Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

7ο Όπεν ΣΟΠ - ΣΜΑΟΚ

Ο Σ.Ο. Παγκρατίου και ο Σ.Μ.Α.Ο. Καισαριανής προκηρύσσουν το 7ο Όπεν τουρνουά,στο εντευκτήριο στη Ζηνοδότου 22 (ιστοσελίδα http://www.athenschess.gr/).

Θα γίνει σε δύο ομίλους:

(α) Για παίκτες με ελληνικό ή διεθνές ΕΛΟ μεγαλύτερο του 1900. Αρχίζει την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου, και θα διεξάγεται κάθε Τρίτη μέχρι τις 2 Νοεμβρίου (ελβετικό 7 γύροι). Θα συμμετάσχουν 40 σκακιστές και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η πλήρης προκήρυξη στην ιστοσελίδα http://www.athenschess.gr/images/stories/nikos/tournaments/2010/7th_Open/Above/7th%20_Open_SOP-SMAOK_Above1900.pdf

(β) Για παίκτες με ελληνικό ή διεθνές ΕΛΟ μικρότερο του 1900. Αρχίζει την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου, και θα διεξάγεται κάθε Παρασκευή μέχρι τις 5 Νοεμβρίου (ελβετικό 7 γύροι). Θα συμμετάσχουν 40 σκακιστές και εδώ θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Η πλήρης προκήρυξη
http://www.athenschess.gr/images/stories/nikos/tournaments/2010/7th_Open/Below/7th%20_Open_SOP-SMAOK_Below1900.pdf

Δηλώσεις Συμμετοχής:

Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να υποβληθούν μέσω e-mail στο admin-sop-smaok@googlegroups.com ή τηλεφωνικά στον Γιώργο Νικολαϊδη (τηλ. 3202399, ώρες 9:00-15:00) μέχρι και την Παρακευή 17 (έλο μεγαλύτερο του 1900) και Τρίτη 21 . Όλες οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να αναφέρουν ονοματεπώνυμο, ελληνικό & διεθνές elo, τηλέφωνο και e-mail.

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

35 euros parabolo sto isxyro? Mipws to exoume parakanei ligaki? Eleos pia...

Ανώνυμος είπε...

To Pagrati prospathei na dwsei mia allh poiothta sta tournoua tou. Gia ta melh tou Pagratiou einai leei mono 15 eurw.

Ανώνυμος είπε...

Βασικά είναι επιλογή του καθενός αν θα πάει να παίξει στο τουρνουά ή όχι.
Πάντως αν δείτε κιόλας προσφέρουν σαν έπαθλα συνολικά 350 ευρώ.
Συνήθως μέχρι τώρα αυτό το τουρνουά γέμιζε πάντα.
Αν υποθέσουμε ότι 10 άτομα από το σύλλογο του παγκρατίου θα συμμετάσχουν και 30 από άλλους συλλόγους, τότε έχουμε 850 ευρώ καθαρό κέρδος για τον σύλλογο ή αλλιώς κρατάνε σαν κέρδος το 70% των παραβόλων.

Ανώνυμος είπε...

Kai an paiksoun 40 melh tou Pagratiou kai oxi 10 pws tha meinoun 850 euro? Gia mena fainetai san ena kalo kinhtro na apokthsoun melh kai kala kanoun. Me 15 eurw den paizeis pouthena toso kalo tournoua.

ανώνυμο μέλος του ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ είπε...

Μέλος του ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ μπορεί να γραφτεί οποιοσδήποτε, ακόμα κι αν έχει δελτίο σε άλλο σύλλογο. Με μια πολύ μικρή συνδρομή, θα έχει ελεύθερη πρόσβαση σε πολλές δραστηριότητες του συλλόγου (διαλέξεις, κλπ.) και σημαντική έκπτωση σε τουρνουά και προπονήσεις. Εξάλλου, γίνονται και εκδηλώσεις με ελεύθερη συμμετοχή (Νεανικές Κυριακές κλπ.)

Τα έσοδα που περισσεύουν από το παράβολα δεν αποτελούν κέρδος για τον σύλλογο, αλλά καλύπτουν μόνο ένα τμήμα των εξόδων λειτουργίας του. Υπάρχουν πολλοί που συμπληρώνουν από την τσέπη τους για να καλυφθεί το υπόλοιπο και πολλοί που προσφέρουν ανιδιοτελώς τον ελεύθερο χρόνο τους για την εύρρυθμη λειτουργία του συλλόγου.

Ανώνυμος είπε...

Ενδεχομένως η αύξηση του παραβόλου να οφείλεται στην αύξηση του ΦΠΑ... :)

Στα πιο πολλά όπεν τουρνουά πάντως (αυτό φυσικά δεν ισχύει για το ισχυρό του Παγκρατίου, αναφέρομαι γενικά...) υπάρχει μεγάλο εύρος δυναμικότητας και η μεγάλη μάζα των συμμετεχόντων, που εκ των πραγμάτων δεν διεκδικεί έπαθλα, ίσως είναι άδικο να πληρώνει το ίδιο ποσό με τα πρώτα ΕΛΟ. Θεωρώ πιο δίκαιο ένα κλιμακωτό σύστημα, π.χ. 10 ευρώ για ΕΛΟ<1500, 15 ευρώ για 15002000.

Κι ας μην ξεχνάμε ότι το σκάκι στο επίπεδο αυτό είναι μια ερασιτεχνική ενασχόληση και σε μια οικονομικά δύσκολη εποχή το να δίνει κάποιος 25-35 ευρώ για να παίζει 7 παρτίδες δεν είναι αμελητέα επιβάρυνση...

Ανώνυμος είπε...

Siga ta lefta. Ase pou gia ta melh tou SO Pagratiou einai mono 15 euro.

Ανώνυμος είπε...

σιγά τα λεφτά αλλά κάποτε δεν υπήρχαν παράβολα...
Κάποιοι παλιοί θα θυμούνται...

Ανώνυμος είπε...

Tote pou paizame se aithouses-trwgles kai me ton antipalo na fysaei ton kapno tou tsigarou panw mas?

Ανώνυμος είπε...

Mia xara einai.Eksalloy iparxei kai diaititis poy plironetai.Oxi san alla open poy iparxei enas grammateas sto xoro kai sinithos kanei alli doyleia xoris na dinei kamia simasia stis partides.

Ανώνυμος είπε...

Το τσιγάρο τώρα πια απαγορεύεται σε κλειστούς χώρους....
Είχατε παίξει ποτέ στην ΕΦΕΤ ή στον δήμο Αθηναίων?
Δεν νομίζω...

ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ είπε...

Είναι λανθασμένος ο υπολογισμός για "κέρδος" του Παγκρατίου κατά 850 ευρώ. Προφανώς ο ανώνυμος φίλος ξεχνά τα πολλά έξοδα του συλλόγου: ενοίκιο, υλικό (υπάρχουν πάντοτε φθορές, στη διάρκεια ενός τουρνουά), ΔΕΗ, ΟΤΕ, καθαρίστρια, κεράσματα (που δεν υπάρχουν σε άλλους συλλόγους)...
Κανείς δεν επιχειρεί να κερδοσκοπήσει, είναι φανερό ότι οι σκακιστικοί σύλλογοι χρησιμοποιούν τα παράβολα απλά για να μπορέσουν να επιβιώσουν.

Ναι μεν, αλλά είπε...

Κι'ο άλλος ανώνυμος δεν τα λέει σωστά. Αν πρέπει να υπάρχει κλιμάκωση στα παράβολα, αυτοί που πρέπει να πληρώνουν πιο πολλά είναι τα χαμηλά έλο. Αυτοί είναι που μαθαίνουν, παίζοντας με τους καλύτερους, διαφορετικά θα βρίσκονταν στο β' τουρνουά, όπως π.χ. συμβαίνει στη Νίκαια ή στην Καβάλα.

Ανώνυμος είπε...

Ας σοβαρευτούμε...
Ξέρουμε οι πιο πολλοί πως συντηρούνται σήμερα τα ενεργά σωματεία.
Αλλά ξέρω ανθρώπους που δεν παίζουν επειδή δεν έχουν χρήματα για το παράβολο....
Αλλά θα πείτε δικό τους πρόβλημα,έτσι δεν είναι?
Δηλαδή τα 60 ευρώ για να παίξεις σε κάποια διεθνή τουρνουά είναι λίγα?

Ανώνυμος είπε...

@Ναι μεν αλλά
Θέλεις ανάπτυξη στο σκάκι,να έρχονται νέα παιδιά κλπ?
Το πιο ακριβό παράβολο είναι το κίνητρο?
αρκετοί χαμηλοί παίκτες μεγαλύτερης ηλικίας παίζουν καθαρά ερασιτεχνικά...
Δεν ενδιαφέρονται για έπαθλα κλπ...
Η κλιμάκωση στο παράβολο δεν μου φαίνεται λογική...

ανώνυμο μέλος του ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ είπε...

Πάντως ο ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ έχει πολλές δραστηριότητες δωρεάν για παιδιά, π.χ. Νεανικές Κυριακές, διαλέξεις, κ.ά.

ανώνυμο μέλος του ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ είπε...

...και ξέχασα να σημειώσω ότι αυτές οι προσφορές ισχύουν και για μέλη άλλων συλλόγων ή παιδιά που δεν ανήκουν σε κανένα σύλλογο. Βασίζονται σε προσφορά των ανθρώπων του ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ και μόνο.

Ανώνυμος είπε...

Με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω τους υπεύθυνους του Παγκρατίου ποια είναι η συνδρομή για να γίνει κάποιος μέλος.

ΣΟΠ-ΣΜΑΟΚ είπε...

Η συνδρομή ως πέρυσι ήταν 100 ευρώ το χρόνο, αλλά λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, από το 2011 αυξάνεται στα 120 ευρώ. Με τις εκπτώσεις (50%) που παρέχει στα παράβολα των τουρνουά, το ποσό αποσβέννεται, στους ενεργούς παίκτες.

Άγγελος Τζερμιαδιανός είπε...

Με τη σειρά μου να παραθέσω ορισμένες σκέψεις μας στην πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που διεξάγεται.
Βασικό μέλημα μας στα τουρνουά που διεξάγονται στο εντευκτήριο μας είναι η παροχή των καλύτερων δυνατών συνθηκών για τους αγωνιζόμενους. Για αυτό το λόγο υπάρχει πάντα πολύ αξιόπιστος διαιτητής, καθαρό εντευκτήριο, κάποιο κέρασμα για τους συμμετέχοντες (αναψυκτικό, μπισκότα κλπ), ικανοποιητικός χώρος μεταξύ των τραπεζιών, ξεχωριστή αίθουσα αναλύσεων. Θα μπορούσαμε, όπως συμβαίνει σε άλλα τουρνουά να τοποθετούσαμε 4 σκακιέρες περισσότερες ή άλλες λύσεις που θα υποβάθμιζαν την εικόνα του τουρνουά και τις οποίες δεν επιθυμούμε. Χωρίς να υποτιμώ την αξία των 35 ευρώ, είναι το ελάχιστο ποσό που εξασφαλίζει την διατήρηση ικανοποιητικών συνθηκών και την κάλυψη των εξόδων του εντευκτηρίου. Τα έξοδα είναι σημαντικά αν συνυπολογιστούν πέρα των επάθλων, διαιτητή, κερασμάτων, καθαρίστριας και η δαπάνη για ενοίκιο, φως, θέρμανση, πληρωμή για elo, κύπελλα κα. Αξίζει να αναφέρω ότι ακόμα και με παράβολο, το τουρνουά μπορεί και πραγματοποιείται επειδή υπάρχει η εθελοντική προσφορά μελών μας που ασχολούνται με διάφορες οργανωτικές λεπτομέρειες (σχεδόν όλοι θα έχετε δεχτεί το προσφιλές τηλεφώνημα του Γιώργου του Νικολαϊδη!). Μια άλλη σημαντική διάσταση είναι η προσπάθεια μας να ευχαριστήσουμε τα μέλη μας και να τους παρέχουμε κάποια οφέλη για την συνεισφορά τους (100 ευρώ το χρόνο). Για το σκοπό αυτό έχει θεσπιστεί το μειωμένο παράβολο, όπως και άλλες παροχές προς αυτούς (χρήση δανειστικής βιβλιοθήκης, παρακολούθηση διαλέξεων, χρήση ίντερνετ εντός του Συλλόγου κα). Από την άλλη μεριά η εθελοντική προσφορά των μελών μας, μας επιτρέπει την διεξαγωγή εκδηλώσεων χωρίς παράβολο, όπως οι νεανικές Κυριακές, θεσμός στον οποίο συμμετέχουν και παιδιά από άλλους Συλλόγους και τον οποίο τον έχουν αγκαλιάσει όλοι.
Τέλος, και εμείς αναπολούμε την εποχή που υπήρχαν κάποιες επιχορηγήσεις που μας επέτρεπαν να καλύπτουμε μεγάλο μέρος των εξόδων μας (θα θυμούνται οι παλιότεροι τα τουρνουά στο παλιό μας ιστορικό υπόγειο εντευκτήριο στην Κόνωνος) και να μην εξαρτόμαστε από τα παράβολα, αλλά δυστυχώς πρέπει να πορευτούμε πλέον με τις υπάρχουσες συνθήκες και περιορισμούς.

ΜΗ ΜΕΛΟΣ ΣΟΠ - ΣΜΑΟΚ είπε...

Αν πληρώνατε το ίδιο παράβολο για κληρώσεις που αλλάζουν 8 ώρες αφού δημοσιευτούν, συμμετέχοντες που μπαινοβγαίνουν στην κλήρωση όπως γουστάρουν και παίκτες που έχουν εξαίρεση το πρωί και τελικά παίζουν το βράδυ, θα ήταν ωραία;
Να αναρωτιέσαι δηλαδή, κατά πόσο η ανοχή στον νέο όμιλο που διοργανώνει πρέπει να συνεχιστεί ή μήπως δημιουργεί κακό προηγούμενο.
Τουλάχιστον στο Παγκράτι αυτά είναι λυμένα. Οι άνθρωποι είναι σοβαροί σε αυτό που κάνουν.
Το σκάκι είναι χόμπυ που πληρώνεται, πάρτε το απόφαση. Πόσο κάνει να κλείσεις ένα γήπεδο 5Χ5 ή του τέννις για να παίξεις 7 γύρους; Και μάλιστα με 40 - 50 συμπαίκτες;

IliasPan είπε...

"Το σκάκι είναι χόμπυ που πληρώνεται, πάρτε το απόφαση"

Μια χαρά τα έγραφες μέχρι εκεί, γιατί το χαλάς; Κάθε διοργανωτής όμιλος έχει δικαίωμα να ορίσει όσο θέλει την τιμή για τις παροχές που προσφέρει. Και κάθε παίχτης έχει δικαίωμα να αποφασίσει μέχρι πόσα θα πληρώσει για αυτά που του προσφέρονται.

Υπάρχουν γήπεδα στα οποία μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο χωρίς να πληρώσεις. Όσον αφορά το τένις θα ήθελες και το σκάκι να είναι ένα άθλημα κυρίως για τους πλούσιους;

Με μεγάλη μου χαρά βλέπω πάντως τη διοργάνωση τουρνουά με μηδενικό παράβολο (Ν. Φιλαδέλφεια και Φυλή). Ήμουν σίγουρος πως κάποια στιγμή θα γινόταν, χαίρομαι που αυτή η στιγμή ήρθε ήδη.

Τα περισσότερα πράγματα είναι πολύ απλά, μην τα μπερδεύετε χωρίς λόγο.

Ανώνυμος είπε...

Πάντα υπάρχει κάποιος που πληρώνει,όταν υπάρχουν έξοδα που πρέπει να καλυφτούν:Μπορεί να είναι ο δημότης που δεν παίζει σκάκι,ο πρόεδρος που τα χώνει,οποιοσδήποτε...Το ζήτημα είναι αν γι'αυτό που πληρώνεις παίρνεις κάτι που αξίζει τα λεφτά του.Όλα τ' αλλά είναι απλώς κουβέντες του καφενείου.

Schrödinger's Cat είπε...

Αφαίρεσα σύντομο μήνυμα που η διατύπωσή του υποβιβάζει τελείως τη συζήτηση. Αγαπητέ μου φίλε, αν θέλεις επαναδιατύπωσε.

Dj_Erevos είπε...

...Δυο μερες πριν τη ληξη υποβολης αιτησεων για το τουρ ποσες δηλωσεις συμμετοχης εχει??...αυτο μονο θα αναδειξει το αν η υπαρξη αυξημενου παραβολου ηταν καλη ιδεα...
..Παντως προσωπικα ακομα και οι συνθηκες να μου το επετρεπαν,δε θα επαιζα με τοσο υψηλο παραβολο..οσο για το μελος...που να πρωτογινεις...

SOP-SMAOK είπε...

Μέχρι τώρα έχουμε 33 επιβεβαιωμένες συμμετοχές (και μερικές που εκκρεμούν) στο τουρνουά άνω του 1900. Όσοι ενδιαφέρονται πρέπει να βιαστούν γιατί μένουν λίγες θέσεις! Τα πρώτα ΕΛΟ ως τώρα είναι:

1. Κοτρότσος 2355
2. Δεληθανάσης 2259
3. Δρακόπουλος 2221
4. Κοκόλιας 2213
5. Τεπελένης 2206
6. Τασσόπουλος 2201
7. Ζενέλης 2161
8. Βαλντέν 2159
9. Sienczewski 2152
10. Αναστασόπουλος 2142
11. Γαλανός 2096
12. Μητραντζάς 2089
13. Τσαγκαρόπουλος 2065
14. Παπαργυρίου 2065
15. Κλήμης 2052