Σάββατο 23 Μαΐου 2009

Απεργία πείνας και δίψας του Νίκου Κουνταρδά

Ο Ν. Κουνταρδάς προφυλακίστηκε πριν από λίγες μέρες στην αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης, για μία υπόθεση που έλαβε χώρα το 2007 και ενώ δεν είχε περάσει εκείνη την περίοδο από αυτόφωρη διαδικασία. Ο κρατούμενος έχει προχωρήσει σε απεργία πείνας και δίψας από τη μέρα της προφυλάκισής του, στις 16 Μαΐου και βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο νοσοκομείο.
Μετά από επικοινωνία του tvxs με τη δικηγόρο του, Κωνσταντίνα Κάτσια, ενημερωθήκαμε ότι στις 2 Οκτωβρίου του 2007, ο Νίκος Κουνταρδάς κατηγορήθηκε ότι συμμετείχε στον εμπρησμό ενός ΑΤΜ, στην περιοχή της Ξάνθης. Ο Κουνταρδάς εμπλέκεται στην υπόθεση αποκλειστικά λόγω της καταγγελίας ενός αστυνομικού που κατέθεσε ότι είδε το αυτοκίνητό του, αλλά όχι τον ίδιο τον κατηγορούμενο, να διέρχεται δίπλα από το σημείο του εμπρησμού. Σημειώνεται ότι ο Ν. Κουνταρδάς αρνείται τις κατηγορίες.
Ο κατηγορούμενος δεν πέρασε από αυτόφωρη διαδικασία εκείνη την ημέρα και η υπόθεση έμεινε στο «συρτάρι» για αρκετούς μήνες. Τον Φεβρουάριο του 2009 ο Κουνταρδάς ειδοποιήθηκε ότι τίθεται υπό περιοριστικούς όρους. Του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα και υποχρεώθηκε να καταβάλει εγγύηση 5.000 ευρώ και να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με τη δικηγόρο του, ο Κουνταρδάς, είχε καταθέσει αίτηση για απαλλαγή από τους περιοριστικούς όρους, η οποία απορρίφθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Ο κατηγορούμενος θεώρησε ότι λόγω της αίτησης δεν χρειάζεται να εμφανίζεται στο τμήμα και όταν ειδοποιήθηκε, τέλη Απριλίου, ότι η αίτησή του απορρίφθηκε, επανεμφανίστηκε στο ΑΤ της περιοχής, την 1η Μαΐου, για να δώσει το «παρών». Έφυγε χωρίς να υπογράψει κανένα χαρτί, καθώς οι αρμόδιοι αστυνομικοί τού είπαν ότι ο φάκελός του «δεν υπάρχει».
Την επόμενη φορά που εμφανίστηκε για να δηλώσει παρουσία, στις 16 Μαΐου, ο φάκελός του περιείχε την κατηγορία ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και συνελήφθη απευθείας. Πέρασε με εξπρές διαδικασίες από τον εισαγγελέα και προφυλακίστηκε στις φυλακές της Κομοτηνής. Από τη στιγμή που κρατήθηκε στην ασφάλεια Ξάνθης δήλωσε ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας και δίψας, παρόλα αυτά μέσα σε μία μέρα πέρασε δύο μεταγωγές, πρώτα για τις φυλακές της Κομοτηνής και μετά για την Άμφισσα. Αυτή την ώρα και σύμφωνα με τα λεγόμενα της δικηγόρου του, ο Ν. Κουνταρδάς συνεχίζει την απεργία και βρίσκεται σε πολύ άσχημη κατάσταση στο Τζάνειο νοσοκομείο.
Η δικηγόρος του θεωρεί ο πελάτης της έχει στοχοποιηθεί λόγω της πολιτικής του δράσης, καθώς η αστυνομία δεν τον ειδοποίησε την 1η Μαΐου ότι υπήρχε πρόβλημα με τους περιοριστικούς όρους και κυρίως δεν τον άφησε να υπογράψει ότι έδωσε το «παρών». Τόσο για την 1η Μαΐου όσο και για τις 16, υπάρχει μάρτυρας που μπορεί να καταθέσει το ότι ο υπόδικος εμφανίστηκε στο αστυνομικό τμήμα.

(πηγή: http://www.tvxs.gr/)

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Mπραβο σου που γραφεις τετοια αρθρα!Συνεχισε την καλη δουλεια,χαιρομαι να βλεπω ανθρωπους ανοιχτομυαλους.

Ανώνυμος είπε...

Μια μέρα μετά την απελευθέρωση του ο Ν.Κ. ομολόγησε τη συμμετοχή του στη δολοφονία του Ειδικού Φρουρού Αμανατίδη και τη συμμετοχή του σε μια ληστεία.

Ανώνυμος είπε...

Τι έγινε? Απελευθέρωσαν το Νίκο Καρούντζο?

nikkarthegreat είπε...

:)

Ανώνυμος είπε...

http://www.zougla.gr/news.php?id=47642 To kalytero einai sto telos

"Χάρη στις γνωριμίες του πατέρα του, ο οποίος είχε διασυνδέσεις με τη ΝΔ, είχε βρει μία θέση αργόσχολου στο Δημόσιο."

Toso agwnisths htan o dolofonos apergos peinas pou ithele kai symparastasi...

Ανώνυμος είπε...

Να ένα ακόμη "μπουμπούκι", "κοινωνικός αγωνιστής" κτλ κτλ. Να καταγγέλεται τους "κακούς" αστυνομικούς που και καλά συλλαμβάνουν "αναίτια"(πόσο αναίτια άραγε;;) τον αργότερα ομολογήσαντα δολοφόνο ξέρετε. Θα έχετε το θάρρος να ανοίξετε τώρα θέμα για τον δολοφόνο Κουντάρδα;