Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

«Σκακιστική Ιστορία» στο Art Gallery Café

Σε ένα πλοίο το 1941 εξελίσσεται η «Σκακιστική Ιστορία» του Στέφαν Τσβάιχ, που «ανεβαίνει» φέτος για δεύτερη συνεχή χρονιά στο Art Gallery Café από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου. Ο Τσβάιχ υποστηρίζει πως το σκάκι είναι «Το μοναδικό παιχνίδι που ανήκει σε όλους του λαούς και σε όλες τις εποχές, και για το οποίο κανείς δεν ξέρει ποιος θεός το έφερε στη γη, για να σκοτώνει την πλήξη, για να οξύνει το πνεύμα και να ευφραίνει την ψυχή...». Η «Σκακιστική Ιστορία» είναι ένας αγώνας μεταξύ ενός παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκάκι και ενός αυστριακού εξόριστου, ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει το παιχνίδι σαν πνευματικό καταφύγιο την εποχή που ήταν κρατούμενος της Γκεστάπο.

Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Γιούλη ο οποίος πρωταγωνιστεί μαζί με τους Νίκο Τριανταφυλλόπουλο, Γιάννη Πισκιτζή, Θέμη Καραγιάννη, Βασιλική Ντόριζα. Σκακιστικός σύμβουλος ο Ελισσαίος Βλάχος, γραφιστικά του Νικόλαου Μυλωνά.

Η πρεμιέρα του έργου είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου στις 21.00 και παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 17 και 31 Ιανουαρίου. .

Πληροφορίες

Art Gallery Café, Ιπποκράτους 1 & Γαληνού, Βούλα
τηλ. 210-8958866
Μουσικά δρώμενα από εναλλασσόμενα μουσικά σύνολα που αναβιώνουν το εγκάρδιο κλίμα των μπουάτ από Τρίτη μέχρι Σάββατο. Οι εκθέσεις λειτουργούν από τις 9 π.μ. μέχρι τις 2 π.μ.
site: http://www.artgallerycafe.gr/



5 σχόλια:

Schrödinger's Cat είπε...

Είχα πάει χτες το βράδυ στην αξιόλογη παράσταση.
Πρόσθεσα στο κύριο μέρος της ανάρτησης τρεις φωτογραφίες.
Αξίζει κάποια Δευτέρα του Ιανουαρίου να την παρακολουθήσετε.

divatk είπε...

Το βιβλιο του Τσβαιχ κυκλοφορει στα ελληνικα?

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Εκδόσεις Αγρα, μετάφραση Μαρίας Αγγελίδου. Κάπου 130 σελίδες, φαντάζομαι θα υπάρχει στην Πρωτοπορία.

divatk είπε...

Σας ευχαριστω.

Ανώνυμος είπε...

Προσφορά για την παράσταση σε όποιον ενδιαφέρεται: http://www.tsoonami.gr/deal/me-7e-ena-eisitirio-gia-mia-parastasi---ena-potiri-krasi-gia-enilikes-i-xymo-gia-paidia-sto-art-gall/132