Δευτέρα 24 Αυγούστου 2009

Φωτοκουίζ


Από τους παγκόσμιους φοιτητικούς αγώνες του Λένινγκραντ, το 1960. Ο εικονιζόμενος σκακιστής, που αργότερα έγινε ρωμαιοκαθολικός ιερέας, έχει αφήσει το όνομά του στη σκακιστική ιστορία σαν ο επίσημος αναλυτής του Φίσερ στο ματς του Ρεϊκγιαβίκ, το 1972. «Ενώ όλοι οι σοβιετικοί γκρανμέτρ βρίσκονται με τον έναν ή άλλο τρόπο στο πλευρό του Σπάσκι, ο Φίσερ, χωρίς δισταγμό, απομάκρυνε τους πάντες και έφερε για "second" έναν παπά» έγραφε ο Τύπος της εποχής. Ποιός είναι;

5 σχόλια:

RIZOPOULOS GEORGIOS είπε...

Larry Evans,(Γατος του σεξ και του καρατε σε εξωσκακιστικα θεματα στο Ρεικιαβικ (και υπηρχαν ως γνωστον αρκετα), απο σκακι ποιος μπορουσε να 'συνυπαρξει'με τον τρελλο Μπομπυ!

Ανώνυμος είπε...

Lombardy William.

Ήρωνας

Μετοικος στη Νισυρο είπε...

@Γατος
Αν ελπιζεις οτι θα καταφερεις να στησεις "παιχνιδι" σαν αυτα που κανουμε στο γειτονικο μαγαζι,εισαι πολυ γελασμενος,δυο λεπτα εκανα να μαζεψω πεντε πληροφοριες και με προλαβαν!
Ας ειναι.Ο Lombardy ειχε νικησει τον Spassky και ισως γι αυτο τον διαλεξε ο Φισερ,οταν μαλωσε με τον Evans(που ηταν ο αναλυτης του στα ματς των διεκδικητων).Ο μυθος ωστοσο λεει οτι πιο πολυ σαν συμπαικτης στο bowling χρησιμευσε, καθως ο Bobby απαξιουσε να αναλυσει τις διακοπες..
Ο Lombardy ηταν μεγαλο ονομα στην εποχη του,επαιξε σε 7 Ολυμπιαδες και κατεκτησε 1 χρυσο και 1 ασημενιο μεταλλιο για ατομικο αποτελεσμα.
Και κατι χρησιμο που βγηκε απο το ψαξιμο:Η Olimpbase παρεχει μια καινουργια υπηρεσια που δινει προσβαση στα int.Εlo της περιοδου 1970-2001.Οσοι ενδιαφερονται ας το κοιταξουν..(http://www.olimpbase.org/)

atalandosvouros είπε...

ειναι ο πατηρ Λομπαρδιάρης

typicalmih είπε...

@ atalandosvouros:

Η εντυπωσιακή παρτίδα για την οποία έγινε λόγος στη Νίκαια μεταξύ μπύρας και μεζέδων βρίσκεται στο Ελληνικό Σκάκι τεύχος 12/2006 (αυτό με εξώφυλλο τους Ανάντ και Τοπάλοβ από το Μ-Tel) στη σελίδα 8.