Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2008

Οι θέσεις της ΑΣΠ για τις εκλογές της ΕΣΟ

Από την Ανεξάρτητη Σκακιστική Προοπτική (ΑΣΠ), μια νεοσύστατη παράταξη που θα λάβει μέρος στις επερχόμενες εκλογές της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, λάβαμε το παρακάτω κείμενο-διακήρυξη θέσεων:
http://chessblogger.googlepages.com/asp.doc
Υπογράφουν οι υποψήφιοι για το Δ.Σ:
Γκορίτσας Χρήστος, Σκόδρας Αστέριος, Γεωργόπουλος Γεώργιος, Κουλιούρας Ιωάννης, Σπυρακόπουλος Ιωάννης, Μπαρμπής Αθανάσιος, Μουρτζούνη Μαρία, Σκαπέρδας Κωνσταντίνος, Πρασσάς Γεώργιος, Κωστούρος Αλέξανδρος, Ξηροπούλου Αλεξάνδρα, Κορρές Ευάγγελος, Μιχαλόπουλος Νικόλαος, Καφφές Αστέριος, Νικολαϊδου Ελένη-Ησιόνη, Δρακόπουλος Κωνσταντίνος, Μιχόπουλος Ανδρέας, Μπατζιανούλης Δημήτριος, Παπαδόπουλος Βασίλειος.

***Διαβάστε ακόμη:
Οι θέσεις της Νέας Σκακιστικής Κίνησης (ΝΣΚ) για τις εκλογές της ΕΣΟ:
http://skakistiko.blogspot.com/2008/11/blog-post_10.html
Οι θέσεις της Νέας Σκακιστικής Πρωτοβουλίας (ΝΣΠ) για τις εκλογές της ΕΣΟ:
http://skakistiko.blogspot.com/2008/11/blog-post_5487.html

32 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Επίσης υποψήφιοι είναι στα άλλα όργανα οι Δημήτρης Κεφάλας, Παυλής Αντώνης, Λιάσκος Δημήτριος, Παπαγεωργίου Γεώργιος, Ζευγίτη Ευγενία και Σκαφίδα Θεοδώρα. Σκοπός μας είναι να τεθούν σημαντικά ζητήματα στο τραπέζι του διαλόγου για το ελληνικό σκάκι και να δώσει μία διέξοδο σε αυτούς που η αλαζονία της εξουσίας τους θλίβει πραγματικά. Να στηρίξουμε τα σωματεία που η αποξενωμένη από τα προβλήματα διοικούσα παράταξη της ΕΣΟ αδυνατεί να καταλάβει.
Ζητάμε τη στήριξή σας για μια πραγματικά ανεξάρτητη και εποικοδομητική φωνή μέσα στο συμβούλιο.

Ανώνυμος είπε...

Eποικοδομητική φωνή όπως λέμε στην ΕΣΣΝΑ?? Να πέφτουν βροχή οι σφαλιάρες και οι κλωτσιές?

Ανώνυμος είπε...

Η λάσπη είναι ένα από τα όπλα τους. Εμείς δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο...

Ανώνυμος είπε...

Ακόμα δεν έχει δημοσιευτεί η "κλήρωση 5ου γύρου του Μπίκου".

Κατάλαβα .... Τώρα που πάνε όλοι για την εΣΟ, την ξέχασαν την ΕΣΣΝΑ :)

barbis είπε...

Σε ένα άλλο blog διάβασα ότι η ΑΣΠ είναι συνέχεια της παράταξης που έχει πρόεδρο τον Γιάννη Γαλάνη στην ΕΣΣΝΑ και αντιτίθεται λέει στον πρόεδρο της τώρα!!Να δούμε τι άλλο θα ακούσουμε!

Ανώνυμος είπε...

Μονάχα ετούτο τον τρελό μου θα κρατήσω
ποὺ ξέρει μόνο σ᾿ ενα χρώμα να πηγαίνει
δρασκελώντας την μίαν άκρη ως την άλλη
γελώντας μπρός στις τόσες πανοπλίες σου
μπαίνοντας μέσα στις γραμμές σου ξαφνικά
αναστατώνοντας τις στέρεες παρατάξεις
Ελα να παίξουμε...
(Μανόλης Αναγνωστάκης)

Ανώνυμος είπε...

Σε αυτές τις εκλογές είδαμε θέσεις από τη Νέα Σκακιστική Κίνηση, είδαμε θέσεις από τη νεοπαγή ΑΣΠ, είδαμε θέσεις ακόμα και από την «αντιπολίτευση» της συμπολίτευσης, όπως αυτοδιαφημίζεται σε άλλο blog η ΝΣΠ. Μόνο από την παράταξη που κυβερνάει το ελληνικό σκάκι τις τελευταίες δεκαετίες δεν είδαμε θέσεις. Βέβαια η κυβερνώσα παράταξη προφανώς δεν χρειάζεται θέσεις, έχει το μηχανισμό, οπότε οι θέσεις περιτεύουν.

Ανώνυμος είπε...

Με έκπληξη διαπιστώνω την ύπαρξη ανώνυμων σχολίων για υποτιθέμενη καθυστέρηση της κλήρωσης του Κυπέλλου Μπίκου! Η κλήρωση, όπως πολλά σωματεία γνωρίζουν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μαζί μου, έχει γίνει από τη Δευτέρα το απόγευμα και δημοσιεύτηκε μερικές ώρες αργότερα!
Οι συγκρίσεις δεν αφήνουν καμμία αμφιβολία:
Οταν το Μπίκου το ανελάμβαναν γνωστά στελέχη της διοικούσας παράταξης της ΕΣΟ, η κλήρωση έβγαινε την Πέμπτη κάποιες φορές δε και την Παρασκευή. Επιπλέον, προ τριετίας ούτε τελική βαθμολογία δεν είχαν βγάλει για περίπου ένα χρόνο, ενώ όλοι οι σκακιστές θυμούνται ότι τα αποτελέσματα πήγαιναν στη FIDE πολλούς μήνες, ίσως και ένα χρόνο μετά!
Ολοι πλέον, όχι μόνο στην Αττική αλλά σε όλη την Ελλάδα, έχουν καταλάβει πως δούλευαν κάποιοι κάποτε και πως δουλεύουν κάποιοι τώρα!
Ευχαριστούμε πολύ τους γνωστούς ανώνυμους που με την προσπάθεια σπίλωσής μας, μας προσφέρουν σοβαρά επιχειρήματα στην προεκλογική μας προσπάθεια. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να κρύψουμε, όχι σαν και αυτούς που κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους.

barbis είπε...

Γιάννη Σπυρακόπουλε ότι και να λένε "Kαθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται".Αν κάποιος από εμάς δεν προσπαθεί για το καλό του αθλήματος αλλά για να προωθήσει τα συμφέροντα του και να ενισχύσει την τσέπη του τότε ας μας τον πουν καθαρά να τον διώξουμε εμείς οι ίδιοι.Και εσείς προσέξτε λίγο μη στεναχωρήτε τον πρόεδρο σας:)Aλλο ΕΣΣΝΑ άλλο ΕΣΟ κύριοι μην τα μπερδεύετε.

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ ότι η "Ανεξάρτητη Σκακιστική Προοπτική" είναι Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ παράταξη η οποία μπορεί να ΕΚΦΡΑΣΕΙ αυθεντικά - ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ στις θέσεις,ΜΕ ΤΟΛΜΗ, με ρεαλισμό και χωρίς κομματικές προσκολλήσεις - τα σωματεία τα οποία αγωνιούν πάνω απ'όλα για το μέλλον του ελληνικού σκακιού. (και όχι για προσκαιρα συμφέροντα ή ισορροπίες)

Καλούμε τους φίλους του σκακιού να αγκαλιάσουν και να ενισχύσουν την ωραία αυτή προσπάθεια και να δώσουν "φρεσκάδα" και προοπτική στο ελληνικό σκάκι.

Ανώνυμος είπε...

Γιατί δεν έχει ανακοινωθεί το ψηφοδέλτιο Μακρόπουλου; Μήπως κατεβαίνουν άτομα που έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα; Ο Γαλάνης κατεβαίνει;

Ανώνυμος είπε...

σε λιγο η ΕΣΟ εγκρινει τα ψηφοδελτια
τουλαχιστον δυο υποψηφιοι της σημερινης διοικησης στηριζονται απο σωματεια που εχουν δικαιωμα ψηφου επειδη εχουν πραγματοποιησει μονο εσωτερικα τουρνουα( κατα τυχη ολα αυτα τα σωματεια στηριζουν την σημερινη διοικηση και ειναι αρκετα!!!)
και για να μην ανησυχειται ο γαλανης κατεβαινει εστω και σε αρκετα χαμηλη θεση
νεοτερες πληροφοριες σε λιγο

Ανώνυμος είπε...

To Blog έχει γεμίσει ανώνυμους ρουφιάνους και επώνυμους με ξύλινο λόγο και δηλώσεις που θυμίζουν πολιτικούς χειρίστου είδους,...μακριά από συντηρητικούς γατζομένους στην εξουσία και νεοπροοδευτικούς που διψάνε για εξουσία,...

barbis είπε...

Ενας ανώνυμος ρουφιάνος έδωσε μια σημαντική πληροφορία.Δύο ομάδες ψηφίζουν με εσωτερικά τουρνουά!Για να κάνω μια προσπάθεια να μαντέψω τη μία.Πιστεύω ότι είναι η νέα ομάδα του πολυπροέδρου Τεσσας Σπύρου Ζαννιά η ΑΤΕ.Όπου είναι αυτός όλα είναι δυνατά!Τίποτα δε με εκπλήσει για αυτόν τον άνθρωπο πλέον.

Ανώνυμος είπε...

Τελικά διαπιστώνω για μία ακόμη φορά, πως το επίπεδο όσων ζητούν την φήφο των σωματείων, είναι -στη δημόσια συζήτηση- πολύ χαμηλό, απογοητευτικό..

barbis είπε...

Ναι αγαπητέ κύριε καμιά φορά παραφέρομαι ειδικά όταν λέω την αλήθεια!Σας ζητάω ειλικρινά χίλια συγνώμη ,δε θα το ξανακάνω.Αν μπορούσατε να μου πείτε και το όνομα σας θα σας ζητούσα ονομαστικά και δημοσίως συγνώμη για τα χυδαία λόγια μου,αλλά δυστυχώς γράφετε ανώνυμα...

Schrödinger's Cat είπε...

Στο blog αυτό, εδώ και ενάμιση χρόνο, οι απόψεις επωνύμων και ανωνύμων έχουν (κατ' αρχάς) την ίδια βαρύτητα και είναι το ίδιο ευπρόσδεκτες.
Οι απόψεις ενισχύονται ή αποδυναμώνονται από την τεκμηρίωσή τους, την πληρότητά τους και την κοσμιότητά τους, όχι από την επωνυμία, την ψευδωνυμία ή την ανωνυμία.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπαρμπή,
Πριν να μαντεύετε καλό είναι να ερευνάτε.
Η ΑΤΕ είναι σχετικά νεοσύστατο σωματείο το οποίο προπονώ συστηματικά εδώ και τρία χρόνια. Συμμετείχε στο ΔΠ της ΕΣΣΝΑ στη Τοπική Κατηγορία, όπου και κέρδισε την άνοδό της στην Γ' ΕΚ. Επίσης αρκετοί αθλητές της λαμβάνουν μέρος σε διεθνή τουρνουά του καλοκαιριού, αλλά και σε άλλα ελληνικά τουρνουά.
Συνεπώς είναι ένα ενεργό σωματείο του οποίου η δράση κακώς αναφέρεται σε μεμονωμένα άτομα.
Καταλαβαίνω οτι έρχονται εκλογές, αλλά σε τελική φάση ας μην επιτιθέμεθα σε σωματεία που απλά καλλιεργούν το άθλημά μας.
Στράτος Γρίβας

barbis είπε...

Kύριε Γρίβα σας ευχαριστώ για την πληροφόρηση που μου παρέχετε αλλά θα ήθελα αν είναι δυνατόν να γίνετε λίγο πιο σαφής,διότι νομίζω ότι όλα όσα αναφέρετε έλαβαν χώρα φέτος.Η συμμετοχή στο φετινό πρωτάθλημα δε δίνει δικαίωμα ψήφου στην ΑΤΕ ενώ στο περσινό δε συμμετείχε.Επίσης θα ήθελα να μας πείτε πότε μπήκε στα μητρώα της ομοσπονδίας η ΑΤΕ και αν είναι αλήθεια ότι ψηφίζει λόγω ενός εσωτερικού τουρνουά.Το από πότε κάνετε εσείς προπονήσεις εκεί δεν έχει να κάνει με το δικαίωμα ψήφου της εν λόγω ομάδας.Φιλικά Μπαρμπής Θανάσης.

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Μπαρμπή,
Καταρχήν εσείς επιτεθήκατε σε ένα σωματείο οπότε εσείς πρέπει να αποδείξετε τα στοιχεία τα οποία επικαλείστε. Εγώ γνωρίζω οτι το σωματείο είναι ενεργό και όχι μαϊμού και οι αθλητές του έλαβαν και λαμβάνουν μέρος σε πολλά τουρνουά. Ο νόμος δεν υποχρεώνει τη συμμετοχή σε ΔΠ για το δικαίωμα ψήφου αλλά την ενεργή συμμετοχή 10 αθλητών. Και από όσο τουλάχιστον γνωρίζω τους ανθρώπους του συλλόγου μάλλον και δεν τους ενδιαφέρουν και τόσο οι εκλογές.
Το οτι προπονώ το σύλλογο φυσικά δεν κατοχυρώνει δικαίωμα ψήφου, απλά το ανέφερα ως γεγονός και απόδειξη οτι γνωρίζω τι συμβαινει στο σύλλογο.
Τα προσωπικά σας με το κ. Ζαννιά (φετινή μετεγγραφή του) δεν αφορούν το συγκεκριμένο σύλλογο και την πορεία του.
Στράτος Γρίβας

Ανώνυμος είπε...

Στράτο προφανώς ο Θανάσης αναφερόταν στο έτος 2007 το οποίο υπολογίζεται για την ενεργότητα ενός σωματείου. Καθε σωματείο για να είναι ενεργό θα πρέπει να διαθέτει 10 ενεργούς παίκτες την προηγούμενη χρονιά. Για την ΑΤΕ έχουμε κάποιες αμφιβολίες, όπως και για άλλα σωματεία, γιατί οι πιο πολλοί παίκτες της ΑΤΕ ήρθαν με μεταγραφή και αγωνίζονται από τον Ιανουάριο του 2008 στο εν λόγω σωματείο. Επιπλέον, εσύ αναφέρεσαι στο Πρωτάθλημα του 2008 όπου ανέβηκε στην Α Τοπική, ενώ το 2007 δεν είχε αγωνιστεί πουθενά. Οπότε το ερώτημα του Θανάση δεν είναι καθόλου αβάσιμο και το έχουμε και εμείς.
Ελέγχουμε όλες τις περιπτώσεις μία προς μία και εφόσον συγκεντρώσουμε επαρκή στοιχεία θα προχωρήσουμε σε δημοσιοποιησή τους.

Ανώνυμος είπε...

Η περιεκτική και ουσιαστική τοποθέτηση του "γάτου" με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Ποικιλόμορφη ενασχόληση με τα σκακιστικά θέματα και κατά το δυνατόν αντικειμενική θεώρηση των πραγμάτων (που δεν σημαίνει απαραίτητα ουδέτερη ή χωρίς συναίσθημα) είναι τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου χώρου που με προσέλκυσαν να συμμετέχω κι εγώ στην ανταλλαγή απόψεων.

Ανώνυμος είπε...

ειναι λυπηρο που αντι να βγουν μπροστα οι υπευθυνοι του σωματειου της ΑΤΕ βγαινει ενας καταξιωμενος σκακιστης και προτιμαει να εκτεθει.
βεβαια κανενας δεν απανταει στος εξης απλο ερωτημα:
πως ειναι δυνατον ολα αυτα τα σωματεια που ψηφιζουν με το αιτιολογικο οτι διοργανωσαν μονο ενα εσωτερικο πρωταθλημα το 2007 ολα μα ολα αυτα τα σωματεια ψηφιζουν την παραταξη ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ

Ανώνυμος είπε...

Η τοποθέτηση μου δεν αφορούσε την ποιότητα του συγκεκριμένου blog που και μένα έχει κερδίσει ως προς τα υψηλά στάνταρ που έχει θέσει όχι μόνο ως προς τη σκακιστική πληροφόρηση αλλά και με μία πιο σφαιρική προσέγγιση των πραγμάτων,..αλλά προς κάποιους ανώνυμους και επώνυμους "καλοθελητές", και φυσικά δεν αναφέρομαι για όλους τους ανώνυμους ή για όλους τους επώνυμους.
Και θα αναφερθώ ας πούμε για παράδειγμα σε ανάρτηση ανώνυμου που αναφέρεται "σε άτομα που έχουν προκαλέσει το δημόσιο αίσθημα" η συγκεκριμένη διατύπωση η οποία προφανώς δεν συνοδεύεται με κανένα άλλο επιχείρημα,..μόνο σε περιόδους χούντας θα μπορούσε να σταθεί,..

Ανώνυμος είπε...

Γιάννη,
Φυσικά και έχετε κάθε δικαίωμα και υποχρέωση να ελέγχετε κάθε σωματείο σε σχέση με το δικαίωμα ψήφου του - δεν ήταν αυτή η ένστασή μου.
Θεώρησα οτι το προσωπικό πρόβλημα του κ. Μπαρμπή με τον κ. Ζαννιά (που ήρθε στις φετινές μετεγγραφές στο σωματείο) δε θα έπρεπε να αναμειγνύει την ΑΤΕ.
Θεώρησα ότι μπορούσα να αναφέρω τις γνώσεις μου με το ποιόν του συλλόγου και σε καμία περίπτωση δε θεωρώ ότι εκτίθεμαι, αφού απλά ανέφερα πληροφορίες, γνώσεις και προσωπικές εκτιμήσεις.
Αύριο, που έχω τακτική προπόνηση με το σωματείο, θα αναφέρω το θέμα στους υπεύθυνους ώστε να έχουν και τη δυνατότητα απάντησης, αν φυσικά το επιθυμούν.
Στράτος Γρίβας

barbis είπε...

Στις προηγούμενες εκλογές της ΕΣΟ δεν άφησαν τη νεοσύστατη ομάδα μου Σ.Ο Βόρειας να ψηφίσει διότι παρόλο που εκείνη τη χρονιά είχε συμμετοχή στο πρωτάθλημα την αμέσως προηγούμενη είχε παίξει μόνο στο κύπελλο οπότε είχε μόνο τέσσερις ενεργούς σκακιστές και όχι δέκα που απαιτούνται.Αν ξέραμε τα παραθυράκια με τα εσωτερικά θα κάναμε ένα και θα το στέλναμε στην ΕΣΟ.Άσε που αυτό το σύστημα ευνοεί την δημιουργία διαφόρων σωματείων μαϊμού τα οποία θα στέλνουν ένα εσωτερικό χωρίς να συμμετέχουν πουθενά αλλού.Για μένα είναι τουλάχιστον γελοίο να ψηφίζει ένας σύλλογος με αυτόν τον τρόπο.Τέλος θα ήθελα να πω ότι δεν οφείλω να απολογηθώ για την φερόμενη ως "επίθεση" στο σωματείο της ΑΤΕ αλλά αντιθέτως θεωρώ καθήκον μου από τη στιγμή που ασχολήθηκα να προσπαθήσω ακόμα περισσότερο για τη σωστή και τίμια διεξαγωγή των εκλογών.Για αυτό άλλωστε μπήκα και στο συνδυασμό της ΑΣΠ όπου υπάρχουν κάποιοι πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι όπως οι Γκορίτσας,Σπυρακόπουλος,Σκόδρας,Σκαπέρδας,Παπαδόπουλος τους οποίους γνωρίζω από παλιά.Αν κάποιος έχει στοιχεία που αμφισβητούν την τιμιότητα και την αξιοπιστία αυτών των ανθρώπων να μου το πει και εγώ αμέσως θα αποχωρήσω.

barbis είπε...

Σ.Ο Βόρειας Εύβοιας εννοούσα ενώ ξέχασα να αναφέρω και τον Αντρέα τον Μιχόπουλο που είναι επίσης πολύ αξιόλογος άνθρωπος και τον γνωρίζω από το πέρασμα μου από τους τρεις αστέρες.

Ανώνυμος είπε...

Δεν είχα σκοπό να συνεχίσω την άσκοπη μάλλον ανταλλαγή απόψεων περί της ΑΤΕ (ή παρόμοιων περιπτώσεων), οφείλω όμως να σημειώσω κάποιες γενικές σκέψεις:
1. Σωστά (σύμφωνα με το νόμο και τα λεγόμενα του κ. Μπαρμπή) δεν αφέθηκε ο Σ.Ο. Βόρειας Εύβοιας να συμμετέχει στις προηγούμενες εκλογές.
2. Σωστά θα πρέπει να ερευνηθεί το δικαίωμα συμμετοχής της ΑΤΕ αφού υπάρχουν ενστάσεις, αν και δεν πιστεύω ότι η Γραμματεία της ΕΣΟ θα προέβαινε σε τόσο σοβαρό λάθος. Και μάλλον (κατά τη γνώμη μου) η σωστή διαδικασία είναι το ερώτημα/αίτηση προς την ΕΣΟ και όχι η δημόσια διαπόμπευση ενός οποιουδήποτε σωματείου σε ένα σκακιστικό site, χωρίς να έχει μάλιστα το δικαίωμα ανταπάντησης των κατηγοριών – δεν είναι υποχρεωμένοι οι υπεύθυνοι του σωματείου να παρακολουθούν το συγκεκριμένο site.
3. Ο νόμος απαιτεί 10 ενεργούς σκακιστές. Αν η έννοια ‘ ενεργοί’ θα πρέπει να αναφέρεται μόνο σε διασυλλογικά ή εσωτερικά πρωταθλήματα, πάμε χαμένοι. Υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι αγώνες στο καλεντάρι της ΕΣΟ και των συλλόγων και πάρα πολλές εκδηλώσεις, ώστε να μην είναι δύσκολο να αποδειχθεί ο ενεργός (και νομότυπος) σύλλογος.
4. Αν ο κ. Μπαρμπής θεωρεί γελοίο το συγκεκριμένο νόμο (και ίσως και να είναι) καλό θα ήταν να προσπαθήσει να τον αλλάξει εκεί που πρέπει. Το ‘σωστή και τίμια διεξαγωγή των εκλογών’ αναφέρεται στην εφαρμογή του νόμου ή στην γελοιότητα αυτού?
5. Οι κ.κ. Γκορίτσας, Σπυρακόπουλος, Σκόδρας, Σκαπέρδας, Παπαδόπουλος και Μιχόπουλος και αξιόλογοι και σοβαροί άνθρωποι είναι και γι’ αυτό δεν εκτίθενται με ‘αμφισβητήσιμα’ στοιχεία ούτε επιτίθενται σε σωματεία, αλλά διεκδικούν τη ψήφο αυτών με θέσεις και προτάσεις.
Ας είναι – ακόμα 5 μέρες θα πρέπει να ανεχθούμε διαφόρων ειδών επιθέσεων της λογικής ‘όποιος δεν είναι φίλος μας θα πρέπει να τον εξαφανίσουμε’ . Έπειτα θα βρούμε κάτι άλλο για να σφαχτούμε….
Στράτος Γρίβας

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητοί φίλοι ως γνωστόν οι εκλογές της ΕΣΟ έπρεπε να έχουν γίνει το Σεπτέμβριο έως Οκτώβριο του 2008.
Το ΔΣ της ΕΣΟ αποφάσισε να παρατείνει τις εκλογές και να τις διεξάγει στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2008.
Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΣΟ ένα σωματείο έχει δικαίωμα ψήφου ένα χρόνο μετά την έγκριση εγγραφής του στην ΕΣΟ.
Στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΟ που έγινε στις:
08.12.2007 συζήτησε και πήρε αποφάσεις για τα παρακάτω θέματα:
....
2. Εγκρίθηκε η εγγραφή στη δύναμη της ΕΣΟ των παρακάτω σωματείων:

α.
β.
γ. Σκακιστικός Όμιλος «ΣΑΧ» Θεσσαλονίκης.
δ.
ε. Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας «Παλαμήδης ο Ευβοεύς».
στ.

Καταρχάς είναι φανερό ότι τα σωματεία αυτά δεν έχουν κλείσει ένα χρόνο ως μέλη της ΕΣΟ.
Τα δελτία των σκακιστών των σωματείων εγκρίθηκαν μετά από την συνεδίαση του ΔΣ της ΕΣΟ δηλ στις 8 12 2008.
Πότε πρόλαβαν και τα δύο σωματεία να κάνουν εσωτερικά τουρνουά?
Ο κανονισμός της ΕΣΟ που λέει ότι οποιοδήποτε διοργάνωση για να αξιολογηθεί πρέπει τα αποτελέσματα να έχουν αποσταλλέι στην γραμματεία της ΕΣΟ έως και 30 Νοεμβρίου κάθε χρόνου γιατί δεν ίσχυσε στην συγκεκριμμένη περίπτωση?
Θα μάθουμε την αλήθεια γι αυτές τις περιπτώσεις??
φιλικά!!!

Ανώνυμος είπε...

Οι εκλογές της ΕΣΟ είναι μια χαμένη υπόθεση φίλοι μου. Ακόμα κι αυτοί που κατά καιρούς εναντιώθηκαν με το Μακρόπουλο στο τέλος τον "προσκύνησαν". Ο άνθρωπος δεν παίζετε στα παντός είδους "μαγειρέματα". Σαράντα χρόνια φούρναρης ...

G GEORGOPOULOS είπε...

Αγαπητέ Στράτο διάβασα αρκετές φορές όλα τα κείμενα που έχουν δημοσιευθεί σε αυτή την ενότητα και μου δημιουργήθηκαν κάποιες απορίες τις οποίες θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.
Ο κ. Μπαρμπής και ο κ. Σπυρακόπουλος, αμέσως μετά, ανέπτυξαν ο καθένας με διαφορετικό τρόπο τον προβληματισμό τους για το πως και με ποιο δικαίωμα ψηφίζει το σωματείο ΑΤΕ.
Σε όλη την επιχειρηματολογία τους πουθενά δεν είδα να αναφέρονται στο όνομα σου. Προφανώς ή μάλλον από ότι καταλαβαίνω από τα κειμενά σου ένοιωθες να θίγεσαι, γιατί σε αυτό το σωματείο από ότι μας είπες κάνεις προπονήσεις τα τελευταία χρόνια
Όμως αγαπητέ Στράτο κανένας δεν κατηγόρησε τον προπονητή του σωματείου ή τους σκακιστές του που όπως μας ανέφερες κατεβαίνουν και παίζουν σε πολλά και σημαντικά τουρνουά.
Υπάρχουν όμως αρκετά ερωτηματικά για τις ενέργειες των ιθυνόντων του σωματείου για τον τρόπο και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν για να έχει δικαίωμα ψήφου το σωματείο τους.
Που από ότι γνωρίζεις καλύτερα και από εμένα αυτοί είναι που ψηφίζουν.
Προφανώς οι εκπροσωποί του σωματείου στην ΕΣΟ ενδιαφέρονται για τις εκλογές και αυτό αποδεικνύεται γιατί ο τακτικός εκπρόσωπος του σωματείου εκπροσωπεί τουλάχιστον δύο σωματεία στην γενική συνέλευση.
Εδώ αρχίζουν οι προβληματισμοί μου δεν μπορώ να καταλάβω γιατί μπαίνεις μπροστά και προσπαθείς να μας πείσεις για το αντίθετο.
Δεν μπορώ να καταλάβω την τόσο έντονη συναισθηματική σου έξαρση που σε οδήγησε να μιλάς για προσωπικές επιθέσεις .
Βεβαίως ως ενεργός πολίτης και με όλο το θάρος της γνώμης που έχεις κανείς δεν μπορεί να σου απαγορεύσει ή να σου επιβάλλει να σιωπήσεις.
Όπως σε εμένα προσωπικά και σε αρκετούς άλλους κανένας μα κανένας δεν μπορεί να μας επιβάλλει να ζούμε στην ΠΑΡΑΜΥΘΟΥΠΟΛΗ και να του λέμε και ευχαριστώ.
...ε όχι...άλλο...έχουμε δικαίωμα στα δικά μας όνειρα πλέον

Γιώργος Γεωργόπουλος

Ανώνυμος είπε...

OK το καταλάβαμε.
Υπάρχουν περισσότερα Σωματεία απο 2 χωρίς δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές της ΕΣΟ.
Τι γίνεται με αυτά; Θα ψηφίσουν; υπάρχει τρόπος να μην γίνει αυτό;
Αν ναι πως;
Αν όχι ... άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε