Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ευχές για τον Σπάσκι

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο Μπόρις Σπάσκι σύμφωνα με τη δυσάρεστη έκτακτη είδηση που δημοσιεύουν τόσο το chessdom http://reports.chessdom.com/news-2010/boris-spassky-gravely-ill, όσο και άλλα διεθνή site. Έχει παραλύσει η αριστερή πλευρά του σώματός του και νοσηλεύεται στην εντατική, σε νοσοκομείο της Μόσχας. Τον είχαμε δει από κοντά, πριν ένα μήνα περίπου, στο ΔΤ της Χαλκίδας, όπου έκανε τις διακοπές του. Ήρεμος, σεμνός και προσιτός. Ανέλυε σε μια μικρή σκακιέρα, στην καφετέρια του ξενοδοχείου, τις παρτίδες του Χιλιανού φίλου του, ο οποίος συμμετείχε χωρίς ιδιαίτερες αξιώσεις στο τουρνουά. Να ευχηθούμε ολόψυχα να ξεπεράσει την περιπέτεια.

5 σχόλια:

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Το τραγικο της ιστοριας ειναι πως ενω ο Σπασκυ βρσκεται στο νοσοκομειο απο το Σαββατο,ειτε γιατι ολοι οι αξιωματουχοι της Ρωσικης Ομοσπονδιας βρισκονται στην Σιβηρια (η αποψη του αρθρου),ειτε γιατι ο πρωην Παγκοσμιος Πρωταθλητης ζει απομονωμενος, τα νεα εμφανιστηκαν σημερα, στο μη σκακιστικο,

http://www.lifenews.ru/news/38119

Ametanoitos είπε...

Από τους πολύ αγαπημένους μου ο Σπάσκυ. Ελπίζω όλα να πάνε καλά. Βέβαια αυτό το περί μυστικότητας της αιτίας που δεν ανακοινώνεται (όπως διάβασα στο chessdom) μοιάζει κάπως ύποπτο....

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΓΙΓΑΣ!! Περαστικά του ολόψυχα.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Δεν ξερω αν προκειται για καλα η κακα νεα..

Συμφωνα με το http://sport.rian.ru/sport/20100928/280078579.html η κατασταση του Σπασκυ ειναι σταθερη,και δεν εκφραζεται ανησυχια για την ζωη του, αλλα βρισκεται στην εντατικη,εχει τις αισθησεις του και δεν μπορει να περπατησει η να φαει..

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Στο Παρισι και σε ειδικο νοσοκομειο αποθεραπειας βρισκεται ο Μπ. Σπασκυ. Η κατασταση της υγειας του δεν εμπνεει ανησυχια.Εχει καθημερινες συνεδριες με 3 η 4 ειδικους και αρκετο κουραγιο για ν' ακουει παλιους αγαπημενους τραγουδιστες (Enrico Caruso, Alexander Vertinsky, Pyotr Leshchenko) στο ενδιαμεσο.

http://chess-news.ru/node/704

@ Κλπ Το βιογραφικο των 2 Ρωσων στην Wiki φαινεται ενδιαφερον. Καποια ενδιαφερουσα λεπτομερεια;