Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

ΝΕΤα σκέτα



Εδώ, ο φακός δεν «συλλαμβάνει», αλλά συλλαμβάνεται. Συμβολικό χαστούκι στην επικοινωνιακή ρελάνς Καραμανλή πριν μια ώρα. Ενώ η ΝΕΤ, στο μεσημβρινό δελτίο μετέδιδε το ρεπορτάζ με την ομιλία του πρωθυπουργού, έφηβοι κατέλαβαν το πλατώ, αντικατέστησαν την εικόνα του πρωθυπουργού και με πανό ζητούσαν «σταματήστε να κοιτάτε, βγείτε στους δρόμους». Ακολούθησε παραλήρημα Παναγόπουλου.
Αποσπάσματα από το κείμενο των παιδιών που εισέβαλαν στο δελτίο της ΝΕΤ:
«Ενάντια στην εξημέρωση από τα ΜΜΕ, προβαίνουμε σε παρέμβαση-παρεμβολή στη ροή του προγράμματος της ΕΡΤ. Θεωρούμε ότι τα ΜΜΕ συστηματικά καλλιεργούν το φόβο. Αντί να ενημερώνουν παραπληροφορούν. Παρουσιάζουν μια πολύμορφη εξέγερση σαν τυφλή εκτόνωση.
Εξηγούν την κοινωνική έκρηξη με όρους ποινικούς και όχι πολιτικούς. Αποκρύπτουν επιλεκτικά τα πραγματικά γεγονότα. Προβάλλουν μία εξέγερση σαν ένα ακόμη θέαμα που πρέπει απλά να παρακολουθούμε μέχρι να αρχίσει το επόμενο σήριαλ. Τα ΜΜΕ μετατρέπονται καθημερινά σε μέσα καταστολής της ελεύθερης και δημιουργικής σκέψης.»

56 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ κε Παναγόπουλε,

Μετά και την σημερινή εμφάνιση των νεαρών που ειναι σαφές από τα μούσια και τα μπαστούνια ότι είναι υπέργηροι άνθρωποι και επικύνδυνοι όχι μόνο για τη δημόσια υγεία αλλά και την ζωή των υπαλλήλων της Ελληνικής Τηλεόρασης πιστεύω ότι θα πρέπει μαζί με τις κάμερες εντός του κτηρίου να τοποθετηθούν και αυτόματα καλάσνικοφ (έξω οι Αμερικάνοι) που θα εκτελούν πάραυτα τους αντιφρονούντες.

Όλα αυτά που συμβαίνουν στην ΕΡΤ είναι λυπηρά και η αλήθεια είναι ότι απορεί κανείς πως μετά την ευλογία της Καλομοίρας από τον Οικουμενικό πατριάρχη. Τα εκατομμύρια ευρώ που ξοδέψατε για την ανάδειξη της ποιότητας των άλλων καναλιών (δια της συγκριτικής μεθόδου)έχουν πάει στο βρόντο;

Ανώνυμος είπε...

Ορίστε κύριοι, αν αυτό που συνέβη στην (άκουσον άκουσον) κρατική τηλεόραση δεν είναι ένδειξη ομαλούς λειτουργίας της δημοκρατίας μας, τότε τί άλλο πέρα από ένα τέτοιο συμβάν μπορεί ν'αποδείξει ότι σε αυτή τουλάχιστον τη χώρα που λέγεται Ελλάδα (κατ'άλλους Ελλαδιστάν ή Μπανανία) τα δικαιώματα και οι ελευθερίες μας είναι σχεδόν απεριόριστα? Κι επειδή λέγονται τόσα απαράδεκτα για κρατική βία κι αστυνομικούς σερίφηδες, σας ρωτώ: πού αλλού δίνεται η δυνατότητα να εκφραστεί κάποιος με αυτόν τον τρόπο, σε ποια άλλη χώρα? Όσο για τους μετανάστες, βρισκόμουν στην Αθήνα κι έβρεχε. Που αλλού θα πούλαγε ο λαθρομετανάστης τις ομπρέλλες του πρωί-πρωί με χαμόγελο, λέγοντάς μου χωρίς φόβο "Καλημέρα Ελλάντα"?
Πρόκειται για την πιο ευλογημένη χώρα στον κόσμο, με τους πιο ευγενικούς και φιλόξενους κατοίκους και αυτή η χώρα βιάζεται συνεχώς. Βρέθηκα στην Αυστρία, στο Ίννσμπρουκ και σας πληροφορώ ότι τα συνεργεία καθαριότητας έχουν τους δρόμους πεντακάθαρους, μονίμως σχεδόν βρεγμένους και πλυμένους, οι δε πολίτες δεν πετάνε το παραμικρό σκουπιδάκι κάτω. Μάλιστα επειδή στο γκρουπ δεν είχαμε μεσημεριανό, κάποιος έκανε το λάθος να πάρει στην τσάντα του λίγο από το πρωινό, για να κολατσίσει αργότερα. Λοιπόν, έπεσε καμπάνα 40 ευρώ από το ξενοδοχείο. Τα δε καταστήματα κλείνουν μια ορισμένη ώρα και μετά δε σου δίνουν ούτε ένα ποτήρι νερό.
Πως μπορείτε, όταν κάποιος κατακρίνει τα ανήκουστα για ευρωπαϊκή χώρα γεγονότα των ημερών αυτών, να τον κατατάσσετε δίπλα σε νεοναζί και skinheads? Οι τελευταίοι αυτοί είναι εντελώς άρρωστοι κι αποπροσανατολισμένοι. Αναπολούν κι αυτοί δεν ξέρουν τι. Ιδέα δεν έχουν τι ήταν ο Χίτλερ, ο Γκαίμπελς και οι άλλοι, πως εξελίχθηκε το δόγμα της φυλετικής καθαρότητας, τι ήταν ο "Υπεράνθρωπος" του Νίτσε. Ούτε το διανοούνται (και μαζί τους, πολλοί από τους λάτρεις της Ιστορίας) τι ήταν η πρώτη, πρωτόγονη προσπάθεια, με φιλοσοφική κι ανθρωπιστική αφετηρία, με καθαρά επιστημονικά, ανθρωπολογικά δεδομένα και κριτήρια, τελειοποίησης του ανθρωπίνου είδους πολύ πριν το DNA και την κλωνοποίηση. Εσφαλμένα κι απόλυτα εκφυλιστικά τράπηκε σε έναν αγώνα εξόντωσης μερίδας ανθρώπων, Εβραίων, τσιγγάνων κλπ
Σε ποιά άλλη χώρα μπορείς να καις, να τα σπας και να βρίζεις αστυνομικούς τόσο εύκολα? Οι ανωτέρω Αυστριακοί, πολύ πιο αυστηροί και τυπικοί από τους Γερμανούς, ανέδειξαν τον προσφάτως αποδημήσαντα εις Κύριον, κατόπιν λέει τροχαίου, Χάιντερ. Μην ξεχνάτε το παρελθόν τους: Μέττερνιχ, κυνήγι του Ρήγα Φεραίου, του Υψηλάντη της εξέγερσης στη Μολδοβλαχία κλπ Και μεις εδώ θέλουμε να έχουμε και νεοναζί ανάμεσά μας? Δηλαδή αν πεις "υπερβολικά ατίθασο" το παιδί του λυκείου, που πετάει πέτρα στον μπάτσο και σπάει τους Η/Υ του σχολείου του, είσαι μονομιάς φασίστας?
Έχετε υπόψη τι σημαίνει φασισμός? Τι σημαίνει κύριοι "mare nostrum"?
Εξαιτίας τους χάσαμε τη Βόρεια Ήπειρο, που είχε αυτονομηθεί κάποτε με το Χρήστο Ζωγράφο, η δε Αλβανία αποτελούσε πάντα κερκόπορτα στις πλάτες μας για λογαριασμό των Ιταλών.
Επιτέλους λίγο μέτρο. Δολοφονία είναι, όταν ο τσιγγάνος επιλέγει το εμπόριο ναρκωτικών από παιδάκι ακόμα και δε σταματάει στο μπλόκο και σκοτώνεται? Γκεττοποίηση επιλέγεται από τους ίδιους τους τσιγγάνους. Ξέρετε τι χαμός ξέσπασε όταν μαθεύτηκε ότι ο γνωστός τραγουδιστής Αγγελόπουλος (ο πατήρ) δε θα παντρευόταν ομόφυλή του? Ομοίως ισχύουν και για τους Εβραίους, ιδίως τους αυστηρά παραδοσιακούς, γιατί υπάρχουν (ευτυχώς) και κάποιοι από αυτούς που πάνε κόντρα στο ρεύμα.
Τέλος, λέγονται απίθανα πράγματα για πατριδοκάπηλους και ελληνέμπορες. Περνάει από το μυαλουδάκι σας μήπως, πόσα δεν ξέρουμε για τους αρχαίους Έλληνες χάρη στο κάψιμο της βιβλιοθήκης της Αλεξάνδρειας από τους Ρωμαίους? Γιατί να καεί λοιπόν η αντίστοιχη του Ευρωπαϊκού Δικαίου της Νομικής? Πρέπει να είμαστε περήφανοι για την καταγωγή μας κύριοι. Ξέρετε πόσοι ανθρωπολόγοι γενετιστές προσπαθούν ν'αποδείξουν ότι ο Νεοέλληνας ουδεμία σχέση έχει φυλετική με τον Περικλή και το Μεγαλέξανδρο? Αλίμονο αν κινδυνεύουμε από "πατριδοκάπηλους" που μιλούν για το μεγαλείο των αρχαίων προγόνων μας. Αλίμονο αν εμείς οι ίδιοι αρχίσουμε να μισούμε κάθετί ελληνικό. Δε θα βρεις δουλειά ούτε θα πάρεις περισσότερο μισθό καίγοντας τη σημαία. Έλεος πια.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο,..αλεξήνωρ,..καλά πάει η θεραπεία σου,..σε λίγο καιρό πιστεύω θα βγαίνεις στους δρόμους και θα παρακινείς τους ανθρώπους να διαδηλώσουν,..:)) απλά για όσους δεν ξέρουν καλό θα ήταν να διαβάσουν τις δηλώσεις σου σε αυτό το blog κατα καιρούς,..για να έχουν μία συνολικότερη εικόνα,..:))

Ανώνυμος είπε...

Ελπίζω να μη με ειρωνεύεστε συνειδητά, αλλά να τα λέτε χάρη αστεϊσμού αυτά. Πως μπορεί ένας ανήλικος έτσι εύκολα να μιλάει για εξέγερση και για την "πολιτική επιλογή" του να βγαίνεις στους δρόμους? Έγινε μόδα η αναρχία και δεν το ξέρω? Μήπως να γινόμαστε και βουλευτές από τα 18? Να μας κυβερνούν παιδιά τότε, ωραίο ακούγεται τί λέτε? Αλίμονο αν η "πολιτική επιλογή" του 18άρη είναι η αναρχία, το κάτω όλα, η μόνιμη αντίδραση, η μόνιμη ρήξη. Αναρωτιέμαι τί έχουν δει τα μάτια ενός μαθητή του γυμνασίου-λυκείου που να τον κάνει να επιζητεί την ακρότητα ως πολιτική έκφραση. Είναι τόσο κακό δηλαδή π.χ.το ελαστικό ωράριο εργασίας? Και γιατί πρέπει να έχω το πιο νέο μοντέλο κινητού? Για να έχω το δικαίωμα να ζητάω 1200 ευρώ κατώτατο μισθό? Κι επειδή δεν τα δίνει ο Καραμανλής κι ο κάθε Καραμανλής, εγώ πρέπει φορσέ (υποχρεωτικά) να πάρω δάνειο από τη γαμημένη την τράπεζα, που θα μου πάρει το σπίτι μετά και φταίει η κυβέρνηση που δεν ελέγχει τις τράπεζες, όταν εγώ αδιαφορώ για το ότι το επιτόκιο είναι κυμαινόμενο με ό,τι αυτό συνεπάγεται? Αυτό σημαίνει άραγε διαλεκτικός υλισμός, ανάγκη για υλικά αγαθά χωρίς έλεγχο τιμών, αγοράς και για όλα φταίει η κυβέρνηση που δε δίνει μισθούς για τα ψώνια μας? Τσάμπα μάγκες με τα λεφτουδάκια των γονιών τους έρχονται να μας πουν για την εξέγερση ως πολιτική έκφραση?
Ω, Θεέ, Αλλάχ, Μανιτού, οτιδήποτε τέλος πάντων, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι. Μπράβο ρε παιδιά, τι άλλο να πω. Αλλά προς θεού (Αλλάχ, Μανιτού κλπ) μην προσβάλλετε και μην εμπλέκετε στην όλη φάση ό,τι πιο ευγενικό μας προσφέρει η ζωή και βρίσκεται πάντα ανάμεσα σε δύο γυναικεία πόδια.

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύριος "Αλεξήνωρ" δειχνει να ξέρει καλά τι είναι και τι δεν είναι φασισμός αλλά σίγουρα είναι τελείως πολιτικά αναλφάβητος αφου δεν γνωρίζει ποιά είναι τα προτάγματα του αναρχισμού.
Όσο για το αν θα είχαμε βουλευτές 18άρηδες: Η γεροντοκρατία είναι ο αρχαιότερος δυνάστης των ανθρώπινων κοινωνιών από τότε ακόμα που οι ινδιάνοι και άλλοι σαμάνοι διάφορων ανθρώπινων φυλλών αποφάσισαν δογματικά ότι αφού έχουν την εμπειρία δικαιούνται να εξουσιάζουν και να ιεραρχούν κάτα των νεότερων!!
Ως σκακιστές εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά παραδείγματα πιτσιρικάδων που είναι εξίσου καλοί (ή και καλύτεροι) σε ένα πεδίο που χρειάζεται και λήψη αποφάσεων...
Άρα: ας κάνουμε χώρο στους νέους επιτέλους γιατί αλλιώς θα τον πάρουν μόνοι τους και καλά θα κάνουν.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλή η κίνηση των παιδιών στη ΝΕΤ.
Μερικές φορές δεν χρειάζεται βία, δηλαδή τα καταφέρνεις καλύτερα χωρίς βία, αρκεί να είσαι εξυπνότερος από τον αντίπαλο (πολύ σκακιστικό αυτό, ε;)
Βέβαια, όταν σε σημαδεύει στην κοιλιά ένας κόπανος με πιστόλι, η εξυπνάδα και το σκακιστικό ταλέντο δεν ωφελούν - άλλες φορές λοιπόν χρειάζονται άλλου είδους μέτρα.

Ανώνυμος είπε...

Διασκέδασα πολύ όταν εχθές πέτυχα το μεσημέρι τον Κύριο Παναγόπουλο να μας κάνει μαθήματα δημοκρατίας και περί δικαιώματος του Ελληνικού λαού να έχει απρόσκοπτα ελεύθερη ενημέρωση (!!!)από κάτι λαμόγια σαν κι αυτόν με ετήσιο μισθό που άμα τον ακούσουμε θα πάθουμε ομαδική παράκρουση.
Τελικά αξίζει να ζεις στην Ελλάδα για αυτές τις μικρές καθημερινές απολαύσεις.

Ηλίας Οικονομόπουλος είπε...

Και μάλιστα από μια κρατική τηλεόραση την οποία χρυσοπληρώνουμε (βλέπε λογαριασμό ΔΕΗ) και μας βάζει από πάνω και διαφημίσεις (βλέπε π.χ. Ολυμπιάδα Πεκίνου όπου για 3 λεπτά αγώνων ακολουθούσαν 5 λεπτά "σύντομα διαφημιστικά"). Όχι ότι τα ιδιωτικά κανάλια είναι καλύτερα βέβαια...

Ανώνυμος είπε...

Ο χρηματοδοτης Παο και Ολυμπιακου, της Παπαριζου και αλλων πολιτιστικο-αθλητικων δυναμεων ανελαβε χθες και καθηκοντα αναλυτη της χουντας. Μου θυμισε εκεινον τον τυπο που εβγαινε επι χουντας και εκανε "αναλυση"της καταστασης. Δεν θυμαμαι ποιο ηταν το ονομα του...

ΥΓ Στο Ιννσμπρουγκ ειναι που κανουν υποχρεωτικο κλυσμα καθε βραδυ στα ξενοδοχεια?

Ανώνυμος είπε...

τελος παντων δεν κανουν ακριβως στα ξενοδοχεια κλυμα αλλα στους ενοικους.
Ειχα την εντυπωση οτι την βιβλιοθηκη της Αλεξανδρειας (που καηκε πολλακις) την εκαψαν οι χριστιανοι. Σημερα εμαθα οτι την εκαψαν οι Ρωμαιοι (ισως να ηταν του Συριζα της εποχης).

Ανώνυμος είπε...

Ο κύριος Παναγόπουλος εξεμάνη πολύ απλά γιατί "έγινε ρόμπα" , ακριβώς επειδή κάποια παιδάκια , χωρίς βία, παρενέβησαν στη ροή του προγράμματος , (και μάλιστα πάνω στην ομιλία του Πρωθυπουργού.)

Όπως φαίνεται η επικρατούσα άποψη είναι ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές αποτελούν πταίσματα (και κατά κάποιο τρόπο δικαιολογούνται ή ακόμα και επιβάλλονται) μπροστά στα οικονομικά,κοινωνικά και ποινικά εγκλήματα που συντελούνται στη χώρα.

Το χειρότερο απ'όλα όμως είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος και ελπίδα για το μέλλον , και αυτό είναι που "πνίγει" τους περισσότερους.

Ανώνυμος είπε...

Με λίγα λόγια ο Παναγόπουλος με γελοία επιχειρήματα προσπάθησε να καλύψει την δική του ανικανότητα

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που είναι πραγματικά λυπηρό (για μια ακόμη φορά) είναι η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

"Το ΚΚΕ σημείωσε ότι ως μία από τις πολλές μορφές δράσης δεν μπορεί κανείς να την αποκλείσει. «Η παρατήρησή μας βρίσκεται στο ανώνυμο της ενέργειας, καθώς και ότι το περιεχόμενο των συνθημάτων θα έπρεπε να αφορά σε προβλήματα της Παιδείας και σε άλλα που απασχολούν τη νεολαία της εργατικής τάξης, τα παιδιά γενικά της λαϊκής οικογένειας»."

Ό,τι είναι υγιές και αυθόρμητο μπαίνει στο στόχαστρο αυτού του κόμματος...Η στάση του θα έπρεπε να είναι επαινιτική, όχι κριτική..

Ανώνυμος είπε...

Πως όλοι αυτοί οι νέοι είναι σίγουροι ότι ο κόσμος συμφωνεί μαζί τους; Αν ναι τότε δεν χρειάζεται να βγουν στην TV, αν όχι, τότε εφαρμόζουν τσαμπουκά. Μήπως είναι οι ίδιοι μαθητές που στην τάξη εμποδίζουν με φωνές και φασαρίες τους υπόλοιπους που πήγαν σχολείο για να μάθουν κάτι;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

Να, ο Νίκος ο Καλέσης παίρνει θέση (και μάλιστα χαμογελαστή). Θα ήθελα κάποια στιγμή να δω και τους άλλους κορυφαίους μας σκακιστές -εκτός από μένα, εννοείται!- να παίρνουν θέση επώνυμα για το κοινωνικό μπάχαλο που τους περιβάλει. Μπράβο Νίκο.

Τώρα για τις αιχμές που εξακοντίζονται πανταχόθεν εναντίον του διευθυντή της ΕΡΤ, θα διαφωνήσω (με παράλληλη διάρρηξη των ιματίων μου!). Ο άνθρωπος βρίσκεται σε τρομώδες παραλήρημα, όχι από το αλκοόλ (ελπίζω), μα από το φόβο να χάσει το μεροκάματο (του τρόμου) που παίρνει. Διορισμένος είναι ο ανθρωπάκος. Η καρέκλα του τρίζει σαν το "ξύλινο ποδάρι της γιαγιάς μας". Λυπηθείτε τον!

Για το ΚΚΕ τι σκατά να πω; Τα είπε ο "μ". Κι όλα αυτά γιατί τα παιδιά γράφουν τα συνθήματά τους με μαύρη μπογιά και όχι με κόκκινη.Ρε συντρόφοι χαλαρώστε, μπορεί να είχε τελειώσει η κόκκινη στο χρωματοπωλείο...

ΛΑΟΣ και ΝΔ ταυτίστηκαν ("διασάλευση έννομης τάξης, κατάλυση δημοκρατικών θεσμών, αυτόκλητοι δημοκράτες" κτλ.). Δε σχολιάζω. Ευλογώ τη Θεία Πρόνοια (για να μη μπορεί και κάποιος οπαδός του Καρατζαφέρη να μου πει τίποτα), για το ότι δεν περνούσε καμιά διμοιρία ΜΑΤ τυχαία έξω από το Ραδιομέγαρο. Ακόμα θα τους έδερναν.

Μη χαίρεστε οι του ΣΥΡΙΖΑ. Πέστε αλεύρι, το γκάλοπ σας γυρεύει, καθώς η τοποθέτησις πίλου (κν. "καπέλωμα") ουκ ανδρός σοφού.

Καλά, το ΠΑΣΟΚ είναι ακόμα υπό την επήρεια του Hipnosedon. Τον ύπνο του δικαίου (τρόπος του λέγειν) οι άνθρωποι. "Ξέφραγο αμπέλι" λέει η ΕΡΤ. Άρα, έπρεπε να την φυλάνε κι αυτή οι μπάτσοι, να μην την πλησιάζουν οι Έλληνες.

Τώρα εμείς οι μαλάκες γιατί να πληρώνουμε την Ελληνική Τηλεόραση και να μη μας επιτρέπεται να μπούμε μέσα μια στο τόσο,να ακουστεί και η δική μας άποψη, του τυχαίου Έλληνα βρε αδερφέ , δεν το καταλαβαίνω. Εκτός κι αν έχει κάποιος στοιχεία πως οι διαδηλωτές με τα πανώ ήταν αλλοδαποί. Λέτε γι' αυτό να μη μιλούσαν; Λέτε να είναι δάκτυλος επήλυδος; Ζητώ τη βοήθεια των πεφωτισμένων του ιστολογίου τούδε.

Ανώνυμος είπε...

Για να μην ξέρει ο ελληνικός λαός ποιά τέλος πάντων είναι αυτά τα προτάγματα αναρχισμού ( ίσως και αυτονομισμού? ) φταίει μάλλον ο αναρχικός ο ίδιος.

Εκτός κι αν δεν τα ξέρει ούτε ο ίδιος!

Ή μήπως ντρέπεται να χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο?
Τα καφέ διαδικτύου δεν είδα ποτέ να φρουρούνται από χωροφύλακες.
Τι τρέχει λοιπόν?
Πού είναι αυτά τα προτάγματα?

Όσο γι' αυτό το τσουβάλι τον Παναγόπουλο, όχι μόνο δεν χρειάζεται να είναι κανείς 18χρονος για να καταλάβει την κατάπτυστη δράση του, αλλά αντιθέτως είμαστε εμείς, οι ώριμοι πολίτες, που θα του εξηγήσουμε τού 18χρονου τι ακριβώς είναι σάπιο και τι όχι, και να ανοίξει τα μάτια του.

Αντί όμως να γίνεται αυτό, τους 18χρονους τούς έχουν από κοντά κάτι πονηρά αναρχικά ψώνια που τους κάνουν πλύση εγκεφάλου για να τους έχουν με το μέρος τους και να νειώθουν ότι δεν είναι μόνοι κατάμονοι και ανεγκέφαλοι!

Παράλληλα, ένα μέρος αυτών δεν είναι απλώς ανεγκέφαλοι αλλά και κοινοί ανθέλληνες που "εργάζονται" εκ του πονηρού!

Μαρε-νοστρουμ, τριτο ραϊχ, γκριζοι λυκοι, αλμπάνηδες, σερβομπουλγκαρ ορτοντοξ (μεταξύ άλλων και οι βατοπεδινοι), πανσλαβιστικα αρκούδια, χατζήδες και μοϋσήδες και εμανουίληδες, λοιπά μαρξοειδή μπουμπούκια, είναι φασιστοειδή στοιχεία που δεν έχουν καμιά δουλειά να είναι και να δρούν στην Ελλάδα.
Έδειξαν το αληθινό τους πρόσωπο, και δεν πρόκειται κανείς μας να τους λυπηθεί!

Ανώνυμος είπε...

Φίλτατε κι απροσμάχητε espectador, έχετε κάτι εναντίον των χριστιανών? Δε νομίζω ότι ενδιαφέρει ιδιαίτερα πόσες φορές και από ποιούς συγκεκριμένα κάηκε η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, απλά εγώ ανέφερα τους Ρωμαίους γιατί αυτοί κυκλοφορούν πιο πολύ στην πιάτσα. Αλλά σε οποιαδήποτε εποχή, το να καίγονται βιβλιοθήκες τέτοιου βεληνεκούς είναι πάντοτε απώλεια.
Η Ιστορία, όπως ξέρετε, επαναλαμβάνεται και όσοι δεν έχουν ζήσει κάποιες καταστάσεις, μόνο από τα βιβλία, πλην ελαχίστων εν ζωή ακόμη μαρτύρων κάποιων γεγονότων, μπορούν να βγάλουν συμπεράσματα, αν και τα πιο πολλά τα γράφουν συνήθως οι νικητές.
Τί να σου πουν οι "εξεγερμένοι" 18άρηδες? Στα παιδιά αυτά προσφέρεται ένα επίπεδο ζωής που άλλοτε έμοιαζε τελείως ουτοπικό κι αυτά αδιαφορούν σήμερα για το αν π.χ.η σημαία των Σκοπίων θα φέρει το αστέρι της Βεργίνας. Κάποτε στο γυμνάσιο, θά'ταν το '92-93, είχα διαδηλώσει με πολλούς συνομηλίκους μου ενάντια στην πολιτική των Σκοπίων. Άλλες εποχές τότε, τώρα δεν έχει απομείνει τίποτα όρθιο σ'αυτό το καταναλωτικό όργιο που ζούμε και νιώθουμε και υποχρεωμένοι να δανειστούμε από τις τράπεζες για να νιώσουμε την ηδονή της κατανάλωσης και του τρέντυ.
Τί να πω? Ότι δεν τους φτάνουν τα λεφτά του μπαμπά για το νέο λάπτοπ κινητό, που διαθέτει και ταχυβραστήρα? Ότι πρέπει να βελτιωθεί ο κατώτατος μισθός για να αποκτήσουν τον κάμπριο κομπρέσσορα των ονείρων τους πριν κλείσουν τα 20? Είπαμε, καλύτερη ποιότητα ζωής, αλλά όχι και χλιδή. Κάποτε, όπως τώρα αυτά τα παιδιά, βγαίναμε στους δρόμους για τη Μακεδονία. Τώρα αν ρωτήσεις, ελάχιστοι από αυτούς τους "εξεγερμένους" Γαβριάδες γνωρίζουν τι έγινε στον Περλεπέ, στη Δοϊράνη και στη Γευγελή κι ούτε τους ενδιαφέρει. Αλλά όπως είπα, η Ιστορία ρόδα είναι και γυρίζει και θα τα βρουν μπροστά τους κάποτε, μόνο που εκείνοι που τους κατευθύνουν κι ελέγχουν την αγορά, επιδρώντας στη συνείδησή μας πρωτίστως ως καταναλωτές κι ενεργοί πολίτες θα έχουν εξαφανιστεί.
Ντροπή τους, μόνο αυτό έχω να πω και πιο πολύ στους γονείς τους, που αν πάρουν οι κανακάρηδές τους βαθμό κάτω από τη βάση ή αποβληθούν επειδή κάνουν χαβαλέ στο σχολείο, εξεγείρονται. "Το δικό μου το παιδί? Ποτέ".
Σα δεν ντρεπόμαστε λιγάκι λέω γω.

Ανώνυμος είπε...

@panagiotis konidaris:

xairete, katarxas to KKE fainete na paraponiete giati i katalipsi toy stathmoy egine "anonima"...diladi den prolavan na to kapelosoyn aytoi, den prolavan kan na to skeftoyn...opote soy leei, na griniaxoyme ligo. Aytoi einai o orismos toy politikoy tis polithronas...Pragmatika to KKE exei piasei pato, to vlepei olos o kosmos pia. Toys exoyn kseperasei oi katastaseis, den tha yparxoyn se ligo...o SYN paramenei sympatheis...alla opos kai na to kanoyme...
KANEIS TOYS DEN EINAI SE THESI NA KATALAVEI...

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@stasta
Δε μπορώ (και δε θέλω) να μηδενίσω τους αγώνες της Αριστεράς και ιδίως αυτούς του ΚΚΕ.Σε αρκετά πράγματα κρατά σωστή στάση, κακά τα ψέματα. Όμως έχετε δίκιο, το έχουν ξεπεράσει οι εποχές. Πρέπει η ηγεσία του να καταλάβει πως όσοι διαφωνούν με κάποιες από τις θέσεις του δεν είναι απαραίτητα "ξεπουλημένοι στην εργοδοσία" και "όργανα του Ιμπεριαλισμού".

Η Αριστερά στην Ελλάδα πάσχει γενικότερα από παιδικές ασθένειες και παιδικές συνήθειες ("άστο αυτό το παιχνίδι κάτω είναι δικό μου!" ή "δεν το χάλασα εγώ, το χάλασε ο ΣΥΡΙΖΑ!" κοκ). Περιμένω κι εγώ ο μαλάκας πότε θα ενηλικιωθεί και θα αποκτήσει μια ενιαία πλατιά φωνή.

Ο καιρός έχει φτάσει εδώ και χρόνια...Μέχρι τότε μιλάω μόνος μου και ψηφίζω έρημος.

Ανώνυμος είπε...

Όποιος δεν ξέρει τι ακριβώς είναι οι κουκουέδες - συριζιώτες - σοσιαλπασόκοι και λοιπές κοκκινοπράσινες συνιστώσες, καλύτερα να ψάξει να το βρει μελετώνας, κι όχι να περιφέρεται στα ιστολόγια καταθέτοντας την άγνοιά του.

Μαύρο πρόβατο είπε...

μ,

auto pou einai pragmatika luphro einai to sxolio sou:
Αυτό που είναι πραγματικά λυπηρό (για μια ακόμη φορά) είναι η ανακοίνωση του ΚΚΕ:

"Το ΚΚΕ σημείωσε ότι ως μία από τις πολλές μορφές δράσης δεν μπορεί κανείς να την αποκλείσει. «Η παρατήρησή μας βρίσκεται στο ανώνυμο της ενέργειας, καθώς και ότι το περιεχόμενο των συνθημάτων θα έπρεπε να αφορά σε προβλήματα της Παιδείας και σε άλλα που απασχολούν τη νεολαία της εργατικής τάξης, τα παιδιά γενικά της λαϊκής οικογένειας»."

Ό,τι είναι υγιές και αυθόρμητο μπαίνει στο στόχαστρο αυτού του κόμματος...Η στάση του θα έπρεπε να είναι επαινιτική, όχι κριτική..

Otidhpote tou KKE, estw ki an einai kaloboulo kai yuxraimo, mpainei sto stoxastro sou... H stash sou qa eprepe na einai sunagwnistikh, oxi ideolhptikh...

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Πάντως, ο χειρισμός των τελευταίων γεγονότων από το ΚΚΕ έχει απογοητεύσει βαθύτατα και καθοριστικά τουλάχιστον έναν πολίτη που έχω υπόψη μου.

Ανώνυμος είπε...

Τι σύνπτωση. Οι "κουκουλοφόροι" χτυπάν τα γραφεία του ΚΚΕ στη Θεσσαλονίκη (όχι άλλου κόμματος), σήμερα παρακρατικοί πυροβολούν μαθητή, φίλου της ΚΝΕ, γιού γνωστού στελέχους του ΚΚΕ, ενώ την περασμένη Δευτέρα όταν έγινε προσπάθεια να "στριμωχθεί" η πορεία του ΚΕ μεταξύ κουκουλοφόρων και ΜΑΤ, όλο το πρωι το CNN και το Αλ Τζαζίρα προανάγγελαν επισόδεια στην πορεία του ΚΚ.

Κατά τα άλαλ δε δρουν μηχανισμοί, όχι.

Αλήθεια ποιούς άραγε ενοχλεί τόσο πολύ αυτό το κόμμα;

Ανώνυμος είπε...

To rolo tou KKE se periodous kinonikon anataraxon tin kseroume...pantos to LAOS ke ta ipolipa astika komata sas xirokrotoun gia ton "agona sas"

Unknown είπε...

Πυροβόλησαν τώρα κι ένα πιτσιρίκο απ'το "συντονιστικό της ΚΝΕ" όπως λέει κι η Ελευθεροτυπία.
Αλλά είμαι σίγουρος ότι τώρα οι αυθόρμητοι εξεγερμένοι δεν πρόκειται να κουνηθούν.

Ανώνυμος είπε...

Για την ηγεσία του ΚΚΕ:
"όταν σε επαινεί ο εχθρός σου τότε κάποιο λάθος έχεις κάνει..."
Λένιν!

trandism είπε...

Στο Ινσμπουργκ πυροβολούν 16χρονους για να τους φοβίσουν να μη συμμετέχουν σε διαδηλώσεις?

Ανώνυμος είπε...

Στο Ίννσμπρουκ δεν ξέρω τι τακτικές ακολουθούν, όμως έχω ακούσει γενικά διεθνώς για πλαστικές σφαίρες (πραγματικά τσούζει το πράγμα), εξαρτήματα που προκαλούν μικρά ηλεκτροσόκ κατά διαδηλωτών κλπ. Πάντως μην ανησυχείτε, στο Ελλάντα ούε σε εκατό χρόνια δε θα τα δούμε. Φυσικά ούτε και καμπάνες 40 ευρώ από ξενοδοχεία για ένα σαντουιτσάκι, δυο κρουασανάκια και λίγο βουτυράκι, αφαιρεθέντα από το πρωινό ελλείψει μεσημεριανού.
Αλλά πείτε μου εν τέλει, ήταν άραγε η δολοφονία το αίτιο της μεγάλης οργής? Απ'ότι φαίνεται μάλλον όχι, απλά έδρασε σαν πυροκροτητής για να βγάλει το θυμό, τη λύπη, την απελπισία των νέων ανθρώπων. Η λεγόμενη γενιά των 500 (ή 700) ευρώ, γενιά χωρίς παρόν, αλλά απ'ότι φαίνεται και χωρίς παρελθόν για να κληρονομήσει και χωρίς μέλλον για να διεκδικήσει. Ακόμα κι αν δεν υπήρχε ο νεκρός Αλέξης με κάποια άλλη αφορμή θα γινόταν η έκρηξη.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι η διαμαρτυρία, η πορεία και η διαδήλωση ενάντια στην κρατική βία θα ήταν και τιμή στο νεκρό, αλλά και μια ουσιαστική πολιτική πράξη για μια πιο δίκαιη κοινωνία. Όμως πάνω στη μνήμη του νεκρού άρχισε ένα τρελό πανηγύρι βίας, πολιτικού και τηλεοπτικού εμπορίου:
-δεν είναι τιμή στο νεκρό Αλέξη η ανεξέλεγκτη βία
-δεν είναι τιμή το πλιάτσικο
-δεν είναι τιμή η καταστροφή της ελάχιστης περιουσίας του ανθρώπου του καθημερινού μόχθου
-δεν είναι τιμή οι τηλεοπτικές διαφημίσεις που πουλιούνται πάνω στο θάνατό του
-δεν είναι τιμή να παίζονται μικροκομματικά ή κι εσωκομματικά παιχνίδια διαδοχής στην εξουσία
-δεν είναι τιμή ν'αποδοθούν οι ευθύνες αποκλειστικά και μόνο στο δολοφόνο αστυνομικό (αυτός είναι ο τελευταίος κρίκος σε μια αλυσίδα λαθών, απλά επειδή σέρνεται στο δρόμο, κάνει θόρυβο και οι τριβές προκαλούν λάμψη που φαίνεται).
-δεν είναι τιμή να γενικεύουμε και ν'αποδίδουμε στο σύνολο των αστυνομικών την ευθύνη (και αυτοί γενιά των 700 ευρώ είναι και αν δε φορούσαν τη στολή, πιθανόν ο θυμός, η ανεργία και η απελπισία να τους είχε οδηγήσει στην απέναντι πλευρά του δρόμου).
Η μόνη τιμή στο νεκρό Αλέξη, που πήρε πια διαστάσεις μάρτυρα, είναι μέσα από τον άδικο θάνατό του να ζωντανέψει ένα λαϊκό κίνημα με δομή, προσανατολισμό, δυναμισμό και μαχητικότητα, αλλά και την κατάλληλη περιφρούρηση που να φέρει σε βάθος χρόνου, όσο και άμεσα, αλλαγές στις συνθήκες που διαμόρφωσαν αυτήν την έκρηξη. Η τυφλή βία τελικά μάλλον στρέφεται εναντίον μας και μας τυφλώνει, κρύβοντας τα πραγματικά αίτια που οδήγησαν στο θυμό και υπέρ του συστήματος που έφερε απελπισία, οργή και θυμό θα λειτουργήσει.

Ανώνυμος είπε...

"Υπάρχει συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα και συγκεκριμένη ιδεολογική παράταξη που συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σήμερα με νοοτροπία Ναζί, πρέπει να το πούμε έξω από τα δόντια. Πέστε μου ποιος άλλος θα τολμούσε να κρεμάσει αφίσες στο Βράχο της Ακρόπολης, να μπει μέσα στον σταθμό της τηλεόρασης και να βγάλει πανό την ώρα των ειδήσεων; Δεν υπάρχει πια τίποτα, καμία αντίσταση κοινωνική σε αυτά τα φαινόμενα". Χρ. Γιανναράς στον skai

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια στον Αλεξήνορα για τη νηφάλια τοποθέτησή του, καθώς και συγχαρητήρια στους νεαρούς, που άοπλοι κατάφεραν να καταλάβουν την ΕΡΤ, έστω και για λίγα λεπτά! Μήπως θα μπορούσαν να μεταδώσουν την τεχνογνωσία τους στην αντιπολίτευση της ΕΣΟ; Γνωρίζω τις μεθόδους που χρησιμοποιεί το καθεστώς Μακρόπουλου και οι μηχανισμοί του, αλλά και αυτή η καθήλωση της αντιπολίτευσης τόσα χρόνια στα ίδια ποσοστά, είναι εξοργιστική. Σα να είναι ευχαριστημένοι με το απλώς να υπάρχουν στο Δ.Σ. Μια αντιπολίτευση που δεν λειτουργεί με συνέπεια όλη την τετραετία, αλλά συγκροτείται σαν παράταξη λίγο πριν από τις εκλογές, δεν μπορεί να έχει προοπτική...
Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση,
η μόνη διέξοδος για το ελληνικό σκάκι, αν ο "Ενβέρ Χότζα" δεν συνταξιοδοτηθεί στην 30ετία, θα είναι μόνον η κατάληψη δια εφόδου...

http://en.wikipedia.org/wiki/Enver_Hoxha

trandism είπε...

Αλεξήνωρ στις 8/12:
"Δεν είχε καμιά δουλειά το παλιόπαιδο 16 χρονών εκεί να βρίζει μπάτσους και να φάει τη σφαίρα του μάρτυρα, που τον σταυρώσανε. Ο πατέρας του έπρεπε να το σπάσει στο ξύλο, θα του έσωζε τη ζωή"

12 μέρες εξέγερσης και πολιτικών συζητήσεων στο διαδίκτυο έχουν αλλάξει πολύ τον Αλεξήνωρα, τουλαχιστον φαινομενικά, ελπίζω και ουσιαστικά..

Βλέπουμε λοιπόν μία ακόμα καλή συνέπεια της βίαιης αντίστασης, λειτουργεί ισορροπιστικά.. Αναγκάζει τον "συντηρητικό" άνθρωπο να πάρει μια μέση θέση ανάμεσα σε αυτά που αυτός αντιλαμβάνεται ως άκρα, όπως πάντα έκανε.. Ενώ αν τα δύο άκρα ήταν α) Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία και β) Η ειρηνική διαμαρτυρία, τότε η μέση θέση που θα έπαιρνε ο ίδιος "συντηρητικός" άνθρωπος θα ήταν διαφορετική..

Ανώνυμος είπε...

Μπορεί κανείς να μας ενημερώσει και εμάς τους διαμένοντες μακρυά από την Αθήνα τι ζημιές υπέστησαν τα πολυκαταστήματα πχ "Attica" κτλ ή τα πολυτελή ξενοδοχεία στη περιοχή του συντάγματος; Έσπασε έστω ένα τζάμι τους ή μήπως πέρασαν απαρατήρητα από τους "αυθόρμητα εξεγερθέντες" διαδηλωτές αν και τεράστια σε μέγεθος; Μήπως στόχος τους δεν ήταν οι πολυεθνικές του κεφαλαίου αλλά οι φουκαράδες μικρομεσσαίοι επιχειρηματίες που προσπαθούν με νύχια και με δόντια να επιβιώσουν από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των πολυεθνικών; Καμιά αστυνομική βία δεν υπάρχει. Εσάς αν σας χιμήξει δολοφόνος με όπλο πώς θα αντιδράσετε; Θα ανοίξετε διάλογο μαζί του, θα κοιτάξετε να μην παραβιάσετε τα ανθρώπινα δικαιώματα του, ή μήπως θα κοιτάζατε να σώσετε τη ζωή σας όπως μπορούσατε; Και γι αυτούς που λένε ότι ο ειδικός φρούρος εκτέλεσε εν ψυχρό τον 15χρονο:
http://www.cosmo.gr/News/Hellas/224663.html
Στη Βρετανία σε ένα περιστατικό όπου αστυνομικός πυροβόλησε πράγματι εν ψυχρώ σκοτώνοντας Βραζιλιάνο μετανάστη δεν άνοιξε μύτη. Και σιγά το κατόρθωμα που κατέλαβαν τη ΝΕΤ: Τους άφησαν από μέσα άτομα να κάνουν τη κατάληψη με την ησυχία τους. Άντρο αριστεριστών και αναρχικών έχει καταντήσει η Ε.Τ. και η Ν.Ε.Τ. Αν μπορούν ας καταλάβουν καμιά αμερικάνικη πρεσβεία να το ευχαριστηθούμε. Αλλά εκεί θα συναντήσουν τη πραγματική αστυνομική και στρατιωτική βία οπότε δεν τους συμφέρει.

Ανώνυμος είπε...

@Φίλτατε Νίκο Σαραντάκο
Εν προκειμένω το ΚΚΕ απογοήτευσε και δεύτερο πολίτη που έχω εγώ υπόψη μου...
Παρ'όλα αυτά,το "κοινωνείν" την ίδια αγωνία και μέριμνα απαλύνει κάπως τον πόνο μου.

@Ανώνυμε του Γιανναρά
Χαίρομαι όταν αναφέρεται ο μεγάλος μου - άτυπος έστω - δάσκαλος, του οποίου το στοχασμό σέβομαι, μελετώ κι ακολουθώ εδώ και χρόνια...
Ωστόσο δε μπορώ παρά να εκφράσω (με την αυθαιρεσία της προσωπικής ετερότητας όπως θά' λεγε και' κείνος)τη διαπίστωσή μου ότι το νοσηρό φαινόμενο δεν περιορίζεται στο στεγανό της υποτιθέμενης ιδεολογίας ενός κομματικού μορφώματος, αλλά ανακύπτει ως λογικό επακόλουθο μιας σαθρής κοινωνικής δομής.

Ανώνυμος είπε...

Νέα «πυρά» από την Αλέκα Παπαρήγα

Τις κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ ότι «χαιδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων» επαναλαμβάνει την ίδια ώρα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας στην εφημερίδα Real News.

«Νομίζω ότι ο πολύς κόσμος συμφώνησε με αυτό που είπαμε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά των κουκουλοφόρων. Δεν τον ταυτίσαμε. Συμφώνησε ο πολύς κόσμος, επειδή το βλέπει.

»Εξάλλου οι εργαζόμενοι γνωρίζουν ότι το ΚΚΕ δεν συκοφαντεί. Απόδειξη ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ στριμώχθηκε, άλλαξε στάση» δηλώνει η Αλ.Παπαρήγα.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=969685&lngDtrID=244

Ανώνυμος είπε...

Τους ξερουμε τους κουκουλοφορους. Τους εχουμε μετρησει. Ειναι 10 χιλαδες και δεν μπορουν να ξεφτιλιζουν αυτοι την εννοια της εξεγερσης". Στις ποσες χιλιαδες δηλαδη μετραει για εξεγερση; Ή μηπως δε γινεται εξεγερση χωρις το ΚΚΕ (που δεν προκειται να κανει ποτέ);
Κι απο που τα ξερει; Ρε μπας και συνεργαζεται με την Ασφαλεια; Καλα λεει η Αυριανη να αναλαβει το ΚΚΕ! Κι αν περπατησει η ιδεα του Βερελη για οικουμενικης αποδοχης υπουργους, το υπουργειο δημοσιας ταξης στην Αλεκα!


Οσο για το ρητο του Τσε στην αφισα της ΚΝΕ: εχω βασιμες υποψιες οτι δεν εχει πει τετοιο πραγμα ο Τσε και ειναι απλα κατασκευασμα του Μπογιοπουλου. Ο πρωτος ή ο τελευταιος ειναι; Εδω αλλοι (δεξιοι συμμαχοι του ΚΚΕ) παραχαραξαν ρητο του Ισοκρατη...

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ trandism, σε καμία περίπτωση δε θεωρώ την ακρότητα ως λύση και μην προσπαθείς να δικαιολογήσεις τα φαινόμενα των ημερών ως πάλη ή εξέγερση. Πρόκειται για τσάμπα μάγκες που με τα λεφτά των γονιών τους αδειάζουν τα ράφια του The Mall και μετά καταστρέφουν τους Η/Υ του σχολείου τους, όπου κάνουν κατάληψη με το φραπέ στο χέρι με δυο-τρία άτομα να κρατούν το σχολείο κλειστό και οι άλλοι σπίτι να διαβάζουν για το φροντιστήριο κλπ.
Μιλάμε για κατάντια, όταν κάποτε οι γονείς τους και οι παππούδες τους περπάταγαν ώρες με τα πόδια για το σχολείο και κατέληξαν αρκετοί από αυτούς σπουδαίοι επιστήμονες και έντιμοι οικογενειάρχες χωρίς τη βοήθεια κανενός φροντιστηρίου.
Κάποτε ο δάσκαλος ήταν και γονιός μαζί, όταν οι γονείς έλειπαν όλη μέρα στα χωράφια, κάποτε η αστυνομία ενημέρωνε τους γονείς για το που βρίσκονται τα παιδιά τους και με ποια "ύποπτα" στοιχεία συναναστρέφονταν, όταν τα ίδια τα παιδιά δεν ήξεραν που πατάνε, ιδεολογικά, πολιτικά κλπ, αποτελώντας εύκολο στόχο για αδηφάγους ιδεολόγους του είδους σου. Σήμερα τα παιδιά είναι έρμαιο ακραίων και ανατρεπτικών στοιχείων, που τα αποπροσανατολίζουν. Στον αγύριστο λοιπόν σχολείο, σπουδές, πανεπιστήμια και όλα. Ζήτω το χάος.
Κι επειδή αδικείτε κατάφωρα το ΚΚΕ, έχω να σημειώσω ότι σε καμία πορεία του δεν είδαμε τέτοιες εικόνες όπως των ημερών αυτών. Το πολύ-πολύ να τρώνε και ξύλο από τα ΜΑΤ, όπως κάτι παλικάρια συνταξιούχοι στα 70 και στα 80 τους. Περιφρούρηση ξέρετε τι σημαίνει? Σημαίνει οργάνωση, συγκεκριμένο λόγο ύπαρξης του κινήματος, σκοπό για να αγωνιστείς. Όταν όλα είναι χύμα, ο καθένας παριστάνει τον ιδεολόγο, τον αναρχικό, το θεωρητικό και λέει το μακρύ και το καντό του χωρίς φόβο και με μπόλικο άρρωστο πάθος. Αν υπάρχει μια φωνή που εγγυημένα θα φωνάξει για το δίκηο του εργάτη, έστω και με ξύλινο, παρωχημένο λόγο, αυτή είναι του ΚΚΕ.
Όλα τ'άλλα είναι για να κοροϊδευόμαστε, να ταλανίζεται ο κοσμάκης και ν'απασχολούμε τα ΜΜΕ, τα οποία βεβαίως βεβαίως ψοφάνε για τέτοια μπάχαλα και πληρώνονται αδρά για να τα εκμεταλλεύονται πολιτικά.

trandism είπε...

Έτσι μπράβο Αλεξήνωρ.. Είχα αρχίσει να ανησυχώ, επιστρέψατε στα συνηθισμένα σας..

Και τι να πει κανείς για το παραλήρημα σας!! Γενικά σας ακούω φοβισμένο πάντως.. Και εσάς και τους ομοίους σας γενικά..

Ανώνυμος είπε...

Καλά βρε Αλεξήνορα, βαλτός είσαι; Δεν ξέρουν πού να κρυφτούν οι του ΚΚΕ, μετά τις επευφημίες από το ΛΑΟΣ, την Αυριανή και τις λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις, και τώρα έρχεσαι και συ!;
Με εξαίρεση τα βαμμένα κομματόσκυλα (και φυσικά τη Λιάνα Κανέλλη, ευχαριστημένη που έκανε το Κόμμα σαν τα μούτρα της), οι υπόλοιποι έχουν πάθει την πλάκα τους.
Υποψιάζομαι ότι είσαι σαδιστής!

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχα καλό αυτό το "σαδιστής", πολύ με άρεσε. Μπορεί κάποτε ν'ακούγομαι συντηρητικός για ορισμένους, αλλά όσο κι αν ηχεί εκτός εποχής με όσα πρεσβεύει το ΚΚΕ, είναι σεβαστό, νομίζω, απ'όλους για τους αγώνες του. Εξαίρεση η ανεκδιήγητη προσπάθειά του να πάρει με τη βία την εξουσία με συνέπεια τον Εμφύλιο. Ίσως αν ο Γέρος της Δημοκρατίας τους έδινε τότε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ή Στρατιωτικών ή όπως αλλιώς θέλετε (γιατί γι'αυτό καίγονταν οι του ΚΚΕ, ήθελαν πάση θυσία πρόσβαση στον οπλισμό τους) να μην είχαμε ούτε Δεκεμβριανά ούτε ψευτο-Βάρκιζες ούτε τίποτα. Σίγουρα με τη φήμη και τη συμπάθεια του κόσμου και μόνο ως όπλα, πολλοί του ΚΚΕ, ακόμα και απλοί καπεταναίοι, θα έβγαιναν βουλευτές μετά την κατοχή. Επουδενί δε χρειαζόταν πόλεμος και δη εμφύλιος γι'αυτό. Εδώ ολόκληρη φασιστική Ιταλία κυβερνήθηκε από κομμουνιστές.
Τέλος πάντων, καλά να περάσουμε όλοι αυτές τις μέρες, όσο μπορεί ο καθένας, προσφέροντας λίγη παραπάνω χαρά σε κάποιους που την περιμένουν, και καλή επιστροφή στα κονάκια μας. Εμένα με περιμένει μια νέα γυναίκα χωρισμένη, χωρίς δουλειά, με δύο παιδάκια, να της πάω κάτι πακέτα ως πρώτη βοήθεια από μερικές γειτόνισσες εδώ. Νιώθω σαν τον Άη Βασίλη. Δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά, αν είναι καλή, μπορεί να προκύψει τίποτα περίεργο. Άλλωστε πάντα μου άρεσαν πάντα τα παιδιά.
Χο χο χοοοο, καλά Χριστούγεννα.

Ανώνυμος είπε...

"...Εμένα με περιμένει μια νέα γυναίκα χωρισμένη, χωρίς δουλειά, με δύο παιδάκια, να της πάω κάτι πακέτα ως πρώτη βοήθεια από μερικές γειτόνισσες εδώ. Νιώθω σαν τον Άη Βασίλη. Δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά, αν είναι καλή, μπορεί να προκύψει τίποτα περίεργο. Άλλωστε πάντα μου άρεσαν πάντα τα παιδιά.
Χο χο χοοοο, καλά Χριστούγεννα."

Αλεξηνωρ...κερδιζεις επαξιως τον τιτλο "ο ξεφτυλας του σκακιστικου blogspot 2008"...

Ανώνυμος είπε...

Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΚΡΟΝΣΤΑΝΔΗΣ

ΙΣΒΕΣΤΙΑ ν.11



ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΑ ΣΟΒΙΕΤ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

Ας είναι καταραμένοι όλοι οι τύραννοι!

Οι επιθυμίες των μαχνοβιτών επαναστατών αγροτών ήταν αρκετά όμοιες μ’ αυτές που ώθησαν συνδυασμένα ,το Φλεβάρη-Μάρτη 1921 ,στην εξέγερση των εργατών της Πετρούπολης και των ναυτών του οχυρού της Κρονστάνδης.

Οι εργαζόμενοι στην πόλη υπέφεραν ,ταυτόχρονα, από τις υλικές συνθήκες που είχαν γίνει απαράδεκτες εξαιτίας της έλλειψης τροφίμων ,καύσιμων ,μεταφορικών μέσων και εξαιτίας του όλο και περισσότερο δικτατορικού και ολοκληρωτικού καθεστώτος που κατέπνιγε και την παραμικρή εκδήλωση δυσαρέσκειας. Στα τέλη του Φλεβάρη, απεργίες ξέσπασαν στην Πετρούπολη ,Μόσχα και σε μερικά αλλά βιομηχανικά κέντρα. Οι εργαζόμενοι βαδίζοντας από το ένα εργοστάσιο στο άλλο ,κλείνοντας τα, αυξάνοντας τον όγκο των διαδηλώσεων τους με όλο και πιο πολλούς εργάτες ,ζητούσαν ψωμί και λευτεριά .Η εξουσία απάντησε με πυροβολισμούς ,οι εργαζόμενοι της Πετρούπολης με μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οποία συμμετείχαν 10000 εργάτες.

Η κρονστανδη ήταν μια νησιωτική ναυτική βάση ,τριάντα χιλιόμετρα από την πετροπουλη ,στο κόλπο της Φιλανδίας ,που πάγωνε τον χειμώνα. Την κατοικούσαν ναύτες και μερικές χιλιάδες εργάτες που εργαζόταν στα ναυπηγεία του πολεμικού ναυτικού. Οι ναύτες της Κρονστάνδης είχαν παίξει πρωτοποριακό ρόλο στην επανάσταση του 1917.Σταθηκαν ,σύμφωνα με τα λόγια του Τρότσκι , «το καμάρι και η δόξα της ρωσικής επανάστασης»Οι πολίτες κάτοικοι της Κρονστάνδης αποτελούσαν μια ελεύθερη κοινότητα σχετικά ανεξάρτητη από την εξουσία .Στο κέντρο του οχυρού υπήρχε μια τεραστία πλατειά που έπαιξε το ρόλο του λαϊκού φόρουμ που ήταν σε θέση να περιλάβει περίπου 30000 άτομα.

Βέβαια οι ναύτες δεν είχαν πια ,στα 1921 ,ούτε την ίδια δύναμη ,ούτε την ίδια επαναστατική σύνθεση που είχαν το 1917.Προερχοταν ,σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από τους προκατόχους τους , από την αγροτική τάξη’ είχαν όμως διατηρήσει το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα και εξαιτίας των προγενέστερων περγαμηνών τους ,το δικαίωμα να συμμετέχουν δραστήρια στις εργατικές συγκεντρώσεις της Πετρούπολης .Έστειλαν αντιπροσώπους στους εργαζόμενους που απεργούσαν στην παλιά πρωτεύουσα απεσταλμένους που απωθήθηκαν βιαία από της δυνάμεις της τάξης. Στην διάρκεια δυο μαζικών συγκεντρώσεων εγκολπώθηκαν τις διεκδικείς των απεργών εργατών .Στην δεύτερη ,την 1 Μάρτη, ήταν παρόντες 16000 ναύτες, εργάτες και στρατιώτες και παρά την παρουσία του του αρχηγού του κράτους, προέδρου εκτελεστικής επιτροπής Καλίνιν, πήραν απόφαση που ζητήσουν την σύγκληση ,έξω από τα πολιτικά κόμματα (και στις 10 επόμενες μέρες)μιας συνδιάσκεψης εργατών, κόκκινων στρατιωτών και ναυτών της Πετρούπολης και της Κροστάνδης. Ταυτόχρονα απαίτησαν την κατάργηση των πολιτικών αξιωμάτων (κανένα πολιτικό κόμμα δεν θα έπρεπε να έχει προνόμια)καθώς και την κατάργηση των κομμουνιστικών αποσπασμάτων μάχης στο στρατό και της κομμουνιστικής φρουράς στα εργοστάσια.

[……]Οι επαναστάτες ,πραγματικά ,ήθελαν να παραμείνουν στο επαναστατικό πεδίο. Ανέλαβαν να αγρυπνούν

πάνω στις κατακτήσεις της κοινωνικής επανάστασης .Τόνιζαν ότι τίποτα το κοινό δεν έχουν με όσους ήθελαν να

«ξαναφέρουν το κνούτο του τσαρισμού» και ,αν και δεν έκρυβαν την πρόθεση τους να ανατρέψουν την εξουσία των κομουνιστών ,δεν σήμαινε ότι ήθελαν να ξαναγινούν σκλάβοι οι εργάτες και οι αγρότες .Ούτε καν έκοβαν όλα τα γεφύρια ανάμεσα σ΄ αυτούς και το καθεστώς ,με το οποίο με το οποίο έλπιζαν ακόμη ότι «θα μπορούσαν να βρουν μια κοινή γλώσσα» Τέλος ζητούσαν ελευθέρια έκφρασης όχι για όλους ,αλλά μόνο για τους ειλικρινής οπαδούς της επανάστασης :αναρχικούς και «σοσιαλιστές της αριστεράς (με αυτή την διατύπωση απέκλειαν τους μενσεβίκους και τους σοσιαλδημοκράτες) » DANIEL GUERIN


ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΟΝΣΤΑΝΔΗΣ

Στις 7 Μαρτίου 1921, στις 6:45 μ.μ. ένας καταιγισμός από πυρά πυροβολικού εξαπολύθηκε εναντίων της Κρονστάνδης. Όπως ήταν φυσικό και αναπόφευκτο η επίθεση αυτή δεν έμεινε αναπάντητη. Οι επαναστάτες της Κρονστάνδης αντεπιτέθηκαν όχι μόνο για να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματά τους αλλά και να δείξουν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους εργάτες που καταπιέζονταν από τις Μπολσεβίκικες αρχές. Το άκουσμα της αντίστασής τους, έφτασε σε κάθε σημείο της σκλαβωμένης Ρωσίας. Όμως δεν βρήκαν υποστήριξη από άλλες περιοχές της Ρωσίας που άοπλοι και κάτω από την κατοχή των αποσπασμάτων του κόκκινου στρατού και της Τσεκά (μυστικής αστυνομίας) οι εργάτες δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στο πλευρό της Κρονστάνδης. Είναι δύσκολο να εκτιμηθούν οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές των υπερασπιστών της Κρονστάνδης. Όμως μια ασφαλής εκτίμηση ανεβάζει τον αριθμό των θανάτων πάνω από δέκα χιλιάδες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν εργατών και αγροτών. Πολλοί άλλοι βρέθήκαν στα Μπολσεβίκικα μπουντρούμια και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Φιλανδία.

ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ



Η Π.Ε.Ε έστειλε το ακόλουθο ραδιογράφημα

Η κρονστάνδη σε όλους…σε όλους …σε όλους

Στους προλεταρίους όλου του κόσμου!

Τα εχθρικά αεροπλάνα ,σαν αρπακτικά πούλια ,πετάνε πάνω από την κρονστάνδη ,ρίχνοντας βόμβες και σκοτώνοντας τον άμαχο πληθυσμό. Παρόλα αυτά ,συνεχίζουμε να υπερασπίζουμε τα ιερά δικαιώματα των εργατών

Είναι απαραίτητο να μάθουν όλοι ότι αγωνιζόμαστε για την πραγματική εξουσία των εργαζόμενων ,ενώ οι κομμουνιστές Τρότσκυ και Ζηνόβιεφ κι η συμμορία τους σφάζουν και τουφεκίζουν ,μόνο για να διατηρήσουν την δικτατορία τους.

…θα συνεχίσουμε τον αγώνα που αρχίσαμε ως την τελική νίκη ή θα πεθάνουμε φωνάζοντας :ΖΗΤΩ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΟΒΙΕΤ! ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΣΟΒΙΕΤ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ .

Σύντροφοι χρειαζόμαστε την βοήθεια μας εξεγερθείτε ενάντια στους κομισάριους που σας καταπιέζουν.

Ας είναι καταραμένοι όλοι οι τύραννοι!

Ανώνυμος είπε...

Ω, φίλτατε ανώνυμε, τλήμων. Νιώθω τιμή ακατάσχετη και περηφάνια σαν υβρίζομαι από ανόητα υποκείμενα και αχρείους, που αγνοούν πως γράφεται η λέξη "ξεφτίλα" και "ξεφτίλας". Δε μιλώ για την ορθογραφία αποκλειστικά, αλλά για το ότι καθρεφτίζεται απόλυτα στα λεγόμενα τους η πλήρης έννοια της συγκεκριμένης λέξης. Τουλάχιστο δε διαθέτετε ούτε τη στοιχειώδη φαντασία για ένα ψευδώνυμο με μια ελάχιστη καλλιέπεια? Τι άλλο να πω ρε μεγάλε, σε λυπάμαι. Πίστεψέ με, κάνω απεγνωσμένες προσπάθειες να διατηρήσω την πνευματική κι εν γένει κοινωνικοπολιτική αξιοπιστία του βλογ αυτού σε υψηλά επίπεδα, αλλά τι να κάνω ο δύσμοιρος, έχω απέναντί μου γίγαντες της διανοίας και του πνεύματος.
Υποκλίνομαι στους αξιότιμους θαμώνες του βλογ τούτου για την υπομονή και ανοχή τους. Ο Κύριος μαζί σας και μακρυά από το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα. Είστε ήδη ύποπτοι για απόπειρα αντίστασης και θρασύτητας κατά της αρχής, στάση κι απείθεια, διατάραξη της κυκλοφορίας των αστυνομικών γύρω από το δέντρο (αυτών δηλαδή που το φυλάνε) και παράβαση διατάξεων για τα δημόσια θεάματα (θεάματα σαν αυτό του δέντρου-λαμπάδα να καίγεται).

Ανώνυμος είπε...

Το γεγονός ότι 4-5 φιλενάδες, γυναίκες του μεροκάματου κάθησαν και συγκέντρωσαν λίγα είδη πρώτης ανάγκης, ζάχαρη, λάδι, αλεύρι, γάλα κλπ για μια χωρισμένη με δύο παιδιά με μόνο πόρο διαβίωσης για την ώρα τη διατροφή που της επιδίκασε το δικαστήριο και χωρίς να τη γνωρίζουν προσωπικά τη συγκεκριμένη γυναίκα, όλ'αυτά δε σου λένε τίποτα?
Υπάρχουν ευτυχώς ακόμη άνθρωποι που σκέφτονται σωστά και μέσα στο κλίμα των ημερών. Όσο για το κομμάτι που απομόνωσες τι θέλεις να πεις? Κακό πράγμα είναι λίγη ανάλαφρη διάθεση, όλο για μπάτσους που σκοτώνουν να λέμε. Ας προσέχει κανείς τις συναναστροφές του, για να μείνουν οι μπάτσοι μακρυά του.

Unknown είπε...

"Νιώθω σαν τον Άη Βασίλη. Δεν ξέρεις τι γίνεται καμιά φορά, αν είναι καλή, μπορεί να προκύψει τίποτα περίεργο. Άλλωστε πάντα μου άρεσαν πάντα τα παιδιά.
Χο χο χοοοο, καλά Χριστούγεννα."

Περα απο ξεφτιλας φασιστας εισαι και παιδεραστης...

Unknown είπε...

Ο Αλεξηνωρ στο ρολο του διεστραμενου, σαδομαζοχιστη, σεξιστη,φασιστα, παιδεραστη Αη Βασιλη που φαντασιωνεται την εκμεταλλευεση αδυναμων και προασπιζεται τα συμβολα-εξαβλωματα του καταναλωτισμου υποβαθμιζοντας την ανθρωπινη ζωη...ΞΕΦΤΙΛΑ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΑΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

"Όσο για το κομμάτι που απομόνωσες τι θέλεις να πεις? Κακό πράγμα είναι λίγη ανάλαφρη διάθεση, όλο για μπάτσους που σκοτώνουν να λέμε."

Εμ βεβαια...θα πυροβολουμε μονο δεκαεξαχρονους που δεν προσεχουν τις συναναστροφες τους;...ας "γ....με" και καμια δυστυχισμενη (μαζι και τα παιδια της) με το προσχημα της φιλανθρωπιας και φυσικα να προστατευσουμε το δασος μας στο Συνταγμα (μαζι με την πανιδα του)που εμπνεει τους Αλεξηνωρες τις Αγιες τουτες μερες...

Ανώνυμος είπε...

@Dimitris: Psaxnete tous fasistes alla otan sas syllamvanoun ta mpatsonia klaite kai odyreste sa gynaikoules mpas kai th glitwsete... rompes... e rompes...

Ανώνυμος είπε...

ανώνυμος είπε στις 20/12:
"Βλέπουμε λοιπόν μία ακόμα καλή συνέπεια της βίαιης αντίστασης, λειτουργεί ισορροπιστικά.. Αναγκάζει τον "συντηρητικό" άνθρωπο να πάρει μια μέση θέση ανάμεσα σε αυτά που αυτός αντιλαμβάνεται ως άκρα, όπως πάντα έκανε.. Ενώ αν τα δύο άκρα ήταν α) Η αστυνομική βία και αυθαιρεσία και β) Η ειρηνική διαμαρτυρία, τότε η μέση θέση που θα έπαιρνε ο ίδιος "συντηρητικός" άνθρωπος θα ήταν διαφορετική.."
Κατά την λογική αυτή αν όντως υπήρχε πραγματική αστυνομική βία (και όχι απλά θέαση των καταστροφών) η "θέση" που θα έπαιρναν οι κουκουλοφόροι θα ήταν πιο μετριοπαθής: απλή ειρηνική διαδήλωση των αισθημάτων τους (στο μέσο δηλαδή μεταξύ των καταστροφων που -ουσιαστικά ανενόχλητοι- προξενούν και του ξύλου που ΘΑ έτρωγαν αν προσπαθούσαν να κάνουν το ίδιο σε οποιαδήποτε άλλη(δημοκρατική) χώρα.

Ανώνυμος είπε...

Λίγο πνεύμα ρε παιδιά με το δέντρο στο Σύνταγμα έκανα, πού είναι το κακό? Δεν έχει πλάκα να το φυλάει μια διμοιρία ΜΑΤ μήπως το κάψουν? Αυτό σημαίνει δημοκρατία στην πιο ουτοπική της έννοια, που άλλοι μόνο την ονειρεύονται, ενώ εμείς εδώ τη ζούμε: να κάνεις αυτό που σου γουστάρει χωρίς φόβο κι αγωνία για τις συνέπειες, με την πρόληψη από τη μεριά της Πολιτείας παντελώς απούσα και την καταστολή να γελοιοποιείται από κάτι παιδάκια του γυμνασίου.
Σε ποιά άλλη χώρα συμβαίνουν αυτά?

Ανώνυμος είπε...

Εμπαιγμοί τούτη την ώρα είναι πλήρως άστοχοι, κανείς δε μιλά για εκμετάλλευση του αδυνάτου, ειδικά όταν είναι γυναίκα άνεργη, ίσα-ίσα έγινε μια όμορφη προσπάθεια από λίγους καθημερινούς ανθρώπους να στηριχτεί μια οικογένεια χωρισμένων γονιών.
Αλλά μια που το αναφέρετε, πείτε μου πραγματικά πόσοι τα "φτιάχνουν" με μια χωρισμένη γυναίκα με δύο παιδιά στην πλάτη? Κι εννοώ γάμο φυσικά, όχι μαλακίες. Α, ναι ξέχασα, με συγχωρείτε. Είστε κατά του γάμου γενικώς ε? Εκτός αν πρόκειται για πολιτικό γάμο, αρκεί να μην υπάρχουν παπάδες πουθενά.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ «ΜΠΑΤΣΟΙ»
Του Μίκη Θεοδωράκη

Όταν πρόκειται για εθνικούς, κοινωνικούς ή ιδεολογικούς αγώνες, το μίσος είναι αναπόφευκτο, γεννιέται αυθόρμητα. Θα πρέπει όμως τουλάχιστον να κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σήμερα παρατηρώ ότι το μίσος των μαθητών ακολουθεί ένα μονόδρομο με στόχο τους αστυνομικούς, γεγονός που κατά τη γνώμη μου τους αποπροσανατολίζει στην αναζήτηση των αληθινών συνθηκών που τους οδήγησαν στη σημερινή θέση τους μέσα στο σχολείο και μέσα στην κοινωνία. Ενώ θα πρέπει να βρουν τα αληθινά αίτια και να αποκαλύψουν τους αληθινούς ενόχους και τους πραγματικούς λόγους για όσα γίνονται γύρω τους και γενικώτερα γύρω μας, στη χώρα μας και στην οικουμένη. Έτσι μοιάζει σαν κάποιοι να τους έβαλαν παρωπίδες, ώστε η οργή τους να διοχευτευθεί σε μια ομάδα συνανθρώπων μας, τους αστυνομικούς, που όταν δεν λειτουργούν σωστά, είναι απλά πιόνια του Συστήματος, που ΑΥΤΟ είναι υπόλογο για όλα, δηλαδή για την Παιδεία αλλά και για κάθε τι που αφορά τη λειτουργία της κοινωνίας, του κράτους και των υπηρεσιών του.

Και αναφέρω εδώ το παράδειγμα της γενιάς του 1-1-4 που όσον αφορά την Παιδεία έθεσε ως στόχο το 15% του Κρατικού Προϋπολογισμού. Είδαν δηλαδή οι νέοι της εποχής εκείνης την βασική αιτία για τα χάλια της Παιδείας μας, δηλαδή το οικονομικό.

Από κει και πέρα παρ’ ό,τι τότε η ελληνική αστυνομία είχε μια καθαρά φασιστική νοοτροπία και οι εκδηλώσεις βίας σε σύγκριση με το σήμερα ήταν εκατό φορές πιο πολλές και σοβαρές από πλευράς μαζικότητας και βιαιότητας (τα νοσοκομεία ήταν γεμάτα από νέους τραυματισμένους από την αστυνομική βία της εποχής), οι πρωτοπόροι νέοι εκείνης της εποχής, βασικά φοιτητές, μπορούσαν να δουν ελεύθερα, σφαιρικά και σε βάθος. Έτσι με το 1-1-4 έθεταν ως πρώτο καθήκον τους την υπεράσπιση του Συντάγματος, δηλαδή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των ατομικών δικαιωμάτων. Χτυπούσαν στην καρδιά της την αντιδραστική εξουσία (θρόνο, αστυνομοκρατία, Αμερικανοκρατία). Πάλευαν για την Κύπρο και αγωνίζονταν μαζικά για την Ειρήνη. Είχαν δηλαδή μπροστά τους ανοιχτούς ορίζοντες για ό,τι πραγματικά συνέβαινε στην χώρα τους αλλά και πέρα από τη χώρα τους. Ήταν άτομα ολοκληρωμένα και ελεύθερα, αν και τότε υπήρχαν όπως και σήμερα πονηρά «κέντρα» που προσπαθούσαν να περιορίσουν την οργή τους και να την διοχετεύσουν μόνο σε ένα λούκι, για τις δικές τους επιδιώξεις. Με μια λέξη να τους αποπροσανατολίσουν, όπως γίνεται τώρα.

Και για να πάω και πιο πέρα, εμείς οι νέοι της Εθνικής Αντίστασης και του Εμφυλίου, όπου οι χωροφύλακες και η αστυνομία ήταν απέναντί μας με όπλα που ξερνούσαν ομαδικό θάνατο, είχαμε την ψυχική και πνευματική δύναμη να βλέπουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις αυτοί που σήμερα αποκαλούνται περιφρονητικά «μπάτσοι» ήταν παιδιά σαν κι εμάς παρασυρμένα από τη θύελλα των γεγονότων να κάνουν πράξεις που δεν ήθελαν. Δεν γενικεύαμε. Αντίθετα μπορούσαμε ακόμα και μέσα στις πιο κρίσιμες για μας συνθήκες να δούμε ότι δεν είναι το ίδιο όλοι και ότι ο πραγματικός ένοχος ήταν η Εξουσία, που είχε κατορθώσει να μας τυλίξει στα δίχτυα της, που έσταζαν αίμα και μίσος αδελφού προς αδελφό. Και πολλοί είχαν τότε ακόμα τη δύναμη να φωνάζουν μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα πριν σκοτωθούν «Αδέρφια, πεθαίνουμε και για τη δική σας ευτυχία».

Αναγκάστηκα να γράψω αυτό το σημείωμα με αφορμή κάποια εκπομπή με αγόρια και κορίτσια 15-16 ετών, που μιλούσαν στο ίδιο ακριβώς μοτίβο, λες και κάποια αόρατη δύναμη να είχε κατευθύνει την οργή, το μίσος και την σκέψη τους μόνο προς ένα στόχο. Και μάλιστα σε μια εποχή πολύπλοκη, όπου ο κόσμος έχει μικρύνει και το έξω μπερδεύεται με το μέσα και γίνονται όλα ένα κουβάρι. Πώς θα φτάσουμε έτσι στην ΑΙΤΙΑ του Κακού; Και πώς, αν δεν γνωρίζουμε τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, θα μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις που πρέπει;

Και για να γυρίσω στα τελευταία γεγονότα, ο βίαιος θάνατος ενός παιδιού αποτελεί μια μεγάλη τραγωδία. Πρώτα για τη μάνα του, τον πατέρα του, τα αδέλφια του αλλά και για όλους τους νέους και τις νέες, για όλους εμάς, για όλη την κοινωνία. Ο θύτης είναι ένας αστυνομικός. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι σημερινοί αστυνομικοί είναι θύτες. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν είναι αληθινό αλλά είναι και άδικο. Και μιλάει κάποιος που γνωρίζει πολύ καλά τι θα πει αστυνομία.

Γι’ αυτό θα πρέπει να αποφεύγουμε τις γενικεύσεις, γιατί έτσι οδηγούμε τους νέους σε λάθος δρόμο. Τους κρύβουμε το δάσος της πραγματικότητας με το δέντρο μιας εικονικής πραγματικότητας.

Θα ήθελα να μπορούσα να απευθυνθώ στους σημερινούς νέους και να τους πω: Κλείστε τα αυτιά σας στις γλοιώδεις κολακείες όσων προσπαθούν ουσιαστικά να εκτονώσουν την οργή και την ενέργειά σας σε ψεύτικους στόχους απομακρύνοντάς σας από τους πραγματικούς. «Αυτούς» εξυπηρετεί να τρώμε τις σάρκες μας στρεφόμενοι ο ένας κατά του άλλου. Ο στόχος όμως δεν είναι βέβαια αυτός που έχει το μαγαζί στο κέντρο της Αθήνας και βγάζει από αυτό το ψωμί του, τα φάρμακά του, τη μόρφωση του παιδιού του, όπως οι δικοί σας γονείς. Στα Ιουλιανά, μια από τις πιο ταραγμένες εποχές της ιστορίας μας, η νεολαία κατέβαινε κατά δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους και ποτέ δεν είχαμε την παραμικρή καταστροφή, αν και θρηνούσαμε δύο νεκρούς, τον Λαμπράκη και τον Πέτρουλα, που σκοτώθηκαν αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο αύριο. Περιφρουρούσαμε τον αγώνα μας και γ’ αυτό ποτέ δεν έγινε τίποτα, δεν αφήσαμε εμείς να γίνει τίποτα που να τον αμαυρώνει.

Και συγχρόνως η γενιά αυτή δημιουργούσε. Ίσως ποτέ άλλοτε στη νεότερη ιστορία μας δεν είχαμε τόσα έργα σε όλους τους τομείς, ποίηση, λογοτεχνία, μουσική, σε όλες τις τέχνες, που έγιναν όπλο του αγώνα της νεολαίας, από ανθρώπους νέους που αγωνιζόταν και δημιουργούσαν.

ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ.

Μην τους επιτρέπετε να στιγματίζουν τον αγώνα σας. Τι θα πει «κουκούλα»; Ο πραγματικός αγωνιστής και επαναστάτης ούτε ντρέπεται ούτε φοβάται να δείξει το πρόσωπό του. Μην αφήνετε να σπιλώνουν τη μνήμη του Αλέξανδρου συνδέοντας το πρόσωπό του και το όνομά του με εικόνες φρίκης. Είναι σαν να τον σκοτώνουν για άλλη μια φορά.
ΑΝΟΙΞΤΕ ΔΡΟΜΟΥΣ.

Αντισταθείτε στα εύκολα που τόσο ύπουλα βάζουν μπροστά σας προσπαθώντας να σας ξεγελάσουν ότι είναι δήθεν δικές σας επιλογές. Πάρτε τη ζωή στα χέρια σας και προχωρήστε μπροστά.

ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ!

Αθήνα, 17.12.2008

http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?p=19156#19156

Ανώνυμος είπε...

Θα γίνει σήμερα πορεία για την άνανδρη αναίτια επίθεση στον 20 χρονο?

Το κεντρικό σύνθημα θα είναι κουκουλοφόροι γουρούνια δολοφόνοι ?

Αντε τσιπροαλαβάνοι δεν θα μαζευτούμε στα προπύλαια?

Που είναι όλοι οι επαναστάτες της γυμναστικής ακαδημίας να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους σήμερα ?

Τι έγινε κατάπιατε την γλώσσα σας, ο Αλέξης με το μικρό του όνομα και ο Αστυνομικός με το επίθετο χωρίς κύριος μπροστά ένα ξερό επίθετο. Δεν έχει μικρό όνομα καθότι γουρούνι εεε ?

Να την βράσω την κρυφοαναρχοκουμουνιστική σας δημοκρατία!

Ανώνυμος είπε...

Προσπάθησε να κρύψεις τον ενθουσιασμό σου για την πετυχημένη προβοκάτσια, Ανώνυμε. Καρφώνεσαι...

Ανώνυμος είπε...

@ Παρατήρηση: Ποια προβοκάτσια, βρε? Επαναστατική πράξη ήταν, τουλάχιστον έτσι την αντιλαμβάνονται αυτοί που χτύπησαν τον ένστολο χθες.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τους ξέρεις και σου το είπαν;

Ανώνυμος είπε...

Εγώ απλά σκέφτομαι και καταλαβαίνω!