Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Εικόνες


Χειμώνας του 1956. Η εθνική ομάδα σκακιού της Δανίας αναχωρεί για την ολυμπιάδα της Μόσχας. Στο σταθμό του τρένου μια κοπέλα, η αδελφή του Μπεντ Λάρσεν, χαιρετά τον νεαρό σκακιστή πριν από το ταξίδι.


Στη συνάντηση Δανία - ΕΣΣΔ της ολυμπιάδας της Μόσχας, ο διεθνώς άγνωστος Μπεντ Λάρσεν αντιμετωπίζει τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μιχαήλ Μποτβίνικ. Ο Ρώσος αμύνθηκε με επιτυχία και πήρε την ισοπαλία. Ο Λάρσεν, με ένα εξαιρετικό συνολικό σκορ στη διοργάνωση, κατακτά τον τίτλο του γκρανμέτρ.


Η Λίζι και ο Μπεντ Λάρσεν φτάνουν στο σιδηροδρομικό σταθμό του Μπλεντ. Πρώτος αντίπαλος του Λάρσεν στο τουρνουά των διεκδικητών, ο Γιουγκοσλάβος Ίβκοβ. Μέρες του 1965.


Ο Μπεντ Λάρσεν και ο Μπόμπι Φίσερ σε στιγμές σκακιστικής ξεγνοιασιάς στη Σάντα Μόνικα των Ηνωμένων Πολιτειών, το 1966.


Στο Ντένβερ, το 1971, ο τρομερός Μπόμπι Φίσερ κερδίζει στο προημιτελικό ματς για το παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Μπεντ Λάρσεν με σκορ 6-0. Το συντριπτικό αποτέλεσμα δεν κατέβαλε τον Δανό, ο οποίος συνέχισε να αγωνίζεται με επιτυχία στη διεθνή σκακιέρα τα επόμενα χρόνια.

1 σχόλιο:

Γεωργιάδης Αλ. είπε...

Πάντως καμιά φορά καλό είναι να χρειάζεται να λες ότι πρoσπάθησες για να γίνεις καλός σε πνευματικά αθλήματα. Ειδέ αλλιώς σημαίνει ότι είσαι ιδιοφυία (βλέπε Φίσερ), ή ότι είσαι τρελός...