Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων στα Χανιά


Ξεκίνησε το Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων, που διεξάγεται στο ξενοδοχείο CAVO SPADA στο Κολυμπάρι Χανίων. Ο 1ος γύρος ολοκληρώθηκε χωρίς εκπλήξεις, με την επικράτηση των φαβορί.
Το απόγευμα όμως, στον δεύτερο γύρο είχαμε ενδιαφέροντα παιχνίδια και αρκετές εκπλήξεις. Ο 12χρόνος Αργύρης Παπαδόπουλος (1710) νίκησε τον 20χρονο Γιώργο Χαροκοπάκη (2025) μετά από από τέσσερις και μισή ώρες παιχνιδιόυ. Ακόμα είχαμε την νίκη του Γεράσιμου
Χαντζούδη (1735) επί της Σλοβένας Spela Kolaric (2041), του Αντώνη Μπαμπιολάκη επί του Pericas Rechi Marc από την Ανδόρα (1684). Επίσης είχαμε και τις ισοπαλίες του Γιάννη Καλογερή (1853) με τον Σλοβένο Luka Draskovic (2172) και της Αντιγόνης Σκαράκη (1764) με τον Μάνο Καζάκο (2105).
Ο τρίτος γύρος ξεκίνησε σήμερα στις 5 το απόγευμα.
Χορηγοί του 3ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Νέων-Νεανίδων είναι το ξενοδοχείο CAVO SPADA, τα BLUE STAR FERRIES και η COSMOTE.

Σύνδεσμος chess-results (όπου υπάρχουν και 15 παρτίδες ανά γύρο):
http://www.chess-results.com/tnr37433.aspx?lan=1

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

dual boot yourself babe yeah.

Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ είπε...

Α.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 5

Το ενδιαφέρον ανεβαίνει και οι καλές παρτίδες αυξάνονται όσο προχωρούν οι γύροι και ήδη φτάσαμε αισίως στον 5ο. Στην πρώτη σκακιέρα είχαμε ισοπαλία στην αναμέτρηση του FM Τάσου Παυλίδη με τον Φίλιππα Σεμπάστιαν, ο Τούρκος Topak Engin νίκησε τον Σλοβένο Jan Gantar και βάζει και αυτός υποψηφιότητα για τον τίτλο μαζί με τους Παυλίδη και Φίλιππα.
Πιο κάτω είχαμε ενδιαφέρουσες παρτίδες με πιο εντυπωσιακή την νίκη του Κωνσταντίνου Λιοδάκη επί της WIM Κατερίνας Παυλίδου και του Μάνου Καζάκου επί του Τούρκο Kerigan Demre, καθώς και τη νίκη του Νίκου Σανδαλάκη (1915) επί του Λίβυου Chator Mosab (2107).
O διεκδικητής της κατηγορίας κάτω των 10 ετών Νικόλας Θεοδώρου (1817) νίκησε τον Χρίστο Ασβεστόπουλο (1850) και έφτασε τους 3,5 βαθμούς. Πολύ σημαντική και η ισοπαλία του Φοίβου Χναρά (1577) με τον Mateu Guiu Esteve (Ανδόρα 1910). Τέλος ο Αργύρης Παπαδόπουλος συνεχίζει να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα πέρνοντας ισοπαλία με τα μαύρα από την Σλοβένα Spela Kolaric (2041).
Μετά και τον 5ο γύρο η κορυφή της βαθμολογίας διαμορφώθηκε ως εξής. Στην πρώτη θέση έχουμε ισοβαθμία τεσσάρων σκακιστών οι οποίοι έχουν από 4,5 βαθμούς, αυτοί είναι ο FM Τάσος Παυλίδης, ο Φίλιππας Σεμπάστιν, ο Τopak Engin και ο Μάνος Καζάκος. Στην πέμπτη θέση και πρώτο κορίτσι βρίσκεται η Ζωή Ιορδανίδου με 4 βαθμούς μαζί με τον Κωνσταντίνο Λιοδάκη, από τα φαβορί για τον τίτλο στα αγόρια 14 ετών.

Την Κυριακή το πρωί η οργανωτική επιτροπή των αγώνων διοργανώνει εκδρομή-επίσκεψη στη πόλη των Χανίων. Θα δοθεί η ευκαιρία στους ξένους σκακιστές και τους συνοδούς τους αλλά και στους Ελληνες από την υπόλοιπη Ελλάδα, που παίρνουν μέρος στους αγώνες, να επισκεφθούν τους τάφους των Βενιζέλων και τη παλιά πόλη των Χανίων και το ενετικό λιμάνι.

Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ είπε...

Πλήρης ενημέρωση αποτελέσματα, φωτογραφίες, παρτίδες, βαθμολογίες στο σάιτ των αγώνων www.kydonchess.gr

Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ είπε...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Νο 7

Ο Topak Engin (Τουρκία 2214) με την νίκη του επί του FM Τάσου Παυλίδη (2348), στον 7ο γύρο χθες Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου, έμεινε μόνος πρώτος με 6,5 βαθμούς στη γενική κατάταξη του Μεσογειακού πρωταθλήματος, αφήνοντας τον Παυλίδη στη δεύτερη θέση μαζί τον Παντελή Τζουγανάκη (2091) που νίκησε σε μια ενδιαφέρουσα παρτίδα τη Ζωή Ιορδανίδου (2152) και οι δύο έχουν από 5,5 βαθμούς.
Στην δεύτερη σκακιέρα είχαμε ισοπαλία του Πορτογάλλου Rego Pedro (2136) με τον Σεμπάστιαν Φίλιππα (2191) και οι δύο μοιράζονται την τρίτη θέση με άλλους 6 σκακιστές, έχοντας όλοι 5 βαθμούς.
Στις αξιομνημόνευτες παρτίδες του 7ου γύρου είναι η νίκη του 10 χρονου Νικόλα Θεοδώρου (1817) επί του Τυνήσιου Chouchane Amine (2006), η νίκη του Δημήτρη Ζησιάδη (1675) επί του Χρήστου Ασβεστόπουλου (1850) και οι ισοπαλίες του Φοίβου Χναρά (1577) με τον Ben Said Ahmed (Tυνησία 1942) και της Ανθής Βοζινάκη (1479) με τον Παναγιώτη Παπαμιχελάκη (1809).
Αλλαγή είχαμε και στην κορυφή της κατάταξης των κοριτσιών, με την Κατερίνα Παυλίδου να περνά μόνη στη πρώτη θέση μετά τη νίκη της επί του Βασίλη Σαββάκη. Η Ζωή Ιορδανίδου μοιράζεται πλέον τη δεύτερη θέση μαζί με την Σλοβένα Spela Kolaric.

O A.O. Κύδων Χανίων, φιλοξενεί σαν διοργανωτής του Μεσογειακού Πρωταθλήματος, δύο νεαρούς σκακιστές από την Ανδόρα μαζί με τον προπονητή τους τον Ισπανό GM Oscar De La Riva o οποίος είναι και υπεύθυνος προπονητής της σκακιστικής ομοσπονδίας της Ανδόρα για την προώθηση και ανάπτυξη του σκάκι στις μικρές ηλικίες. Σε συζητήσεις που είχαμε μαζί του προέκυψε ταύτιση απόψεων σε πολλά σχετικά με την ανάπτυξη του σκακιού θέματα. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα την ανάπτυξη μιας συνεργασίας του Κύδωνα μαζί του και με την ομοσπονδία της Ανδόρα, αγώνες μέσω ίντερνετ, κ.ά.

Περισσότερες πληροφορίες με όλα τα αποτελέσματα, βαθμολογίες, παρτίδες και φωτογραφίες στο σάιτ των αγώνων www.kydonchess.gr

Α.Ο. ΚΥΔΩΝ ΧΑΝΙΩΝ είπε...

TOPAK ENGIN και ΖΩΗ ΙΟΡΔΑΝΙΔΟΥ, Πρωταθλητές του 3ου Μεσογειακού Πρωταθλήματος Νέων-Νεανίδων 2010

Ο 16χρονος Τούρκος σκακιστής Topak Engin στους νέους και η 18χρονη Ζωή Ιορδανίδου στις νεάνιδες κατέκτησαν το 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων (κάτω των 20 ετών), που ολοκληρώθηκε χθες Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στους χώρους του CAVO SPADA Luxury Resort & Spa, με τη διεξαγωγή του 9ου και τελευταίου γύρου.

Ο Τάσος Παυλίδης με τη νίκη του επί του Μαυροβούνιου Luka Draskovic, στον τελευταίο γύρο, ισοβάθμησε με τον Τopak στους 7,5 βαθμούς, αλλά η άρση των κριτηρίων ισοβαθμίας έδειξε νικητή τον Τούρκο σκακιστή και o ίδιος πήρε την δεύτερη θέση. Στη τρίτη θέση ο Σεμπάστιαν Φίλιππας με 7 βαθμούς, που νίκησε στον 9ο γύρο τον Μάνο Καζάκο.
Στα κορίτσια είχαμε πάλι ισοβαθμία στη κορυφή μεταξύ της Κατερίνας Παυλίδου και της Ζωής Ιορδανίδου με 6,5 βαθμούς, με την Ιορδανίδου να κατακτά τη πρώτη θέση υπερισχύοντας στα κριτήρια. Την τρίτη θέση κατέλαβε η Σλοβένα Spela Kolaric με 5,5 βαθμούς.

Το απόγευμα στις 5,30 ξεκίνησε η τελετή λήξης και εν συνεχεία η απονομή των επάθλων στους νικητές και νικήτριες όλων των κατηγοριών. Στη τελετή παρεβρέθηκαν και χαιρέτησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των χορηγών της διοργάνωσης καθώς και πλήθος κόσμου, κυρίως συγγενείς και φίλοι των Κρητών σκακιστών. Η τελετή ξεκίνησε με το χορευτικό συγκρότημα "Οι Πελασγοί" που χόρεψε παραδοσιακούς κρητικούς χορούς, σκορπώντας μεγάλο ενθουσιασμό στους παρευρισκόμενους.

Το Σκακιστικό Τμήμα του Κύδωνα Χανίων ευχαριστεί όλους τους σκακιστές και τις σκακίστριες που έλαβαν μέρος, τους χορηγούς της διοργάνωσης CAVO SPADA , BLUE STAR FERRIES, COSMOTE.
Πρέπει να ευχαριστήσουμε επίσης το προσωπικό του ξενοδοχείου Cavo Spada γιατί ανταποκρίθηκε με προθυμία σε όλα μας τα αιτήματα, και όλους όσους βοήθησαν στην ιδιαίτερα επιτυχημένη αυτή διαοργάνωση.

Σας περιμένουμε όλους και όλες στο 4ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων 2011

Aναλυτικά όλες οι βαθμολογίες ανά κατηγορία στο www.kydonchess.gr