Τρίτη 12 Μαΐου 2009

EurovisiOFF 4



Την Παρασκευή 15 Μαΐου από τις 7.30 το απόγευμα στο παρκάκι δίπλα στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Θησείο η Ανοιχτή Πόλη διοργανώνει για τέταρτη συνεχόμενη φορά την EurovisiOFF.

Μια μουσική γιορτή, που τα τέσσερα τελευταία χρόνια διοργανώνεται μια μέρα πριν τον τελικό της Eurovision, και τείνει να εξελιχθεί σε θεσμό. Μια μουσική γιορτή με κεντρική ιδέα «για τη μουσική των πολιτισμών και όχι της κατανάλωσης».

Η φετινή EurovisiOFF δίνει τη σκηνή της στα εναλλακτικά ρεύματα μουσικής που δημιουργούνται στην Αθήνα από νέες και λιγότερο νέες μπάντες και καλλιτέχνες και κινούνται εκτός του κυρίαρχου πολιτιστικού προτύπου, όπως αυτό προβάλλεται από τη βιομηχανία της μουσικής.

Γνωστά, λιγότερο γνωστά ή και τελείως άγνωστα στο ευρύ κοινό συγκροτήματα θα ανακατέψουν τη jazz με το hip hop, ελληνικές μουσικές με σύγχρονους ήχους, τη samba με τo funk, σε μια ανοιχτή μουσική γιορτή που φιλοδοξεί να έχει πολύ χορό και μουσική.

Στη EurovisiOFF4 συμμετέχουν οι:
(με σειρά εμφάνισης)

- Vicky B. & the acoustic troubles

- Γ. Κοντραφούρης Baby Trio

- Imam Baildi

- Banda Macamba

Eκτός από μουσική, η EurovisiOFF 4 θα φιλοξενήσει εκθέσεις εικαστικών από νέους καλλιτέχνες.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απίστευτη γελοιότητα...
Ακόμη πιο γελοίο από το να σχολείσαι με την γιουροβίζιον είναι το να την καταγγέλεις.

espectador είπε...

Και γιατι να μην την καταγγειλεις οταν μεταφερειτην αθλιοτητα μιας συγκεκριμενης "αισθητικης" (λεμε τωρα) αντιληψης στις πλατες ολων μας και μαλιστα με φραγκα που εκβιαστικα μας παιρνει. Μακαρι να εβγαιναν και αλλοι να καταγγειλουν αυτην την αηδια, αλλα βλεπεις παιζουν και οι εκλογες και δεν ειναι τωρα καιρος για καταγγελιες. Πες καλυτερα οτι ειναι ολοι γελοιοι και καθαριζεις.

Ανώνυμος είπε...

Εμένα, αυτό που δεν μου αρέσει στην όλη ιστορία είναι που κάποιοι καλλιτέχνες αυτοπροσδιορίζονται ως ποιοτικοί, καταγγέλοντας ταυτόχρονα κάποιους άλλους για μηποιοτικούς. Τέτοιο πάθος! μόνο το κόμπλεξ τους βέβαια δείχνει. Ας το πάρουν επιτέλους απόφαση, οτι ο Σάκης ο οποίος έχει και καλή φωνή και προσφέρει και θέαμα αρέσει σε πολύ κόσμο. Τις μουσικές τις δικές τους, δεν τις ξέρω αν είναι τόσο σπουδαίες όσο πιστεύουν οι ίδιοι, πάντως φαίνεται οτι βρήκαν ευκαιρία να προβληθούν κι αυτοί μ΄αυτόν τον αντιαισθητικό τρόπο.
Μια σκακίστρια

Ανώνυμος είπε...

Εγώ (πρώτος ανώνυμος) εννοώ ότι δεν με ενδιαφέρει η γιουροβίζιον και δεν ξέρω ποτε είναι, πού γίνεται κλπ. Ότι οι καταγγέλοντες κάθονται και οργανώνουν αυτήν τη ιστορία σε σχέση με την γιουροβίζιον σημαίνει ότι ασχολούνται. Ότι κάθονται να δούνε τι τρέχει, ποιος παίζει, πότε είναι κλπ. Για να καταγγείλουν. Όπως η άλλη που ανέβαινε στην σκάλα για να έχει καλύτερη οπτική επαφή και κοίταγε με τα κυάλια για να καταγγείλει τους γείτονές της για προσβολή δημοσίας αιδούς.