Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

Διαβαλκανικό Πρωτάθλημα Νέων & Νεανίδων


Κεντρικό σημείο της Φλώρινας κατά το μεσοπόλεμο.

Το 1ο Διαβαλκανικό Πρωτάθλημα Σκακιού Νέων και Νεανίδων θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα 5 έως 9 Μαΐου 2009 στο ξενοδοχείο «Φαίδων», στην πόλη της Φλώρινας, από τον δραστήριο τοπικό σύλλογο «Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας».
Συμμετέχουν 4μελείς ομάδες νέων και νεανίδων κάτω των 16 ετών από την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Βουλγαρία και το Μαυροβούνιο.
Περισσότερες λεπτομέρειες και το πρόγραμμα των αγώνων μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΣΣΚΕΔΥΜ: http://www.esskedym.gr/. Οι αγώνες θα καλυφθούν ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας http://www.skakistis.gr/livegames/chess.htm?yctbalkan.htm.
Παράλληλα, την Παρασκευή 8 Μαΐου στις 11:00 διοργανώνεται ανοικτό τουρνουά ράπιντ με χρόνο σκέψης 25' για κάθε παίχτη, 5 γύρων, με συμμετοχές και σκακιστών κάτω των 16 από την Κεντροδυτική Μακεδονία μετά από επιλογή προπονητών. Τα συνολικά έπαθλα είναι 1700 Ευρώ.

21 σχόλια:

Schrödinger's Cat είπε...

Αφαιρέθηκε σχόλιο επισκέπτη, που προπαγάνδιζε φυλετικό μίσος εναντίον άλλου λαού.

Ανώνυμος είπε...

Όσο άχαρο ή δυσάρεστο κι αν γίνεται ένα τέτοιο καθήκον του διαχειριστή, ο "γάτος" πολύ καλά έκανε και έσβησε το σχετικό σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Γάτε άσε όλα τα "λουλούδια" να ανθίσουν:-))

Ανώνυμος είπε...

POIOI ELLHNES THA MAS EKPROSWPHSOUN...?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Γάτος
Και σου'χω πει να μην τα σβήνεις αυτά. Φέρνουν πελατεία.

Άραγε, το να φέρεσαι διαφορετικά σε κάποιον (σβήνοντας τα σχόλια του, ενώ σε μένα π.χ. όχι), μήπως αποτελεί κι αυτό ένα ιδιότυπο είδος ρατσισμού; Αυτό είναι κάτι που με απασχολεί χρόνια και δεν έχω καταλήξει. Ας πούμε, αξίζει να είσαι ρατσιστής απέναντι στη βλακεία; Και ποιος κρίνει που αρχίζει και που σταματά το βλακώδες;

Θα έλεγα κι άλλα, αλλά όπως ξέρεις δεν έχω πολύ χρόνο :-)

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Ο ρατσισμός προκύπτει όταν κάποιος αντιμετωπίζεται με προκατάληψη ως σύνολο. Σε αυτή την περίπτωση, αυτό που απορρίφθηκε δεν ήταν η προσωπικότητα ενός ανθρώπου, αλλά μια πολύ συγκεκριμένη συμπεριφορά σε ένα χώρο που δεν αποδέχεται αυτές τις συμπεριφορές.

Ο οικοδεσπότης μας έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι δεν αποκλείει άτομα, αφού μάλιστα επιτρέπει ανώνυμες καταχωρήσεις, ψευδώνυμες ή και πολλαπλές "ταυτότητες" όποιων θέλουν να λειτουργήσουν έτσι. Δέχεται και φιλοξενεί (όχι "ανέχεται") να καταγραφούν απόψεις με τις οποίες προφανέστατα διαφωνεί, αρκεί να είναι διατυπωμένες κόσμια και να μην ξεπερνούν κάποια όρια (όπως να προπαγανδίζουν "φυλετικό μίσος"). Άρα μόνο για ρατσισμό δεν μπορεί να κατηγορηθεί.

Αυτό που μπορεί να αμφισβητήσει κανείς είναι το δικαίωμα του οικοδεσπότη να αποφασίζει μόνος του για τέτοια θέματα. Προσωπικά του αναγνωρίζω αυτό το δικαίωμα, γιατί αποδέχομαι τους όρους συμμετοχής στο συγκεκριμένο χώρο, όπως τους έχει διατυπώσει σε διάφορα σχόλιά του. Όσοι δεν του το αναγνωρίζουν, μπορούν πολύ απλά να αλλάξουν χώρο συζήτησης. Όποιοι νομίσουν στην πορεία ότι αλλάζει στάση, μπορούν να τον επκρίνουν ή επίσης να αλλάξουν χώρο συζήτησης.

Ανώνυμος είπε...

Οι ελληνικές ομάδες:
Αγόρια
1. Αντώνης Παυλίδης (μέχρι 16 ετών)
2. Παντελής Τζουγανάκης (μέχρι 14)
3. Γιάννης Σταθόπουλος (μέχρι 12)
4. Αργύρης Παπαδόπουλος (μέχρι 10)

Κορίτσια
1. Κατερίνα Παυλίδου (μέχρι 16 ετών)
2. Ελένη Φράγκου (μέχρι 14)
3. Ελισάβετ Παπαδοπούλου (μέχρι 12)
4. Αλεξία Μόσχου (μέχρι 10)

Προπονητές: Γ. Νικολαϊδης – Σ. Μαριάνοβιτς
Αρχηγός αποστολής: Μ.Καλοσκάμπης

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΝΙΔΑΡΗΣ είπε...

@Ηλία
Μάλλον δεν έγινα απόλυτα κατανοητός. Δεν είπα ότι ο Γάτος είναι ρατσιστής -θεός φυλάξοι!-, τουλάχιστον όχι με την τρέχουσα έννοια. Δε με νοιάζει φυσικά τι κάνει ο καθένας στο ιστολόγιο του, αν γράφει ή αν σβήνει, κι αυτό γιατί είναι μέσα στα όρια της ελευθερίας της έκφρασης. Σαφώς αυτά τα όρια τα υπερβαίνει ενίοτε κάποιος από τους επισκέπτες και ο ιστολόγος τον κλειδαμπαρώνει. Κι εδώ αρχίζει ο προβληματισμός μου (και, όπως σχεδόν πάντα, προσέχω πολύ τις λέξεις που χρησιμοποιώ, δεν είπα ο αφορισμός μου).

Το δε παράδειγμα με τη βλακεία που αναφέρω πράγματι με ταλανίζει παιδιόθεν. Δεν αντέχω τους βλάκες. Είμαι ρατσιστής ή όχι; Είμαι μήπως ελιτιστής, ένα είδος ρατσισμού κι αυτό; Πόσο στενή είναι η έννοια του ρατσισμού και ποιος τη στενεύει και γιατί; Μήπως κάποιος που δε χωνεύει τους βλάκες είναι απλά βλάκας; Τέλος,επέτρεψέ μου να διαφωνήσω, ρατσισμός δεν είναι η συνολική απόρριψη ενός ανθρώπου, αλλά -συνήθως- ενός και μόνο χαρακτηριστικού του, όπως το χρώμα ή το φύλο. Ένας μαύρος μπορεί να είναι καλός γιατρός και ταυτόχρονα "αράπης" ή μια γυναίκα να είναι ξερωγώ όμορφη και ταυτόχρονα "ανίκανη να διοικήσει" ή "να οδηγήσει" (για έναν ρατσιστή όλα αυτά εννοείται).

Ηλίας Κουρκουνάκης είπε...

Παναγιώτη μου, προφανώς σε πολλά συμφωνούμε και σε λίγα διαφωνούμε. Μια κανείς από τους δυό μας δεν έχει την ανάγκη επιβεβαίωσης μέσω της συμφωνίας, ας επικεντρωθούμε στα λίγα.

Για παράδειγμα, δεν μου αρέσει ο χαρακτηρισμός "βλάκας" για οποιονδήποτε άνθρωπο, καθώς οι ταμπέλες προσφέρουν γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη του ρατσισμού. Από την άλλη πλευρά, μια σκέψη ή μια πράξη μπορεί κάλλιστα να είναι βλακώδης (έχω μπόλικη ιδία πείρα από τις δικές μου) και γι' αυτό να επικριθεί. Απλά, υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο λάθος και στη βλακώδη σκέψη ή πράξη.

Επίσης, κατά τη γνώμη μου ρατσισμός είναι η απόρριψη όχι ενός χαρακτηριστικού κάποιου συγκεκριμένου ανθρώπου (π.χ. να μην μας αρέσει που κάποιος είναι γιατρός, κι ας είναι μαύρος), αλλά του συνόλου της προσωπικότητάς του με βάση ένα χαρακτηριστικό (π.χ. επειδή είναι λευκός ή επειδή είναι αστυνομικός ή επειδή είναι κάτω των 18).

Επίσης, ρατσισμός είναι και η άκριτη αποδοχή του συνόλου μιας προσωπικότητας με βάση ένα μόνο χαρακτηριστικό του ατόμου (π.χ. επειδή είναι Έλληνας ή πτυχιούχος ή παγκόσμιος πρωταθλητής).

Μετοικος στη Νισυρο είπε...

Στα κοριτσια κατω των 12 αγωνιζεται για την Ελληνικη ομαδα η Ελισ.Παπαθανασιου,συμφωνα με το site των διοργανωτων.

Ανώνυμος είπε...

Η Τούρκοι έχουν το κράτος τους στην Ασία. Είναι κανείς που να διαφωνεί μ' αυτό?
{ επομένως δεν μπορεί να καλείται Βαλκανική Χώρα. Το παραπάνω πασιφανώς ορθό συμπέρασμα, δεν υποδηλώνει ότι οι Τούρκοι ΔΕΝ μπορούν τάχα να προσκληθούν σε μια αθλητική εκδήλωση. )

Για ποιό λόγο θα μπορούσε αυτή η επισήμανση να έχει κάποια σχέση με οποιαδήποτε "ρατσιστική" πτυχή?

Εάν λοιπόν, μια τέτοιας φύσεως διόρθωση ( γεωγραφικής ) κατατάσσεται σε κάποιας μορφής "ρατσισμό", τότε είναι φανερή η διάθεση να υποστηριχτεί η διαστρέβλωση.

Εάν αυτό το σβήσεις, θα επιβεβαιωθεί η υποψία.

Schrödinger's Cat είπε...

Δεν ήταν αυτή ούτε η διατύπωση ούτε το πνεύμα του προηγούμενου μηνύματός σας και το γνωρίζετε. Είστε ευπρόσδεκτος να γράφετε όποτε θέλετε και ό,τι θέλετε, χωρίς όμως να προσβάλλετε λαούς. Δεν έχω να συμπληρώσω τίποτα.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ, εννοείται ότι δεν έχεις να προσθέσεις τίποτα!

Έχουν όμως οι άλλοι. Είναι όλοι εκείνοι που γνωρίζουν πράγματα.

Επίσης, είναι φανερό ότι αυτοί οι άλλοι, δεν είναι δυνατόν να είναι ευπρόσδεκτοι, διότι αυτά που γνωρίζουν, δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα, και είναι πολύ σπάνιο να διαθέτει κανείς την γενναιότητα να αντιμετωπίζει ζητήματα που του προκαλούν αμηχανία.

Θα πρέπει να κυλήσει πολύς χρόνος για να είναι ο μέσος άνθρωπος σε θέση να κρίνει πότε κάτι πρέπει να σβηστεί.

Ένας έλλογος άνθρωπος είναι ικανός να αντιληφτεί ότι τα Καινοφανή ή Δύσκολα, είναι ένα δώρο για τον διανοητικό του κινητήρα, κι ότι χωρίς τέτοια δώρα σύντομα θα σαπίσει.

Αυτός ο προαναφερθείς χρόνος, εδώ, ακόμα δεν έχει κυλήσει.
Απόδειξη είναι, ότι έβαλες μια αισχρή ταμπέλα σε κάτι που δεν κατανόησες. Αυτό όλο, το λέμε λάσπη.

Η λάθος κρίση είναι ανθρώπινο, αλλά όφειλες να το αφήσεις να δει όλος ο κόσμος αυτό που εσύ εξέλαβες ως "φυλετικό μίσος".
Από κάτω, θα είχες μετά όλη την άνεση να το χαρακτηρίσεις όπως ήθελες. Θα σου το επέτρεπα!

Άλλη φορά να προσέχεις.

Νίκος Σαραντάκος είπε...

Μα, η Τουρκία συμμετέχει σε όλες τις ευρωπαϊκές αθλητικές διοργανώσεις, εδώ και δεκαετίες, τώρα το συνειδητοποίησε ο επισκέπτης; Από ποιον πλανήτη κατέβηκε;

Όμως, Γάτε, γιατί το είπαν "Διαβαλκανικό"; Διαφέρει σε κάτι από το Βαλκανικό;

Επίκτητος είπε...

Μέρος της τουρκίας είναι και η ανατολική Θράκη. Άρα και υπ' αυτή την έννοια, στενά γεωγραφική, είναι μέρος και των Βαλκανίων και, προφανώς, της Ευρώπης, έτσι, ορθώς προσκλήθηκε στη διοργάνωση.

Ανώνυμος είπε...

skakistiko blog eipame??

Schrödinger's Cat είπε...

@Ν.Σ. Υποθέτω για να το διαχωρίσουν από τα βαλκανικά πρωταθλήματα νέων που είχαν διεξαχθεί στο παρελθόν, κυρίως τη δεκαετία του 70, να μη θεωρηθεί συνέχεια αυτών των διοργανώσεων.

Ανώνυμος είπε...

Νίκο Σαραντάκο, "αγόρι μου", γιατί να επιδιώκεις με τόση βιασύνη να κακοχαρακτηριστείς ως ανίδεος, αφού θα ήταν πολύ προτιμότερο και ωφέλιμο για σένα, ή να παρακολουθείς σιωπηλός μπας και μάθεις κάτι παραπάνω, ή να ρωτήσεις προσεκτικά προσεκτικά τι άραγε με ώθησε να αμφισβητήσω αυτό που τάχα μου δήθεν τόοοοοοοσοι άλλοι απ' αυτόν τον πλανήτη θεωρούν ως αλήθεια?

Αλλά έχω κι έναν έπαινο εδώ - για τον ιδιοκτήτη, που άφησε το αυστηρό μου μήνυμα σε κοινή θέα - ο οποίος κανονικά πρέπει να προηγηθεί σε σχέση με την δική σου άποψη.

Πριν καιρό είχα κάνει έναν σχολιασμό και για σένα, στον οποίο έδωσα προβάδισμα σε ό,τι θετικό έιχα ανακαλύψει στο έργο σου, θέτοντας σε δεύτερη μοίρα ό,τι εσφαλμένο παρατήρησα. Τότε, είχα εισπράξει ένα ευχαριστώ από μέρους σου.

Τώρα, βλέπω ότι ένοιωσες την ανάγκη να πεις τη γνώμη σου ακριβώς εκεί που δεν σκαμπάζεις ντιπ για ντιπ!
Δεν θα σε αποπάρω καθόλου, ούτε και θα επιχειρήσω να εξηγήσω τίποτα απολύτως, γιατί ξέρω τι θα πει να έχεις ανάγκη για ψυχαγωγία.

Έχω εμπιστοσύνη ότι κάποια στιγμή θα την βρεις μόνος σου την άκρη.

Εγώ πάντως ντρέπομαι να μιλάμε για τα αυτονόητα.

Τον "επικτητο" τον έχω για χειρότερο : δεν κατάλαβε καν τι λέμε. ( Άλλο η πρόσκληση κι άλλο η Θέση ( Αρχή ) και δη η επίτηδες κατασκευασμένη! )

Τελευταίος μένει αυτός που ακόμα λίγο και θα μας απαγγείλει κατηγορία ότι του χαλάσαμε το κέφι για 3 βδομάδες επειδή δεν αναφέραμε πουθενά τη λέξη Πύργος Θ5, ούτε καν τη λέξη πιόνι!

Αναρτήστε κανένα πρόβλημα Πύργος εναντίον ελαφρού ιππικού, μήπως και τον συνεφέρουμε!

------

Και, γενικώς : Τα τελείως δυσάρεστα για έναν ιδιοκτήτη, ας σβήνονται.

Όσα εγείρουν ερωτηματικά, ας αφήνονται αναρτημένα για να μπορούν να υπόκεινται στην κρίση ή και στην μήνι τών θεατών.

Όλο και κάποιος θα μπορεί να βάζει τα πράγματα στη θέση τους, όπως και έγινε, πχ με τις σκακιστικές εκλογικές διαμάχες, πρόσφατα.

melen είπε...

Σωπάστε βρε ανίδεοι να μιλήσει ο γνώστης!
Αγαπητέ ανώνυμε κρεμόμαστε απ τα χείλη σας
ελπίζουμε ειλικρινά πως μετά από τόσο μακριά σεντόνια σχολίων που δε λένε απολύτως τίποτα, θα μας αποκαλύψετε επιτέλους το σπουδαίο που εσείς γνωρίζετε και οι υπόλοιποι προφανώς αγνοούμε.

Και μια απορία: η ιστορία σας διαθέτει άγνωστους, μυστικούς, καλά κρυμμένους χάρτες των Βαλκανίων, της Ασίας, της Ευρώπης; Τρελλαινόμαστε για χάρτες! Ιδίως όταν συνοδεύουν νεράϊδες, ξωτικά και λοιπά δαιμόνια.
Αχ, άντε! Μη μας κρατάτε άλλο σε αγωνία, επιμορφώστε μας!

Με βαθύτατη εκτίμηση,
με ασυγκράτητο θαυμασμό,
χαιρετώ σας

highaftos είπε...

Αγαπητέ,τρόπος του λέγειν,ανώνυμε...
σίγουρα ξέρεις τι λές,ή ...τρείς λαλούν και δυό ..χορεύουν?
Για ποιούς "διανοητικούς κινητήρες" μας λές,που δέχονται και ως δώρα τα ...."Καινοφανή ή Δύσκολα"(!)...που προφανώς εννοείς οτι ..μόνο εσύ κατέχεις...
Και,τι θαρείς,οτι πρέπει να "κυλήσει"
καν'ένας αιώνας για "να ειναι σε θέση ο μέσος άνθρωπος να κρίνει πότε κάτι πρέπει να σβηστεί",όπως αυτάρεσκα μας λές? τοποθετώντας σε προφανώς πάνω απο τον ..μέσο άνθρωπο..... σε ..dt, σβύνεται...
Ακου να σε λένε ..ρατσιστή!! Κακοήθεια ε?... Σωστά! κι'ο ρατσιστής,σε κάθε περίπτωση,κάτι είναι....
ρατσιστής τέλος πάντων...
Εσύ,εισαι απλά ερωτευμένος με την ..πάρτη σου!....
Στον ..προφορικό λόγο,ειμαι βέβαιος,σ'αρέσει ν'ακούς τη φωνή σου....
Στον γραπτό,μαλλον θα ..καμαρώνεις τα ..σεντόνια που απλώνεις.....
Κοίτα φίλε μου,..συκώτια ειναι και ..πρείζονται... κάνε μας τη χάρη,πάρε τα κουβαδάκια σου και ..παίξε παραδίπλα...
Θ'άναι η μοναδική προσφορά σου....

Επίκτητος είπε...

“Ανώνυμε” σου απάντησα σε αυτό:
“Η Τούρκοι έχουν το κράτος τους στην Ασία. Είναι κανείς που να διαφωνεί μ' αυτό? { επομένως δεν μπορεί να καλείται Βαλκανική Χώρα. Το παραπάνω πασιφανώς ορθό συμπέρασμα…”

με αυτό:
“Μέρος της τουρκίας είναι και η ανατολική Θράκη. Άρα και υπ' αυτή την έννοια, στενά γεωγραφική…”.

Κι ανταπάντησες με αυτό:
“Τον "επικτητο" τον έχω για χειρότερο : δεν κατάλαβε καν τι λέμε. ( Άλλο η πρόσκληση κι άλλο η Θέση ( Αρχή ) και δη η επίτηδες κατασκευασμένη! )”.

Το ποιος δεν κατάλαβε τι έλεγε ο άλλος είναι εμφανές! Η τουρκία είναι ασιατική χώρα, αλλά λόγω του ότι της ανήκει η ανατολική Θράκη, με την Κωνσταντινούπολη μόνη να έχει περισσότερο πληθυσμό από τις περισσότερες βαλκανικές χώρες, είναι και βαλκανική και ευρωπαϊκή. Επομένως μπορεί να καλείται ΚΑΙ βαλκανική χώρα. Το συμπέρασμα σου, λοιπόν που αυτάρεσκα δήλωσες σαν προφανώς ορθό και μάλιστα πασιφανώς, είναι λάθος πάρε λοιπόν τον Πθ5 σου και ξανά στο δημοτικό για μαθήματα γεωγραφίας. Επίσης η ονομαστική στον πληθυντικό έχει το άρθρο οι, όχι το η…

Αυτά τα λίγα φωστήρα ανώνυμε.