Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Κύπελλο Αττικής & Νεανικά Πρωταθλήματα


«Το σκάκι», του Etienne Leroux (1998)

Ξεκινούν, αύριο Κυριακή, το Διασυλλογικό Κύπελλο Αττικής, το Διασυλλογικό Μικτό Νεανικό και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Παμπαίδων Αττικής (U12).

Η κλήρωση του πρώτου γύρου του Διασυλλογικού Κυπέλλου για τις ομάδες της Α' Εθνικής (σύστημα νοκ άουτ, 4 σκακιέρες, ελεύθερη σύνθεση): ΣΚ Ιλίου - ΦΟΝ Ηρακλείου, Φοίβος Πειραιά - ΣΑΣ Κορωπίου, ΣΟ Αιγάλω - Πανιώνιος, Ζήνων Γλυφάδας - ΣΟ Αγίας Παρασκευής, ΔΗΚΕΠ Λιοσίων - ΣΟ Ηλιούπολης, ΣΟ Καλλιθέας - Φοίνικας Αγίας Σοφίας, ΑΦΟΑΝ - ΠΣ Περιστερίου, Παράδεισος - Φυσιολάτρης, ΕΕΣ Κορυδαλού - ΣΟ Κορυδαλλού ή Δόξα Πεύκης.

**Όλες οι κληρώσεις στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ http://www.essnachess.gr/

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το Κύπελλο είναι μια διοργάνωση που για να προχωρήσεις σαν σύλλογος, εκτός από δυνατές σκακιέρες χρειάζεσαι και τύχη (στην κλήρωση, στις παρτίδες, που είναι μόνο 4).
Πάντως επειδή το σκάκι δεν είναι μπλόφα, σε ποια σκακιέρα θα βάλεις ποιον, θα έλεγα πως θα ήταν καλύτερο οι σκακιέρες να κατέρχονται με σειρά elo ή τουλάχιστον με τη σειρά που θα δηλώσουν εκ των προτέρων στην αρμόδια σκακιστική αρχή.

Ανώνυμος είπε...

Στο Διασυλλογικό Κύπελλο υπάρχει χρόνια τώρα μια απαράδεκτη θεσμική ανισότητα: οι σύλλογοι Α΄ Εθνικής έχουν δικαίωμα να χρησιμοποιούν ξένο παίκτη, ενώ των υπόλοιπων κατηγοριών όχι. Αυτή η ανισοτιμία κάποια στιγμή πρέπει να καταργηθεί, αντί να διαιωνίζεται.

Ανώνυμος είπε...

an diavazei kaneis tis essna, giati sto site tis essna den vriskw geniko e-mail epikoinwnias, to kypelo bikou kai to kypelo atikis filias tha metrisoun sta ELO ths FIDE? Kai an nai, pote akrivws?

Ανώνυμος είπε...

Και οι δύο κατηγορίες του Κυπέλλου Μπίκου έχουν ήδη σταλλεί στη FIDE και έχουν αναρτηθείστην ιστοσελίδα της. Θα μετρήσουν κανονικά στο νέο πίνακα της 1ης Απριλίου 2009. Οι λίγες ελλείψεις που υπάρχουν οφείλονται σε μη αποστολή των φύλλων αγώνα ούε στην ΕΣΣΝΑ ούτε στην ΕΣΟ.
Το κύπελλο Αττικής Φιλίας το οποίο ολοκληρώθηκε σχετικά πρόσφατα γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα φύλλα αγώνα που λείπουν για να αποσταλλούν για διεθνή αξιολόγηση. Το Αττικής Φιλίας θα μετρήσει στα διεθνή ελο του Ιουλίου 2009.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε, για την ενημέρωση,..

Ανώνυμος είπε...

Και ένα σχόλιο για αυτά που εγραψε ο Ηλίας. Πράγματι τα σωματεία της Α Εθνικής έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν έναν ξένο είτε κοινοτικό, είτε εκτός χωρών Ευρωπαϊκής Ενωσης. Μην ξεχνάμε όμως ότι παλιότερα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν και τους δύο αλλοδαπούς! Οπότε η ανισότητα αυτή έχει πλέον αμβλυνθεί πάρα πολύ, όσον αφορά τουλάχιστον το Κύπελλο Αττικής.
Σίγουρα οι ομάδες θα πρέπει να αγωνίζονται με τους ίδιους όρους. Γιαυτό κανένας δεν αμφιβάλλει και προς τα εκεί θα πρέπει να κατευθύνονται οι προσπάθειες όλων μας.

Ανώνυμος είπε...

Από τα μέχρι τώρα αναρτηθέντα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΝΑ, παρατηρώ ότι στον 1ο γύρο υπήρξαν τρεις προκρίσεις χωρίς αγώνα. Για μια στις τόσες το καταλαβαίνω, μια και πολλά μπορούν να συμβούν, αλλά τρεις στον 1ο γύρο ενός τουρνουά αυτού του είδους μου φαίνονται πολλές. Ιδιαίτερα επειδή η ήττα σημαίνει αποκλεισμό, οι επιπλέον συμμετοχές υποχρέωσαν κάποιες ομάδες να αγωνιστούν και το Σάββατο.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα συνεδρίασε η Επιτροπή Αξιολόγησης των Προσφορών για τη διοργάνωση του Πρωταθλήματος Α' εθνικής από 2-9 Ιουλίου.

Στις προδιαγραφές περιλαμβανόταν η συνθήκη : ότι θα προτιμηθεί να γίνει το Πρωτάθλημα στο ίδιο μέρος με τα Νεανικά κάτω των 16, 14, 12 και 10 χρόνων, που θα προηγηθούν χρονικά.

Υπήρχε πρόταση του ΣΟ Κορυδαλλού για ακριβό ξενοδοχείο και χωρίς να περιλάβει τα Νεανικά.

Υπήρχε και πρόταση του ΑΜΟ Γαλαξία Θεσσαλονίκης , που περιλάμβανε και τις δύο διογανώσεις.
Δεν υπήρχε τρίτη πρόταση. Κανείς άλλος δεν "έβαλε το χέρι του στη φωτιά ".

Οπότε, προτιμήθηκε η πρόταση του ΑΜΟ Γαλαξία Θεσσαλονίκης. Οι προτάσεις του ΑΜΟ Γαλαξίας (λ.χ,. το περσινό πρωτάθλημα Α' Εθνικής) αφορούν συνήθως στο ξενοδοχειακό συγκρότημα G-Hotels στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Η πληροφορία μάλλον θα επιβεβαιωθεί ως αύριο.

Ανώνυμος είπε...

To ξενοδοχείο του ΣΟ Κορυδαλλού είναι 5 αστέρων στα Καμμενα Βούρλα και πολύ ανώτερο τoυ G Hotel... Η τελική απόφαση θα είναι από το δσ της ΕΣΟ και όχι από την επιτροπή για ναφτιαχτεί κλίμα υπέρ της μίας πρότασης... Τα 6 ευρά στη τιμή είναι αστεία για τη διαφορά ποιότητας που υπάρχει ανάμεσα στα δύο ξενοδοχεία. Επίσης τα μεταφορικά θα είναι πολύ λιγότερα για τις ομάδες τηε Αθήνας.

Ανώνυμος είπε...

Τι 8, τι 12 σκακιέρες (50% αύξηση)
Τι 7, τι 9 αγωνιστικές (28,5% αύξηση)
Τι 40(?!), τι 45(?!) ευρώ (12,5% αύξηση)

Άντε σχεδόν διπλάσιο το κόστος για τις ομάδες...
Αλλά είπαμε, Α' Εθνική είναι, ας βρούνε δεκαχίλιαρα από χορηγούς...
Εκεί που βρίσκει χορηγίες και η Ομοσπονδία...

ΥΓ @ Ανώνυμος: Ενώ εσύ δεν προσπαθείς να δημιουργήσεις κλίμα...
Κάτω στα μονο/δυοπώλια, ναι στα τριοπώλια!

Ανώνυμος είπε...

Αν έχετε αποτελέσματα κυπέλλου, παρακλαώ γράψτε τα

SirJohn είπε...

Σκακιστική Άνοιξη - Εστία Νέας Σμύρνης 3.5-0.5

Πανιώνιος - Καλλιθέα 2 - 1.5

Unknown είπε...

ΑΣΟΠ Δίας - ΑΕΚ 0,5-3,5

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΠαγκρατίου-ΣΑΣΚορωπίου 1,5-2,5

Ανώνυμος είπε...

ΦΟΝΗ - ΣΟ ΝΦ 4-0

Ανώνυμος είπε...

Αν έχετε σημερινά αποτελέσματα κυπέλλου, γράψτε τα παρακαλώ!

Unknown είπε...

ΑΕΚ - ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4-0

typicalmih είπε...

Πανελλήνιος-ΣΟΠεριστερίου 3-1
Κορωπί-'Ανοιξη 3-1
Πανιώνιος-Φυσιολάτρης 2,5-1,5

σκακιστικός αντιρεπόρτερ είπε...

Υπάρχουν πληροφορίες ότι εγκρίθηκε από το ΔΣ της ΕΣΟ (το Σάββατο)η διεξαγωγή του πρωταθλήματος Α' Εθνικής στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. Ας επιβεβαιώσει κάποιος που παρευρισκόταν στο Δ. Σ.

Ανώνυμος είπε...

χαχα διαγωνισμοί, προσφορές και κουραφέξαλα, δεν πιστεύω να υπαρχει κανένας σοβαρός που να πιστεύει σε αυτά τα πράγματα...

τα πανελλήνια σχολικά τα τελευταία 4 χρόνια δίνονται στους υπαλλήλους του προέδρου...α συγνώμη στους μεγάλους εργάτες του σκακιού....συγνώμη ...συγνώμη και πάλι....που έγραψα για υπαλλήλους του προέδρου...δεν υπάρχουν...από λάθος το έγραψα...και τα πανελλήνια νεανικά και η α εθνική στον θεσσαλονικιό μεγαλοεπιχειρηματιά του χώρου...αλήθεια συμφωνα με τον αθλητικό νόμο...μπορεί να είναι και σκακιστικός παράγωντας?
μια απλή ερώτηση κάνω...

είδατε λοιπόν τι ωραία έχουν μοιραστεί οι διοργανώσεις...

ή νομίζεται ότι τυχαία ο θεσσαλονικιός μεγαλοδιοργανωτής δεν καταθέτει πρόταση για τα σχολικά και αφήνει τα φιλάρακια του από την αθήνα να κάνουν το σχολικό μες στα πόδια του...χαχα

Schrödinger's Cat είπε...

Οι συναντήσεις του 4ου γύρου στο Κύπελλο Αττικής:
1 Φ.Ο.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ Γ.Σ.
2 ΣΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ
3 Σ.Α.Σ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ - ΑΕΚ
4 Π.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

Ξέρει κανείς κανένα αποτέλεσμα;

Unknown είπε...

ΣΑΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ - ΑΕΚ: 2-2 (4-3)

Ανώνυμος είπε...

ΣΟ ΜΟΣΧΑΤΟΥ - Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ 1.5-2.5

Σαράντος-Κοτρότσος 0.5-0.5
Χαλάς - Παναγιωτακόπουλος 0-1
Τόλης - Ζενέλης 0.5-0.5
Βρουβάκης - Καλοσκπάμπης 0.5-0.5

Ανώνυμος είπε...

ΠΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 4-0

Ανώνυμος είπε...

Εγινε σήμερα η κλήρωση του final four;Ξέρει κανείς;

Ανώνυμος είπε...

Α.Σ. ΠΑΠΑΓΟΥ - Φ.Ο.Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σ.Α.Σ. ΚΟΡΩΠΙΟΥ - Π.Σ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς το "Live" είναι άθλιο έχουν κολλήσει εδώ και ώρα 3 παρτίδες