ότι η τούρτα ήταν (αν θυμάμαι πια καλά) για τα γενέθλια του Σωτήρη του Καραφίδη (κάτι που τοποθετεί τη φωτογραφία αρχές Σεπτεμβρίου) και μάλλον το 1982 (ο Στέφανος ο Γρατσέας, έτος γενν. 1962, φοράει στολή εξόδου). Επίσης, να "βοηθησω" λίγο για τους δύο που δεν έχουν "αναγνωριστεί" ακόμη: ο ένας (πίσω από το Λαμπίρη) έχει σήμερα την ονομαστική του γιορτή. Ο άλλος, δίπλα στο Λαμπίρη, έπαιζε τότε -πάλι αν θυμάμαι καλά- επίσης στην Πολίχνη.
Το Βασιλακόπουλο ειλικρινά δεν τον θυμόμουν κι εγώ (προς στιγμή νόμισα ότι ήταν ο Γιάννης ο Σπυρακόπουλος, αλλά είναι πολύ μικρότερος ή ο Γιώργος ο Αμπακούμκιν, αλλά δεν τον θυμάμαι να έχει φτάσει σε τελικούς Νέων).
Ο Αλέκος ο Βουλγαράκης, καλός φίλος και φιλότιμος διαιτητής, σταμάτησε σύντομα τις διαιτησίες και δεν θυμάμαι καν αν πρόλαβε να πάρει την Α' Κατηγορία -σίγουρα δεν έγινε διεθνής.

Ανώνυμος είπε...

Α, κι ευχαριστώ τον πρώτο Ανώνυμο για το ασύστολο κομπλιμέντο του --άκου δεν έχω αλλαξει και πολύ μετά από 25 χρόνια!

Ανώνυμος είπε...

Αυτός δίπλα στον Λαμπίρη είναι ο Νίκος Παπαδόπουλος και έπαιζε στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Ανώνυμος είπε...

Αποφάσισα να ανατρέξω στο αρχείο μου και στο περιοδικό "Ελληνικό Σκάκι". Στο τεύχος 11 (1/1983), ανακάλυψα ότι οι τελικοί νέων 1982 έγιναν το διάστημα 1-12/8 στο εντυεκτήριο του ΠΓΣ.
Μετείχαν 30 σκακιστές σε ελβετικό 11 γύρων κι εκεί ανακάλυψα όλους τους προαναφαρθέντες. Πράγματι, στο πρωτάθλημα μετείχε κάποιος Παπαδόπουλος, που προσωπικά δε θυμάμαι. Μάλιστα σημείωσε 50%.

Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν Γρίβας και Κοτρωνιάς με 8,5 βαθμούς και 3ος ο Σταύρος Λαζαρίδης με 7,5, έναν ολόκληρο βαθμό μπροστά απ' αυτούς που ακολούθησαν. Απέτυχε ο πρωταθλητής των δυο προηγούμενων ετών Τάκης Πανταβός.

Για τον τίτλο έγινε ματς, όπου ο Στράτος κέρδισε το Βασίλη.

Από τη φωτογραφία λείπουν 7 από τους: Κοτρωνιάς, Λαζαρίδης, Πανταβός, Βανδώρος, Ορφανός, Παπαγεωργίου, Αναστασόπουλος, Ευθυμάκης. Κάποιος απ' αυτούς μόλις διακρίνεται στο βάθος πίσω από το Λαμπίρη, αλλά ποιος είναι;; Ίσως ο Άγγελος Αναστασόπουλος από την Κόρινθο, που απ' ότι θυμάμαι ήταν ψηλός.

Ανώνυμος είπε...

Είναι ο Άγγελος Αναστασόπουλος, φοβερή μνήμη Χάρη Σιαφάκα.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΛΥ EIGHTIES ΦΑΤΣΕΣ :)

Ανώνυμος είπε...

ε ρε τι μου θυμησατε...

εχω να δω το Βασιλη και το γιωργο (συμπαικτες μου στο ΠΑΟ πριν απο χροοοονια) ο δε Λαμπιρης πολυ φιλος τοτε.