Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

95-55 για τον Κιρσάν

Επανεκλέχτηκε το απόγευμα στη θέση του προέδρου της FIDE ο Κιρσάν Ιλιουμζίνοβ (φωτ.) συγκεντρώνοντας 95 ψήφους έναντι 55 του αντιπάλου του, του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Ανατόλι Κάρποβ. Ουδεμία έκπληξη λοιπόν, ούτε για το ψηφοδέλτιο που υπερίσχυσε, ούτε για το εύρος της διαφοράς. Στο διάστημα των μηνών που προηγήθηκαν ο σκακιστικός κόσμος διάβασε πολλά για την καμαρίλα στους αντιθαλάμους της Ρωσικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας. Μετά από διάφορες περιπέτειες και ευτράπελα, οι Ρώσοι παράγοντες έδωσαν το χρίσμα στον Καλμούχο και του εξασφάλισαν ουσιαστικά (από τότε) τη σημερινή εκλογή. Η ψηφοφορία καθυστέρησε κατά τέσσερις ώρες μετά από διαμαρτυρίες και ενστάσεις του Γκάρι Κασπάροβ (που υποστήριζε ολόθερμα το συνδυασμό του ιστορικού αντιπάλου του στη σκακιέρα), για τη διαδικασία. Ο Καλμούχος παράγοντας και πολιτικός, που είναι ως γνωστόν σφοδρά αμφιλεγόμενη φυσιογνωμία (ο χαρακτηρισμός αυτός στηρίζεται στην πολιτεία του, δεν "κάθεται" στις γνωστές σπαρταριστές ιστορίες που τον συνοδεύουν και βλέπουν διαρκώς το φως της δημοσιότητας), υποστηρίχτηκε βεβαίως από τη Ρωσία και την Κίνα, τα κουκιά όμως ήρθαν (κυρίως) από μικρές ομοσπονδίες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, ενώ ο ρώσος πρωταθλητής κόσμου 1975-85, για τον οποίο επίσης αιωρούνται κάποιες κατηγορίες (π.χ. για το παρελθόν του κατά τα χρόνια της ΕΣΣΔ και για δίψα πλουτισμού), υποστηρίχτηκε (κυρίως) από τα μεγάλα σκακιστικά κράτη της Δύσης. Ο Μαρκ Κρόουθερ, σε εκτενές άρθρο γνώμης στο δημοφιλές twic εκφράζει την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα και αναρωτιέται στο κείμενό του πως είναι δυνατόν να βρίσκονται τόσες πολλές ομοσπονδίες που ψηφίζουν αυτόν τον άνθρωπο, όλα αυτά τα χρόνια. Παρόμοια θέση έχουν και οι chessvibes στην ανταπόκρισή τους από την εκλογή, αν και δείχνουν λιγότερο θλιμμένοι. Ο Ιλιουμζίνοβ και οι συνεργάτες του θα διοικούν την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού τουλάχιστον μέχρι το 2014. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την πρόοδο του παγκόσμιου σκακιού, καλά να είμαστε, να το δούμε. Είναι ωστόσο βέβαιο πως το μπλοκ των ομοσπονδιών που υποστηρίζουν Κιρσάν δείχνει ιδιαίτερα συμπαγές και τέσσερα χρόνια μάλλον δεν επαρκούν για να υπάρξουν σημαντικές ρωγμές, έστω και αν επόμενος αντίπαλος του σημερινού προέδρου θα είναι ο Γκάρι Κασπάροβ, όπως άρχισαν ήδη να ψιθυρίζουν οι διαδρομιστές, πριν ακόμα αρχειοθετηθούν στα ντοσιέ τα ψηφοδέλτια της σημερινής εκλογής! Ο Κιρσάν Ιλιουμζίνοβ, αμέσως μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα πρόσφερε στον αντίπαλό του Ανατόλι Κάρποβ τη θέση του αντιπροέδρου. Το πιθανότερο είναι πως ο Τόλια δεν θα αποδεχθεί το οφίτσιο. Ο Μέτοικος στη Νίσυρο μεταφέρει στα σχόλια της αυτής της ανάρτησης το κλίμα στο διαδίκτυο κατά τις πρώτες ώρες μετά τη ψηφοφορία και δίνει πολλά ενδιαφέροντα λινκ.

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εμείς τι ψηφίσαμε? Ο Μακρόπουλος ψηφίζει να υποθέσω?

Αντάρα,Μαντάρα είπε...

Χα, χα Ο Ιλουμτζίνοβ κέρδισε και πρότεινε στον Κάρποβ να γίνει αντιπρόεδρος, και αυτός αντί να τον φτύσει με βάση την Καμπάνια που έκανε όλο αυτό το καιρό και να κάνει μία δήλωση διατηρώντας την αξιοπρέπεια του, είπε θα το σκεφτώ...! Τρέχτε τώρα να κρυφτείτε έμμεσοι και άμεσοι υποστηριχτές τόσο του μανιακού για εξουσία από την Καλμουχία όσο και της “μαριονέτας” του άλλου μανιακού για εξουσία Κασπάροβ. Αλλά κρύβονται τα φίδια ; όταν σταματήσει η βροχή ξαναβγαίνουν. Όπως και στο ελληνικό πολιτικό σκηνικό εξάλλου.
Η δήλωση του Κασπάροβ ότι δεν θα δεχόταν να γίνει αντιπρόεδρος αμέσως, κρίνεται ως επισφαλής εξάλλου αυτός πρόεδρος της Ρωσίας θέλει να γίνει και μην σπεύσετε να μου πείτε γιατί υποστηρίζεις Πούτιν ; Γιατί μην ξεχνάτε είσαστε φίδια και τα φίδια ως γνωστόν λίγο μυαλό έχουν και πολύ τους αρέσει να σέρνονται..

Αποστόλης είπε...

@ανώνυμος: Ο Γιώργος Μακρόπουλος είναι αντιπρόεδρος της FIDE και ήταν από τους κυριότερος υποστηρικτές του ψηφοδελτίου One World, One Vision του Κιρσάν.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Δηλωσεις Καρποβ στο:

http://sport.rian.ru/sport/20100929/280568146.html

"Πιστευα οτι το συνεδριο στην Μοσχα ηταν μακραν το πιο βρωμικο αλλα το σημερινο ξεπερασε καθε προσδοκια."

Στην ερωτηση αν θα υποβαλει ενσταση,απαντησε οτι αυτο δεν εχει αποφασιστει ακομα,αλλα οι εκλογικες συνελευσεις δεν γινονται με τον τροπο που εγινε η συγκεκριμενη.

"Απολυτη ανομια,και περιφρονηση των διαδικασιων,οι ανθρωποι δεν μπορουσαν να πουν την γνωμη τους,τα ειδατε και μονοι σας,αυτο δεν ηταν κανονικη ψηφοφορια" συνεχισε.

"Σε θεματα που το καταστατικο απαιτουσε ψηφοφορια,ολα γινονταν στιγμιαια,φαινοταν οτι υπηρχε πλειοψηφια χωρις καταμετρηση και συνεχιζαμε παρακατω.."

Δηλωσε ακομα πως τωρα η ζωη του θα γινει απλουστερη, πως ποναει για το σκακι, αλλα τον τελευταιο καιρο δουλευε σε πολυ κακες συνθηκες,και πως εχει και πολλες αλλες ασχολιες εκτος απο το σκακι.

Στην ερωτηση αν προτιθεται να συνεργαστει με τον πρωην αντιπαλο του απαντησε πως ειναι εξαιρετικα απιθανο.

Αποστόλης είπε...

4 χρόνια ακόμη Κιρσάν και 4 χρόνια Νταναίλοβ.

Ακριβώς αυτό που χρειάζεται το σκάκι!

Πάμε θαυμάσια!

Παναγιώτης Φρεντζάς είπε...

Ε, ρε, Κιρσάν που μας χρειάζεται...
Ζιγκ Χάϊλ και Ουφίντενζεν.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Μεταφραζω ενα σχολιο του Shaun Press που ενσωματωθκε στο βασικο κειμενο των Chessvibes για τις εκλογες της FIDE, και ριχνει φως στο τι πραγματικα εγινε στην χθεσινη συνελευση. Αξιζει να σημειωθει οτι αυτος που υπογραφει υποστηριζε τον Καρποβ.

"Ειναι σημαντικο να γινει κατανοητο οτι ο καυγας στην Γεν. Συνελευση ηταν επι της διαδικασιας. Στην αρχη ο G.Borg παρουσιασε μια αναφορα πανω στις εργασιες της επιτροπης που εξετασε της εξουσιοδοτησεις των αντιπροσωπων την προηγουμενη νυχτα (προφανως αναφερεται στις εξουσιοδοτησεις αντιπροσωπων αλλων χωρων), και προσπαθησε να προχωρησει σε ταυτοποιηση των αντιπροσωπων.Σ'αυτο το σημειο εκφραστηκαν αντιρρησεις οτι η αναφορα της επιτροπης επρεπε να ψηφιστει.Αλλα πως θα γινει η ψηφοφορια αν δεν καθορισεις πρωτα ποιος εχει δικαιωμα ψηφου;..Αυτο ειναι διαδικαστικο προβλημα και δεν εχει να κανει με διαφθορα..

Φαινεται πως η FIDE ακολουθησε το καταστατικο της στο θεμα,ηταν το αποτελεσμα αυτο που δεν αρεσε στην παραταξη Καρποβ..

ο αριθμος των 56 χωρων που θα ψηφιζαν μεσω αντιπροσωπου ηταν και αυτος λανθασμενος και οφειλοταν σε παρανοηση της εκθεσης. Αναμεσα στις χωρες που συμπεριλαμβανονταν στην εκθεση ηταν και χωρες που ειχαν στα χερια τους εξουσιοδοτηση να ψηφισουν για καποια αλλη,οπως εμεις (Παπουα Νεα Γουϊνεα) ειχαμε την εξουσιοδοτηση της Νεας Ζηλανδιας. Και οι δυο χωρες ψηφιζαν Καρποβ αλλα η εξουσιοδοτηση εγκριθηκε γιατι τα δικαιολογητικα ηταν σωστα.

Τωρα σε καποιους μπορει να μην αρεσει το αποτελεσμα αλλα απ' οσα ειδα την πρωτη ωρα της συνελευσης, και απ' οσα συζητησα με ανθρωπους μετα, η διαδικασια ηταν νομοτυπη. Υπηρξαν πιεσεις και δωρακια και απο τις δυο πλευρες, και ολα αυτα ειναι μερος ενος συστηματος που οι αντιπαλοι σιωπηλα αποδεχονται..

http://www.chessvibes.com/reports/ilyumzhinov-wins-fide-presidential-elections-95-to-55/

Schrödinger's Cat είπε...

Η chessbase σταχυολογεί τις πρώτες ανταποκρίσεις στον διεθνή τύπο http://www.chessbase.com/newsdetail.asp?newsid=6712.

Schrödinger's Cat είπε...

Ο Κιρσάν Ιλιουμζίνοβ και ο Ανατόλι Κάρποβ έδωσαν σήμερα κοινή συνέντευξη τύπου. Μετά τις εντάσεις τις χθεσινής ημέρας, η ατμόσφαιρα ήταν αναπάντεχα χαλαρή και σχεδόν φιλική.
Ο Καλμούχος παράγοντας δεν ξέχασε να υπενθυμίσει πως ήταν ο ίδιος ο Κάρποβ που τον είχε παροτρύνει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος της FIDE, το 1995.
Ο Κάρποβ πρότεινε στον Ιλιουμζίνοβ (και ο δεύτερος δέχτηκε), να αυξηθούν οι παρτίδες του τελικού του παγκοσμίου πρωταθλήματος σε 14 ή και 16. Η FIDE θα συζητήσει αυτό το θέμα με τους κορυφαίους σκακιστές για να ληφθεί η τελική απόφαση.
Ο Κάρποβ δήλωσε ακόμη πως δεν βιάζεται για να αποφάσίσει αν θα δεχτεί τη θέση του αντιπροέδρου (χαρακτηριστικά είπε πως δεν βρίσκεται σε zeitnot - πίεση χρόνου).

Πηγή: http://susanpolgar.blogspot.com/2010/09/k-k-press-conference.html

καλός είπε...

Έρχονται οι Ρώσοι ... για μία ΦΙΝΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

,

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Χμ,ειναι γνωστο οτι οι παραδοξες ανισοτητες δεν κρατανε πολυ σ' αυτον τον κοσμο και η ισορροπια τεινει ν' αποκατασταθει.
Εκπληκτικος ειναι ο Κιρσαν, το πως αδρανοποιει τους αντιπαλους του, πρεπει να διδασκεται σε πολιτικο σεμιναριο..
Νομιζω οτι απο εδω και περα ειναι αδιαφορο αν ο Καρποβ αποδεχτει η οχι την θεση του αντιπροεδρου,σιγουρα μετα την κοινη του εμφανιση με τον Κιρσαν εχει χασει καθε αξιοπιστια στους πρωην συντροφους του..

Στις 4μιση το πρωϊ που γραφω δεν βρηκα καποια αναφορα στα Ρωσικα μεσα αλλα το http://www.europe-echecs.com/actualites/actualites-39e-olympiade-d-echecs-r9-&-r10-2400.html εχει ηδη ανεβασει ενα μικρο video στα Αγγλικα απο την συνεντευξη.

Μια αλλη προταση του Καρποβ που εγινε αποδεκτη ειναι να σταματησει η Fide να ζηταει χρηματα για την αναγνωριση διεθνων τιτλων,ενω ο Κιρσαν δεν παρελειψε να καλεσει τον Γκ. Κασπαροβ να δουλεψει στο Συμβουλιο πρωην Παγκοσμιων Πρωταθλητων που θελει να δημιουργησει.Πραγματικος Βουδιστης!

Τον φανταζομαι τον Γκαρυ να καθεται διπλα-διπλα με τον Κραμνικ και τον Χαλιφμαν και να συζητανε ησυχα κι ωραια..

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Οι εξελιξεις μου θυμισαν ενα προχθεσινο σχολιο του Ελβεστ που δημοσιευτηκε στα http://www.chessvibes.com/reports/ilyumzhinov-wins-fide-presidential-elections-95-to-55/#comments:


Κυριοι,

σας διαβαζω και δεν μπορω παρα να θαυμασω πως δουλευει το Δυτικο συστημα κατασκευης γνωμης.Συζητατε και σχολιαζετε ενα θεμα για το οποιο δεν ξερετε τιποτα. Ξερω τον Κιρσαν απο το 1995 και δεν υπαρχει συγκριση με τους Εσθονους πολιτικους (και τους ξερω ολους),ειναι κατα πολυ υπερτερος. Γνωριζω προσωπικα και τους Καρποβ,Κασπαροβ. Ποια ακριβως ηταν η αλλαγη που θελαν να φερουν; Απλα μιλουσαν για μια ανυπαρκτη πραγματικοτητα. Στην πολιτικη ολα επιτρεπονται. Ο Κιρσαν στα δεκαπεντε χρονια της εξουσιας του,μονο για ενα πραγμα προσπαθησε πραγματικα, να βαλει το σκακι στους Ολυμπιακους και απετυχε.. Η Εσθονια,με την ευκαιρια,ψηφισε τον Καρποβ, ανοητη κινηση πολιτικα, η Kαρμεν Κας δεν καταλαβε οτι το ολο θεμα ηταν μια συγκρουση των πλουσιων Δυτικων χωρων με το Κρεμλινο. Δεν ηταν καλη ιδεα γιατι μπορει ο Medvedev να διορισε το δεξι χερι του Κιρσαν,τον Orlov,επικεφαλης στην Καλμουχια, αλλα πιστευω πως το Κρεμλινο παρακολουθουσε απο κοντα τις εκλογικες εξελιξεις στην Fide, και το να χασει ο Κιρσαν απλα δεν ηταν αποδεκτο.Η πολιτικη καμπανια των αντιπαλων του,κατα την γνωμη μου, ηταν πολυ ερασιτεχνικη,και χωρις πορους επισης. Το αποτελεσμα,55 ψηφοι,ειναι πολυ καλο δεν πρεπει να παραπονιουνται. Σχετικα με την πραγματικοτητα, υπαρχει μια συνοριακη γραμμη αναμεσα στις ΗΠΑ και το Μεξικο,αλλα υφισταται μονο στο μυαλο μας,δεν μπορουμε να την αγγιξουμε. Το ιδιο και στην πολιτικη, τα συντριπτικα περισσοτερα απο αυτα που λενε οι πολιτικοι, δεν υπαρχουν πραγματικα. Αν την επομενη φορα οι αντιπαλοι του Κιρσαν εχουν κατι υλοποιησιμο να πουν, θα εχουν πιθανοτητες να κερδισουν. Η FIDE ειναι αυτη που ειναι, αλλα χρειαζεται ν' αφιερωσεις την ζωη σου για να κερδισεις τις εκλογες, κανενας δεν μπορει να ερθει και να μαζεψει ετσι απλα τις ψηφους των Ομοσπονδιων, οπως δειχνει η ιστορια..

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

To επισημο site των αγωνων δημοσιευσε το κειμενο της κοινης συνεντευξης Κιρσαν-Καρποβ. Αυτη την στιγμη δεν εχω προσβαση,αλλα νομιζω ειναι το:

http://www.ugra-chess.com/node/435

Αντάρα,Μαντάρα είπε...

Μέτοικε απο την Νίσυρο νομίζω ότι οφείλεις ένα συγνώμη από τον εαυτό σου και ίσως και από τους αναγνώστες του ιστολογίου που ασχολήθηκες όλο αυτό το καιρό να παρακολουθείς αυτά τα ανδρείκελα.
Προσωπικά σε ευχαριστώ για όλες αυτές τις πληροφορίες που μας δίνεις ψαχουλεύοντας το internet και ελπίζω μέσα από αυτή την διαδικασία να εξελίσσεσαι και εσύ σαν άνθρωπος (όλοι δηλαδή προσπαθούμε για αυτό).

Ανώνυμος είπε...

Ενώ εσύ εξελίχθηκες πολύ: από Αντάρα, έγινες... μαντάρα!

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

@ Ανταρα,Μανταρα

Οσον αφορα τους αναγνωστες του ιστολογιου, ο καθενας εχει το δικαιωμα να επιλεξει τι τον ενδιαφερει να διαβασει και ως εκ τουτου μπορει μια χαρα να παρακαμψει τα κειμενα μου, που αναφερονταν στις εκλογες της FIDE. Ελπιζω ωστοσο οτι οσοι ενδιαφερονταν, βρηκαν σ'αυτα μια πηγη πληροφορησης μακρια απο συνθηματολογιες και φανατισμους,και η επομενη μερα τους βρισκει με μια πιο καθαρη εικονα για το τι συμβαινει στα παρασκηνια της σκακιστικης πολιτικης.Χαρακτηριστικη ηταν η απουσια τετοιων κειμενων στα Ελληνικα.Ετσι, για μενα, θεμα συγγνωμης προς τους αναγνωστες του ιστολογιου δεν τιθεται.

Τους λογαριασμους μου με τον εαυτο μου να μου επιτρεψεις να τους κανω μακρια απο δημοσια βηματα.

Πολλες πληροφοριες για τα παρασκηνια της εκλογικης διαμαχης στο:

http://samsloan.blogspot.com/

καλοπροαίρετος είπε...

Τον φανταζομαι τον Γκαρυ να καθεται διπλα-διπλα με τον Κραμνικ και τον Χαλιφμαν και να συζητανε ησυχα κι ωραια.. (Μέτοικος)

Αν τρεις άνθρωποι, κατά αμάχητο τεκμήριο προηγμένοι, συγκροτημένοι και υπερνοήμονες, δεν μπορούν να καθήσουν δίπλα-δίπλα και να συζητήσουν ήσυχα και ωραία, με αποκλειστική αποστολή να συντάξουν και να υποβάλουν, αν και όποτε δεήσουν, κάποια, ούτε καν ομόφωνη, ούτε καν εφαρμόσιμη, γνωμοδότηση –προσοχή: όχι νομοθέτημα–, έχουμε πρόβλημα. Ή μάλλον, μόνο ένας, ο ίδιος πάντα ένας, [εμφανίζεται να συμπεριφέρεται ως εάν να] έχει πρόβλημα. Ήμαρτον, για σκάκι θα μιλήσουν, γτφμγ, όχι για την εδραίωση της παγκόσμιας ειρήνης ή την αντιμετώπιση του υποσιτισμού στον Τρίτο Κόσμο. Σιγά μην τους στείλουμε και τον Μάθιου Νίμιτς να τους κάνει τον διαγγελέα, επειδή κρατάνε μούτρα και δεν μιλάει απευθείας ο ένας με τον άλλον. Διάλογο Εξαρχάκου – Καραγιάννη μέσω τρίτων σε ταινία του Δαλιανίδη θυμίζει, «Πες στον κύριο από δω», «Πες στην κυρία από κει» και τέτοια, ή προσυμφωνημένους τηλεοπτικούς ψευτοτσαμπουκάδες του μακαρίτη Απόστολου Σουγκλάκου με τον «βαθυχαιτήεντα» (άλα και αναφορά στο επίγραμμα στον τάφο του Αισχύλου!) άσπονδο φίλο του Γιώργο Πεφάνη (παραμύθια άσπονδοι, μαζί τσακίζανε παϊδάκια στο Μενίδι, ίσως ήταν και κουμπάροι). Κουραστικά κατάντησαν η αρχομανία, η εγωπάθεια, οι θεατρινισμοί και τα καπρίτσια ορισμένων.

For One FIDE είπε...

Sam Sloan reports :
"Perhaps I should have mentioned that right after Karpov lost the election yesterday, FIDE Treasurer Nigel Freeman approached Dr. Robert von Weizsäcker of Germany and said that FIDE would sue Germany and the other four nations that had backed Karpov's lawsuit against FIDE. Moments after hearing this, Dr. Robert von Weinzacker collapsed and had to be taken to a hospital. It appears that Dr. Robert von Weizsäcker may have been sent back to Germany since then."

Αντάρα,Μαντάρα είπε...

@ Ανώνυμος κάτω από μένα

Γεια σου φιδάκι..

@ Μέτοικου στη Νίσυρο

Έχεις δίκιο γι'αυτά που λες.. απλά εισέπραξες ένα κομμάτι του θυμού μου για όλη αυτή την φαρσοκωμωδία. Αν και ουδέτερη ενημέρωση δεν υπάρχει και είμαι σίγουρος oτι το ξέρεις αυτό.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

@ Ανταρα μανταρα

Φυσικα και δεν υπαρχει "ουδετερη πληροφορηση" και οποιος ισχυριζεται οτι προσφερει κατι τετοιο, ειναι αυτοματα υποπτος.
Για μενα, η καθοριστικη διαφορα ειναι αν αισθανομαι οτι καποιος προσπαθει να με κατευθυνει, η μου παρεχει υλικο για να μπορεσω να σκεφτω μονος μου, πανω στα θεματα που μ'ενδιαφερουν.

Ελπιζω τα οσα εγραψα ολον αυτον τον καιρο να συνεβαλαν στην δευτερη κατευθυνση.

Στις εκλογες των αντιπροεδρων στον πρωτο γυρο εξελεγησαν ο Ιρανος Mohammad Jafar Kambouzia (78 ψηφοι) και ο Ινδος υποψηφιος με 74 ψηφους.Ακολουθησαν οι Zurab Azmaiparashvili (Γεωργια-66 ψηφοι), ο Nizar Elhaj (Λιβυη-58 ψηφοι) και ακολουθησαν με αρκετη διαφορα ο Αμερικανος,ο Ισπανος, και ο Καναδος εκπροσωπος.

Αξιζει να σημειωθει οτι ο Ιρανος ειναι ο ιδανικος αντιπροεδρος για τον Κιρσαν μια και ειναι Πολιτικος μηχανικος με ειδικευση στο να κατασκευαζει κτηρια με μορφη σκακιστικων κομματιων.Εχει στο ενεργητικο του ηδη ενα σκακιστικο παλατι στην Τεχερανη και 40 σκακιστικα σπιτια σ'ολο το Ιραν..

Χτες εγινε ο δευτερος γυρος,για μια ακμα θεση, με τα εξης αποτελεσματα:

Nizar Elhaj of Libya 60 votes
Zurab Azmaiparashvili of Republic of Georgia 56 votes
William Kelleher of USA 14 votes
Javier Ochoa of Spain 12 votes

ο Carol Jarecki,επικεφαλης της εκλογικης διαδικασιας ανακηρυξε τον Λιβυο νικητη,μια και ειχε καθαρη πλειοψηφια.Συμφωνα με τον Sam Sloan, κατι τετοιο ειναι επιεικως παραδοξο μια και η διαδικασια προβλεπει αποκλεισμο του τελευταιου υποψηφιου και επαναληψη της ψηφοφοριας.Σε μια τετοια περιπτωση, καποιος απο τους Ευρωπαιους ειναι πολυ πιθανο να κερδιζε..

το Μαριμπορ της Σλοβενιας κερδισε την διοργανωση των Παγκοσμιων νεανικων του 2012.Λεπτομερειες στο:

http://samsloan.blogspot.com/

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Ο Κιρσαν διορισε τον Ανατολι ισοβιο πρεσβευτη της FIDE (τελετουργικο τιτλο που,αν δεν κανω λαθος κατειχε και παλιοτερα) και επελεξε (οπως ειχε δικαιωμα) για την θεση αντιπροεδρων τους Chu Bo προεδρο της Κινεζικης Ομοσπονδιας, και Ilya Levitov προσωρινο προεδρο της Ρωσικης Ομοσπονδιας.Σημερα θα επιλεγει και η πολη που θα φιλοξενησει την Ολυμπιαδα του 2014.

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Gens una sumus

Θυμαστε εκεινο το σχεδιο του Καρποβ, με τις διαδικτυακες μεταδοσεις του ματς του Παγκοσμιου πρωταθληματος, αλλα και τα ματς των διεκδικητων να διακοπτονται απο παρεμβολη διαφημισεων αλλα και την διοργανωση ενος Παγκοσμιου διασυλλογικου διαδικτυακου rapid που θα ειχε αναλογη μεταδοση;

http://www.karpov2010.org/2010/08/marketing-plan/

Ε λοιπον, ο εμπνευστης του σχεδιου, Ινδος Ravi Abhyankar σημερα ανελαβε συμβουλος marketing της Fide..

Θυμαστε τον υποστηρικτη του Καρποβ και προεδρο της Γερμανικης Σκακιστικης ομοσπονδιας Robert von Weizsäcker ο οποιος δεν εβρισκε χρονο να συναντηθει με τους επαγγελματιες Γερμανους σκακιστες,αλλα βρηκε τον χρονο να κανει το ταξιδι στην Σιβηρια (αν και, αν κρινουμε απο τα λιποθυμικα επεισοδια μαλλον δεν το αντεχει το κλιμα);

Ε,λοιπον,αφου τερματισε τριτος και καταϊδρωμενος στις εκλογες της ECU, σημερα ανελαβε κι αυτος καθηκοντα συμβουλου στο Προεδρικο συμβουλιο..

Ενω μεσα στα καθηκοντα του Ανατολι,ως Παγκοσμιου σκακιστικου πρεσβευτη,θα ειναι να συνδιαλεγεται και με τους Διεθνεις οργανισμους οπως η ΔΟΕ,η UNESCO,και η UNICEF.O καταλληλος ανθρωπος στην καταλληλη θεση..

http://www.ugra-chess.com/node/469

ΥΓ: το site της παραταξης Καρποβ,με ολον τον εξαψαλμο κατα του Κιρσαν,αλλα και το αντιστοιχο http://www.onefide.com/ ειναι ακομα στην θεση τους. Οσοι ενδιαφερονται να κρατησουν αναμνηστικα απο τον σκυλοκαυγα, προλαβαινουν δεν προλαβαινουν..

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Ο αντιπροσωπος απο τις Βερμουδες βαζει τις φωνες στον Κασπαροβ κατα την διαρκεια της γεν. συνελευσης της FIDE. Διαρκεια 1' 50''

http://www.informugra.ru/2010/09/26999/

Ανώνυμος είπε...

‘Ο αντιπρόσωπος απο τις Βερμούδες βάζει τις φωνές στον Κασπάροβ…’ Ρεεε ήμαρτον, που λέει και ο Γεωργίου, ήμαρτον.

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

To Τime Magazine κανει μια ανασκοπηση της προεκλογικης εκστρατειας και της εκλογικης διαδικασιας της FIDE στο:

http://www.time.com/time/world/article/0,8599,
2025178,00.html

Στο μεταξυ στις αρχες της εβδομαδας εκλεισε ολο αυτο το ωραιο σκηνικο, με την ψηφιση του νεου καταστατικου της Ρωσικης Ομοσπονδιας και την εκλογη του,καλου φιλου του Dvorkovic, Il.Levitov στην θεση του Προεδρου. Ο παλαιμαχος GM S.Tseitlin που παρακολουθησε τις διαδικασιες (κρατησαν μιαμιση μερα) δηλωσε "Εμοιαζε με συνεδριο του Κομμουνιστικου κομματος της Σοβ. Ενωσης. Ο καθενας υψωνε το χερι του σε χαιρετισμο προς τον αγαπητο νεο ηγετη μας"

Για του λογου το αληθες, πλουσιο φωτογραφικο υλικο απο το συνεδριο στο:

http://russiachess.org/content/view/5124/

Μετοικος στην Νισυρο είπε...

Αμα δεν σε θελει...

Χθες ο Καρποβ ανεφερε την κλοπη μιας BMW-7 που ειχε στην ιδιοκτησια του. Στο port-baggage του αυτοκινητου βρισκοταν ενα σκακιστικο σετ κατασκευασμενο απο χαυλιοδοντες μαμουθ το οποιο ο πρωην Παγκοσμιος Πρωταθλητης προοριζε για δωρο σε καποιον φιλο του. Η αξια του (του σετ, οχι του αυτοκινητου) εκτιμαται σε 50 χιλ $...

http://www.rian.ru/incidents/20101016/
286322513.html

Mετοικος στην Νισυρο είπε...

Αλλος κοσμος.. Αμαξι και σκακιερα βρεθηκαν ανεπαφα σε μαντρα της Μοσχας λιγες ωρες μετα την κλοπη και θα επιστραφουν στον Καρποβ,μολις ολκληρωθουν οι ερευνες.

http://www.mk.ru/incident/interview/2010/10/17/
537288-anatoliy-karpov-cherez-quotmkquot-poblagodaril-gaishnikov-za-naydennoe-avto-.html