Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Λευκός Πύργος 2011


Από την παρτίδα Κεσίδης (αριστ.) - Αργυρούδης (δεξ.) του 8ου γύρου. Τη φωτογραφία τράβηξε και μου έστειλε ο φίλος Σταύρος (δεν υπάρχει επίσημο site αγώνων).

Λιγοστά είναι τα ατομικά τουρνουά που γίνονται στη Θεσσαλονίκη και πολύ μετρημένες οι αγωνιστικές διέξοδοι για τους σκακιστές της πόλης. Στην πρωτεύουσα, αν και συνήθως γίνονται πολλές εκπτώσεις στις συνθήκες αγώνων, ο ερασιτέχνης σκακιστής που δεν διαθέτει πολύ χρόνο έχει τη δυνατότητα να παίξει σε τουρνουά που διοργανώνουν τακτικά κάποιοι σκακιστικοί σύλλογοι. Στη Θεσσαλονίκη όμως, φαίνεται πως δεν υπάρχει τέτοιου είδους δραστηριότητα. Έτσι, μπορούμε να ισχυριστούμε πως ο «Λευκός Πύργος 2011» αποτέλεσε σημαντικό γεγονός για τη σκακιστική κοινότητα της πόλης. Τετραπλή ισοβαθμία στην κορυφή του τουρνουά με τους Χατζημανώλη, Αργυρούδη, Κεσίδη, Βλάσση να τερματίζουν με 7/9. Μισό βαθμό πιο κάτω ο Γ. Σιδέρης. Στους 5.0 βαθμούς ο Λαδόπουλος (98-1858, 23ος/81 σκακιστές, Rp=1906) που πήρε μεταγραφή από τον ΣΟ Ηρακλείου στον Κεραυνό Ωραιοκάστρου, ενώ μια θέση πιο πάνω τερμάτισε ο Ιωαννίδης (01- 1818, με 5.5 βαθμούς και Rp=1788) που φέτος έκανε την τρίτη του μεταγραφή καταλήγoντας στην ΠΣ Περιστερίου.
Σύνδεσμος chess-results:
http://chess-results.com/tnr42506.aspx?art=0&lan=1&m=-1&wi=1000

14 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχώς ο "Λευκός Πύργος" έχει υποβαθμιστεί αφάνταστα (έχει ενδιαφέρον από σημειωτική άποψη ότι διεξάγεται σε ένα ΚΑΠΗ!). Σίγουρα πάντως χάθηκε η παλιά αίγλη του ιστορικού αυτού τουρνουά. Τις πταίει;

barbis είπε...

Μια χαρά ήταν και ο χώρος στο Α ΚΑΠΗ πάντως.Μια χαρά αγώνες έγιναν με καλούς σκακιστές και μεγάλο ανταγωνισμό μέχρι την τελευταία στιγμή.Άλλωστε φαίνεται και από τη βαθμολογία τετραπλή ισοβαθμία με μόλις 7/9. Το μόνο αρνητικό ήταν ότι δεν υπήρχε πρόβλεψη από τους διοργανωτές για να ανεβάσουν παρτίδες από το τουρνουά στο δίκτυο.Ίσως βάλω κάποιες ενδιαφέρουσες θέσεις από τις παρτίδες που έπαιξα εγώ και η γυναίκα μου :)

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπαρμπή μένετε Θεσ/νικη?

Ανώνυμος είπε...

H Θεσσαλονίκη φαίνεται ότι δεν έχει τέτοια δραστηριοτητα...άντε παλι το ίδια. Αφού ακούσαμε τοσα και τόσα για τα σπουδαία νεανικά της Αθήνας (πριν) γιατί μετά...

Σημειωσε αdmimistrator...

Η θεσσαλονλικη δεν είχε ποτέ τα τουρνουα και τη δραστηριότητα που εχει σήμερα. Πριν 6 χρόνια υπηρχε ο Λευκος Πύργος μόνο..Τι υπάρχει σήμερα?

1. Διεθνές Τουρνουα Καλαμαριας
2. Διεθνές Τουρνουα Θεσσαλονικης
3. Εαρινό Οπεν Τριανδρίας
4. Εαρινό Οπεν "Γ.Ιωακειμίδης
5. Λευκός Πύργος
6. Τουρνουά ΣΟΑΘ (2)
7. Εφηδικά Τουρνουα Πολιχνης
8. Ροκε Φιλοξενίας
9. Τουρνουά Πεύκων
10. Γρκραν Πρι Ακαδημιών
11. Τουρνουά Μπλιτς Μικροπολις
12. Τους καλοκαρινούς μήνες διοργανωνόνται πολλά τουρνουά στους όμορους νομους.

Επιπλεόν στη Θεσσαλονίκη διεξάγονται 5 σχολικά πρωταθλήματα και απο φέτος διασυλλλογικά όπως σε όλη την Ευρώπη με τη μεγαλυτερη συμμετοχή ομάδων.

όποιος θέλει να παίξει σκάκι έχει πολλές επιλογές και πολύ καλές συνθήκες στη Θεσσαλονλικη. Αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα παντου καλά είναι αρκεί να νιώθεις ετσι.

barbis είπε...

Μένω Σέρρες κύριε ανώνυμε.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ.
Βρήκα την e-mail address σας στη σελίδα του συλλόγου σας.
http://giatoskaki.blogspot.com/
Αν ισχύει να επικοινωνήσω μαζί σας?

Ανώνυμος είπε...

Ο administrator εννοεί ότι στη Θεσσαλονίκη το ατομικό σκάκι παίζεται το καλοκαίρι, τις δύο εβδομάδες του Πάσχα και το δωδεκαήμερο μεταξύ Χριστούγεννα - Φώτα.
Επιπλέον, δεν υφίστανται τουρνουά τύπου Αμπελοκήπων, Παγκρατίου κλπ
Επ' αυτών δεν φαντάζομαι να υπάρχει αντίρρηση.

Μπουταρης chess είπε...

Ποιος Σταυρος; Ο Ψωμιααααδης;

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Η ΕΣΣΘΧ δημοσιευσε το προγραμμα των κατηγοριων της, που ξεκινανε την επομενη Κυριακη.

Πολυ ισχυρες ομαδες εχουν συγκεντρωθει στην Α' Κατηγορια, οπου στον 1ο γυρο παιζουν:

ΣΚ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ - Ε.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σ.Α.Θ. "Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ" - ΑΜΟ "Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ"
ΠΑΣΠ ΔΕΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ - Ε.Σ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΜΑΠΟ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ - Χ.Α.Ν. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΕΣΟ ΠΑΠΑΦΗ ΧΡΟΝΙΚΟΝ - Σ.Ο. ΠΟΛΙΧΝΗΣ
Σ.Σ. ΠΕΥΚΩΝ - ΕΣΟ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ
ΣΟ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ "Η ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ" - ΠΑΝΑΘΛΗΤΙΚΟΣ Σ.Φ. ΣΥΚΕΩΝ

Η κατηγορια θα διεξαχθει με ελβετικο συστημα 7 γυρων, και, συμφωνα με την προκυρηξη, στα τελικα θα παιξουν οι 2 πρωτες ομαδες. Επισης ανακοινωθηκαν τα ζευγαρια του πρωτου γυρου του Κυπελλου.

http://www.theschess.gr/

barbis είπε...

Φυσικά ισχύει και το τηλ. μου και το email μου και μπορεί όποιος θέλει να επικοινωνεί μαζί μου.Αρκεί να μην είναι εκλογές στην ΕΣΟ και μου ζητά να ψηφίσω Μακρόπουλο :)

Schrödinger's Cat είπε...

@ανώνυμος: Στον κατάλογο που παραθέτετε, το Διεθνές Τουρνουά Θεσσαλονίκης και το Εαρινό Όπεν Τριανδρίας, κατά το 2010, έγιναν το ίδιο χρονικό διάστημα και δεν μπορούσε κάποιος να παίξει και στα δυο.
Το Ροκέ Φιλοξενίας, το Τουρνουά Πεύκων και το ΣΟΑΘ είναι αγώνες ράπιντ. Μπλιτς, όπως λέει και ο τίτλος τους, είναι τα Μπλιτς Μικρόπολις.
Για τους μικρούς υπάρχουν αγωνιστικές ευκαιρίες, αλλά πολύ μετρημένες για τους ενήλικες σκακιστές που δεν έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν εκτός της πόλης.

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Εδώ ταιριάζει το ‘κλαίνε οι χήρες ,κλαίνε και οι παντρεμένες’ παιδιά..:-)
Ως ‘ουδέτερος’ επαρχιώτης σας καλώ να σκεφθείτε μόνο πόσες (σημαντικές πληθυσμιακά) επαρχιακές πόλεις έχουν από κανένα έως ένα τουρνουά το χρόνο και μην επιδίδεστε σ’άλλο ένα ανούσιο ‘μπρα ντε φερ’ μεταξύ Αθηνών και Θες/νίκης. Και λογικό δεν είναι η Αθήνα με πολαπλάσιο πληθυσμό να έχει περισσότερες εκδηλώσεις? Άσε που η Θες/νίκη και η Μακεδονία γενικότερα πάντα (όσο θυμάμαι εγώ τουλάχιστον) ήταν και είναι σκακιστομάνα και σε συλλόγους και σε παικταράδες.

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς κε Ριζούπολε,

δε νομίζω να ενδιαφέρεται κανένας από πάνω τι γίνεται στη Αθήνα. Το σκάκι είναι το μοναδικό άθλημα όπου πολλοί έχουν το άγχος να αποδείξουν ότι η Αθήνα είναι καλύτερη από τη Θεσσαλονίκη.

Αφήστε κάτι και σε μάς εσείς έχετε
τα παντα..

1. Ολα τα υπουργεία (είχαμε ένα το χάσαμε και αυτό, τι καλά!)
2. Τους μεγαλύτερους χρηματιστές που πρωτοστάτησαν στην κλοπή της Ελλλάδος με μετοχές και ομόλογα
3. Τα στελέχη της Siemens
4. Tους Βατοπεδινούς
5. Τον Πατερα, το Μαρινάκη, το Σωκράτη

Να ζητήσω συγνώμη γιατί ξεχάσαμε τα πολλα τουρνουά που διοργανώνει ο Β.Τσαρουχας σε ΣΚ με κανονικό χρόνο σκέψης και οποιον ακόμα προσπαθεί να διοργανώσει κάτι.

¨Οσο για τους ενηλικους φρόντισε η συντριπτική πλειοψηφία της πόλης να διοργανώσει τα τοπικά διασυλλογικα όπως σε όλες τις ανατπυγμένες σκακιστικά χώρες.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Οι κοινοτικοι που δηλωθηκαν απο τις ομαδες που αγωνιζονται στον ΠΟΑ Θσ/νικης:

1.GRIGOROV,GRIGOR IM 2498
«ΚΕΡΑΥΝΟΣ» ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

2.MLADENOV,PLAMEN IM 2396
Σ.Α.Θ. «Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ»

3.VLASHKI,NINO 2243
Α.Μ.Ο."Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ"

4,ZAWADZKA,JOLANTA WGM 2371
Ε.Σ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

5.DRAGIEVA,DENITZA 1866
ΠΑΣΠ ΔΕΗ Θ.

http://www.theschess.gr/OMADIKA/DIAFORA/
Koinotikoi_2011.htm

Οι αγωνες αρχιζουν την Κυριακη.