Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2008

How To Beat The French Defence


Κυκλοφόρησε, από τις εκδόσεις “Everyman Chess”, το καινούργιο βιβλίο του διεθνούς μαιτρ Ανδρέα Τζερμιαδιανού, με τίτλο “How to beat the French Defence”.
Το βιβλίο, 320 σελ., παρουσιάζει τη βαριάντα Τάρας (3.Ιδ2) στη Γαλλική, προτείνοντάς την σαν αξιόπιστο «όπλο» του λευκού απέναντι στη Γαλλική Άμυνα. Χωρίς να παραλείπει να εκθέτει και τα σχέδια του μαύρου, σ’αυτό το δημοφιλές άνοιγμα, επικεντρώνεται στις ιδέες του λευκού απέναντι σε όλες τις πιθανές απαντήσεις του μαύρου (3...γ5, 3..Ιγ6, 3...Ιζ6, 3...δxε4, 3...Αε7, 3...α6).
Από τα πιο αξιόλογα στοιχεία του βιβλίου, το ότι παρουσιάζονται και θέματα ευρύτερου σκακιστικού ενδιαφέροντος, όπως:
-Πώς μελετάμε το άνοιγμα;
-Τυπικές στρατηγικές θέσεις στο μέσον της παρτίδας
-Τυπικά φινάλε και πώς πρέπει να τα χειριζόμαστε

Όσοι ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το βιβλίο (και δεν το έχουν ήδη παραγγείλει), μπορούν να απευθύνονται στον ίδιο τον συγγραφέα, στο e-mail tzermia@otenet.gr ή στο τηλ. 6937-230430.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που έκοψα τη Γαλλική εγκαίρως!!!

Εύχομαι κάθε επιτυχία στο βιβλίο - θα είμαι από τους πρώτους που θα το αποκτήσουν!

Ανώνυμος είπε...

Ενδιαφέρον βιβλίο...
Πόσο κάνει?Διατύθεται και σε μαγαζιά(π.χ. κάισσα)?

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδρέας Τζερμιαδιανός έχει συνεργαστεί με τον Βασίλη Κοτρωνιά σε ένα άλλο πολύ καλό βιβλίο (Beating the Petroff). Η προγενέστερη εξαιρετική εργασία τους εγγυάται την ποιότητα του νέου συγγράμματος.

Ανώνυμος είπε...

Το βιβλίο είναι πάρα πολύ καλό. Είχα δεί κάποια αποσπάσματα και πριν εκδοθεί αλλά τώρα που πήρα το βιβλίο στα χέρια μου εντυπωσιάστηκα από την εξαιρετική δουλειά του ανδρέα (φυσικά δεν το έχω διαβάσει όλο... ακόμα) Τα δύο πρώτα κεφάλαια είναι ιδιαίτερα διδακτικά ακόμα και για κάποιον που δεν έχει τη Γαλλίκη στο ρεπερτόριο του ούτε ως λευκός ούτε ως μαύρος. Το προτείνω ανεπιφύλακτα! Ανέστης Μιχαηλίδης

Ανώνυμος είπε...

Η Γαλλικη παντως ειναι μια εξαιρετικα σταθερη και αξιοπιστη αμυνα για τα μαυρα.Εγω ως μαυρος παιζω τη βαριαντα Rubistein 1.e4 e6 2.d4 d5 3.Nc3[Nd2] de4 4.Ne4 Nd7..... η οποια εχει το πλεονεκτημα οτι εξομειωνει το παιχνιδι του λευκου ειτε παιξει κλασσικα 3.Nc3 ειτε παιξει τη βαριαντα Tarrasch 3.Nd2 με τον τροπο αυτο ο μαυρος μπορει να επιβαλει τη βαριαντα που επελεξε.