Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2009

Χωρίς τίτλο






Εκατοντάδες νεκροί και χιλιάδες τραυματίες, θυσία στο βωμό του ισραηλινού επεκτατισμού και του φονταμενταλισμού. Στην Ευρώπη, οι υπουργοί Εξωτερικών κάθε χώρας-μέλους της Ε.Ε. μιλούν για την “υπερβολική”, ωστόσο “νόμιμη”, αντίδραση εκ μέρους του Ισραήλ, αντιστρέφοντας την αληθινή κατάσταση με τέτοιο τρόπο που ακόμα και ο πιο κυνικός θαυματοποιός θα μπορούσε να αισθάνεται υπερήφανος εμφανίζοντας τον επιτιθέμενο, το Κράτος του Ισραήλ, ως θύμα.

Συνεχίζουν να προσποιούνται ότι δεν θυμούνται ότι η Γάζα – μια από τις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές με περίπου ενάμισι εκατομμύριο κατοίκους, από τους οποίους περίπου οι μισοί είναι παιδιά - υφίσταται ένα εμπάργκο επί χρόνια, ένα εμπάργκο που περιλαμβάνει ιατρικά και άλλα βασικά είδη ανάγκης και το οποίο υποστηρίζεται από ολόκληρο τον “πολιτισμένο” δυτκό κόσμο, που έχει επιβληθεί από το Ισραήλ και τη Δύση ως αποτέλεσμα τη εκλογικής νίκης της Χαμάς.

Όπως προσποιούνται ότι ξεχνούν πως η Χαμάς κάποτε χρηματοδοτείτο από το Ισραήλ για να αντιπαραταχθεί στην PLO του Αραφάτ. Παρά την εκεχειρία των 6 μηνών, το εμπάργκο δεν μειώθηκε ούτε κατά το ελάχιστο και καμία από τις δυτικές δυνάμεις ούτε καν πρότεινε κάτι τέτοιο.

Το Κράτος του Ισραήλ επέστρεψε στην παλιά του στρατηγική του στρατιωτικού ελέγχου της Γάζας και της Δυτικής Όχθης. Όλες οι άχρηστες και υποκριτικές διακηρύξεις της Ευρώπης περί επιθυμίας για ειρήνη έχουν αγνοηθεί συστηματικά και κανείς δεν θυμάται ότι το Ισραήλ επί 60 χρόνια έχει συστηματικά καταπατήσει ή παραβιάσει αμέτρητες αποφάσεις του ΟΗΕ και συνεχίζει την στρατιωτική κατοχή της περιοχής, με τις ισραηλινές αποικίες να επεκτείνονται σε όλη την παλαιστινιακή γη ημέρα με την ημέρα, υψώνοντας τείχη που απομονώνουν ολόκληρα χωριά και εμποδίζουν εκατομμύρια πρόσφυγες να επιστρέψουν στη γη τους, ξεριζώνοντας ελαιώνες και σκοτώνοντας ζώα, ημέρα με την ημέρα ταπεινώνοντας τον καθένα που προσπαθεί να διαβεί το διαχωριστικό τείχος για να πάει στην εργασία του, το νοσοκομείο ή το σχολείο.

10 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θερμά συγχαρητήρια για τις αναρτήσεις. Συντελείται χρόνια τώρα ένα έγκλημα εκεί πέρα και παρόλη τη μεγαλοθυμία του Αραφάτ, ο οποίος έγινε σύμβολο σε όλον τον κόσμο, οι δυτικοί εξακολουθούν να δικαιολογούν το Ισραήλ, ιδίως από τη στιγμή που ο λαός της Παλαιστίνης στράφηκε επίσημα μέσω εκλογών στη Χαμάς, αφού είδε την αδιαφορία που συνάντησε ο Αραφάτ και η Φατάχ τόσα χρόνια. Ντροπή τους, τίποτε άλλο. Αν αυτά είναι τα αγαθά του θετικισμού, προτιμώ το νόμο της ζούγκλας του Χίτλερ, αφού μόνον αυτόν καταλαβαίνουν ο Μπαράκ και οι όμοιοί του. Σπάστε τα, κάψτε το μαγαζί των πολεμοκάπηλων στην Κφησίας όλο, εδώ μάλιστα, ναι, σηκώνει μπάχαλο το πράγμα, σηκώνει οργή και μίσος.

Schrödinger's Cat είπε...

Αν ήξερα ότι θα εισέπρατα τα συγχαρητήρια ενός υμνητή του ναζισμού ("προτιμώ το νόμο της ζούγκλας του Χίτλερ", έγραψε ο Αλεξήνωρ), θα είχα προτιμήσει να το βουλώσω...

Ανώνυμος είπε...

Dystyxws otan h kritiki den ginetai me katharo myalo, einai efkolo na parasyrtheis se anti-evraikes thewries kai antilipseis pou ypirksan h themelia lithos tou nazismou...

Ανώνυμος είπε...

Δεν υμνώ κανέναν, απλές συγκρίσεις κάνω και δε βγάζει κανείς ορθά συμπεράσματα, αν δε μελετά την Ιστορία σωστά και δεν κάνει στοιχειώδεις συγκρίσεις. Άλλωστε η Ιστορία επαναλαμβάνεται με μαθηματική ακρίβεια, διότι γίνονται πάντα τα ίδια ακριβώς λάθη. Τυχαία βγήκε ο Χάιντερ στην Αυστρία? Στα γυφτάκια που λένε τα κάλαντα τα Χριστούγεννα, αν δώσεις από δυο μελομακάρονα θα δεις το ένα να τα έχει καταβροχθίσει μέχρι ν'ανοιγοκλείσεις τα μάτια και καπάκι με μια σπρωξιά, να ξαπλώνει κάτω το άλλο και να τρώει και τα δικά του με αποτέλεσμα το ένα γυφτάκι να μένει νηστικό. Φυσικώ δικαίω είναι απίθανη μια απόλυτη ισότητα και ισονομία, δεν γίνεται αποδεκτή από τον εκάστοτε ισχυρό, γι'αυτό υπάρχει ο θετικισμός, αρκεί να μην παρεισφρύουν παράγοντες παθογόνοι της ανθρώπινης φύσης, όπως η φιλαυτία, η απληστία, η αισχροκέρδεια κλπ με αποτέλεσμα έναν ατελείωτο φαύλο κύκλο, πράγμα και πάλι απίθανο να συμβεί, άρα δε μας μένει παρά η υπεράσπιση του αδυνάτου, όποιος είναι αυτός κάθε φορά, και δε φταίει πάντοτε το σύστημα αν βρέθηκε κάποιος σε δυσχερή θέση, όταν του προσφέρεται ένα κάποιο επίπεδο ζωής διάφορο ξέρω'γω της Ουγκάντα ή του Πακιστάν. Δε διορθώνεται το σύστημα με το να το γκρεμίζεις, απλά γυρνάμε χρόνια πίσω και δίνουμε εκ νέου τροφή σε όλες αυτές τις αδύναμες πτυχές της ανθρώπινης φύσης, οι οποίες θα επαναφέρουν την εκμετάλλευση του αδυνάτου και την αναβίωση της εκπόρνευσης του πολιτισμού μας. Ωραία, φτιάξαμε κράτος για τους κακομοίρηδες κοσμογυρισμένους Ισραηλίτες και τι έγινε? Εθνικισμός και μιλιταρισμός ήταν το αποτέλεσμα από τα πρώτα χρόνια με τον Μπεν Χουριόν μέχρι σήμερα με τα ντόπερμαν που λέγονται Μπαράκ, Νετανιάχου κλπ. Το ίδιο ανατρέφεται στα Σκόπια με παραχάραξη της Ιστορίας και το ίδιο θα γίνεται στον αιώνα τον άπαντα. Βεβαίως και είναι πολυτέλεια να μιλάμε για σαπίλα στην Ελλαδίτσα, κοιτάξτε γύρω σας, παντού γύπες και κοράκια θα δείτε να ξεσκίζουν σάρκες και μικρά ορφανά παιδιά να τα τρώνε μύγες. Τα παραστρατήματα που γίνονται εδώ είναι κωμικά μπροστά στα μεγαλεπήβολα σχέδια για παγκόσμια κυριαρχία κάποιων. Γι'αυτό παρακαλώ επιτρέψτε μου το πτύειν μετά βδελυγμίας, όποτε περνώ από την πρεσβεία τους Κηφισίας και Κατεχάκη, το αξίζουν 100%.

Ανώνυμος είπε...

Κι ολοκληρώνω με το εξής: διαφέρει η σύγχρονη δαιμονοποίηση του συνόλου του αραβικού κόσμου, οι οποίοι αποκαλούνται συλλήβδην τρομοκράτες από την αντίστοιχη των τσιγγάνων, ομοφυλόφιλων, Εβραίων κλπ επί ναζισμού? Βεβαίως και ήταν θηριωδίες όσα διέπραξαν οι Ναζί, αλλά τιμωρήθηκαν, όσοι τέλος πάντων τιμωρήθηκαν, γιατί κάποιοι διεσώθησαν και αξιοποιήθηκαν στο μετέπειτα Ψυχρό Πόλεμο από τους δυτικούς, τα εγκλήματα όμως του Ισραήλ που διαρκούν χρόνια δεν αναγνωρίζονται ως τέτοια από κανέναν επίσημα και δεν τιμωρούνται, αντιθέτως ερμηνεύονται ως νόμιμη άμυνα και όσοι βάλλουν εναντίον του συνιστούν σιχαμερούς τρομοκράτες, ενώ καμία επίσημη ηγεσία δεν τολμά να χρησιμοποιήσει κυρώσεις κάθε είδους κατά του Ισραήλ, ποιούν όλοι τη νήσσαν. Να εξηγούμαι λοιπόν, δε θαυμάζω κανένα ναζιστικό τερατούργημα, αλλά προτιμώ να κρίνω τα πράγματα σφαιρικά, να μη στέκομαι μόνο στο γενικό, σε όλους λίγο ως πολύ γνωστό, πιπίλισμα της γνωστής καραμέλας περί φασισμού, διότι οι θεωρητικοί των εθνικοσοσιαλιστών, γιατροί, γενετιστές, φιλόσοφοι κλπ ξεκίνησαν από μια αναζήτηση της απαρχής του ανθρωπίνου είδους, κάτι ανάλογο με το σημερινό DNA και την κλωνοποίηση. Η μεταστροφή αυτής της προσπάθειας σε κάτι πραγματικά σατανικό συντάραξε τον κόσμο και η σύγχρονη παγκόσμια τάξη αποσιωπά κάθε παραλληλισμό με κείνα τα γεγονότα. Μη μου πείτε τώρα ότι η Αίγυπτος κι ο Νάσσερ είχαν καταληφθεί από μεγαλοϊδεατισμό το '67 κατά του Ισραήλ, να το παίξουν υπερασπιστές της ευρύτερης περιοχής θέλησαν και ρεζιλεύτηκαν. Μία είναι η θλιβερή αλήθεια, το Ισραήλ κάνει ό,τι γουστάρει και δε φοβάται ούτε βέτο ούτε εμπάργκο, η πολιτική του είναι καθαρά το περίφημο Lebensraum και κανείς δεν αντιδρά. Όσο στωικός ήταν ο Αραφάτ, άλλο τόσο τον περιγελούσαν πίσω από την πλάτη του. Lebensraum, κύριοι, το θυμηθήκατε? Αυτό είναι το Ισραήλ του σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Poio Lebensraum re Aleksinwr? To Israel aposyrthike apo th Gaza to 2005, dld poly prosfata... Oute ta vasika de ksereis

Ανώνυμος είπε...

Lebensraum: H αναγκαιότητα για εδαφική επέκταση, δηλ. για κατάληψη περισσότερων εδαφών (σε βάρος άλλων χωρών), ως αποτ/μα της μεγάλης οικονομικής ανάπτυξης μιας χώρας. Όρος που χρησιμοποίησαν οι Ναζί για να "δικαιολογήσουν" την κατάληψη της Αυστρίας (1938), Τσεχοσλοβακίας (1939)...

Kostas Oreopoulos είπε...

>Poio Lebensraum re Aleksinwr? To Israel aposyrthike apo th Gaza to 2005, dld poly prosfata... Oute ta vasika de ksereis

Αυτό και αν είναι μισή αλήθεια. Το Ισραήλ, έκανε μια δήθεν αποχώρηση από την λωρίδα , ΔΙΑΤΗΡΏΝΤΑΣ 100% τον ΠΛΗΡΗ αποκλεισμό της, με στρατιωτικές δυνάμεις, προετοιμάζοντας ουσιαστικά αυτό που βλέπουμε τώρα.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Ωραιόπουλε, ένα μεγάλο μπράβο για τα έγκυρα κι εύστοχα σχόλιά σας σε διάφορα θέματα. Χαίρομαι να διαπιστώνω ότι, εκτός από εξαιρετικός χειριστής των κομματιών του ζατρικίου, αποτελείτε και σπουδαίο σχολιαστή επίκαιρων θεμάτων. Έχω προσωπικά απολαύσει την αγωνιστική γνωριμία μας, αν φυσικά δεν πρόκειται για συνωνυμία, στη σκακιέρα στη Θεσσαλονίκη σε μια Γαλλική Άμυνα με 3.Ιδ2, όπου παρότι εγώ λευκός, διέπραξα σοβαρό σφάλμα και τιμωρήθηκα δίκαια με μια θυσία ακριβείας, που με αποδιοργάνωσε πλήρως. Επίσης άξια λόγου η παρτίδα σας ως λευκός με το Μαριάνοβιτς στον επόμενο γύρο, πάνω στην ίδια βαριάντα, από την οποία διδάχθηκα πολλά, παρότι ηττηθήκατε από κάποιον αναμφισβήτητα έμπειρο κι εξίσου αξιόλογο σκακιστή, που με τα μαύρα πάλι, σε μια Ολυμπιάδα (της Μάλτας αν δεν απατώμαι, το 1980) είχε αναμετρηθεί με το μεγάλο Κασπάροφ σε μια Ινδική Βασίλισσας και φυσικά υπέκυψε στο μοναδικό στυλ του Γκάρικ. Δυστυχώς αρκετοί κάνουν το λάθος να τοποθετούν εύκολα ταμπέλες και να χαρακτηρίζουν με βαρύ τρόπο όποιον εκφράζει τη γνώμη του άμεσα, χωρίς φόβο και με περίσσια ειλικρίνεια, ακόμα και για ζητήματα που κυριολεκτικά ζεματάνε. Στο συγκεκριμένο μπλογκ έχω πολλάκις γίνει στόχος και ίσως μερίδιο ευθύνης φέρω κι εγώ, καθώς δε μου αρέσει να μασάω τα λόγια μου ή να παριστάνω τον ιδεολόγο και τον επαναστάτη χωρίς αιτία. Νομίζω ότι αυτά που συντελούνται στην Παλαιστίνη εδώ και χρόνια δεν είναι απλώς απόδειξη πολιτικής δύο μέτρων και δύο σταθμών, είναι απόλυτη υποκρισία και κοροϊδία εις βάρος της ανθρωπότητας στο σύνολό της και του πολιτισμού της. Πρέπει όλοι να καταδικάζουν απερίφραστα τέτοιες ενέργειες ομαδικής εξόντωσης λαών και πολιτισμών.

Ανώνυμος είπε...

ο μεγαλόθυμος αραφάτ.. πού πάτε και τα βρίσκετε..