Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Αζερμπαϊτζάν - Κόσμος


Ο πρωταθλητής κόσμου Βισβανάθαν Ανάντ (Ινδία), θα αγωνιστεί στην πρώτη σκακιέρα της μικτής Κόσμου, εναντίον της ομάδας του Αζερμπαϊτζάν.

Στο παρελθόν, μόνο η Σοβιετική Ένωση μπορούσε να αγωνιστεί με επιτυχία εναντίον ομάδας που αποτελείτο από κορυφαίους σκακιστές άλλων χωρών, στα 64 τετράγωνα. Ιστορικό ήταν το ματς ΕΣΣΔ - Κόσμος, στο Βελιγράδι, το 1970. Σήμερα, η νεανική ομάδα του Αζερμπαϊτζάν (5η στον κόσμο, σύμφωνα με τον μέσο όρο των βαθμών αξιολόγησης) έχει αρκετές πιθανότητες να κερδίσει την μικτή Κόσμου στο ράπιντ ματς σεβενίγκεν που ξεκίνησε σήμερα στο Μπακού. Φυσικά, το ματς αυτό δεν έχει ούτε στο ελάχιστο τη λάμψη του ματς του 1970.

Οι συνθέσεις:

Αζερμπαϊτζάν:
Radjabov 2756
Gashimov 2730
Mamedyarov 2725
Guseinov 2659

Κόσμος:
Anand (Ινδία) 2783
Kramnik (Ρωσία) 2759
Shirov (Ισπανία) 2745
Karjakin (Ουκρανία) 2721

Επίσημο site: http://presidentcup.az/defaultEn.html

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

tis pi8anotites pou tis eidate??

Ανώνυμος είπε...

ελπίζω ο "κόσμος¨ να επικρατήσει του υπερφίαλου Αζερμπαιτζάν!

Ανώνυμος είπε...

Rapid einai, exei pithanotites.

Ανώνυμος είπε...

kala kala...pisteue kai mh ereuna...fainesai sxetikos skakistis vlepodas mono tus ari8mus paravlepodas omws thn pragmatikh axia twn paixtwn ths omadas tou kosmou....krima

Ανώνυμος είπε...

Πάντως έχουν κάκιστη οργάνωση στην αναμετάδοση των παρτίδων και στην ενημέρωση.

Μετοικος στη Νισυρο είπε...

Μετα την τελετη εναρξης του Μtel-masters 2009 (Carlsen, Topalov, Ivanchuk,Wang Yue, Dominguez, Shirov),ο Τοπαλοβ αντιμετωπισε σε αγωνα blind τον Β.Κοντο,που αντεξε για παραπανω απο 40 κινησεις.Ο Ελληνας σκακιστης κερδισε το δικαιωμα να συμμετασχει σ'αυτον τον αγωνα επιδειξης οταν περσι καταφερε να προβλεψει καλυτερα απο καθε αλλο διαγωνιζομενο τις κινησεις του Βουλγαρου πρωταθλητη στο αντιστοιχο τουρνουα.Οποιος ενδιαφερεται να διεκδικησει το δικαιωμα να αντιμετωπισει τον Τopalov μπορει να βρει περισσοτερες πληροφοριες εδω:http://www.mtelmasters09.com/en/play_like_
topalov.html

Μετοικος στη Νισυρο είπε...

Οσοι προσπαθησαν χθες να παρακολουθησουν ζωντανους τους αγωνες στην Σοφια ισως ενδιαφερονται να μαθουν οτι ο λογος της μη μεταδοσης ηταν οτι το χιουμορ του δημαρχου της Βουλγαρικης πρωτευουσας αποδειχτηκε ασυμβατο με το σκακιστικο προγραμμα που "ετρεχε" την ζωντανη αναμεταδοση των αγωνων.
Ο δημαρχος,επιφορτισμενος να κανει την πρωτη κινηση στην παρτιδα Carlsen-Topalov,θελησε να δωσει εναν "παιχνιδιαρικο" τονο στην ολη τελετουργια..
Θυμηθηκε λοιπον μια παλια παιδικη παραλλαγη του παιχνιδιου οπου τα Λευκα μπορουσαν να κανουν 2 κινησεις αρχιζοντας την παρτιδα..Επελεξε λοιπον να παιξει 1β3 και,χωρις να απαντησει ο μαυρος,1Αβ2!
Φυσικα παικτες και διαιτητης επανεφεραν την αρχικη θεση στην σκακιερα,ομως το ηλεκτρονικο προγραμμα αναμεταδοσης της παρτιδας αρνηθηκε να δεχθει την ανακληση και κηρυξε απεργια για το υπολοιπο της ημερας!
Υπαρχουν ελπιδες οτι σημερα τα πραγματα θα ειναι καλυτερα!(χωρις τον δημαρχο..)
Οι πληροφοριες ειναι απο το portal http://www.chessdom.com/ που προσφερει ζωντανη σχολιασμενη μεταδοση των παρτιδων,με την προϋποθεση οτι υπαρχει αναμεταδοση..

TheoGiakatis είπε...

Δειτε την παρτιδα Ivanchuk-Wang Yue 0-1.Το τελικο τσουγκτσβανγκ στο οποιο ο μαυρος φερνει τον λευκο ειναι εντυπωσιακο .

Μετοικος στη Νισυρο είπε...

Η τελικη θεση ειναι οντως εντυπωσιακη.O Ivanchuk προφανως επαιζε για την νικη(απεφυγε να μπει σε φιναλε ανομοιων αξιωματικων λιγες κινησεις πιο πριν)και δεν ειδε το 47..θ4+ του Κινεζου..
Γενικα το παιχνιδι του ειναι αδυναμο φετος(για τα δικα του δεδομενα) και δεν αποκλειεται να ερθει στην Ελλαδα τον Ιουλιο με ΕΛΟ κατω απο 2700..
Σε μια εβδομαδα τελειωνει η προθεσμια για την δηλωση ξενων και κοινοτικων για το πρωταθλημα.Υπαρχουν αραγε πληροφοριες για τα ονοματα που θα μας "τιμησουν"(αφου τα πληρωσουμε πρωτα)αυτη την χρονια;