Σάββατο 9 Μαΐου 2009

Εικόνες


Ηλικιωμένοι Αλβανοί μετανάστες, παίζουν σκάκι σε λαϊκή γειτονιά της Αθήνας.
(φωτογραφία: Enri Canaj, από την ανάρτηση του Γκαζμέντ Καπλάνι «Εκείνο το πονεμένο βλέμμα στη Βαρσοβία» http://gazikapllani.blogspot.com/2009/05/blog-post.html ):

«Κάθε επανάσταση, βελούδινη ή μη, κάθε κατάρρευση καθεστώτων, έχει τους χαμένους της. Η κατάρρευση των κομμουνιστικών καθεστώτων ήταν από τις πιο παράξενες. Δεν έχασαν εκείνοι που τα καθιέρωσαν και χαίρονταν τα προνόμιά τους. Εκείνοι προσαρμόστηκαν με θαυμαστή ταχύτητα στις καινούργιες συνθήκες της ζούγκλας. Οι χαφιέδες έγιναν επιχειρηματίες. Στη Ρωσία, ακόμα και πρόεδροι. Άλλαξαν τα κοστούμια και την ορολογία τους. Δεν μιλούσαν πια για προλετάριους, αλλά για το έθνος. Δεν κρατούσαν πια φωτογραφίες του Στάλιν, αλλά τσιτάτα εθνικιστών και εικόνες αγίων. Το κύριο «όπλο» τους για να διοικήσουν στο κομμουνιστικό καθεστώς ήταν η βία και η ανηθικότητα. Γι΄ αυτό ο καπιταλισμός της ζούγκλας τούς πήγαινε γάντι. Οι πραγματικά χαμένοι ήταν οι άνθρωποι σαν τον γέρο ταξιτζή. Άνθρωποι που στα νιάτα τους πίστεψαν πράγματι στον κομμουνισμό. Μέχρι που ανακάλυψαν ότι το μόνο που είχαν καταφέρει ήταν να κτίσουν τεράστιες, γκρίζες φυλακές... Παρατηρώ ξανά τον γέρο ενώ καπνίζει. Δεξιά του, κρεμασμένο στον καθρέφτη, ένα χάρτινο άγαλμα της ελευθερίας. Σαν εκκρεμές που μετρά το κενό. Σκέφτομαι να βγάλω μια φωτογραφία. Αλλάζω γνώμη. Βλέπω από τον καθρέφτη το βλέμμα του. Ένα βλέμμα πονεμένο, τυλιγμένο από τον καπνό του τσιγάρου».

50 σχόλια:

Rglis είπε...

Ναι. Έτσι ακριβώς. Οταν κάνεις αυτό που καταγγέλεις. Όταν ακόμα και το "όχι σε όλα" δεν είναι τίποτα άλλο παρά δογματισμός επίσης. Τότε "timeo hominem unius libri".

Ανώνυμος είπε...

Βάλε και μια φωτογραφία με Αλβανούς που κάνουν μια ένοπλη ληστεία σε μια γειτονιά της Αθήνας.Όλοι οι δήθεν αριστεροί που προβάλλουν ανθρωπισμό της πλάκας εξυπηρετούν αποφάσεις ξένων κέντρων για τη χώρα μας.Είναι δηλαδή σύμμαχοι των καπιταλιστών.Αυτό είναι εύκολο να το αποδείξει κάποιος ρίχνοντας μια ματιά στις δηλώσεις Παυλόπουλου και λοιπών "παγκοσμιοποιημένων" και βλέποντας την αγαστή σύμπνοιά τους σε θέματα μεταναστών.Από την άλλοι δημοσιογράφοι τύπου Καπλάνι(Τουρκικό επώνυμο που σημαίνει τίγρης) με άνωθεν εντολές των αφεντικών προσλαμβάνονται και καταλαμβάνουν θέσεις που τις δικαιούνται άνθρωποι που γνωρίζουν 10 φορές καλύτερα Ελληνικά, για να υποδύονται τους δημοσιογράφους και προπαγανδίζουν "ανθρωπισμό" τη στιγμή που καμμία χώρα στον κόσμο δεν δέχεται τέτοια τρομακτική εθνική αλλοίωση του πληθυσμού της με εθνικούς και άλλους κινδύνους προ των πυλών.

Ανώνυμος είπε...

Oι Αλβανοί ηλικιωμένοι δεν είναι το ίδιο με τους Αλβανούς κακοποιούς. Ούτε οι Έλληνες ηλικιωμένοι είναι το ίδιο με τον Παλαιόκωστα ή με τα άλλα ντόπια κακοποιά στοιχεία. Φίλε μου, αν δεν υπήρχαν οι μετανάστες (πρώτης και δεύτερης γενιάς) τώρα η Ελλαδίτσα θα ήταν 8 εκατομμύρια κάτοικοι όλοι κι όλοι... και οι μισοί από αυτούς άνω των 60 ετών...

Schrödinger's Cat είπε...

Το δεύτερο μήνυμα κινήθηκε οριακά, τελικά αποφάσισα να το αφήσω. Ένα σημείο μόνο, αναφορικά με το παραλήρημα, διάλογο δεν θα ανοίξω:

Ο Καπλάνι είναι εξαιρετικός δημοσιογράφος, αξιοπρεπέστατος και είναι η τελευταία φορά που σας αφήνω να τον υβρίζετε, σε ανάρτηση που έχει σύνδεσμο προς το ιστολόγιό του. Δεν είναι και ευγενικό εκ μέρους μου.

Ανώνυμος είπε...

den katalava gt les oti kinh8hke oriaka...den ime uper twn apopsewn tou parapanw anwnumou alla einai h apopsh t katakritea h mh...
an opws leei o deuteros anwnumos efeugan oi metanastates(p to 8ewrw aparadekto na ginei gt afou emeis eimaste metanastates se polles xwres)
8a meiwnotan h anergia arketa(an kai 8a uphrxe provlima se xeirwnaktikes ergasies tupou oikodomis kai "xwrafiwn")
alla to idio provlima 8a emfanizotan pali se 20 xronia.....


8emos

Schrödinger's Cat είπε...

@ 8emos : Οριακά, για το μέρος του βρισίματος στον φιλοξενούμενο.

nikkarthegreat είπε...

Το περίεργο είναι να βρείς ηλικιωμένο έλληνα στο κέντρο της Αθήνας.Μιας και είμαστε οι τελευταίοι των Μοικανων όσοι μένουμε στο κέντρο.

Ανώνυμος είπε...

Αντε δεν παίρνεις και συ τον πούλο τελευταίε των Μοϊκανών να γλιτώσουμε??

Πάρε και τους "Πολίτες Αμπελοκήπων" με τις σβάστικες που ήταν προχθές στην Ομόνοια και πάτε σε κανά προάστιο να κάνετε την Μοϊκανούπολη να μη βλέπουμε τα μούτρα σας

Protest είπε...

Παρακαλώ να μην έχουμε υβριστικά σχόλια σ'αυτό το blog - μας προσβάλλουν όλους.
Υπάρχουν καλοί και κακοί Αλβανοί, όπως υπάρχουν καλοί και κακοί Έλληνες. Κάθε λογικός άνθρωπος το δέχεται αυτό!

Ανώνυμος είπε...

O τελευταίος των Μοϊκανών δεν νομίζω ότι το δέχεται πάντως..

Το να αυτοχαρακτηρίζετε κάποιος "τελευταίος των Μοϊκανών" στη συγκεκριμένη περίπτωση εμπεριέχει προφανέστατη απαξίωση των μεταναστών..

Τον έστειλα λοιπόν με τους ομοίους του..

"Ο προηγούμενος ανώνυμος"

Ανώνυμος είπε...

Συντάχθηκε απο τον/την Κωνσταντίνος Ρωμανός    Κυριακή, 16 Νοεμβρίου 2008
Του ΚΩΝ/ΝΟΥ Π. ΡΩΜΑΝΟΥ Πανεπιστήμιο Αιγαίου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Με την έγνοια αυτή να επανέλθω στα ζητήματα της λαθρομετανάστευσης-πολυπολιτισμού, με κίνδυνο να ενισχύσω στον Γιώργο Καραμπελιά την εντύπωση ότι κυριαρχούμαι από "έμμονη ιδέα" και "τυφλή ξενοφοβία". Η αλήθεια είναι ότι κυριαρχούμαι από μια έμμονη οργή όχι εναντίον των λαθρομεταναστών, αλλά των (Ελλαδιτών) πραξικοπηματιών, οι οποίοι χωρίς ίχνος πρόβλεψης για μια εθνική μεταναστευτική πολιτική, χωρίς ίχνος δημοκρατικής ευαισθησίας (εφόσον απαγορεύουν κάθε δημόσιο διάλογο για τα θέματα αυτά και ασκούν τρομοκρατία ιδεολογική, η οποία σταδιακά μετεξελίσσεται σε ωμή βία - και δεν υπερβάλλω καθόλου) επέβαλαν με δόλο στον ελληνικό λαό τον μεγαλύτερο εποικισμό αλλοεθνών των νεώτερων χρόνων. Και μάλιστα με τη δεδηλωμένη πρόθεση να μεταλλάξουν το ελληνικό έθνος σε πολυεθνικό κρατικό μόρφωμα, εκμηδενίζοντας έτσι την εθνική κυριαρχία του ελληνικού γένους επί του ελλαδικού χώρου. Γι' αυτό και ο υπουργός Δικαιοσύνη είπε προσφάτως μέσα στη Βουλή ότι δεν πρέπει να υπερασπιζόμεθα την έννοια της εθνικής κυριαρχίας, διότι αντίκειται στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην έννοια του δικαιώματος καθ' εαυτού! (Παγκόσμια πρωτοτυπία αυτή να αμφισβητεί εν ενεργεία υπουργός μιας κυβερνήσεως την ίδια τη θεμελιακή προϋπόθεση υπάρξεως κάθε κυβερνήσεως - χωρίς να παραιτείται!)
Το ότι οι κυβερνώντας γνωρίζουν άριστα τις συνέπειες της λαθρομετανάστευσης σε συνδυασμό με την ακραία ελληνική υπογεννητικότητα φαίνεται καθαρά από τα καταπελτικά πορίσματα και προτάσεις της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων, τα οποία ήδη τον Φεβρουάριο του 1993 είδαν το φως της δημοσιότητας. Εδώ τονίζεται ότι μόνο οι ομογενείς πρόσφυγες αφομοιώνονται με ευεργετικό αποτέλεσμα στην ελληνική κοινωνία, ενώ οι λαθρομετανάστες δημιουργούν "σοβαρά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα". Εν όψει της ελληνικής υπογεννητικότητας υπάρχει κίνδυνος να καλύψουν τα πληθυσμιακά κενά, εκτός των άλλων στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, με εξαιρετικά δυσμενή απώτερα επακόλουθα. Η δε μείωση των γεννήσεων "απειλεί πλέον σοβαρά", κατά τη διακομματική επιτροπή, "την ανανέωση και διαιώνιση της ελληνικής μας φυλής". Η επιτροπή καταλήγει ότι "πρέπει να γίνεται αυστηρός έλεγχος για τη νομιμότητα της εισόδου στη χώρα μας και για τη νόμιμη παραμονή και απασχόληση. Βεβαίως δεν ήταν ούτε κατά διάνοια στο πνεύμα της εισήγησης της εν λόγω επιτροπής αυτό που εν πλήρη γνώσει των συνεπειών γίνεται σήμερα, δηλαδή η εκ των υστέρων επιβράβευση των παρανόμων μέσω νομιμοποιήσεως… Ούτε βέβαια μπορούσε το 1993 να προβλέψει η επιτροπή, η οποία γνώμονα είχε τη διαιώνιση του γένους των Ελλήνων ότι λίγα χρόνια αργότερα οι κυβερνώντες θα εστρέφονται κατά του έθνους που εντέλλονται να υπερασπίσουν, παραδίδοντάς το συνειδητά στην εξαφάνιση διά της υπογεννητικότητας (ο δείκτης είναι 0,9) και του μαφιόζικου πολυπολιτισμού.
Οι δηλώσεις σημαντικών πολιτικών προσώπων εντός και εκτός Βουλής κατά του έθνους και υπέρ ενός πολυπολιτισμικού κράτους είναι πολλές και συγκλίνουσες με τις πολιτικές πρακτικές που ακολουθούνται. Η αθόρυβη μετάλλαξη της εκπαίδευσης από εθνική σε πολυπολιτισμική είναι σημαντικός πυλώνας ενός πολυεπίπεδου σχεδίου. Στόχος είναι, όπως μας λέει ο θεωρητικός της εκπαίδευσης καθηγητής Γεώργιος Λεοντσίνης (συνεργάτης της καθηγήτριας Ρεπούση), η "πολιτική αναγνώριση του πολιτικού πολυπολιτισμικού κράτους" (Λεοντσίνη "Πολυπολιτισμικότητα και Σχολική Ιστορία", Εκδόσεις Ατραπός, Αθήνα 2007, σελ. 75.) Η κριτική του εθνομηδενισμού στα σχολικά βιβλία, με επίκεντρο το βιβλίο Ιστορίας ΣΤ΄ Δημοτικού, που έγινε το 2006-'07, απέφυγε επιμελώς να αναδείξει το πρόβλημα του πολυπολιτισμού, που είναι το δεύτερο σκέλος της στοχοθεσίας των συγγραφέων και υποστηρικτών αυτών των βιβλίων. Εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, ο πατριωτικός χώρος δεν ανέλυσε και κατέδειξε τους τρόπους με τους οποίους η νεοταξική στρατηγική καταλύει το έθνος (και στην παιδεία την εθνική συνείδηση) για να εγκαθιδρύσει στο κενό που δημιουργείται νέο καθεστώς πολιτικού πολυπολιτισμού. Είναι σαν να διαμαρτύρεσαι εναντίον αυτών που επιδιώκουν την κατεδάφιση ενός ωραίου παραδοσιακού κτιρίου, αποφεύγοντας όμως να αναφέρεις ότι στη θέση του θέλουν να ανεγείρουν μοντέρνο πολυώροφο υπερκατάστημα.
Δυστυχώς, ακόμα και πολιτικοί διανοητές του μεγέθους Γιώργου Καραμπελιά ως τώρα αρνήθηκαν (ευελπιστούμε ότι αυτό θα αλλάξει) να συνδέσουν εθνομηδενισμό - λαθρομετανάστευση - πολυπολιτισμό. Ο λόγος πρέπει κατά πάσα πιθανότητα να αναζητηθεί στη σχεδόν απόλυτη κυριαρχία της ιδεολογικής τρομοκρατίας του καθεστωτικού "αντιρατσισμού".
 
Ακόμα και το πολιτικό κόμμα του ΛΑΟΣ υπέκυψε σ' αυτήν, θεωρώντας ότι πρέπει να δώσει διαπιστευτήρια, καλώντας τους βουλευτές του να υπογράψουν δήλωση κατά του "ρατσισμού" και ιδρύοντας αντιρατσιστική επιτροπή! Ακόμα και το μικρό νεοϊδρυθέν κόμμα ΕΑΡ των "αρχαιολατρών" θεώρησε αναγκαίο να συμπράξει σε "αντιρατσιστικό" φεστιβάλ του ΣΥΡΙΖΑ! Ειδικά αυτοί που κηρύσσουν την απόλυτη ανωτερότητα του ελληνικού ανθρωπιστικού ιδεώδους να προωθούν εμπράκτως την ξετσίπωτη ύβρη του "ρατσισμού" κατά του ελληνικού λαού!


ΠΗΓΗ http://antibaro.gr/articles/society/2008-11-16-20-50-53.html

Ανώνυμος είπε...

Η συντηρητική κοινοβουλευτική πλειοψηφία της Ιταλίας κατάφερε να περάσει την από καιρό αμφισβητούμενη διάταξη, σύμφωνα με την οποία αποτελεί ποινικό αδίκημα το να εισέρχεται κανείς παράνομα στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι συνασπίστηκε με τις συντηρητικές δυνάμεις της χώρας προκειμένου να περάσει η συγκεκριμένη διάταξη, καθώς ζήτησε από το κοινοβούλιο ψήφο εμπιστοσύνης, την οποία εύκολα απέσπασε με 316 ψήφους, έναντι 258.

Η νέα νομοθετική διάταξη θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από τη Γερουσία. Σύμφωνα με αυτή, αποτελεί ποινικό αδίκημα το να εισέλθει κάποιος παράνομα ή να παραμένει παράνομα στην Ιταλία και τιμωρείται με πρόστιμο από 5.000 έως 10.000 ευρώ. Ωστόσο, δεν μπορεί να επιβληθεί ποινή φυλάκισης στους παράνομους μετανάστες. Ωστόσο η νέα νομοθεσία προβλέπει ποινή φυλάκισης μέχρι και τρία χρόνια για όσους ενοικιάζουν διαμερίσματα σε παράνομους μετανάστες.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=41&nid=4516637

Ανώνυμος είπε...

Ο ανώνυμος 10/5/09 τα είπε μια χαρά.
Το αντίβαρο είναι σκέτη υποκρισία. Παρ' όλα αυτά περιέχει μερικές πολύ σημαντικές πληροφορίες.

Όλοι οι άλλοι είναι για κλάματα.

Ανώνυμος είπε...

Ώστε... καθηγητής Λεοντσινι!
Και διάφοροι άλλοι...
Όλοι... φιλλέληνες!
Και... πόσο έξυπνοι!

nikkarthegreat είπε...

Μάλλον ο ανωνυμος κανάς λαθρομετανάστης θα είναι και θα προβλήθηκε......Εαν μένεις αθήνα ..εγώ κάποια στιγμή θα φύγω από την Αθηνα..και θα ηρεμίσω... εσύ θα μείνεις πίσω και θα δροσιστείς....ελπίζω να με πιάνεις.

Ανώνυμος είπε...

Να φύγεις και να μη ξαναγυρίσεις!

nikkarthegreat είπε...

Λέω να πάω στην πατρίδα σου ......όπου με 2 ευρώ περνάς έναν μήνα...ήρθες στην ελλάδα και βρήκες ίντερντε....και ένα κομμάτι ψωμί να φάς.

Ανώνυμος είπε...

Σκάσε ρε μαλακισμένο!

Ανώνυμος είπε...

apo oti fainetai o "gatos" den exei arketo xrono na elegxei ta sxolia twn parapanw(elpizw na epistrepsi grhgora) pou mas prosvalloun olous kai idietera to blog auto me th spoudaia douleia tou "gatou"
krima...

8emos

Ανώνυμος είπε...

Αντε δεν παίρνεις και συ τον πούλο τελευταίε των Μοϊκανών να γλιτώσουμε??


Κοίτα Θέμο ποιά είναι η πρώτη απάντηση του στο σχολιασμό που έκανα στο θέμα.Και δν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω σε αυτό το Blog ανάλογη αντιμετώπιση από ανώνυμους που ντρέπονται να απαντήσουν επώνυμα.Είναι ντροπη που μπαίνουβ σε αυτό το μπλόγκ και δεν μπορούν να κάνουν διάλογο.

nikkarthegreat.

Ανώνυμος είπε...

Η χρήση και μόνο από μέρους σου του όρου "τελευταίος των Μοϊκανών" δικαιολογεί την αντίδραση του άλλου..

Άντε τράβα να προτείνεις κάνα στανταράκι για το στοίχημα και να δημοσιέυσεις κάνα κωλαράκι μοντέλου - που αρμόζουν στο επίπεδο σου..

Ανώνυμος είπε...

Krima pou sou ekopse o Medmedev tin poreia simera...pragmatika lypamai.....ean dn sou aresoun ta stadarakia kai oi gynaikes pou einai antrika spor ...les na valo ..tpt allo ??? xereis esy ...

nikkarthegreat

Ανώνυμος είπε...

Ipomoni anonyme se ligo tha exo eidiki afierosi gia sena sto blog...kai gia atoma tou sinafiou sou...

nikkarthegreat

Ανώνυμος είπε...

Υπομονή αγόρι μου.. Θα βρεθεί μια γυναίκα και για το σινάφι σου. Έστω και επί πληρωμής

nikkarthegreat είπε...

Μιας και κάνουμε διάλογο για πες μου για την δολοφονία του Σεργιανόπουλου...θα τον έβλεπες συχνά ..από τα ίδια μαγαζία θα ψωνίζατε.

Ανώνυμος είπε...

Ο τόπος γέμισε γερμανούς. για να μην αισθάνονται μόνοι, κάνουν τα πάντα για να μετατραπεί η Ελλάδα σε ένα πολυκωλοχανείο. σε κάθε ευκαιρία αρχίζουν να τσιρίζουν υποκριτικά για αντιρατσισμό. οι Έλληνες αναρωτιούνται τι τρέχει.
έχει πολλά γυρίσματα όμως ο καιρός.

Ανώνυμος είπε...

Εσύ τώρα ο Νικκαντηεγκρεατ, είσαι επώνυμος; Μας δουλεύεις, αγαθέ;

ΔΙΟΜΗΔΗΣ είπε...

Όλοι μας θα είχαμε Τουρκέψει και δε θα υπήρχε Ελληνικό κράτος αν οι ήρωες το 1821 (Κολοκοτρώνης: "Τούρκος μη μείνει στο Μοριά μηδέ στο κόσμο όλο." Πω πω ρατσισμός!!) είχαν τα μυαλά των "αντιρατσιστών". Θα μπορούσε κάλλιστα ο "γέρος του Μοριά" να είναι ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Σουλτάνου και να καλοπερνά με γεμάτες τσέπες, αλλά μπρος στην πατρίδα όλα έπονται. Κάτι το αδιανόητο για τους σημερινούς αριστερόστροφους απάτριδες "προοδευτικούς"
Μιά ζωή οι Αλβανοί ήταν απέναντι μας. Και μην ακούω τα περί Αρβανίτων ότι και καλά έχουν αλβανική καταγωγή. Ανιστόριτα πράγματα. Οι Αλβανοί όποτε μπορούσαν μας έσφαζαν (τουρκαλβανοί το 1821, συμμαχία με τους φασίστες Ιταλούς το 1940). Αν ήσασταν πράγματε υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κάτι θα αναφέρατε και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες από το αλβανικο κράτος, αλλά για σας οι Έλληνες δεν έχουν καμία αξία.

Ανώνυμος είπε...

Γεμίσαμε γερμανοτσολιάδες να μας κάνουν μαθήματα εθνικοφροσύνης εδώ μέσα..

Αι σιχτίρ (είδες ο τουρκόσπορος?)

Ανώνυμος είπε...

Η Βλαχογερμανοποίηση προ των πυλών!
(Βλέπε και, αγγλοβιζιον!)

Ανώνυμος είπε...

Φαντάσου φίλε αναγνώστη μια χώρα στην οποία βαλτοί δημοσιογράφοι υπερασπίζονται με στοχευμένα δημοσιεύματα τους καημένους τους ...μετανάστες.Φαντάσου πολιτικούς όλων των χώρων σε αυτή τη χώρα αρωγούς αυτών των νεοταξίτικων στόχων.Η κυρία Αδαμαντοπούλου ,η κυρία Τσουτσίκου,ο κύριος Βαβλόπουλος κ.ο.κ
Έτσι αυτοί θέλουν μια ψευδή ιστορία όπου η τάδε σφαγή ονομάζεται συνωστισμός,στελεχώνουν δημόσιες θέσεις με τέτοια φρούτα,διάφοροι οργανισμοί εμφανὶζονται με προσωπεία ανθρωπιστικά,κοινωνικά,τους ενοχλούσε ο Ριστόδουλος επειδή έδωσε επιδότηση στο τρίτο παιδί στη Φράκη και ζητούσαν και για τους μουσουλμάνους με τη γνωστή συνείδηση να εφαρμοστεί το μέτρο.Αν θυμάστε αυτό το ζητούσε γνωστός χώρος που ...τσιρίζει και κάποιος που επιθυμεί να γίνει Βασιλεύς των Αλλίνων ονόματι Παπαντάου.
Για να μη σας ζαλίζω δείτε τις δηλώσεις,τα άρθρα,τους νόμους,τις πολιτικές αποφάσεις,την αδιαφορία για το μεταναστευτικό ζήτημα με τον τεράστιο εθνικό κίνδυνο για αυτή τη φανταστική χώρα.
Ένα απλό ερώτημα φίλε αναγνώστη θα σε κάνει να καταλάβεις πολλά.Γιατί αυτή η χώρα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αλλοδαπών σε σχέση με τους δικούς της ιθαγενείς από κάθε άλλη της Ιουρασικής Ένωσης;Γιατί δεν παίρνει μέτρα απέλασης;Αν θέλει ας τους στείλει στη διπλανή χώρα του Φασουλοσκόνι,εκείνος ξέρει τι να κάνει κι ας τον μαλώνει ο Οργανισμός Ηνωμένων Μαλακών γνωστό υποχείριο μαζί με την παγκόσμια Καβάντζα και το Διεθνές Ληστρικό Ταμείο της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ .Η τελευταία έχει πολλούς μαθητές στη χώρα μας καθώς η προηγούμενη τάξη έπεσε από σεισμό.

Γκίκας είπε...

Οι "Αρβανίτες" είναι από παλιά αναμεμειγμένοι στους πληθυσμούς της χερσονήσου μας (ίσως και προ τουρκοκρατίας). Από δε της συστάσεως του ελληνικού κράτους έχουν αφομοιωθεί στον ελληνικό πληθυσμό. Τα ελληνικά επίθετα σε -ας είναι τα εξελληνισμένα αρβανίτικα σε -α και έχουν αρβανίτικη προέλευση.

Schrödinger's Cat είπε...

Διαγράφτηκαν δεκάδες μηνύματα εθνικιστικού spam, που προφανώς δεν είναι ευπρόσδεκτα σ' αυτό το μπλογκ.

Ανώνυμος είπε...

Κάποιος είπε ότι το Καπλάνι σημαίνει τάχα "Τίγρης" στα τουρκικά.
Ο ίδιος ο Καπλάνι, αυτοπροσώπως έκανε μια ΠΡΟΧΕΙΡΗ μεν, αλλά επιστημονική έρευνα(!) και οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για κάτι σημιτικό = ο αρχηγός μιας φυλής!

Κάποιος σχολίασε ότι τίποτα δεν ισχύει απ' αυτά, κι ότι πρόκειται για ανίδεους/πονηρούς με την έννοια ότι θέλουν να εμπαίξουν τον Ελληνικό Λαό. Και ότι επομένως τέτοιοι τύποι χρειάζονται απέλαση.

Έλα όμως που στον ιδιοκτήτη αρέσει να εμπαίζεται ο Ελληνικός Λαός!

Γι' αυτό και το έσβησε το επεξηγηματικό σχόλιο, ονομάζοντάς το "εθνικιστικό σπαμ"!!

Πιστεύω ότι ο Σρέντιγκερ έχει την πεποίθηση ότι είναι σε θέση να σταματήσει την διάδοση της Αλήθειας. Ίσως να νομίζει ότι διαθέτει το μοναδικό στον κόσμο ιστολόγιο και ότι έτσι ελέγχει άνετα την ροή κάθε πληροφόρησης!

Κακόμοιρε!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ήξερα πως ο σεφ του blog παίζει και αυτός το ρόλο που του έχουν αναθέσει.Έτσι αφήνει υβριστικά σχόλια του συναφιού του και διαγράφει αξιόλογα σχόλια που εμφανίζουν στο λαό κρυμμένες αλήθειες όπως για τον ρόλο που παίζει ο Λάκης Τζαζόπουλος,γνωστός αποπειροσατιρικός όπου μέχρι στιγμής έχει διακωμωδήσει την αρχαία Ελληνική,μας έχει διαφωτίσει πως δεν υπάρχει πετρέλαιο στο Αιγαίο(φτου κακά),αποπειράθηκε να λύσει το ζήτημα της βίας και της βιάς στον εθνικό ύμνο του Σολωμού(ευτυχώς κατάλαβε τη γκάφα του μετά από διόρθωση φίλου του φιλονεοταξικού γλωσσολόγου).
Επίσης ο σεφ του blog διαγράφει σχόλια που αποκαλύπτουν τον ύποπτο ρόλο των ΣΥΡΙΖΑ πατριωτών οι οποίοι κάνουν επερωτήσεις στη βουλή γιατί δεν εισάγουμε τη διδασκαλία της Αλβανικής στα σχολεία,γιατί απελάσαμε πολλούς μετανάστες ενώ έπρεπε λιγότερους(Φώτης Κουβέλης) ενώ στο πρόγραμμά τους μόνο φιλομεταναστευτικά μέτρα και δικαιώματα υπέρ τους, χωρίς υποχρεώσεις και ουδεμία μνεία για τα προβλήματα που δημιουργεί η αθρόα εισαγωγή αγράμματων ανθρώπων χωρίς εξασφαλισμένη εργασία (βούτυρο στο ψωμί των κυρίαρχων).Διαγράφει ο σεφ σχόλια όπου η οικολογική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία,πως το Ουράνιο Τόξο κατεβαίνει στις Ευρωεκλογές(ισχυρίζονται πως υπάρχει Σλαβομακεδονική μειονότητα στη χώρα),πως δεν πρέπει να ρίξετε ψήφο στους οικολόγους και άλλους εμπριμέ(Μάνος).
Έλληνες αν δέχεστε να γίνετε παραχάραξη της ιστορίας και η σφαγή της Σμύρνης να χαρακτηρίζεται συνωστισμός τότε είστε μαζί τους,αν όχι ας τους ρίξουμε στη θάλασσα.
Όλα αυτά σας τα γράφει ένας φιλάνθρωπος,φιλειρηνιστής,μη ξενοφοβικός,αθώος και ελεύθερος άνθρωπος που βλέπει τη χώρα του να διαβρώνεται με σχέδιο,οι αντιστάσεις του λαού να καταστρέφονται από την προπαγάνδα των νεοταξικών κολαούζων και την αμάθεια.
Βήμα βήμα προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους και αμέσως περνούν στον επόμενο.Για παράδειγμα πρώτα θα προσπαθήσουν να πετύχουν ισχυρό αριθμό μεταναστών,έπειτα θα σας πουν πως πρέπει να ψηφίζουν, να έχουν πλήρη δικαιώματα και στο τέλος θα σας μιλήσουν για εθνικές μειονότητες μέσα στην Ελλάδα.Διαίρει και βασίλευε.
Φυσικά έχουν ανθρώπους σε όλους τους πολιτικούς(και όχι μόνο)χώρους.
Είναι εύκολο να τους καταλάβετε.Πὰντα εμφανίζονται φιλειρηνιστές,προοδευτικοί,μιλούν για Ελληναράδες υποτιμητικά,ασχολούνται με τους μετανάστες,είναι ευαίσθητοι με τις μειονότητες(ποιός τις ενοχλεί;) κ.ο.κ
Τώρα τελευταία με προσεκτικές δηλώσεις κάποιοι κρύβονται για να μη χάσουν ψήφους.
Η μαγική ερώτηση που πρέπει να τους κάνετε για να βεβαιωθείται πως δεν υπερασπίζονται τη χώρα αλλά άλλα συμφέροντα είναι αν συμφωνούν με την παγκοσμιοποίηση.Δεν μπορούν να απαντήσουν αρνητικά γιατί τους ακούει το αφεντικό.Το πολύ πολύ να προσπαθήσουν να μπουρδουκλώσουν τα πράγματα.
Τα κόμματα εξουσίας έχουν πολλούς στο κόλπο απλά δημόσια κάνουν την πάπια γιατί δε θέλουν να έχουν συνέπειες από τη ρήξη με την πλειοφηφία του λαού.Έτσι ενεργούν κρυφά.Οι παραπάνω ΣΥΝ δεν έχουν πρόβλημα,πουλάνε δημοκρατικότητα και διεκδικούν και τους ψήφους των μεταναστών!
Άλλωστε αν ο Μπαγκλαντεσιανός και ο Καυκάσιος πεινασμένος,αγράμματος και χειραγωγούμενος εύκολα δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει για τούτη τη χώρα ποιός είναι;Εγώ ο ρατσιστής;

Ανώνυμος είπε...

Επειδή κάτι ειπώθηκε για Γερμανοτσολιάδες να ξέρετε πως η ανάγνωση της Ιστορίας έχει πολλές όψεις.Κάποιοι δαιμονοποιούν τα εγκλήματα ορισμένων(Χίτλερ) γιατί έτσι τους βολεύει ενώ ισοδύναμα εγκλήματα άλλων τα αποκρύπτουν.Ο Έλληνας ήταν πάντα ειρηνικός και αγαπούσε όλους τους λαούς αλλά δε θα μας μεταβάλλουν κάποιοι σε (λ)αλάκες επειδή οραματίζονται παγκόσμια κυβέρνηση ερήμην μας.

melen είπε...

Γάτε,
ελπίζω να γελάς,
να μη στενοχωριέσαι

Καλησπέρα :))

Schrödinger's Cat είπε...

Καλησπέρα melen. Αν τα 30 συνεχή μηνύματα με copy/paste από ξενοφοβικές και ελληναράδικες ιστοσελίδες δεν είναι spam, εγώ είμαι σκύλος, όχι γάτος. Έσβησα μερικά, άφησα αυτά που δεν είναι c/p.

Ανώνυμος είπε...

Τέτοιο μένος ενάντια στους μετανάστες δεν το καταλαβαίνω. Τι σας έκαναν πια? για μια καλύτερη ζωή φεύγουν απο τη χώρα τους. Σε ολη τη ιστορία πληθυσμοί μεταναστεύουν απο το ένα μέρος στο άλλο. Ετσι δεν έγινε και εδω πέρα? Δεν έχουμε όλοι κάποιο συγγενή μετανάστη. Το οτι ήρθε τώρα και δεν είναι 2ης η 3ης γενιάς είναι το πρόβλημα?
Νομίζετε πως έχετε τα γονίδια των αρχαίων? Λυπαμαι αλλα με τοσες προσμίξεις πληθυσμών ανα τους αιώνες οσα γονίδια έχετε έσεις απο τους αρχαίους άλλα τόσα έχει και κάποιος πχ απο την αλβανία...

Ακόμα λυπάμαι αλλά αυτος ο τόπος που λέγεται αυτη τη χρονική περίοδο ελλάδα ειναι, πως να κάνουμε, μια κουκίδα στο χάρτι. Δεν υπάρχει καμμία συνομωσία του πλανήτη εναντίον της ελλάδας. και όπως κανένας δεν διάλεξε τον τόπο γέννησείς του έτσι και εσείς δεν θα έπρεπε να είστε τόσο περήφανοι για κάτι που δεν προσπαθήσατε και δεν διαλέξατε, το να είστε έλληνες.
νικος3δ

melen είπε...

όσο και να σκυλιάζουν,
γάτος θα παραμείνεις
:)

και γιατί να δικαιολογείσαι;
σ' όποιον δεν αρέσει, τη βόλτα του
καλή η ανοχή αλλά όχι ως το σημείο να σε πετάνε έξω απ το σπίτι σου, να σε κατηγορούν κι από πάνω για παραχάραξη της "Αλήθειας"(!!)
πώς να το κάνουμε;
Tα νύχια υπάρχουν για ώρα ανάγκης,
αν δεν απαντούσαν σε κάποιον κίνδυνο, θα είχαν ατροφήσει..

Καληνύχτα γάτε:)

Ανώνυμος είπε...

Σας λέω ευθέως πως ο γάτος του blog γράφει ψευτιές.Κανένα σχόλιο μου δεν ήταν copy paste και προσπαθεί εκ των υστέρων να δικαιολογήση την πράξη του.Με εκνευρίζουν αφάνταστα οι ψεύτες.

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι και εγω σιγουρος προηγουμενε ανωνυμε οτι ο γατος ειναι ψευτης, οποτε προτεινω να αποχωρησεις απο το μπλογκ σε ενδειξη διαμαρτυριας και να μην ξαναποσταρεις ποτε για να μαθει.
Νικολαος Πλαστηρας

Ανώνυμος είπε...

http://www.elkosmos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1385:2009-05-17-19-13-47&catid=99:2008-10-17-07-35-43&Itemid=286

Ανώνυμος είπε...

http://blog.blinkenarea.org/wp-content/uploads/2006/04/follow.your.leader.jpg

Μπουκανιέρος είπε...

Ευτυχώς πάντως που ο σπαμάκιας είναι "φιλάνθρωπος, φιλειρηνιστής, μη ξενοφοβικός", κι επιπλέον μετριοπαθής και καλόψυχος, με χιούμορ, και βέβαια διόλου εμπαθής και προπάντων ευγενικός.
Αλλιώς, γάτε μου, θα ήταν άσκημα τα πράγματα!

Ανώνυμος είπε...

Oξω π...δες απο την παραγκα!

Ανώνυμος είπε...

Oξω π...δες απο την παραγκα!

Οι πολιτικος ορθα σκεπτομενοι ας με συγχωρέσουν

Ανώνυμος είπε...

ISLAMIKOS ΝΟΜΟΣ που σας χρειάζετε ψευτοαριστεροί προδότες.

Ανώνυμος είπε...

Μελιγαλάς που σου χρειάζεται κωλοφασίστα!

Ανώνυμος είπε...

http://resaltomag.gr/154.mag